Şimdi Ara

CHP'den 23 Nisan'da protestocu çocuklar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ha chp ha akp al birini vur ötekine
  • O çocuk diye eleştirdiklerin kuran ı kerimi hatim etmiş, bir çok mahalle imamından daha fazla dini bilgiye sahip şuraya yorum yapan hemen hemen herkesten daha fazla aklı selim insanlar. Diğerleri kukla
  • "O güzel çocuklar o güzel atlara binip gittiler; bayramın yokluğuna, insanın sapığına kaldık."
  • O zaman Çocuğunu sakın bakkala ekmek almaya yollama yoksa sen de çocugunu istismar etmiş olursun. Bizim istismar dediğimiz çocuklara olan tecavüz , taciz aynı yobazların , ensar vakfının , ve bunları aklayan akp'lileirn yaptıgı gibi. . O yüzden ikisi bir değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

O çocuk diye eleştirdiklerin kuran ı kerimi hatim etmiş, bir çok mahalle imamından daha fazla dini bilgiye sahip şuraya yorum yapan hemen hemen herkesten daha fazla aklı selim insanlar. Diğerleri kukla

Benim verdiğim mesaj gayet net bir mesajdır.
    Sen yaparken ufacık çocukları siyasete alet ederken iyi başkası yaptığı zaman kötü.
    Ya hepsini eleştireceksin ya da çakallık yapmayacaksın.
    Çocukların elindeki pankartta yasadışı herhangi birşey yok.
    Çakallık yapıp alttan alta cumhuriyet'i hedef alınıyor.
    Çaktın mı köfteyi

• Ne varmış pankartta yavru kurt?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: Bill Russell

quote:

quote:

quote:

quote:

Bayramlarını ellerinden almaya çalışanlara teşekkür eden dövizler mi taşımaları gerekiyordu?

Bayramların elinden alınmaları derken kast ettiğin nedir? Resmi törenlerin artık yapılmıyor olması mı..

Resmi törenlerde bir çocuğun 2 saat esas duruşta bekleyip sıkıntıdan öldürecek cinste yıkma yağlama içeren şiirleri ve muhtemelen 10 dakika sonra büyük kısmını hatırlamaycağı uzuun bir yıkama yağlama içerikli konuşmayı dinlemesi sence bir çocuk için güzel bir şey mi ?

Eğlencel imi ? Sence bu bir kutlama mı ?

Yoksa çocukları 1,5 ay öncesinden derslerden alıp stadyumda yapılacak gösteri için hazırlamalarını mı diyorsun ? Asker gidip stadyumda protokol de oturur Hükümet gidip oturur çocuklar 2 saat gösteri yapar. Canlarından bezip yorgun argın eve gelirler. Hani çocukların eğlencesi ? Bana daha çok protokolde oturan asker ve hükümet görevlileri eğlendirilmiş gibi geldi.

Artık bırakın şu askeri işlerin peşini. Az sivilleşin. Bayram günü alın çoluğunuzu cocuğunuzu bir sürü sivil etkinlik yapılıyor bayramla ilgili katılın kutlayın eğlenin gezin çocuğunuz bayram tatilinin keyfini çıkarsın o gün ders işlemesin.

Bir çocuğu 2 saat sıkıcı şiir ve konuşmalara maruz bırakmakta neden ısrarcı davranıyrosunuz aklım almıyor inat için mi ?

Törenler yanlış bir noktaya gidiyorsa düzenleme yaparsınız (ki bunu yapmak da hükümete düşmez), toptan kaldırmazsınız. Bunun sivillikle askerlikle de bir alakası yok.

Bu törenlerin ve kutlamaların yasaklanmasının, her milli bayram döneminde hükümet mensuplarının münasip bazı yerlerine ağrı girmesinin çocukların iyiliği için olduğunu zannetmek de komik kaçıyor. Çocuk tecavüzünü ölümüne savunan kimseler iki dakika ayakta durmayı neden önemsesin ki.

önceden yapılan kutlama değil işkence idi. En azından artık çocuk özgür. Yani yasaklama yok gidip istedigin yerde kutlayabilirsin. Bayramı kutlamak yasak değil ki. Sadece resmi program yapılmıyor o kadar.

Yasak sizin kendi hayal gücünüz.

İşkence de sizin kendi hayal gücünüz.

Bu olaya karar vermek hükümetin haddine değildir. Çocuklara sorarsınız "böyle bir kutlamada yer almak ister misiniz, yeteneklerinizi sergilemek ister misiniz?" diye. İstemiyorlarsa ne ala. Öbür türlü resmi bir kutlama olmadıktan sonra buna resmi bir bayram demenin de manası yoktur. Ortadaki apaçık bir düşmanlıktır, polyannacılık oynamaya gerek yok. Çocuklara özgürlüğü savunuyorlarsa diğer baskıları (bilhassa dinsel) da kaldırsınlar bir zahmet.

Benim dha diyecek bir şeyim yok. Umarım eskisi gibi adam öldüren cinsten şiirlere saatler süren sıkıcı konuşmalara devam edersiniz. Ben kendi çocuğumu abyramda alır eğlendirirm gezdiririm bayramı kutlamasını sağlarım.

Bir ideoloji ile beynini yıkmaya bayramda bile devem etmelerine izin vermeyi düsünmüyorum.

Bu arada dinsel bir baskı mı varmış . Neymiş o baskı ben daha önce öyle bir şey duymadım da..

Din baskı yok mu ? Her ezan vakti 10 farklı camiden sesi birbirine karışan ezan . Daha dün evimin önünde ticari araçla 1 saat megafondan peygamber aşıkları mitingine çağrı yaptılar , bahsettiğim yer İstanbul . Zaten orta okul lisede zorunlu saçma sapan din ve ahlaksızlık dersi var . Sayısının artmasıyla övünülen imam hatipler vs.vs. Asıl beyin yıkama budur .

Ulusal egemenlik bayramıda okunan 2 şiire tahammül göstermek beyninizi yıkamaz . Kendi kendinize bu kadar düşmanlık etmeyin . Sene 1 kere zaten .

O zaman ezanda yasaklansın . Aileler çocuklarını kendileri eğlendirebiliyorsa , ibadet etmeyide pek ala öğretebilir . Akıllı telefonlar için binlerce uygulama var , en basit cihazlarda bile alarm var. Ben o gürültüyü duymak zorunda mıyım günde 5 kere ??

Çocukları özgürleştirniz kulakları da özgürleştirin !

• quote:

Orijinalden alıntı: uA-kktc

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bayramlarını ellerinden almaya çalışanlara teşekkür eden dövizler mi taşımaları gerekiyordu?

Bayramların elinden alınmaları derken kast ettiğin nedir? Resmi törenlerin artık yapılmıyor olması mı..

Resmi törenlerde bir çocuğun 2 saat esas duruşta bekleyip sıkıntıdan öldürecek cinste yıkma yağlama içeren şiirleri ve muhtemelen 10 dakika sonra büyük kısmını hatırlamaycağı uzuun bir yıkama yağlama içerikli konuşmayı dinlemesi sence bir çocuk için güzel bir şey mi ?

Yoksa çocukları 1,5 ay öncesinden derslerden alıp stadyumda yapılacak gösteri için hazırlamalarını mı diyorsun ? Asker gidip stadyumda protokol de oturur Hükümet gidip oturur çocuklar 2 saat gösteri yapar. Canlarından bezip yorgun argın eve gelirler. Hani çocukların eğlencesi ? Bana daha çok protokolde oturan asker ve hükümet görevlileri eğlendirilmiş gibi geldi.

Artık bırakın şu askeri işlerin peşini. Az sivilleşin. Bayram günü alın çoluğunuzu cocuğunuzu bir sürü sivil etkinlik yapılıyor bayramla ilgili katılın kutlayın eğlenin gezin çocuğunuz bayram tatilinin keyfini çıkarsın o gün ders işlemesin.

Bir çocuğu 2 saat sıkıcı şiir ve konuşmalara maruz bırakmakta neden ısrarcı davranıyrosunuz aklım almıyor inat için mi ?

Törenler yanlış bir noktaya gidiyorsa düzenleme yaparsınız (ki bunu yapmak da hükümete düşmez), toptan kaldırmazsınız. Bunun sivillikle askerlikle de bir alakası yok.

Bu törenlerin ve kutlamaların yasaklanmasının, her milli bayram döneminde hükümet mensuplarının münasip bazı yerlerine ağrı girmesinin çocukların iyiliği için olduğunu zannetmek de komik kaçıyor. Çocuk tecavüzünü ölümüne savunan kimseler iki dakika ayakta durmayı neden önemsesin ki.

önceden yapılan kutlama değil işkence idi. En azından artık çocuk özgür. Yani yasaklama yok gidip istedigin yerde kutlayabilirsin. Bayramı kutlamak yasak değil ki. Sadece resmi program yapılmıyor o kadar.

Yasak sizin kendi hayal gücünüz.

İşkence de sizin kendi hayal gücünüz.

Bu olaya karar vermek hükümetin haddine değildir. Çocuklara sorarsınız "böyle bir kutlamada yer almak ister misiniz, yeteneklerinizi sergilemek ister misiniz?" diye. İstemiyorlarsa ne ala. Öbür türlü resmi bir kutlama olmadıktan sonra buna resmi bir bayram demenin de manası yoktur. Ortadaki apaçık bir düşmanlıktır, polyannacılık oynamaya gerek yok. Çocuklara özgürlüğü savunuyorlarsa diğer baskıları (bilhassa dinsel) da kaldırsınlar bir zahmet.

Benim dha diyecek bir şeyim yok. Umarım eskisi gibi adam öldüren cinsten şiirlere saatler süren sıkıcı konuşmalara devam edersiniz. Ben kendi çocuğumu abyramda alır eğlendirirm gezdiririm bayramı kutlamasını sağlarım.

Bir ideoloji ile beynini yıkmaya bayramda bile devem etmelerine izin vermeyi düsünmüyorum.

Bu arada dinsel bir baskı mı varmış . Neymiş o baskı ben daha önce öyle bir şey duymadım da..

Din baskı yok mu ? Her ezan vakti 10 farklı camiden sesi birbirine karışan ezan . Daha dün evimin önünde ticari araçla 1 saat megafondan peygamber aşıkları mitingine çağrı yaptılar , bahsettiğim yer İstanbul . Zaten orta okul lisede zorunlu saçma sapan din ve ahlaksızlık dersi var . Sayısının artmasıyla övünülen imam hatipler vs.vs. Asıl beyin yıkama budur .

Ulusal egemenlik bayramıda okunan 2 şiire tahammül göstermek beyninizi yıkamaz . Kendi kendinize bu kadar düşmanlık etmeyin . Sene 1 kere zaten .

O zaman ezanda yasaklansın . Aileler çocuklarını kendileri eğlendirebiliyorsa , ibadet etmeyide pek ala öğretebilir . Akıllı telefonlar için binlerce uygulama var , en basit cihazlarda bile alarm var. Ben o gürültüyü duymak zorunda mıyım günde 5 kere ??

Çocukları özgürleştirniz kulakları da özgürleştirin !

Kafa güzel anlaşılan.

İki şiire tahammül et demişsin bak ne güzel kendin söyledin. Güzel kardeşim. "23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" bayram denince anladığın şey nedir ? Bu yas değil bak ulusal yas ile karıştırmamak gerek. Bayram dediğin zaman kutlanır eğlenilir. Bir şeylere tahammül edilmesi gereken gün değil yani. Çocuğu sevindireceğin gezdireceğin eğlendireceğin farklı etkinliklere götüreceğin resmi tatil olması sebebi ile rahatlıkla zamanını ona ayıracağın gün oluyor kendisi.

Sen diyorsun ki 2 şiir 2 konuma dinlese ne olur. Yahu 1 yılda 365 gün var. 364 gün zaten çocuk katlanıyor bu sıkıcı işlere bayramda rahat verin bari. Az çocuk rahatlasın. Okulda haftada 8. bir gün olsa o gün size özel olsa ne yapmak istersiniz diye kompozisyon etkinliği düzenledik hiç birisi ben 2 saat ayakta dikilip müdürün sıkıcı konuşmasını dinlemek isterim yazmadı

Her neyse sizin derdiniz zaten üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. O yüzden boşa anlatıyorum.

Cami sesi ile nasıl bir baskı kuruluyor anlamış değilim . Bakı dediğin birine zorla bir işi yaptırmaktır. Ezanın hiç bir yerinde "Ya gelip namaz kılrsın yada ağzını burnunu kırarız " diye bir kısım geçmiyor. Yada " Hapse atılırsın " diye bir kısımda geçmiyor. Ezanın kendi varlığı ile ilgili şikayetin varsa o konuda yapabileceğin bir şey yok. Ezanın olmadığı kısacası müslümanların azınlıkta olduğu bir yer bulacaksın kendine. Veya kulak tıkacı kullanabilirsin.

Peygamber mitinglerine cağrı yaptılar demişsin. Gitmedin diye dayak yedin mi birisi seni zorladı mı? Yada bir cezai yaptırıma uğradın mı ? Yok demek ki ortada bir baskı yok.

Bu ülke de dini baskı yok. Dini baskı dediğin namaz kılmazsın ceza gelir oruç tutmazsın ceza gelir. Bunların resmi karşılıkları vardır o zaman baskı olur. Sizinkisi şu anda bahane aramak sadece.

• işte bunları bu provakasyoncuları bu fırsatçıları bu ahlaksızları diğer yobazlarla aynı yere koyup üzerinden kilit vuracaksın birbirlerini öldürene kadar yesinler birbirlerini! Türkiye cumhuriyetinde yeri yok bunların
  • turkishwarriors kullanıcısına yanıt
     CHP'den 23 Nisan'da protestocu çocuklar

Sana ve senin yazını beğenen kişiye bol şans diliyorum.
    Tabi sen bunun tersini savunacaksın. Benimde istediğim aynen bu inkar etmeye devam etmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 24 Nisan 2016; 0:44:25 >
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Benim için tahammül edilemeyecek bir durum yoktu , 23 nisanlar hep güzel geçmişti . Ben trompet çalıyordum zaten stadyumda bayrak takımıyla geçiyorduk falan kendi çapımızda gaza geliyorduk güzeldi yani :))

Siz çocuğunuzun katılmasını istemiyorsanız yollamazsınız bu kadar basit .

Bir devletin , ULUSAL EGEMENLİĞİNİN yıldönümünü kutlamaması kesinlikle anormal bir durum . Siz istediğiniz taklayı atın . 11bin km2 lik Gambiada kutluyor 9buçuk milyon km2 lik Amerika Birleşik Devletleride kutluyor .

Arkadaşım bende ezan duymak istemiyorum ? bak o 365 gün hemde 5 kere . Siz ibadet saatinizi bilmiyor musunuz ? Beni niye rahatsız ediyorsunuz ?

İmamın teki sokak ortasında 1 saat "Vanlıyam kılıcı kanlıyam dehoyyyyy haydi peygamber sevdalıları bilmemne meydanınaaaa" diye rahatça misyonerlik yapıyor . Kılıcında bahsettiği kan benim kanım , kafirin :)

Benim bahane aramama gerek yok bu ülkenin 1 ve 2 numarası imam hatipleri artırmakla övünüyorsa , dindar nesil yetiştireceğiz diyorsa , kuran sallayarak miting yapıyorsa dibine kadar dini baskı vardır .

• quote:

Benim için tahammül edilemeyecek bir durum yoktu , 23 nisanlar hep güzel geçmişti . Ben trompet çalıyordum zaten stadyumda bayrak takımıyla geçiyorduk falan kendi çapımızda gaza geliyorduk güzeldi yani :))

Bir devletin , ULUSAL EGEMENLİĞİNİN yıldönümünü kutlamaması kesinlikle anormal bir durum . Siz istediğiniz taklayı atın . 11bin km2 lik Gambiada kutluyor 9buçuk milyon km2 lik Amerika Birleşik Devletleride kutluyor .

Arkadaşım bende ezan duymak istemiyorum ? bak o 365 gün hemde 5 kere . Siz ibadet saatinizi bilmiyor musunuz ? Beni niye rahatsız ediyorsunuz ?

İmamın teki sokak ortasında 1 saat "Vanlıyam kılıcı kanlıyam dehoyyyyy haydi peygamber sevdalıları bilmemne meydanınaaaa" diye rahatça misyonerlik yapıyor . Kılıcında bahsettiği kan benim kanım , kafirin :)

Benim bahane aramama gerek yok bu ülkenin 1 ve 2 numarası imam hatipleri artırmakla övünüyorsa , dindar nesil yetiştireceğiz diyorsa , kuran sallayarak miting yapıyorsa dibine kadar dini baskı vardır .

Siz daha baskının anlamını kavrayamamışsınız.

Bu dedikleriniz baskı ise Laik rejim sevdalılarının bize yaptığı neydi acaba. İşkence mi ? Her neyse.

Ezan sesi ile ilgili olarak. Benim evimin yakınında kilise var. Çan sesi duymak zorunda değilim ama kilise var ise Hristiyan var demektir. Hristiyan insanlar var ise benim onların inançlarına saygı duymam gerekir. Bu sebepten o çanı ne kadar çalarlarsa çalsınlar sorun değil benim için. İnançlarına bile saygı gösteremeyeceksem insanım diye ortada gezmeye utanmam gerekir.

Senin de bu ülke de sonradan gelmiş değil ezelden var olan Müslüman kişilerin inançlarına saygı duyman gerek. Bu saygı kapsamında onların inançları için gerekli olan bir geleneği yasaklatmak için çaba sarf etmek yerine kendince önlem alabilirsin. Duymamak için yapabileceğin bir çok şey var. Sen %5 iken %95 in istediğini yasaklamaya çalışmak bence bencilliktir. Buna özgürlük demek saçma. Özgürlük dediğinin de bazı sınırları var.

Ezan , ramazan davulcusu İslam dinin gelenekleridir. Toplumlar geleneklerini kaybetmemek için çaba sarf ederken sen sözde aydın kesimden olan gelenekleri ötelemek için çaba sarf ediyorsun. Bence düşüncelerini tekrar gözden geçirmen gerekli.

• quote:

quote:

Bu dedikleriniz baskı ise Laik rejim sevdalılarının bize yaptığı neydi acaba. İşkence mi ? Her neyse.

Ezan sesi ile ilgili olarak. Benim evimin yakınında kilise var. Çan sesi duymak zorunda değilim ama kilise var ise Hristiyan var demektir. Hristiyan insanlar var ise benim onların inançlarına saygı duymam gerekir. Bu sebepten o çanı ne kadar çalarlarsa çalsınlar sorun değil benim için. İnançlarına bile saygı gösteremeyeceksem insanım diye ortada gezmeye utanmam gerekir.

Senin de bu ülke de sonradan gelmiş değil ezelden var olan Müslüman kişilerin inançlarına saygı duyman gerek. Bu saygı kapsamında onların inançları için gerekli olan bir geleneği yasaklatmak için çaba sarf etmek yerine kendince önlem alabilirsin. Duymamak için yapabileceğin bir çok şey var. Sen %5 iken %95 in istediğini yasaklamaya çalışmak bence bencilliktir. Buna özgürlük demek saçma. Özgürlük dediğinin de bazı sınırları var.

Ezan , ramazan davulcusu İslam dinin gelenekleridir. Toplumlar geleneklerini kaybetmemek için çaba sarf ederken sen sözde aydın kesimden olan gelenekleri ötelemek için çaba sarf ediyorsun. Bence düşüncelerini tekrar gözden geçirmen gerekli.

Ben size hiçbişey yapmadım . Sizide tanımıyorum . İslam dininin gelenekleri beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor . Siz önce Türk geleneklerini koruyun , arabınkine de sıra gelir . Ha kiliseden de benim ezandan olduğum kadar rahatsızsan git konuş, en kötü kabul etmezler . Onlar kafa kesme işlerini birkaç asır önce bıraktı . Saygı istenmez , saygı hak edilir . Müslümanlar medenileştikçe bunu anlayacak :)

Arkadaşım sen Ermenistanda mıı büyüdün yoksa Arabistan çöllerinde mi ??

Bak tane tane anlatıyorum .

Kırmızı bayrak var ya , üstünde ay ve yıldız olan . Hah o işte Türk bayrağı . O bayrak bu topraklarda özgürce dalgalansın diye binlerce vatan evladı hayatını kaybetti ve ulusal egemenliğimizi kazandık . Siz önce canını sizin için feda edenlere saygı duyun . Senede bir kere bunun adına tören yapılması , şiir okunması sizi rahatsız ediyorsa sıkıntı sizdedir . Asıl siz düşüncelerinizi tekrar gözden geçirin .

• quote:

quote:

quote:

Ben size hiçbişey yapmadım . Sizide tanımıyorum . İslam dininin gelenekleri beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor . Siz önce Türk geleneklerini koruyun , arabınkine de sıra gelir . Ha kiliseden de benim ezandan olduğum kadar rahatsızsan git konuş, en kötü kabul etmezler . Onlar kafa kesme işlerini birkaç asır önce bıraktı . Saygı istenmez , saygı hak edilir . Müslümanlar medenileştikçe bunu anlayacak :)

Arkadaşım sen Ermenistanda mıı büyüdün yoksa Arabistan çöllerinde mi ??

Bak tane tane anlatıyorum .

Kırmızı bayrak var ya , üstünde ay ve yıldız olan . Hah o işte Türk bayrağı . O bayrak bu topraklarda özgürce dalgalansın diye binlerce vatan evladı hayatını kaybetti ve ulusal egemenliğimizi kazandık . Siz önce canını sizin için feda edenlere saygı duyun . Senede bir kere bunun adına tören yapılması , şiir okunması sizi rahatsız ediyorsa sıkıntı sizdedir . Asıl siz düşüncelerinizi tekrar gözden geçirin .

Bu anma degil kutlama diye boşuna söylemedim ben ama neyse işin mantığını bırakıp duygusala bagladın seninle daha konuşmamı getektirecek bir şey kalmadı.

Bu mesajından açıkça anlaşılıyorki amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uA-kktc kullanıcısına yanıt
    Şu bölümde trethle konuşup halkı olan görmedim. Kim ne derse, ne yaparsa farketmez haklı olan her koşulda hep odur. Konuşan kişi en fazla yediği laflarla kalır.

• quote:

quote:

Niyetin bu olmadığını hepimiz biliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: paardon

quote:

quote:

Niyetin bu olmadığını hepimiz biliyoruz.

Tabi bazen hepinizin birer aynştayn olduğunuzu unutuyorum.

Her şeyin farkında olan büyük resmi görebilen aydınlar

•  CHP'den 23 Nisan'da protestocu çocuklar

23 nisan kutlanırken namaz kılacak başka yer bulamayan müslümanlar
  • fenolog kullanıcısına yanıt
    Sihirli perde zemini dahi degistirmis

• Treth kullanıcısına yanıt
    Yemin ediyorum bot gibisin . Siride cevap veremeyin konuşmama gerek kalmadı falan diyor .

Duygusal mı ? 2şiir okunuyor diye İŞKENCEEEEEE ÇOCUKLAR SIKINTIDAN PATLIYOR GÜNAH YAZIK edebiyatı yapan ben miyim ? Duygu sömürüsünü müslümanlardan iyi kimse yapamaz . Eziklik ruhunuza işlediği için nasıl kullanacağınızı iyi biliyorsunuz .

Sizin derdinizi bu konuyu okuyan herkes anlamıştır . "İstiklal" kelimesini duyunca boyunlar kaşınıyor :)))))

Bu topraklarda Türklük varoldukça 23 nisanda 19 mayısta 29 ekimde kutlanacak . Zorunuza gidiyorsa Ermenistan , İngiltere , Yunanistana taşınabilirsin, zira onlarla aynı kafadasın . Bu ülkenin kurucu değerlerine hainlik yapıyorsun .

Bellki bağcı atasözünü de yeni öğrenmişsin cümle içinde kullanmadan duramıyorsun . Bak bunuda öğren ilerde kullanırsın

İt ürür kervan yürür . Hadi sağlıcakla

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.