|
• İyi parti lideri Müsavat Dervişoğlu, parti genel merkezini ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel ile birlikte ortak basın açıklamasında konuştu ve CHP'yi eleştirdi: “Çözüm Süreci denen ihanet projesinin amacı Cumhuriyetimizi tartışmaya açmaktır, bunu tekrar ifade ettim. ‘Bölücübaşı’ yerine kurucu önder, ‘PKK’ yerine SDG kullanılmasının gerekçelerine işaret ettim. Bu yüzden komisyon sürecini red ediyoruz. İmralı partisinin (DEM) Türkiye’nin toplumsal hatlarına döşediği mayınlara ortak olmamak gerekmektedir." "Türkiye Cumhuriyeti mensuplarını, kimlik kategorilerine ayırarak teşhis etmek, ulusu, kimlikler arası bir iş birliği çerçevesinde tanımlamak, Cumhuriyet felsefesini anlamamak hatta ona ihanet etmektir." "Bu sebeble Cumhuriyet hassasiyetlerimizin önemsenmesinide temenni ediyorum." • CHP lideri Özgür Özel: "Biz çözüm sürecinde olamamanın tehlikeli olacağını düşüdüğümüz için komisyona katıldığımızı çok kez söyledik. Komisyona endişe ile bakanlara karşı CHP'nin varlığının nasıl bir teminat olduğunuda Dervişoğlu'na açıkladım." ![]() |
| _____________________________ |

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt