Şimdi Ara

CHP İKTİDAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2011'de yaşadığımız bu komedi dönemlerini 7 haziran sonrası HDP içinde yaşayacağız. O yüzden örnek olması adına o günleri bir daha hatırlayalım.

•  CHP İKTİDAR
  • Gandalf81 kullanıcısına yanıt
    Sizi şöyle alalım. Malum cumhurbaşkanlığında da size bir hayli güldük.

CHP İKTİDAR

• Exnuc kullanıcısına yanıt
    anca böyle bir cevap verirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gandalf81 -- 8 Haziran 2015; 12:31:09 >
  • Aldırmayın, Troll AKP konusu! Son anketleri görünce böyle oldu!
    Eyvallah, ben kenardayım!
  • ÇOK KOMİKMİŞ KARDEŞ GÜL GÜL ÖLDÜM
     CHP İKTİDAR
     CHP İKTİDAR

• neommy kullanıcısına yanıt
    Seçim sonrası için bavullar hazırdır sizlerin. Bekliyoruz.
    Aynen geliyoruz paralel çeteyi kovacağız
  • Konunun bir amacı bile yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp harici bir partinin tek başına iktidar olma şansı yok.

• Bu forumda ciddiyetle açtığım bir çok konuya verilen cevapları gördükten sonra artık ciddi bir şeyler yazmama kararı aldım. Ayrıca açılan 3-5 cümlelik abuk subuk düşüncelerin hit alıyor olması hem yaş ortalamasını hem de düşünce yapısını haliyle ortaya seriyor. Boşu boşuna kendimi bir şeyler anlatmak için neden yorayım? Hoşuna gitmiyorsa yazmaz geçersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *ORION*

Akp harici bir partinin tek başına iktidar olma şansı yok.

İlk Defa İmzasında Profilinde Atatürk resmi olup dürüstçe doğruyu söyleyen bir CHP'li görüyorum.

Adamsın kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

quote:

Orijinalden alıntı: *ORION*

Akp harici bir partinin tek başına iktidar olma şansı yok.

İlk Defa İmzasında Profilinde Atatürk resmi olup dürüstçe doğruyu söyleyen bir CHP'li görüyorum.

Adamsın kardeşim.

Kendimi kandıramam hocam, Chp veya Mhp tek başına iktidar olacak diyenleri ciddiye almam. Bu arada chpli değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WITCHER -- 4 Haziran 2015; 17:07:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Bu forumda ciddiyetle açtığım bir çok konuya verilen cevapları gördükten sonra artık ciddi bir şeyler yazmama kararı aldım. Ayrıca açılan 3-5 cümlelik abuk subuk düşüncelerin hit alıyor olması hem yaş ortalamasını hem de düşünce yapısını haliyle ortaya seriyor. Boşu boşuna kendimi bir şeyler anlatmak için neden yorayım? Hoşuna gitmiyorsa yazmaz geçersin.

Açtığınız konulara denk geldiğim kadarıyla fazla taraflı, her şeye rağmen AKP savunucusu bir tarzınız vardı. Yanılıyor muyum?

• "Her şeye rağmenlere" göre değişir bu. Ben AKP'nin yanlışlarının da olduğunu lakin doğrularının da savunulması gerektiği taraftayım daima çünkü bu ve benzeri forum(lar)da benim olumsuz olanları ortaya atmamın bir gereği yok zaten fazlasıyla muhalif kitle var. Meseleye bu açıdan bakılınca açılan konuya göre herkes birbirini etiketleme hastalığı güdüyor. Zira benim bu forumda bir kişiye dahi sen trolsün, ideolojik saplantılı birisin vs diyerek direkt olarak şahıslara bir şeyler söylediğim bulunamaz. Belki bir kaç tane vardır onlar da istisna. Tartışma ortamında ve özellikle sosyal medyada kişilik analizi yapmaksızın saygılı bir şekilde tartışma adabını ne zaman öğrenirsek o zaman bu gereksiz paradokslardan kurtulabilir ve konuların tartışılabiliyor olması insanlara bir şey katar. Forumlarda kavga ve geyikten başka bir şey dönmüyor genel manada çünkü herkes kavga etmekten bıkmış haliyle makaraya vuruyor.

Açtığım konuların her biri uzun makaleler ya da videolar içerir ama buradaki genel kitle "kız tavlamak" için yazılan sayfalarca dolusu boş konuları okumayı tercih eder ve politik olma yolunda ezbere kalıp cümleler dışında fikir yürütmez/üretmez. A ile B'yi kıyaslamaktan da öteye gidemez. Açılan bir çok konuya bak %90'ı kıyastır. Bu hiç bir şey bilmediğimizi sürekli medyada dönenlerden nemalandığımızı gösterir. Böyle bir ortamda insanı düşünmeye sevk edip fikir üretecek konular açılması haliyle ilgi görmez. Buna benzer çok makale ve konu açtım ama hiç birinde doğru düzgün çamur atmak, konuyu çarpıtmak dışında fikir belirten olmadı daha bir 50 yılda olamayacak da..

Bu partinin yanlışları da var doğruları da ve şu an için alternatifi hala yok. Detaylara girdiğimiz de her iki cephenin de her şeye bir cevabı var o yüzden ben tablonun tamamına bakarım. Ben bu ülkeyi geçmişi ile ve gelişmekte olan 3. dünya ülkeleri ile kıyaslamak zorundayım. Dizi ve filmlerden etkilenen genç kitlenin bizleri gelişmiş dünya ülkesi hayalleri ile kıyaslıyor olmasına güler geçerim. Yani içinde bulunduğumuz zaman ve imkan dahilinde yapılmayan her değerlendirme geçersizdir. Sistem şimdilik bunu gerektirir. Bugünün gelişmiş ülkeleri var oldukları noktaya birden gelmediler. Biz bu noktaya ulaşmak adına daha yeni adım atmaya başlayan bir ülkeyiz ve bunu ister beğenilsin ister beğenilmesin sağlayan parti AK partidir.

İlk önce bu uzun yazı için teşekkür ederim.

Forumdaki trollerden zaten bıkkınlık geldi. Fark etmişsinizdir belki, trollerin çoğu konu dışı bölümünden sıkılıp bu bölüme gelenler. Çoğu AKPli taklidi yapıyor ama yazdıklarının çoğunu ciddiye bile almıyorum. Çünkü etrafımdaki AKPliler buradakiler gibi içi boş mesajlar atmıyor.

Ülkemizi gelişmiş ülkelerlede kıyaslamalıyız. Hatta onlardan almamız gereken örnekler var, alıyor muyuz? Bence hayır. Hatta tam tersi yönde bir yön çiziyoruz. Ben kendi adıma konuşuyorum, dizi ve filmlerden etkilenecek birisi değilim. Ama cidden bazı terslikler var bu ülkede. AKP çok sert tavırlar sergiliyor, gerekdiz gerginlikler yaratıyor. Cumhurbaşkanına olan saygı gitgide azalıyor, neden? Çünkü %50 oy aldığı zaman her yaptığını doğru sanıyor. Kalan %50yi aşağıladığı bile oluyor.

Emin olun AKP ve Erdoğan biraz daha cana yakın ve hoşgörülü olsa %60 civarı oy alabilirdi. Onlar sadece kendi bildiklerini uyguladılar.

Not: yazım hatası olabilir, mobilden zor oluyor.

• Rica ederim. Tartışmayı becerebilen ve seven herkes için hoş görü sınırım üst seviyededir ve vakit harcar derdimi de anlatmaktan usanmam.

Kıyas ile örnek farklı şeyler. Elbette örnek olarak daha ileriyi daima rol model olarak almalıyız bunda sıkıntı yok ama kıyas denklik ister. Anlatmak istediğim buydu.

Sert tavır konusunda kısmen haklısın ama genel manada değil çünkü bu sert duruş ve mizaç Erdoğan'ı bugünlere getiren en önemli özelliklerinden biri. Çünkü bu ülkede yerleşmiş ve kangren olmuş vesayet rejimleri ve yahudi medyası ile uğraşmak herkesin harcı değildi. Harcı olan da bugünlere geldi.

Halka karşı olan tutumunda ise şu anlaşmazlık var. Misal, "gezi tabanı" (gezi söylemimdeki amaç genç neslin kafa yapısını özetleyen bir süreç olmasındandır.Aşağılamak amaçlı yazmıyorum) daima kendisinin her cümlesini farklı ve dilediği gibi algıladı. Malum meseleleri ve konuşulanları çarpıtma becerisi insan evladının fıtratında var. Kendisini seven biri çıkarılması gereken mesajı alırken, nefret eden tam tersini algılamak için kendini zorluyor. Örneğin; hayata müdahale konusu..

İnsanın yine yapısında olan bir şeyden bahsediyoruz burada. Sevgi örtendir, nefret ise ifşa eden. Her iki duyguda ne yapar eder kendisine uygun olanı tutar önüne getirir. O yüzden kişisel olarak yapılanları kenara bırakarak daima ben tablonun tamamına bakılması taraftarıyım. Bugün bulunduğumuz coğrafyada ve İslam dünyasında kalesi düşmeyen tek ülke biziz. Birlik ve beraberlik içinde hareket edebilme kabiliyetimizi yitirmemeliyiz. Herkes Erdoğan'ı ya da bir başkasını sevmek zorunda değil ama birlikte hareket etmek zorundayız.

Ben de bu sert duruşun sevilmesine anlam veremiyorum. Elbette devlet yöneten kişi gevşek davranmamalı ama sertlik olayınıda abartmamalı.

Bu çarpıtma herkeste olan bir şey. Bunu devlet adamlarının yapmaması gerekir. Sevmek konusunda da evet, katılıyorum size. Fark etmişsinizdir, çoğu kişi AKPden çok Erdoğanı eleştiriyor. Neden? Çok fazla dini kullanması, yeri geldiğinde milliyetçilerden oy istemesi, bakanlarının yargılanmaması, yolsuzluk iddialarına sağlam yanıt verilmemesi, bazı kesimleri ayrıştırması; en önemlisi ayrıştırma. Sen şusun, ben buyum, o şöyle. Bu kadar ayrıştırılan toplumun, birlikte hareket etmesi mümkün değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.