Şimdi Ara

CHP ye Neden Oy Verilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç seçenek vermemişssinki direk PKK ilan etmişssin partiyi
    Kanun tekliflerini veren CHP idi ayrıca terörle masaya CHP değil AKP oturdu
    Trilyon tane fotoğrafları var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Traveco -- 27 Ağustos 2015; 13:58:33 >
  • Bir başka mesajda demişler ki her şey üretimde bitiyor. Üretimi nasıl yapacaksın peki, biliyor musun? Ürettiğini nasıl satacaksın? Bunların hepsi eğitimle ve bilgiyle olan şeyler.
    Bugün Türk Gıda firmalarında 7-8 senedir üst yönetimde çalışmış biri olarak söyleyebilirim ki, bilgi çok pahalı bir şeydir. Bizim Türk yatırımcı gidiyor,
    bir ürün üretebilmek için üretimle ilgili bilgisi olan bir adama aylık 10.000 dolar parayı basıyor. Sorgusuz sualsiz.

Sonra bir marka kurmak istiyor ürününü satabilmek için. Gidiyor yüz binlerce dolar harcıyor bir danışman firmaya veriyor.

Bak bunlarını yaptığını söylediğim insanlar da eğitimli insanlar. Yani parayı nereye harcaması gerektiğini bilen bu patronlar da eğitimli adamlar.

Eğitimi olmayan patronlarla da çalıştım, yine gıda firması. Adamlar üç ortak hepsi ilkokul mezunuydu. Daha şimdiye kadar
    doğru düzgün marka kuramamıştı. O da senin dediğini yapıp çabuk yoldan markayı doğrudan satın almıştı Kent Gıda'dan. Çok para verdi, yani kendisi marka kurmayı bilse o paranın onda biriyle kurabilirdi. O satın aldığı markası hala var, ama Kent Gıda'da olduğu gibi satmıyor.

Yani yine söylüyorum, her şeyin başı eğitimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

Kusura bakma da fazla uydurmuşsun kardeş. CHP nin kürtlere yaklaşımı PKK yı destelemek değildir. Her defasında PKK nın terör örgütü olduğunu söylemişlerdir.

Kim kürt halkının sesi olsun istersin?

1- PKK mı?

2- PKK uzantısı HDP mi? Vekillerden birçoğu eski terörist olan parti mi?

3- AKP mi? Türk halkını din üzerinden sömürüp daha da çok cahil kalmalarını isteyen parti mi? Türk ordusuna kumpas kuran, 3-4 sene uyguladığı politikalarında bile öngörüsü olmayan. Sonra kandırıldık diye zırlayan parti mi?

4- MHP mi? Ne zaman AKP nin başı sıkışsa yardımına koşan parti mi?

Kılıçdaroğlu Ypg terör örgütü değildir demedi mi ? Ypg Suriye'de Araplara ve Türkmenlere etnik temizlik yapmıyor mu ? Pkk'nın Suriye kolu değil mi Ypg ? Ayrıca Sezgin Tanrıkulu değil mi Pkk'nın vurulmasına insanlık suçu diyen vuruldukça kuduran ?

Kürtlerin sesi konusunda, Chp istediği kadar uğraşsın, Kürtlerden oy alma ve sesleri olma konusundan şansı yok.Hali hazırda Pkk ve Hdp onları sesleri zaten.Kürtler ırkçı bir topluluktur, onlar gibi olmadan sesleri olunamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeodempp -- 27 Ağustos 2015; 14:12:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

Çünkü ilk dedesi CHP ye oy vermiştir sonra babası şimdide kendisi.
    Atadan CHP lidir oy verenlerin çoğu.
    Bu kitle asla sorgulamaz takım tutar gibi parti tutar.
    Ama CHP ye oy vermeyenleri KOYUN olmakla suçlar

En guzel cevap olmus. Chp ye oy verenlerin coğu dededen beri oy verir. Yanii koyun demek istemem sahsen ama kucuklukten ve cevresinden o sekilde telkin edilerek buyumustur. Akp ye oyle diyemezsiniz. Cunku sadece 13 yillik bir partidir. Ve oy oranlarina baktiginizda surekli inisli cikislidir. Hatta ilk iktidara geldiginde %30 kusurlardaydi bir ara % 49 a cikti simdi 42 de. Haa deseniz refah partisinin devami gene olmaz. Cunku onunda oylari %16 lardan yukseldi.

Simdi burda koyun olan kim oluyor. Sorgulamadan kim oy veriyor. CHP nin oy oranindaki tek değiskenlik taktiksel olarak olabilir. Yani akp ye karsi diger guclu olana vermek gibi. Yoksa adam ölünceye kadar CHP lidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kürtlerin sesi olmak için illa ırkçı olmak gerekmiyor. Öyle olsaydı AKP ye oy vermezlerdi o kadar seçimde. CHP ancak Türkiye'deki herkesin partisi olabilirse, çok insana hitap edebilirse kazanır. Bunu da din üzerinden yapamaz. Adamlar başka kanallardan siyaset yapmaya çalışıyor işte.

Açıkçası hala aynı şeyleri konuşuyoruz. Bu ülkede eğitimi canlandırmanın kendi çıkarı olduğunu düşünecek tek parti CHP dir. Zira eğitimi ortalamanın üstünde olan yerlerin çoğunda CHP kazanıyor.

Bir ülke de ancak eğitimle kalkınacaktır. Eğer buna karşı bir argümanın varsa konuşalım.

Eğer CHP kürtçü partiye dönüştüğü için oy verilmemeli gibi bir iddian varsa, yalnış da olsa o senin kendi iddian. Öyle bir olmadığını da apaçık görüyorum ben. İki tane üç tane milletvekilinin yaptığı söylediği şeyler CHP nin kendi politikalarını bağlamaz. %1 gibi bir CHPlinin HDP ye oy vermesi de onları kürtçü yapmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• O iki üç milletvekili partinin üst yönetimindeyse bence bağlar.Kürtler eskisi gibi değil milli bilince sahipler halen aynı düşünüyorum Chp oy alamaz asla.Yazdıklarıma sadece öyle düşünmüyorum diye kestirip atıyorsun bence faydasız bir tartışma iyi günler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kugutex kullanıcısına yanıt
    Bakın hala koyun muhabbeti yapıyorsunuz. Çok iyi cevap olmuşmuş. Boş konuşmak da AKP liler için herhalde nimet türünden geçiyor.

Size mantıksal çıkarımımı sundum:

Bir ülkede kalkınma eğitimle olur. Bu ülkede eğitimli insanlar CHP ye oy verdiğinden CHP de eğitimi destekleyen politika ortaya koyacaktır. Ne kadar eğitim artarsa oyu artıyor çünkü.

Hayır böyle değildir diyorsan, sebebini açıkla da bilelim. Eğer buna cevap veremiyorsan da boş konuşma işte. Çok boş konuşuyorsunuz.

• Zaten tartışmıyorduk ki, sen konuyu olmayan şeylerle bulandırıyordun. Hadi güle güle.

• quote:

Bakın hala koyun muhabbeti yapıyorsunuz. Çok iyi cevap olmuşmuş. Boş konuşmak da AKP liler için herhalde nimet türünden geçiyor.

Size mantıksal çıkarımımı sundum:

Bir ülkede kalkınma eğitimle olur. Bu ülkede eğitimli insanlar CHP ye oy verdiğinden CHP de eğitimi destekleyen politika ortaya koyacaktır. Ne kadar eğitim artarsa oyu artıyor çünkü.

Hayır böyle değildir diyorsan, sebebini açıkla da bilelim. Eğer buna cevap veremiyorsan da boş konuşma işte. Çok boş konuşuyorsunuz.

Senin bakis acina gore oyle olabilir ama senin vakis acin oyle diye bu gercek demek degildir.
    Baska acidan bakarsan ateist ve gayri muslim cogunlukta olan bolgelerden silme goturuyor chp. Yalan mi?

• Verilmez
    Sana kişisel bir soru sorayım: Sence hangi insan senin gözünde daha değerlidir. Müslüman ve dindar birisi bu kişi ve sırf Allah'tan korktuğu için öldürmüyor, tecavüz etmiyor, çalmıyor. Bunları yaparsa cennete giremeyeceği için yapmıyor. Allah'tan korkmasa bunları yapacak halbuki.

Diğeri ise dinsiz veya Allah'a inanmıyor ama hırsızlık, dolandırıcılık yapmıyor. Kimseyi öldürmüyor. Bunu da sırf yanlış olduğunu bildiği için yapmıyor. Herhangi bir cennete, cehenneme de inanmıyor. Sence hangisi daha değerli bir insan senin gözünde?

Türkiyedeki Gayri müslimler eğitimli insanlar, ateistler de öyle. Ateistler ve gayri müslimler öcü mü zannediyorsun sen? Ahlaksız mı zannediyorsun sen onları?

Allah korkusu olmayan insanların potansiyel ahlaksız olduklarını mı düşünüyorsun veya potansiyel katil olduklarını mı düşünüyorsun?

Bir insan Allah'a inanmadığı zaman hırsız, katil, tecavüzcü veya sapık mı olur zannediyorsun?

Bizim gördüğümüzde hep bunun tersi niyeyse, nerede dindar oranı yüksekse orada bu suçlar o kadar artıyor.

Norveç bunun en güzel örneğidir. Git Norveç'in istatistiklerine bak istersen: halkının çoğu ateisttir. Ülkede kişi başına düşen gelire 52.000 dolardı.

Norveç
    Ülkedeki ateist oranı %17
    Dinsiz ama tanrıya inanan %47
    Dine mensup olan %32
    Suç oranı: %30.44

İran suç oranı: %51.1
    Libya suç oranı: %63
    Lübnan suç oranı: %51
    Endenozya suç oranı: %46
    Türkiye suç oranı:%37

Bir de müslüman ülkelerde tecavüz gibi birçok suç örtbas ediliyor. Türkiye de bile kaç tane kızı tecavüzcüsü ile evlendiriyorlar.

O suçlar kayda geçmediği halde durum böyle işte.

• Çünkü atatürk kurdu dahası varmı atatürkün partisi.

- chp li kafası
  • quote:

Sana kişisel bir soru sorayım: Sence hangi insan senin gözünde daha değerlidir. Müslüman ve dindar birisi bu kişi ve sırf Allah'tan korktuğu için öldürmüyor, tecavüz etmiyor, çalmıyor. Bunları yaparsa cennete giremeyeceği için yapmıyor. Allah'tan korkmasa bunları yapacak halbuki.

Diğeri ise dinsiz veya Allah'a inanmıyor ama hırsızlık, dolandırıcılık yapmıyor. Kimseyi öldürmüyor. Bunu da sırf yanlış olduğunu bildiği için yapmıyor. Herhangi bir cennete, cehenneme de inanmıyor. Sence hangisi daha değerli bir insan senin gözünde?

Bu soruyu sorduğuna gore benim tezimi kabul ettin.

Norvec in coğunlugu ateist demen ayri bir cahillik. Tanriya inaniyor ama dinsiz. Bu ateistmi oluyor. Cok komiksin.

Bana gore sende o eğitimsiz kisilerdensin. Sadece okul okumakla eğitimli olunmuyor demekki.
    Suc oraninida egitim seviyesine gore değilde sanki zenginlik seviyesine gore belirlemissin. İç savas olan ulkelerle savas olmayan ulkeyi karsilastirmak ayri bir kara cahilik orneğidir.

Halkının çoğu ateist ve dinsiz işte. İşte yarısından fazlası dinsiz ve ateist değil mi?

Sana göre gayri müslimler ahlaksız değil miydi? Az evvel yazmadın mı CHP gayri müslim oyunu alıyor diye ki bu Norveç komple gayri müslim aslında.

İç savaş olan ülkeyi karşılaştırmışmışım. İran'da iç savaş mı var? Lübnan da iç savaş mı var? Daha bir sürü ülke var müslüman böyle. Suç oranları %40 ın altına inmiyor. Türkiye de iç savaş mı vardı? Son aylarda başladı. Üstelik bu söylediğim suç oranı Haziran ayına kadar kapsıyor.

Kimi cahillikle itham ettiğine dikkat et istersen. Eğitimle cahil olunmaz. Sorduğum sorulara cevap veremeyip argümanlarıma karşı çıkamaman ve bunun yerine beni aşağılamaya çalışman da senin kendi beceriksizliğindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzmavisi -- 27 Ağustos 2015; 17:06:38 >
    Ayrıca ne tezini kabul etmişim? Senin tezin de mi vardı?

• quote:

Öyle bir anlatmışsınki sanki suç işlemek yasal suç değil.
    Biri yasalardan korktuğu için yapmıyor diğeri hem Allah hem yasa korkusuyla yapmıyor.
  • KayhanKaan kullanıcısına yanıt
    Benim sana sorduğum soru açık kardeş. Bak ne yazmışım? Sence hangisi senin için değerli olur? Ben adamın yasalardan korktuğu için böyle davrandığımı yazmamışım.

Ne demişim tekrar oku. Gerçekten hayatında böyle yazdığım şekilde iki insanla karşılaştın, hangisi sana göre daha üstündür? Sana göre birinin diğerinden daha iyi bir insan olduğunu düşünmen için dinli veya ateist olması yeterli midir?

• quote:

Benim sana sorduğum soru açık kardeş. Bak ne yazmışım? Sence hangisi senin için değerli olur? Ben adamın yasalardan korktuğu için böyle davrandığımı yazmamışım.

Ne demişim tekrar oku. Gerçekten hayatında böyle yazdığım şekilde iki insanla karşılaştın, hangisi sana göre daha üstündür? Sana göre birinin diğerinden daha iyi bir insan olduğunu düşünmen için dinli veya ateist olması yeterli midir?

İyilik evrenseldir hangi sebeple olursa olsun iyi insan iyidir bunun aması olmaz.
  • KayhanKaan kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.