Şimdi Ara

silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutio_sanchez -- 2 Eylül 2022; 11:53:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Sosyal medyaya girince herkesin hayatı mükemmel, herkes yolunu bulmuş, herkesin çok sayıda arkadaşı var ben bunların hiç birine sahip değilim düşüncesi oluyor mu ? Kendin hakkında yetersizlik, değersizlik, işe yaramazlık, yalnızlık hissi oluyor mu ?

Edit: ya ben soru sordum da anlaşılmadı herhalde

varoluşsal sancıya girmişsiniz geçmiş olsun size tavsiyem bol bol Dostoyevski ve Oğuz Atay okuyun derdinize deva olmayacak -çünkü bir çaresi yok bu hastalığın- ama aynı dertten hayıflanıyorlar.

"Yatağımın karşısında bir pencere var. Odanın duvarları bomboş. Nasıl yaşadım on yıl bu evde? Bir gün duvara bir resim asmak gelmedi mi içimden? Ben ne yaptım? Kimse de uyarmadı beni. İşte sonunda anlamsız biri oldum. İşte sonum geldi. Kötü bir resim asarım korkusuyla hiç resim asmadım; kötü yaşarım korkusuyla hiç yaşamadım." - Tutunamayanlar

"Ben kötü bir insan değildim. Ne aksi bir adamım, ne de uysal biriyim. Ne alçağın biriyim, ne de namuslu, ne onurlu biriyim, ne bir kahramanım, ne de bir korkak. Ben hiçbir şey olamadım." - Yeraltından Notlar

• Sosyal medyaya girince herkesin hayatı mükemmel, herkes yolunu bulmuş, herkesin çok sayıda arkadaşı var ben bunların hiç birine sahip değilim düşüncesi oluyor mu ? Kendin hakkında yetersizlik, değersizlik, işe yaramazlık, yalnızlık hissi oluyor mu ?

Edit: ya ben soru sordum da anlaşılmadı herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 27 Kasım 2021; 10:40:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyalleşmek bu durumu düzeltebilir,düşünecek vaktiniz azalır

• varoluşsal sancıya girmişsiniz geçmiş olsun size tavsiyem bol bol Dostoyevski ve Oğuz Atay okuyun derdinize deva olmayacak -çünkü bir çaresi yok bu hastalığın- ama aynı dertten hayıflanıyorlar.

"Yatağımın karşısında bir pencere var. Odanın duvarları bomboş. Nasıl yaşadım on yıl bu evde? Bir gün duvara bir resim asmak gelmedi mi içimden? Ben ne yaptım? Kimse de uyarmadı beni. İşte sonunda anlamsız biri oldum. İşte sonum geldi. Kötü bir resim asarım korkusuyla hiç resim asmadım; kötü yaşarım korkusuyla hiç yaşamadım." - Tutunamayanlar

"Ben kötü bir insan değildim. Ne aksi bir adamım, ne de uysal biriyim. Ne alçağın biriyim, ne de namuslu, ne onurlu biriyim, ne bir kahramanım, ne de bir korkak. Ben hiçbir şey olamadım." - Yeraltından Notlar

• MegaWindows kullanıcısına yanıt
    sosyal medya kullanmiyorum pek ama yine de oluyor hocam.

• Bu duruma yapacak çok bir şey yok kendini-hak etseniz bile - bunu hak etmediğine inandırıp hırslı bir moda yönelmek gerek eğer bu çukurdan kendini kandırarak çıkabikeceksen kandır mutlaka çünkü şu an bu kaygıları taşıyorsan eminim ki daha iyilerini hak ettiğini düşünüyorsun en azından buna tutun çünkü ne yaşadığımız pek kimsenin umrunda değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir işe başlama konusunda motivasyonsuzluk var mı ? Hiç bir şey yapmak istememe ? En ufak işlerin bile zulüm gelmesi gibi şeylerden bahsediyorum.

Bir işe niyetlendiginde kaygı tavan yapıyor mu ? Olmayacak, başaramayacağım şeklinde kaygılardan bahsediyorum.
    Geçmişin hakkında aklına sürekli çok öfkelendiğin bir şeyler geliyor mu ? Hiç lisedeki zorba (O)kul (Ç)ocukları tarafından zorbalığa uğradın mı ? Gururuna yediremediğin şeyler yaşadın mı ?

Ailen nasıl insanlar ? Yobaz mı anlayışlı mı ? Özgüvenli mi yetiştirdiler yoksa baskıcı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 28 Kasım 2021; 5:16:0 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNSİN
    3 yıl önce açıldı
    SİLİNSİN
    4 yıl önce açıldı
    SİLİNSİN
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MegaWindows kullanıcısına yanıt
    Evt motivasyonsuzluk var.
    Evt kaygi oluyor bu ise niyetlendigimde.
    Evt gecmisim hakkinda ofkelendigim seyler geliyor.
    Hayir lisede zorbalanmadim. Genelde internet ortaminda zorbalandim.
    Gururuma yediremedigim seyler yasadim.

Ailem cok iyi. Fedakar, anlayisli.
    Beni elbebek gulbebek buyuttuler. Baskici yetistirmediler beni ama ozguvensiz de yetistirdiler.

• umutio_sanchez U kullanıcısına yanıt

Hocam lütfen size attığım şu yazıları sırasıyla geniş vakit ayırıp bir okuyun. Kendinizden bir şeyler bulacak ve bu konuda yalnız olmadığınızı, pek çok sayıda insanın bu sorunlardan muzdarip olduğunu, öyle ki bu konular hakkında araştırmalar dahi yapıldığını ve psikoloji literatürüne girdiğini göreceksiniz. Kendinizi daha iyi tanımanız bakımından bu yazıları kesinlikle detaylıca okuyun. Hemen okuyayım da bitsin kafasıyla yaklaşmayın.

Edit: Hocam seni depresyona sokacak şeyler okuma, dinleme, izleme. Arkadaş iyi niyetle Oğuz Atay önermiş ama ben önermiyorum. Arabesk şarkılar dinleme veya dramatik şeyler seyretme.

evrim ağacı
    Öğrenilmiş Çaresizlik: Nasıl Keşfedildi ve Anlamı Ne? - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/ogrenilmis-caresizlik-nasil-kesfedildi-ve-anlami-ne-2509
    evrim ağacı
    Uyum Bozucu Dalgınlık Nedir? Hayatı Zorlaştıran Düzeyde Dalgınlık Tedavi Edilebilir mi? - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/uyum-bozucu-dalginlik-nedir-hayati-zorlastiran-duzeyde-dalginlik-tedavi-edilebilir-mi-9787
    Evrim Ağacı
    Maslow'un İhtiyaçlar Hiyerarşisi: Hayatta Kalmak İçin Nelere İhtiyaç Duyarız? - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/maslowun-ihtiyaclar-hiyerarsisi-hayatta-kalmak-icin-nelere-ihtiyac-duyariz-1644
    evrim ağacı
    Nöroplastisite Nedir? Beynimiz, Değişen Çevre Koşullarda Kendisini Nasıl Değiştirir? - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/noroplastisite-nedir-beynimiz-degisen-cevre-kosullarda-kendisini-nasil-degistirir-9644

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 28 Kasım 2021; 12:57:35 >

• laplasyen kullanıcısına yanıt

böyle şeyleri okuyan zavallıdır. bunları okuyacağına oyun oyna kâra geçersin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.