Şimdi Ara

CHP Osmanlıcayı Nıcın Yasakladı - Ismet Inonu Acıklıyor ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
3
Favori
4.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • meraba çocuklar ödevlerinizi yaptınızmı ygs çalışmaları nasıl gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

quote:

Orijinalden alıntı: vahapcemil

quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

quote:

quote:

quote:

Yav he he arap değiliz biz arap alfabeside neymiş

Osmanlıca Arap alfabesı degıldır . Icınde Arap alfabesınden farklı pekcok Turkce harf vardır .

Ayrıca alfabesını kullanarak bır mılletten olunuyorsa bız sımdı latın mıyız de 1000 yıllık Alfabemızı bırakıp gavurun harflerını kullanıyoruz ?

Bana lütfen arap alfabesini savunma o mantıkla batılının yaptığı bilgisayarıda telefonuda kullanma madem özümüze dönecektik 1000 yıllık göktürk alfabesi kullanılmalıydı.

Yahu hala Arap dıyor . Hayatında hıc Osmanlıca metın gordunmu sen ? Oz turkcedır bu alfabede dılde . Ataturk Nutku arapcamı yazdı ? Turkce yazmadı mı . Bak bakıyım orjınalı nasıl .

CHP Osmanlıcayı Nıcın Yasakladı - Ismet Inonu Acıklıyor !

Alıntı yaptıgın Osmanlıca metın sanatsal bır dıl ıle olusturulmustur . Gundelık konusulan dıl ıle sıır yazılmazdı o tarıhte , dıvan edebıyatı hakkında lısede egıtımını almıs olman lazım , ogretmedımı bunu sana hocaların ?

Kaldı kı sen burada ıntedıgın kadar mantık kurmaya calıs . Bunu yasaklayanlar nıye yaptıklarını bızzat kendılerı soylemıslr zaten . Okuması zor oldugu ıcın yada zor anlasıldıgı ıcın degıl , Islam ıle baglantıyı kopartabılmek ıcın degıstırıldı . Bak oku konunun ılk mesajını . Ismet Pasa acıklıyor nıye. Yasakladıklarını .

İslamiyet'le bağlantı koparılmak isteseydi Kur'an Türkçeye çevrilmezdi.

Kuranın Turkceye cevrılmesındekı gaye dının ogrenılmesı dgıldı maalesef . Gercek sebebı bılen Ekmeleddın Ihsanoglunun babası da trcumesını olene kadar saklamıs olunced ogluna yakmasını vasıyet etmıstır .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ülkenin sahiplerinin dinne diline karışanların sonlarını ahirette hep birlikte seyredeceğiz
  • Osmanlıcadan neden bu kadar korkuyorsunuz ki ? Şiir de kullanılan ağır dil öğretilmeyecekki zaten ayrıca osmanlıca bir çok kültür,millet ve toplumdan etkilenerek harmanlanmış güzel bir dildir sene olmuş 2014 hala yobaz,gerici v.b lafları kullananlar var hakaret etmekle çözüme ulaşılmaz, nedir bu sinir bu öfke bu kadar mı korkuyorsunuz nefret ediyorsunuz Osmanlı'dan ? Günlük kullandığınız kelime sayısına bir bakın lütfen 100 kelime yi geçmiyor dilimiz her geçen gün yozlaşıp küçülüyor en kötü kelime daarcığımız genişler, bilgi ne olursa olsun öğrenmek kötü değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: joker-38

quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yav he he arap değiliz biz arap alfabeside neymiş

Osmanlıca Arap alfabesı degıldır . Icınde Arap alfabesınden farklı pekcok Turkce harf vardır .

Ayrıca alfabesını kullanarak bır mılletten olunuyorsa bız sımdı latın mıyız de 1000 yıllık Alfabemızı bırakıp gavurun harflerını kullanıyoruz ?

Bana lütfen arap alfabesini savunma o mantıkla batılının yaptığı bilgisayarıda telefonuda kullanma madem özümüze dönecektik 1000 yıllık göktürk alfabesi kullanılmalıydı.

Yahu hala Arap dıyor . Hayatında hıc Osmanlıca metın gordunmu sen ? Oz turkcedır bu alfabede dılde . Ataturk Nutku arapcamı yazdı ? Turkce yazmadı mı . Bak bakıyım orjınalı nasıl .

CHP Osmanlıcayı Nıcın Yasakladı - Ismet Inonu Acıklıyor !

Alıntı yaptıgın Osmanlıca metın sanatsal bır dıl ıle olusturulmustur . Gundelık konusulan dıl ıle sıır yazılmazdı o tarıhte , dıvan edebıyatı hakkında lısede egıtımını almıs olman lazım , ogretmedımı bunu sana hocaların ?

Kaldı kı sen burada ıntedıgın kadar mantık kurmaya calıs . Bunu yasaklayanlar nıye yaptıklarını bızzat kendılerı soylemıslr zaten . Okuması zor oldugu ıcın yada zor anlasıldıgı ıcın degıl , Islam ıle baglantıyı kopartabılmek ıcın degıstırıldı . Bak oku konunun ılk mesajını . Ismet Pasa acıklıyor nıye. Yasakladıklarını .

İslamiyet'le bağlantı koparılmak isteseydi Kur'an Türkçeye çevrilmezdi.

"1928 Harf İnkılabı" döneminde Başbakan olan İsmet İnönü, asıl amaçlarını şöyle anlatır: “Harf devriminin tek amacı ve hatta en önemli amacı okuma yazmanın yaygınlaşmasını sağlama değildir. Okur-yazar oranının düşük oluşunun yegâne sebebi alfabenin öğrenilmesinin zor olduğu değildi. Devrimin temel gayelerinden biri yeni nesillere geçmişin kapılarını kapamak, Arap-İslam dünyası ile bağları koparmak ve dinin toplum üzerindeki etkisini zayıflatmaktı.(…) Yeni nesiller, eski yazıyı öğrenemeyecekler, yeni yazı ile çıkan eserleri de biz denetleyecektik. (…) Din eserleri eski yazıyla yazılmış olduğundan okunmayacak, dinin toplum üzerindeki etkisi azalacaktı.

Nerede anlatmış bunu?

• Tarihçiler bile osmanlıcada kullanılan alfabenin Türkçe'ye hiç uygun olmadığını söylüyor. Bizim ümmetçiler ısrar etsin hala osmanlıca osmanlıca diye.

Arapperestler sizi.

Çok öğrenmek istiyorsan yürü git etrafta tonla kurs var 1 ayda öğrenirsin. Çocuğunu gönder öğrettir. Ölmüş gitmiş bir dili halka zorla dayattırmak ahmaklıktır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

alfabe değiştirmek ile dinden kopulmaz,böyle saçma ve akıl dışı şey olmaz,sanırsınız Osmanlıda herkes Arapça konuşuyordu da haf devrimi ile Türkçe konuşulmaya başlandı gibi bir algı var...Geçiniz bunları,Latin alfabesine geçince avrupaya da yaklaşmadık,Avrupanın büyük bölümü Latin alfabesi kullanıyor,ama dilleri farklı.Şu alfabe konuşan dil ayrımını bir anlayın artık....!

Latin Alfabesine geçmemizin en büyük nedeni Türkçeye daha uygun olması ve diğer Türk topluluklarının da bu alfabeye geçmek istemeleri,istemeleri diyorum çünkü başlayan Sovyet işgalleri ile Kiril alfabesine geçmek/geçirilmek zorunda kaldılar...

Latın alfabesı Turkceye daha uygun dıyenın aklını karıslarım . Bızım asıl alfabemız Osmanlı alfabesıdır ve Turkceye cok daha uygundur .

Sen bugun havadan yagan kar ıle paradan kazandıgın kar ı aynı yazıyorsun . Oysakı Turkcede ıkı tane k vardır . Telafuz ederken bunun farkını gorebılırsın . Bırı ınce dıgrı kalın k . Bu osmanlı alfabesınde ıkı ayrı harftır .

Sımdıkı alfabemızde harf eksıklıklerı var .

Ses yok ses. Türkçede bir sürü sesli harf var, arapçada bu yok; karşılayamıyor.

• TEK DERSTE OSMANLICA
    1) Osmanlıca denilen eski Arapça alfabemizle Türkçe bozularak (öldürülerek) yazılıyordu. Çünkü o alfabe Türkçenin zengin ünlü seslerine uygun değildi. Türkçe dünyada ünlü ses bakımından en zengin dillerden biridir: onda 9 ünlü ses bulunur: a, e, ı, i, o, ö, u, ü / bir de kapalı é (e ile i arası bir ünlü ses).

--- 2) Osmanlıca alfabemizde ise, kapalı é dışındaki bu 8 ünlüyü karşılamak için yalnızca 3 tane harf kullanılmıştır:
    a ünlüsü için elif (a) / e sesi içinse başta elif yazılırdı, ancak ilk hecede ve orta hecelerde e ünlüsü için bir harf yazılmaz, en sondaki açık hecede ise e ünlüsü h harfiyle karşılanırdı. Örnekler:

ben sözü yalnızca iki harfle yazılırdı: bn / ortadaki e ünlüsü yazılmazdı
    sen sn, bez bz, gel gl olarak e ünlüsü olmadan yazılırdı.
    sondaki e ünlüsü de şöyle yazılırdı: bize byzh (evet şaşırmayın, Türkçe BİZE sözü böyle tuhaf yazılırdı: byzh (bu dört ünsüz harfi BYZH BİZE diye okumanız gerekiyor)

--- 3) Gelelim o, ö, u, ü ünlü seslerine, Türkçemizin bu dört güzel ünlü sesi ise tek bir harfle yazılıyordu: V (vav harfi).

V (vav) harfi aslında hem V harfini hem de O - Ö - U - Ü ünlü sesleri için de yazılıyordu. Örnekler:

ol vl, öl vl, ul vl, ül vl / ve v
    gülmek kvlmk / sözlemek svzlhmk / gözlemek kvzlhmk
    kendim kndm / kandırmak qandirmq / kovalamak qvvalhmq
    olmak avlmq / ölmek avlmk

--- 4) Türkçenin i ve ı ünlü sesleri de Arapça Y harfiyle karşılanıyordu, Y harfi hem y ünsüz sesini, hem de ı ve i ünlü sesler için kullanılıyordu.

--- 5) Gelin Yunus Emre'nin güzel bir şiiri bakın Osmanlı alfabesiyle nasıl bozukça yazılıyordu:

Aşkın aldı benden beni, bana seni gerek seni
    Ben yanarım dün ü günü, bana seni gerek seni

--- Osmanlı alfabesiyle:

'şqyn aldy bndn bny, bka sny krk sni
    bn yanhrm dvn v gvnv, bka sny krk sni

Ne varlığa sevinirim, ne yokluğa yerinirim
    Aşkın ile avunurum, bka seni gerek seni

--- Osmanlı alfabesiyle:

Nh varlygh svynyrm, nh yvqlygh yrynyrm
    'şqyn aylh avvnirm, bka sny krk sny.

5) "Osmanlıca yazısını öğrenirsek Türkçemiz gelişecek!" deniliyor. Alın size Türkçenin nasıl bozularak, Türkçe ünlü seslerin nasıl öldürülerek yazıldığına tanık olacaksınız! Evet Osmanlıca alfabesini ve yazımını öğrenin de yüzyıllar boyunca Türkçenin nasıl bozularak yazıldığını görün!

----------
    Aşağıda resimdeki şiir dörtlüğü Ahmet Kutsi Tecer'in ünlü "Nerdesin?" adlı şiirinden, bu güzel şiiri bugünkü güzel Latin alfabemizle okuyun, sonra da onu Osmanlıca harfleriyle nasıl gülünç/tuhaf/korkunç yazıldığına bakınız:

Bütün sevgileri atıp içimden / bvtvn svkylry atyp ayçmdn
    Varlığımı yalnız ona verdim ben / Varlgmny yalkz avka vyrdm bn
    Elverir ki bir gün bana derinden / alvyryr kh br kvn bka dryndn
    Ta derinden bir gün bana "gel!" desin. / ta dryndn br kvn bka "kl!" dysyn.

Timur Kocaoğlu

• melinoz M kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: melinoz

quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

quote:

Orijinalden alıntı: by_xtr

Bu ülkenin sahiplerinin dinne diline karışanların sonlarını ahirette hep birlikte seyredeceğiz

Evet bedevi adetlerini İslam diye,Türkçeyede Arapça-Farsça kelimeleri sokarak binlerce yıllık Türkçeye tecavüz eden Türk düşmanlarını asla unutmayacağız ...

Putperestler acmislar agizlarini les akiyor yine,sorsak atalarinin ismini tam olarak bilmezler burada turkluk ve,mulilliyetcilikten bahsederler,chp isgal kuvvetlerinin ne yapmasi gerekiyorsa onu yapmistir,kimae kendini kandirmasin....
    Turkceden bahsedenin forum ismine bak,iste size,putperestlerin zeka seviyesi,atlasanizda kudursanizda agzinizda boyle salya fiskira fiskira telef olup gitsenizde islam diye osmanliya olan kininiz islami sonduremez....

Sen ilk bir imlanı düzelt sonra konuş. Ayrıca arkadaşın kullanıcı adı Türkçe, cahilsen birşey diyemem. 4 gün cezan hayırlı olsun, birazdan onaylanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tengri No Tengoku -- 17 Aralık 2014; 10:59:35 >

• Tengri No Tengoku kullanıcısına yanıt
    Konuya dair en guzel cevabi cemil meric vermistir,harf inkilapaizligini yerden yere vururken karsi bir harf devriminide elestirir osmanlica hakkindaki gorusumde budur.
    Benim illet oldugum nokta yuzyillar boyunca bu milletin savastiklarinin kucagindan beri yine bu millete parmak sallayan bir avuc bati zihniyetinin turkluk diye turkun posasini cikarmasina bu denli koru korune baglilik yemini etmeleridir....ama yinede ittihattan baslayan 1923 de cosan bu zihniyet ne turklugu nede islami yokedemiyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_xtr

Bu ülkenin sahiplerinin dinne diline karışanların sonlarını ahirette hep birlikte seyredeceğiz

Kimmiş bu ülkenin sahiperi ?? Osmanlıdan önce ne vardı ?
    Selçuklu ve cengizhan imparatorluğu ?
    Kimseye osmanlıcayı ve arap alfabesini dayatamazsın osmanlı bir din değildir evet doğru 87 milyar euro yolsuzluk yapanlarıda ahiretrte göreceğiz.

• quote:

Konuya dair en guzel cevabi cemil meric vermistir,harf inkilapaizligini yerden yere vururken karsi bir harf devriminide elestirir osmanlica hakkindaki gorusumde budur.
    Benim illet oldugum nokta yuzyillar boyunca bu milletin savastiklarinin kucagindan beri yine bu millete parmak sallayan bir avuc bati zihniyetinin turkluk diye turkun posasini cikarmasina bu denli koru korune baglilik yemini etmeleridir....ama yinede ittihattan baslayan 1923 de cosan bu zihniyet ne turklugu nede islami yokedemiyecektir.

Yahu diyoruz Türklük ile alakanız yok ağzınıza almayın bari, ürüng ayığ toyon'un ne olduğunu bilmeyip gavurca diyen adam gelmiş burada Türkçülükten dem vuruyor, önceden de dediğim gibi hiç samimi değilsiniz. Başka bir alet bulun kendinize, hadi canım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tengri No Tengoku

quote:

Yahu diyoruz Türklük ile alakanız yok ağzınıza almayın bari, ürüng ayığ toyon'un ne olduğunu bilmeyip gavurca diyen adam gelmiş burada Türkçülükten dem vuruyor, önceden de dediğim gibi hiç samimi değilsiniz. Başka bir alet bulun kendinize, hadi canım.

Google saolsun sayesinde bilgiliyiz diye tozu dumana katiyorsunuz,acinacak haldesiniz....

• quote:

Hangi İslam'dan bahsediyorsun. Kuran'da Yüce Allah öldürmeyi ve zinayı kesin olarak yasaklamıştır. Osmanlı zamanında kardeş katli ve harem denilen müesseseler asırlarca işletilerik Allah'ın bu emrine karşı gelinmiştir. 1923 dediğin tarihten sonra bu memlekette başa geçenler kardeşlerini öldürmemiştir ve harem kurmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eglon -- 17 Aralık 2014; 12:56:15 >

• quote:

quote:

quote:

Google saolsun sayesinde bilgiliyiz diye tozu dumana katiyorsunuz,acinacak haldesiniz....

Demek Google sayesinde öğrendin hemen. Bak iyi bir ders olmuş olur bilmeden konuşup atmazsın daha. Bizi kendinle karıştırma, biz tarihimizi sizin gibi dizilerden filmlerden lise mezunu fesli şahsiyetlerden öğrenmeyiz. Oturur araştırırız. Yahu hala nasıl cevap vericek yüzünüz var anlamıyorum. Rezilsiniz resmen. Bir de şunun üzerine suçlu benmişim gibi konuşmamız mı? Zeytinyağı gibi adamları kaale alıyoruz. Yazık cidden. Cahilliğiyle prim yapan bir nesil yetişiyor helal olsun size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tengri No Tengoku -- 17 Aralık 2014; 12:59:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eglon

quote:

Hangi İslam'dan bahsediyorsun. Kuran'da Yüce Allah öldürmeyi ve zinayı kesin olarak yasaklamıştır. Osmanlı zamanında kardeş katli ve harem denilen müesseseler asırlarca işletilerik Allah'ın bu emrine karşı gelinmiştir. 1923 dediğin tarihten sonra bu memlekette başa geçenler kardeşlerini öldürmemiştir ve harem kurmamıştır.

Kusursuz olan osmanli degil islamdir,osmanlinin hatalarida olmustur tartismasi ayri konularda olabilir,adam oldurme zinadan bahsediyorsun,ataturkun sirtindan intihar eden kacamagini arastir sonra zina katliam de...

• Tengri No Tengoku kullanıcısına yanıt
    Vay canina ataturkun ismini yazarmisin google,bilgini

• quote:

Vay canina ataturkun ismini yazarmisin google,bilgini

Türkçe konuşmak o kadar da zor değil. Biraz uğraşsan becerip derdini bize rahatça anlatabilirsin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eglon

quote:

Kusursuz olan osmanli degil islamdir,osmanlinin hatalarida olmustur tartismasi ayri konularda olabilir,adam oldurme zinadan bahsediyorsun,ataturkun sirtindan intihar eden kacamagini arastir sonra zina katliam de...

Arkadaşım birşeyler biliyorsan paylaş. Hepimiz öğrenelim. Kaynak vererek paylaşırsan daha da aydınlanmış oluruz. Herkesin hatası olur demişsin. Padişahlar kardeş katlini ve haremi milyonlarca osmanlı insanın gözü önünde yapmıştır. Hayret verici olan bu kadar insanın, Allah'ın emrine karşı çıkılırken buna tepki göstermemesidir. Ben bunu cahil bırakılmışlığa bağlıyorum. Harf devrimi sayesinde ben bugün Kuran'ın kendi dilimde çeşitli çevirilerine ulaşabiliyorum ve tefekkür edebiliyorum. Allah bunu yapanlardan razı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eglon -- 17 Aralık 2014; 13:13:15 >

• quote:

quote:

quote:

Google'dan araştırıp öğrenenler acınacak durumdaysa, sizin durumunuzu merak ediyorum doğrusu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.