Şimdi Ara

Chiplemeli mi, chiplememeli mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim Cmax 2 yılı geçti maaşallah yol tutuş güzel keşke daha kuvvetli olsa diyorum zaman zaman. Şu chip tunging sitelerine bakındım. En iyisi fordun yarı resmi tuning sitesi olan wolf ve 110 beygiri 135, 240 torku 300 yapıyor ama fiyatı 1000 avro. Ayrıca onlar takıyor türkiyede olmadığından yaptıramoyurz ama 2 tanesi var ki takılması çok kolaymış ve posta ile yolluyorlar. Takılması o kadar kolaymış ki kendin bile yapabilirsin diyorlar.

Biri şu:

110 beygiri 130; 240 torku 280 yapıyor. Fiyatı 480 pound ama AB vatandaşı olmadığımızdan KDV ödemiyoz 398e geliyor 20 pound da yollama..Oluyor 418 pound.

Diğeri şu

110 beygiri 126; 240 torku 265 yapıyor. Fiyatı daha ucuz..301 pound gönderi ile 320 pound ediyor..

• İleride motor ömrünü önemsemiyorsan zaten bir iki yıl sonra elden çıkarırım diyorsan bence chip tuning yaptır .
    Sonuçta hem ps hemde tork artacak sanki yeni bir araba almışsın gibi, parçanın fiyatıda uygun ancak bu tür uygulamalardan önce yerli ve yabancı kaynaklardan iyice araştırsan iyi olur çünkü bazı chip tuning uygulamalarında beyin hasar görebilir ve bu da çok masraf çıkarır
  • ford un zetec işletim sistemine klasik chip tuning ile müdahale edilememekte..bu yüzden sizin resimlerini verdiğiniz ara beyin uygulamaları kullanılıyor..oldukça da verimli...işin pratik tarafı aracınızı satmak istediğinizde ara beyini çıkarabiliyorsunuz...
  • Selam Arkadaşlar ben power box satıcısı ve montajcısıyım.
    110 beygiri 126; 240Nm torku 265Nm yapıyoruz kutu ile
    Eğer bu işi beyin üzerinden yaparsak 110 beygiri 135; 240Nm torku 290Nm oluyor.
    Ayrıca chip yapılmadan ve yapıldıktan sonra aracın beygir gücünü ölçmekteyiz.
    Güç testi cihazımız 4*4 MAHA markadır.
    Araca powerbox yapılacaksa 550€
    Araca beyin üzerinden yazılım atılırsa 650€

HAKAN
    Cep Tel:0 536 949 13 16
  • Merhaba

sistem olarak modül kullanılmasını öneririm. Chipte yazılımla yapılınca aldığınız sanal ürünü satma fırsatınız olmuyor. Gerektiğinde satabilmek için Powersystem powerbox gibi tak çıkar şeklindeki ürünleri kullanmanızı öneririm. Konuyla ilgili olarak Powersystem ürününü satan arkadaşım var. Racercorner.com sitesinden iletişim bilgilerine ulaşabilirsin. Fatih veya Onur Bey ile görüşebilirsiniz. Kendileri size test imkanı da sağlıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakanusta

Selam Arkadaşlar ben power box satıcısı ve montajcısıyım.

abi peki bu chip olayı yapılırsa motorda zamanla bi hasar falan olurmu ??? bide yakıtı fazla yakarmı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakanusta

Selam Arkadaşlar ben power box satıcısı ve montajcısıyım.

HAKAN
    Cep Tel:0 536 949 13 16

Hakanusta bende seat leon var 2006 bu chip uygulaması ile dediğin kadar beygir benim araçta elde edilebilirmi ne diyosun bide yerin nerde ? Artı yakıt ne kadr artıyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aynı güçte 8v mi 16v mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu cihaz marka ve model farkı olmaksızın tüm turbo dizel araclarınız için taktığımız güç ve tork arttırıcı modüldür.
    ALPINBOX AVANTAJLARI
    -Düşük devirde yüksek tork sağlar.
    -Turbo etkisindeki boşluk azalır.
    -Turbonun yükleme basıncı değişmez.
    -Lehimsiz monte edilir.
    -Montajda araç beynine müdahale edilmez.
    -Birkaç dakika içinde orjinal bağlantı soketi ile monte edilip çıkartılabilir.
    -Emisyon değerini değiştirmez.
    -Aracın periyodik bakım süresi değişmez.
    -Motor,şanzuman ve tahrik sistemlerinin imalatçı garantisini korur.
    -Marka farkına bakılmaksızın, her turbo dizel araca uygulanır.
    -Araç değişikliği durumunda aynı yakıt sistemine sahip olan araçlara aynı
    Alpinbox uygulanabilir.
    Fiyatı 550€ dur. Montaj süresi araca göre 5 ile 15 dk dir.
    Yerimiz ANKARA'dır
  • Arakadaş sana şöyle izahat edeyim normalde vw grubu bi arabanın
    motoru 250-300 bine kadar yolu vardır.Eğer sen arabaya iyi bir chip
    tuning uygulaması yaptırırsan aşağı yukarı motorun ömründen
    bi 30 bin km düşmen gerekir.Sen aracı şehir dışı 90-110 arası
    gidersen %15 civarında yakıt tasarrufu sağlarsın.Aracın yakıtı düşer.
    Diyelimki araban normalde km'de 20 Ykr yakıyor aracı yaptığın
    chip tuning uygulaması iyiyse 17 Ykr civarına kadar düşer
    ama sen aracı 140-170arası gidersen tam tersine 23-27 Ykr
    arasında yakabilir.Çünkü motor ürettiği gücü bi yerden sağlaması gerekir.Yani
    kısacası aracın özellikle torku arttığı için sana yüksek viteste düşük devir
    kullanma sağladığı için yakıtı buyüzden düşer.Sanırım yararlı olmuştur.
  • arkadaşlar chip tuning yaptıran biri olarak ben birkaç tavsiyede bulunmak istedim. Superchips markasının yazılımını tercih ettim. 110hp 240nm olan aracım şu anda 139hp ve 293nm dir dinamometre ile ölçülmüş değerlerdir. Zaten genelde chip uygulanır dinamometreye çıkarılır eğer vaad edilen değerlere ulaşılamazsa para iadesi şeklindedir bu işler aklınızda bulunsun. Yakıta gelince şehir içi 6.7lt gösteriyor ortalama tüketim. Şehirler arası yollarda ise bu arkadaşın dediği gibi 110u geçmemek şartıyla oda 5. viteste 2.000 devirde 115 falan demek. oda 3.7lt/a00km demektir. Anlık tüketim öle gösteriyor yani. Performance gelince 1.6 benzinli araçlarla kalkışta fark açılmasına rağmen 0-400m'de rahat 1 boy atıyorum. 900kgluk 1.6 100hplik palio mesela,1200kg 1.6 2003 model honda civi 120hp gibi araçlarla devamlı kalkmaktayız. Son söylemek istediğim ise ara hızlanmalar yarı yarıya düştü müthiş bir güç hissediyorsunuz özellikle 2000 devirden sonra. Ama basarsanız direk 7lt gibi bir yakıt tüketiyor buda aklınızda olsun. Soracağınız sorulara cevap verebilirim ama sadece tecrübelerimden motor bilgim fazla deil

• ya bende 2.0 16V 140 hp lagunA war benzınlı ama buna chıp uygulaması yapılabılırmı?? yapılırsa nekdr guc artısı olur?
  • http://cgi.ebay.de/Ford-Focus-C-Max-1-6-TDCi-Chiptuning-Powerbox-25-PS_W0QQitemZ8015382190QQcategoryZ40184QQtcZphotoQQcmdZViewItem#ShippingPayment

ebay , chiptuning'i lehimli 129 euro'ya , soketlide 178 euro'ya satıyor.

ilgili olanlar bakabilir. 650 veya 550 euro'luk servet ödemeye gerek yok.

Chiptuning yaptırmak isteyenler getirisini götürüsünü iyi hesaplamalı.

Otomobil mühendisleri zaten uzlaşma yolu ile bizim için en iyi değerleri
    bulup ve ayarlıyorlar.

Bu ayarlanmış olan en optimal değerleri değiştrip bozuk durumlar yaratmaya gerek yok.

Şimdi motor kapağını açtın şöyle bir sileçlerin suyuna bakmak istedin o arada basıncı 1500 atü'den 2000 atüye çıkarılmış olan rail yüzüne patladı bunun mesuliyetini kim üstlenecek?

oto mühendisi uzlaşmalara girerken bunlarıda hesaplıyor.

Bu chiptunning meselesi aynı eskiden yaptığımız mobilet hızlandırma meselesine benziyor.

Benim pejo 103 orijinal dişlisiyle 95 kmh yapıyordu.Senin mobilet kaç yapıyor?Bunları heala aşamamışız .

Herkese selamlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: g.m.y.

http://cgi.ebay.de/Ford-Focus-C-Max-1-6-TDCi-Chiptuning-Powerbox-25-PS_W0QQitemZ8015382190QQcategoryZ40184QQtcZphotoQQcmdZViewItem#ShippingPayment

ebay , chiptuning'i lehimli 129 euro'ya , soketlide 178 euro'ya satıyor.

ilgili olanlar bakabilir. 650 veya 550 euro'luk servet ödemeye gerek yok.

Chiptuning yaptırmak isteyenler getirisini götürüsünü iyi hesaplamalı.

Otomobil mühendisleri zaten uzlaşma yolu ile bizim için en iyi değerleri
    bulup ve ayarlıyorlar.

Bu ayarlanmış olan en optimal değerleri değiştrip bozuk durumlar yaratmaya gerek yok.

Şimdi motor kapağını açtın şöyle bir sileçlerin suyuna bakmak istedin o arada basıncı 1500 atü'den 2000 atüye çıkarılmış olan rail yüzüne patladı bunun mesuliyetini kim üstlenecek?

oto mühendisi uzlaşmalara girerken bunlarıda hesaplıyor.

Bu chiptunning meselesi aynı eskiden yaptığımız mobilet hızlandırma meselesine benziyor.

Benim pejo 103 orijinal dişlisiyle 95 kmh yapıyordu.Senin mobilet kaç yapıyor?Bunları heala aşamamışız .

Herkese selamlar.

böyle bi şey öncedende bi konuda söylendi ama ben yine tekrarlamak istiyırum. otomobil üreticileri aracları üretirken her koşula uygun olsun diye belirli toleranslar dahilinde üretim yapıyolar. yani bizim araclarımızdaki motorlar aslında daha fazla güce dayanabilir ama fabrikadan öyle çıkmıyo gücü belli seviyede düşük şekilde çıkıyo. o yüzden chip yapmakla aracın gercek gücü ortaya cıkıyo.

• bende 2004 1.6 astra için superchips marka chip sordum.600 sterlin (600x2,7420=1645 YTL)dediler.
    aracım 100 hp ,chip ile 115 hp olacağını söylediler.dizel araçlar için fiyat farklı olabilir tabi.
    FaBeRgE dostum sen aracına chip uygulamasını kaça yaptırdın???bendeki fiyat nasıl sence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozyy54

bende 2004 1.6 astra için superchips marka chip sordum.600 sterlin (600x2,7420=1645 YTL)dediler.
    aracım 100 hp ,chip ile 115 hp olacağını söylediler.dizel araçlar için fiyat farklı olabilir tabi.
    FaBeRgE dostum sen aracına chip uygulamasını kaça yaptırdın???bendeki fiyat nasıl sence...

sana çok fazla fiyat vermişler orjinal opel chip kendide takıyor ve fiyatı 900 ytlye filan geliyor bence bir daha araştır ayrıcada % 10-12 değerlerinde güç verir 15 idaalı bir değer saygılar
  • Wimmer RST bence En iyisi Siteden Araclariniz icin denenmis Sonuclari gorebilirsiniz

www.wimmer-rst.de
  • kapadokyalı arkadaşım , toleranslar'ın konma sebebleri vardır.İllaki sınır bölgelerini yoklamakmı lazım?
    Eğer modifiye durumu daha iyi olsa oto markaları satışlarını yükseltmek için en son güç ile gönderirdi zaten.
    Yani şimdi oto firmalarının mühendisleri bu işi anlamıyorlar , kasıtlı bir şekilde bizim arabaları eksik güç ile gönderiyorlar bunumu demek istiyorsun..?
    oto markaları hiç hesap yapmıyorlar sadece bir kaç dışarıda chip kurcalıyıcı bu işi daha iyi anlıyor bunumu demek diyorsun.?

Bence bu chip kurcalıyıcılar bi tarafta bir ayarı istenilen bir yere getiriyolar ama öbür taraftan 4 tane ayar standart dışı oluyor.

Yükselen güç ile birlikte kaza sayıların'da yükseldiği istatistiklerle ispatlanmıştır.çoğu ülkelerde sigorta primleri beygir gücüne göre alınır.

eğer bilirkişi derse kaza sebebi chiptuning'dir ozaman ne olacak.Sigorta şirketleri hasarları ödememek için elinden geleni yaparlar.

Herkese selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 15 Ağustos 2006; 20:07:02 >

• bendeki fiyatın yüksek olduğunu kabul ediyorum ama bu powereconomy sitesindeki ürün
    chip tuning le ilgisi yok.hele gittigidyor sitesinde universal olduğunu söyleyip +15 beygir
    ürettiğini söylüyor.artan beygir gücü motorun hacmine bağlıdır.ayrıca chip tuning uygulamalarında
    her marka ve model için ayrı yazılımları vardır.gittigidiyor sitesindeki nasıl her araca uyguluyor anlamadım...
  • bende 98 model 1.6 civic vti vardı arabaya taktırdığım çip ile gücü 175 hp oldu..fakat 190 dan sonra çip kafayı yedi devre dışı kaldı .....
  • quote:

Orjinalden alıntı: g.m.y.

kapadokyalı arkadaşım , toleranslar'ın konma sebebleri vardır.İllaki sınır bölgelerini yoklamakmı lazım?
    Eğer modifiye durumu daha iyi olsa oto markaları satışlarını yükseltmek için en son güç ile gönderirdi zaten.
    Yani şimdi oto firmalarının mühendisleri bu işi anlamıyorlar , kasıtlı bir şekilde bizim arabaları eksik güç ile gönderiyorlar bunumu demek istiyorsun..?
    oto markaları hiç hesap yapmıyorlar sadece bir kaç dışarıda chip kurcalıyıcı bu işi daha iyi anlıyor bunumu demek diyorsun.?

Bence bu chip kurcalıyıcılar bi tarafta bir ayarı istenilen bir yere getiriyolar ama öbür taraftan 4 tane ayar standart dışı oluyor.

Yükselen güç ile birlikte kaza sayıların'da yükseldiği istatistiklerle ispatlanmıştır.çoğu ülkelerde sigorta primleri beygir gücüne göre alınır.

eğer bilirkişi derse kaza sebebi chiptuning'dir ozaman ne olacak.Sigorta şirketleri hasarları ödememek için elinden geleni yaparlar.

Herkese selamlar.

ilk olarak sınır bölgelerini yoklamak herzaman için bi risktir bunu kabul ediyorum.

oto markaları max. güçte gönderemiyolar aracları ve onlar çok iyi hesap yapıyorlar, çünkü üretilen araclar farklı özelliklere sahip ülkelere gönderiliyor. yani motorların güçleri hesplanırken zor koşullar değil en kötü en zor koşullar gözönüne alınıyor belkide hayatımız boyunca karşılaşmayacağımız koşullar.işte max. güçte yada başka deyişle toleranssız bir biçimde aracları üreterek heryere pazarlasalar ozaman birçok sorunla karşılaşabilirler, mesela x ülkesindeki aracların hepsinin yada çoğunun toplandığını yada motorlarının yenilenmesini düşünsene, işte bu baya bi maliyet demek ve bu gibi yüksek maliyetlerden kaçınmak için oto üreticileri toleranslı bir şekilde üretim yapıyorlar. bence bu toleranslar haddinden fazla yani chiple güç elde edildiğinde toleranslar zorlanıyor ama sonuna kadar değil nedenmi? bu chip üreten markalarda herhangibir maliyetle karşılaşmamak için yinede belirli bir tolerans bırakıyolardır.

evet güç arttıkca kaza oranları artıyo olabilir. bence insanların zihniyetinin değişmesi lazım. aracım güçlü olsun şurda 200 değil artık 240 yapabileyim gibi bir düşünce ile değilde, ya aracım güçlü olsun daha rahat gitsin, zor durumdda kaldığımda gaza bastığımda cabucak hızlansın gibi düşüncelere sahip olsalar daha farklı olur inan. yani sorun insanların isteklerinde. ben chip yaptırsam herzaman hız yapacak değilim ayrıca her zaman performanslı da kullanmam, ama aracımın gaza bastımmı da gitmesini isterim. bi arac sollarken çabucak hızlanıp aracı hemen geçmek daha emniyetli diye düşünüyorum.

birde şunu düşünmek lazım chip taktırıpda aracının motoru yada aracının kendisi zarar gören (kısa vadede) veya motoru fazla güce dayanamayıp patlayan kaç kişi duydukki. yani demek istediğim şey şu. eğer chip takılan araclar çok zarar görseydi bu mutlaka ses getirirdi. taktıranların nerdeyse tamamı memnun. ha elbette zarar görenlerde var ama bunun da nedenleri farklı direk chip değil, mesela chipi takaların hatası chipi iyi ayarlayamamaları.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.