Şimdi Ara

chkdsk disk gözden geçirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar, sanırım sorun ciddi. diskin birinden diğer disklere kopyalama yapamıyorum, diskten çoğu silme eylemine izin vermiyo. disk denetleme yapıyorum diskte 400 gb boş alan olmasına rağmen hata düzeltme işleminde yetersiz disk alanı diyo birkoç kez. ayrıca bilinmeyen bir hata oluştu deyip disk gözden geçirmeyi iptal edip direk windowsu açıyo.
    diskte kurtarmak zorunda olduğum için biçimlendirme seçeneği şu an için söz konusu değil.
    bu yetersiz disk alanı saçmalığının sebebi nedir? kurtarma seçeneklerimiz nelerdir? disk seagate 500 gb 320 as.
    yardımlar için teşekkürler...



  • öncelikle virus ve spyware taraması yapmanızı öneriyorum.. alan işgal eden fakat sizin göremediğiniz zararlı dosyalar bulunabilir..taramadan sonra düzelmezse yazın başka ihtimaller üzerinde duralım..
  • işletim sistemi cd'si ile chkdsk /r /p komutunu dene birde.

    ayrıca awallabilla dediğide doğru bi virüs yada türevi vardir kesin iyice bi taratman lazım sağlam bir antivirüs programı ile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leonidass

    arkadaşlar, sanırım sorun ciddi. diskin birinden diğer disklere kopyalama yapamıyorum, diskten çoğu silme eylemine izin vermiyo. disk denetleme yapıyorum diskte 400 gb boş alan olmasına rağmen hata düzeltme işleminde yetersiz disk alanı diyo birkoç kez. ayrıca bilinmeyen bir hata oluştu deyip disk gözden geçirmeyi iptal edip direk windowsu açıyo.
    diskte kurtarmak zorunda olduğum için biçimlendirme seçeneği şu an için söz konusu değil.
    bu yetersiz disk alanı saçmalığının sebebi nedir? kurtarma seçeneklerimiz nelerdir? disk seagate 500 gb 320 as.
    yardımlar için teşekkürler...



    iyi geceler arkadaşlar benimde leonidass gibi başım 2 gündür büyük belada kendisinin yazmış olduğu sorunla karşı karşıyayım o ne yaptı bu sorunu nasıl çözdü bilemiyorum , taşınabilir hard diskim 6 ay önce aldım 2.5 inc 500 gb lacie 350 gb si dolu bütün resimler kayıtlar videolar filmler hayatım orada diyebilirim bir bilgisyara hard diskten veri aktardıktan sonra kendi laptop uma taktım sol alt taki harici donanım simge görünüyor fakat hard disk görünmüyor ve 4-5 dk sonra yerel disk olarak görülüyor hard diske tıkladığımda sayfa içi işlem gerçekleştirme hatası ve dolayısıyla hard diske giremedim daha önce hard diskten bilgisyara giren ince uclu adaptör usb kabloyu kullanmıyordum acaba sorun ondan mı diye onu da takarak denedim olmadı ve şimdi o kabloyu takmazsam hard diskten ses geliyor, 5-6 kez chkdsk/f ve chkdsk/r yaptım aşağıdaki resimlerden de görüleceği üzere hata düzeltme işleminde yetersiz disk alanı diyo birçok kez. ayrıca bilinmeyen bir hata oluştu deyip disk gözden geçirmeyi iptal ediyor hep yarım kaldı ilerlemede %11 i geçemedim bunu servise de vermek istemiyorum verileri kurtarmazlarda yenisini belki verebilirler ama dosyalarım hard diskten daha önemli, hard disk disk birleştirde görünmüyor , son olarak Norton_Disk_Doctor_2007 ve Flobo HD Repair programlarını denedim sonuç alamadım , bir yerde gözüme çarpmıştı linuxta acaba açılırmı sizin önerileriniz nedir ne yapmalıyım lütfen yardım edin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     chkdsk disk gözden geçirme


     chkdsk disk gözden geçirme




     chkdsk disk gözden geçirme


     chkdsk disk gözden geçirme




    son olarak gece tekrar chkdsk yapayım dedim gene belirlenemeyen bir hata oluştu dedi %11 de kaldı ve bilgisayara tekrar çıkarıp taktığımda artık bilgisayar kilitleniyor gibi mosue hareket ettirmek çok güç görev yöneticisinde system dosyası cpu da %99 ile çalışıyor artık chkdsk te işe yarmıyor
    artık umudumu yitirdim sizden gelecek tavsiyeleri değerlendireceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scoty -- 12 Eylül 2010; 11:41:28 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.