Şimdi Ara

🔥CHP'nin CB Aday süreci🔥'Özel için CHP kurultayında rüşvet alma iddasıyla soruşturma başlatıldı.' (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.961
Cevap
7
Favori
85.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy

🔥CHP'nin CB Aday süreci🔥"Özel için CHP kurultayında rüşvet alma iddasıyla soruşturma başlatıldı."

(En Son Oy Tarihi: 5.8.2026)
Giriş
  • • İyi parti lideri Müsavat Dervişoğlu, parti genel merkezini ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel ile birlikte ortak basın açıklamasında konuştu ve CHP'yi eleştirdi:

“Çözüm Süreci denen ihanet projesinin amacı Cumhuriyetimizi tartışmaya açmaktır, bunu tekrar ifade ettim. ‘Bölücübaşı’ yerine kurucu önder, ‘PKK’ yerine SDG kullanılmasının gerekçelerine işaret ettim. Bu yüzden komisyon sürecini red ediyoruz. İmralı partisinin (DEM) Türkiye’nin toplumsal hatlarına döşediği mayınlara ortak olmamak gerekmektedir."

"Türkiye Cumhuriyeti mensuplarını, kimlik kategorilerine ayırarak teşhis etmek, ulusu, kimlikler arası bir iş birliği çerçevesinde tanımlamak, Cumhuriyet felsefesini anlamamak hatta ona ihanet etmektir."

"Bu sebeble Cumhuriyet hassasiyetlerimizin önemsenmesinide temenni ediyorum."

• CHP lideri Özgür Özel:

"Biz çözüm sürecinde olamamanın tehlikeli olacağını düşüdüğümüz için komisyona katıldığımızı çok kez söyledik. Komisyona endişe ile bakanlara karşı CHP'nin varlığının nasıl bir teminat olduğunuda Dervişoğlu'na açıkladım."

🔥CHP'nin CB Aday süreci🔥"Özel için CHP kurultayında rüşvet alma iddasıyla soruşturma başlatıldı."

🔥CHP'nin CB Aday süreci🔥"Özel için CHP kurultayında rüşvet alma iddasıyla soruşturma başlatıldı."x (formerly twitter)
    İSMAİL KONCUK (@ikoncuk) on X
    https://x.com/i/status/2016868664926994490

• • Muhalif gazeteci Levent Gültekin, CHP'de Özel'in aday olacağını düşündüğünü söyledi:

"CHP’liler içinde Cumhurbaşkanı Adayı illa Özgür Özel olmalı ağırlığı giderek artıyor. CHP içerisinde çok ciddi bir aday problemi var. Bu tartışma CHP içerisinde çok ciddi bir ayrışmayı da beraberinde götürüyor."

"CHP içinde bir grup Mansur Yavaş'ın aday olmasını istiyor, diğer başka bir grup Özgür Özel'in aday olmasını istiyor..Birde İmamoğlu'nu gündemden düşürmemek için aday isim olarak devam edilmesini isteyenler var. Bu durum giderek kızışacaktır."

"Benim tahminim bu iş en sonunda Özgür beyin üstüne kalacak.."

🔥CHP'nin CB Aday süreci🔥"Özel için CHP kurultayında rüşvet alma iddasıyla soruşturma başlatıldı."x (formerly twitter)
    Gündem 7x24 (@gundem7x24) on X
    https://x.com/i/status/2017115402346668046

• • CHP lideri Özgür Özel, MHP lideri Bahçeli'nin erken seçim isteyeceğini iddia etti:

“Devlet Bahçeli ya bir erken seçim çağrısı yapacak geçmişteki gibi lastikleri ısındırıyor ya da Erdoğan’ın adaylığına karşı çıkacak, mesaj veriyor.”

"Bahçeli'nin bana söylediği sözleri üzerime almıyorum. Ben bahçeli'nin ayağına hiç gitmedim ama ülkenin menfaati için gerekirse Bahçeli'nin yanına giderim."

Aykırı (@aykiri) on X
    https://x.com/aykiri/status/2018960277266710966

"Önceki seçimde Erdoğan adına adaylıktan çekildik. Bir sonraki seçimde ise başka bir isim için adaylıktan çekilmemiz siyaseten çok uygun değil. Projelerimizi hayata geçirmemiz için aday olacağım."

Dr. Fatih Erbakan (@erbakanfatih) on X
    https://x.com/i/status/2019480896513159427
  • • CHP lideri Özgür Özel, muhalif gazeteci Levent Gültekin'in kendisini eleştirmesi üzerine 100 bin TL'lik tazminat davası açtığı ortaya çıktı..Gültekin ortaya çıkan davadan ötürü açıklamalarda bulundu;

"Bunu söylemek istemedim, Özgür Özel 6 ay önce bana dava açtı. Söylemememin sebebi ise sosyal demokrat bir parti liderinin muhalif bir gazeteciye dava açması şık durmuyordu. Ben Erdoğan'ı eleştirdim diye hapse girdim, ben bunlara alışığım ama Özgür Özel'in bana dava açması ise beni rahatsız etti."

"Bir videomda Özel'e "Ergence politika yapıyorsun, çocukça davranıyorsun..İnsan haysiyetli olsa Bahçeli'nin ayağına gitmez.." demişim..Evet eleştirim sertti ama hakarette etmedim..Bu sözlerimden ötürü Özel bana 100 bin TL'lik tazminat davası açtı.."

"Sonra Özgür beyle görüştüm ve bu davanın kendisine zarar verebeileceğini söyledim. Kendisi bana avukatıyla görüştüğünü, bu tip eleştirisel videoların sosyal medyada art niyetle kullanıldığını ve tazminat davasının açılması gerektiğini, bu alınacak paranında istenilirse benim adıma çağdaş yaşamı destekleme derneği veya başka bir yardım kuruluşuna verilebileceğini söyledi.."

"Yahu Özgür bey ne kadar ayıp bir şey ya..Ben yardım yapılmasını bilmiyormuyum sen bana aracı oluyorsun? Özgür beyin beni parayla terbiye edeceğini düşünmesi çok ayıp.."

"Kendisi Cumhurbaşkanına kızıyor, hukuk yok diyor, medya kapatılıyor diyor ama sana sert eleştirici yapılınnca böyle davranıyorsun? Seni halkın taktirine bırakıyorum.."

"Eğer davayı kazanırsa youtubedan kazandığım parayı göndereceğim..Erdoğan dava kazanınca Tüvga'ya bağışlıyor, Özel dava kazanınca Çağdaş yaşamı destekleme derneğine bağışlıyor? yahu biz kimlerle uğraşıyoruz? Biz neyin kavgasını veriyoruz, siz neyin? Dokunulmazlığınız var diye size bir şey söylenemezmi? Piyasada kalmış 3-5 gazeteciyide iktidarı-muhalefeti susturma derdinde..Susturunda kurtulun bizde rahartlayalım.."

Haber Rekor (@haberrekor) on X
    https://x.com/i/status/2018247955677921789

• • İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen muhalif gazeteci Ruşen Çakır:

"Mansur Yavaş aday olması halinde 2023 seçimi öncesi gibi kesin kazanacağına dair bir işaret yok."

"Bir dönem yakalamış olduğu popülariteyi adım adım kaybediyor. Mansur Yavaş her an olabilecek bir seçimin ilk akla gelen ismi değil."

"Yavaş 2 dönemdir ABB'yi yönetiyor ve siyaseten elinde çok büyük imkan varken bunu doğru bir şekilde kullanamadı."

TRX (@trxhaber) on X
    https://x.com/i/status/2020137804978663883

Plan Tıkır tıkır işliyor...

Özgür Özel Adaylık YÜKLENİYORRRRR.

Mansur Yavaş çıksın bne adayım desin hadi anında Muharrem İnce durumuna sokulup bu hain zaten bu AKP'nin adamı Eski MHP'li değil mi işte diye linç başlar.

Özel ve ekibinin Yavaş'ı son dönemde ciddi şekilde baskıladığı ortada..İmamoğlu'nun aday olamaycağını bile bile İmamoğlu destekleri bir noktada Yavaş'ın aday olmasının önünü kapatmak içinde yapılıyor. Özel tıpkı 2023 seçimlerinde olduğu gibi son düzlüğe girilene kadar İmamoğlu aday diyecek, son düzlüktete kendisini aday yaptıracak, bunuda "Partim beni görmek istiyor, anketlerde ben çıkyıorum." diyerek yapacak.

Şimdiden olumsuz tepkileri üzerine çekmemek adına "aday değilim" desede Cumhurbaşkanlığı ofislerinde İmamoğlu resimlerini komple kaldırmaları ve tüm toplantıları Yavaş'ı çağırmadan Özel'in başkanlık etmesi adaylık konusunda bir zemin oluşturulduğunun göstergesi. Bu yılda erken seçim olmaz ama CHP'de adaylık konusunda tablo netleşir.

Özgür Özel bugün mitingte gene Cumhurbaşkanı adayı gibi Vaadler vermeye devam etmiş...

Bu seferde Akaryakıttan ÖTV ve KDV'yi kaldırıyor :)

Hadi ÖTV'yi Çifçiden almıyacam dersin anlarım KDV'yi neden nasıl kaldırıyorsun. İthal alınan bir ürünü zararına sattıracak nerdeyse

Sokak Kedisi (@sokakkedisitv) on X
    https://x.com/sokakkedisitv/status/2020101851111158001

Neyine şaşırdın ki? Traktör vaad etmişti şimdi mazotu gelmiş aklına.

Dün bedava traktör bugün mazotu 35 lira yarın da renklendirip içine C vitamini de ekledik, artık hem traktörünüz gidiyor hem de gribe yakalanmıyorsunuz der. 

Bunlarin dünyasında ekonomi kanunları işlemiyor ki. Orada sadece Erdoğan büyüsü var. O büyü gidince mazot kendiliğinden 35 liraya iniyor. 

"CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel tarafından şahsıma yönelik Whatsapp mesajları gelmeye başlamıştır. Bu mesajlar; siyasi nezaketle, parti ahlakıyla, kamu sorumluluğu ve insanlıkla bağdaşmayacak hakaret, tehdit ve iftiralar içermektedir."

"Soruyorum; Bir genel başkan, belediye başkanına küfür eder mi? Bir genel başkan, ailevi değerleri hedef alıp hakaret eder mi? Bir genel başkan, ağıza alınmayacak kelimelerle tehdit eder mi?"

"Özellikle aile değerlerimi ve kutsal varlığım annem ve merhum babamın dahi karıştırıldığı mesajlar karşısında Cumhuriyet Halk Partili seçmene olan saygım ve sevgim baki kalmak kaydı ile artık Cumhuriyet Halk Partisi saflarında hizmet etmem söz konusu dahi olamaz."

• • Muhalif Gazeteci Erdem Atay, Özgür Özel'in CHP'den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'a attığı iddia edilen mesajlardan bazılarını paylaştı:

- Ben sana inandım. Şimdi sana iftira atanlara, sana hırsız diyenlere teslim oluyorsun.

- Hırsız olduğunu, şerefsiz olduğunu kabul ediyorsun.

- Anladım ki sen bir hırsızsın!

- G*tünü kurtarmaya çalışıyorsun.

- Sen gerçek bir hırsızsın!

- Alçak köpek! S*kit git! Senin yerin onların yanı.

- Hak ettiğin yeri buldun, s*ktir git.

- Senin dürüst adamlarla işin yok!

- Yalaka! Karaktersiz p*ç!

- Karakterin olsaydı Mansur Yavaş’ı satmazdın.

- Yolsuz olduğunu, hırsız olduğunu, alçak olduğunu itiraf ettin.

- Elime düşeceksin. Acırsam namertim.

- Bizim hırsızlarla işimiz yok.

- Seni doğuran ana senden utanır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 8 Şubat 2026; 21:17:51 >

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Bu lafları Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunda oturan CHP genel başkanı olan Kişi söylüyor dimi ? Bir yanlışlık flan yok dimi ?

CHP'de Lider sorunu olduğuna bir kez daha EMİN OLDUM...

Erdoğan'ın yanından yeri geldi İç İşleri bakanı olan kişi gitti Ekonomiyi teslim ettiği kişi gitti hatta rakip oldu karşısına parti kurdu hatta kardeşim dediği Eski Cumhurbaşkanı gitti. Dava arkadaşım dediği parti kurucuları gitti hiç böyle laflar ne gördük ne duyduk !

Sen Ülke yönetmeye talip bir genel başkansız sözde şu ifadelere bak. Kıytırık bir ilçe belediyesi Giderse gitsin çocuk gibi nasıl bir uslup bu böyle...

Erdem Atay'ın iddiası bu..Bu tür istihbaratlarında çok yanlışı çıkmaz.

Mesajlar doğru ise sıkıntı zira CHP'li belediyelerde bu durum huzursuzluk yaratır. Genel başkanın böyle atarlı giderli sinkaflı sözlerle kendi belediye başkanını hırpalaması hoş karşılanmaz.

Bu arada geçen yıl ölen Muhammed Yakut'un Mesut Özarslan için söyledikleri yine gündem olmuş. Muhalif milliyetçi kesim ise şuan Özarslan'ın yanında duruyor. Muhtemelen Özarslan bu baskılara istinaden bir basın açıklaması yapacaktır Özel'İn söyledikleriyle alakalı zira üstü kapalı şekilde konuyu geçiştirmeside kendisini zan altında bırakır. Kamuoyu şeffaflık ister bu tür durumlarda.

• CHP'den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan:

"Özgür Özel'i yarın savcılığa şikayet edeceğim.."

"Bana yazdığı tehtidleri ve küfürleri savcılığa delil olarak sunacağım."

"Benim partimde en ufak problemim yoktu. Özgür Özel partide milliyetçi isimleri istemiyor..Ben CHP'ye leke getirecek hiçbir şey yapmadım.."

"Ben CHP'de siyaset yapamadım, CHP'de milli ve manevi değelerimize bir genel başkan var...Bu ortamda siyaset nasıl yapabilirdim?"

"Burdan Mansır Yavaş'a ve CHP içindeki ülkücü arkadaşlarıma çağrıda bulunuyorum; böyle bir genel başkanın altında duramassın..Bu durum bugün benim başıma geldi, yarın başkalarının başınada gelecek.."

"Mansur Yavaş'a istifa kararı almadan önce ulaşmaya çalıştım ama benimle konuşmadı..Ona çok kırgınım.."

"Benim başkan yardımcımda dahil 7 arkadaşımız istifa etti."

"Özgür Özel delikanlıysa yazdıklarını inkar etsin, yüzüme karşı yalan desin.."

"CHP içinde partiyi babasının malı gibi kullanan kişiler var ve hepsi Özgür Özel'e yakın isimler..CHP'nin geldiği durum içler acısı bir halde ve tabanda bu durum çok rahatsızlık veriyor."

"Şuan hangi partiye gideceğim konusu gündemimde değil. Gerekirse bağımsız şekilde devam ederim.."

Haber Filesi (@haberfilesi) on X
    https://x.com/i/status/2020567136381354391

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 8 Şubat 2026; 21:42:5 >

• • ABB başkanı Mansur Yavaş, Keçiören belediyesine aday gösterip kazandırdığı Mesut Özarslan'ın istifa kararını sert şekilde eleştirdi:

"Keçiören halkının iradesine gölge düşüren bu karar asla kabul edilemezdir."

"Kendisinin bugüne kadar CHPi’nin politikalarıyla ilgili tek bir şikayeti dahi olmadığı gibi, konu her gündeme geldiğinde hakkında yaklaşık bir aydır ortaya atılan “AK Parti’ye geçeceği” yönündeki iddiaları da herkesin huzurunda kesin bir dille yalanlamıştır."

"Ortaya konan bu karar, yalnızca bir siyasi tercih değil; o emeğe, o inanca ve o alın terine yapılmış açık bir saygısızlıktır."

• CHP milletvekili Cemal Enginyurt:

"Özgür Özel kimseye küfretmez..Özarslan iftira atıyor.."

Ben yazmadım Kuzenim yazmış yalanı gelirmi CHP'den :)

Gerçekten akıl alır gibi değil. CHP genel başkanı şahsi telefonundan şahsi numarasından ve delil bırakacak bir şekilde Whatsapp tan yazı ile bu küfür ve hakaret mesajları yazdı ise gerçekten YAZIK. Davayı yüzde 100 kaybeder.

Yarın mahkemeye verdimi bu mesajların ekran görüntüleride basına düşecektir. Muhalefet liderinin düştüğü hallere bak hele...

Keçiören Ankara'nın içinde sonuçta ve Özgür Özel'de Ankarada :) Atlarsın arabana gidersin belediye binasına gerekirse kapıya tekmeyi vurur yüz yüze ne söyelyeceksen söylersin küfür ise yüz yüze edebiliyorsan et ama lisesi ergen gibi Sosyal medyadan küfür edildiyse gerçekten yazık.

CHP yönetilemiyor savruluyor resmen.

Özgür Özel hala suskun..Yahu koskoca muhalefet partisi liderisin, direkt sana yöneltilen suçlamalar var. Senden önce vekillerin kalkan oluyor sana..Liderlik bu tür durumlarda ilk elden öne çıkmak ve suyu baştan kesmektir. Yalansa tekzip etmeli, doğru ise mahkemede hesaplaşacağını söylemeli.

Yani skandal bir durum bu..Önceki mesajımda Özaraslan'ın açıklamalarına denk gelmemiştim ve bu durumun CHP içinde huzursuzluk yaratabileceğini yazmıştım..Açıklamalar sonrasında bu durum baya huzursuzluk çıkarır..Ayrıca Yavaş'ın istifa öncesi görüşmemek istememeside büyük yanlış..Yahu Keçiören belediyesine Özareslan'ı aday gösteren bizzat Yavaş'tı..Hatat seçim dönemi "ona kefilim" diyerek kampanya yaptı.Şimdi birlikte yol yürüdüğü adamı yanlız bırakmakda etik bir şey değil..Yavaş Özel'in söylemlerine dair en ufak açıklama yapmadı, sadece Özarslan'ın AKP'ye gideceği durumu üstünden eleştiri yaptı. Bu durumd Yavaş'ın Özel'in arkasında durduğu izlenimi veriyor..Yavaş'da bu süreçte Özel'i güçlendirdiği zaman aday olma şansını azaltır. Şimdi Özel'in bu mesajları kanıtlandığı an Yavaş ne diyecek? Özarslan hak etmişmi diyecek?

CHP'nin her halükarda olağanüstü kongreye gidip yeni bir lider seçmesi gerekiyor..Bu gidişatla CHP içindeki klikler CHP'yi aşşağı çekmeyi sürdürecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 8 Şubat 2026; 21:56:9 >

• • CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, ABB başkanı Mansur Yavaş ile birlikte ortak basın açıklaması yaptı:

"Eğer Özarslan seçmen iradesine saygılıysa, belediye başkanlığından da istifa etsin."

"Daha AKP'ye geçmeden yalan dolu beyanlarda bulunmaya başladı."

"Özarslan; iktidarın geçmişte sana ne söylediklerini unutma..Bizimle ikili görüşmelerindede ne söylediğini unutma zira bunlar bir gün karşına çıkar.."

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Hocam bence CHP süreci yönetemiyor. Bu belediye başkanı için demiyorum, bunun gibi kaç tane belediye başkanı, belediye meclis üyesi AKP'ye katıldı. Birçok kişi belediye seçimleri öncesi, Ümit Özdağ ile dalga geçiyordu. Adayı AKP'ye yanladı, Ümit Özdağ hala siyaset yapmaya çalışıyor, önce onun hesabını ver diyorlardı. Aynı durum ilk başta İyi partide yaşandı daha sonra CHP'yi vurdu. CHP'de Sinan Oğan gibi kaç tane belediye başkanı çıktı. Üstelik CHP, Zafer partisi, İyi parti gibi dünkü partilerden değil. Köklü bir geçmişi var, maddi, manevi yönden güçlü bir parti olmasına rağmen bu tarz ihanetlere maruz kalıyor. Demek ki Özgür Özel ve ekibi, iyi yönetemiyor. Hadi Keçiören belediye başkanı, Mansur Yavaş'ın adamıydı, adayı o belirledi diyelim. Peki Aydın, Şehitkamil gibi belediyelerinde mi adayını Mansur Yavaş belirledi. Bence CHP yönetiminde genel bir sorun var.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.