Şimdi Ara

chip tuning fiyatları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
50.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: çekomastik

Cemal Arslan arkadaşımızın yazdıklarını baştan sona okudum ve kendisi gibi serbest meslek erbabı olarak dediklerine aynen katılıyorum. Şahsen aracıma yazılım attıracak olsam 50-100 liranın hesabını yapmam. Özellikle otomobil sektöründe bu küçük pazarlıkların getirdiklerinden çok götürdüklerinin olduğuna inanırım.
    Bu arada sormak istediğim bir şey var, turbosu arıazalanmaya yüz tutmuş dizel araçlardaki belirtiler nelerdir? Rolantide egzozdan az miktarda siyah duman çıkması normal midir?
    Kendi aracımda ara hızlanmalarda turbo ıslığı pek duyulmuyor , ancak sadece 3. vitesdeki hızlanmalarda turbo sesini duyuyorum buna bir anlam veremedim.

Ben de birşey sormak istiyorum. Ben mesela her viteste turbo sesini duyuyorum. Devir arttıkca ses artıyor. Devir düşünce tekrar ses kesiliyor. 5. viteste 100 le giderken turbo sesini duyabiliyorum içerden sürekli olarak. Araç 2001 bora tdi 156 bin kilometrede.

• Daha bilgili arkadaşlar elbet vardır ama, turbonun pallerinde eğrilik yada kopma olmuş olabilir gibi.

Daha bilgili arkadaşlar elbet vardır ama, turbonun pallerinde eğrilik yada kopma olmuş olabilir gibi.

İnternette araştırdım biraz. Normal diyenlerde var büyük bir arızanın başlangıcı diyenlerde. Bu durum sizinkinde yok mu? Yani normal değil mi?

Cemal Arslan arkadaşımızın yazdıklarını baştan sona okudum ve kendisi gibi serbest meslek erbabı olarak dediklerine aynen katılıyorum. Şahsen aracıma yazılım attıracak olsam 50-100 liranın hesabını yapmam. Özellikle otomobil sektöründe bu küçük pazarlıkların getirdiklerinden çok götürdüklerinin olduğuna inanırım.
    Bu arada sormak istediğim bir şey var, turbosu arıazalanmaya yüz tutmuş dizel araçlardaki belirtiler nelerdir? Rolantide egzozdan az miktarda siyah duman çıkması normal midir?
    Kendi aracımda ara hızlanmalarda turbo ıslığı pek duyulmuyor , ancak sadece 3. vitesdeki hızlanmalarda turbo sesini duyuyorum buna bir anlam veremedim.

turboda arızanın en büyük belirtisi...ıslık sesi...

siyah duman enjektörden kurumlamadan pompadan vs.olabilir...
    carbon clean yaptırın geçmesi lazım...geçmezse enjektörü söktürüp temizletin...50x 4 =200 lira verirsiniz...

alt devirde yada düşük viteste turbo sesi duyulmayabilir ama yüke bindiğinde duyulabilir...belli bir devir de sesi kesebilir....

yağ bakımını geçiktirmeyin en fazla 10 bin km
    aracı çalıştırınca hemen gaz vermeyin turbo yağlansın...kapatmadan önce biraz bekleyin...

quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Ben de birşey sormak istiyorum. Ben mesela her viteste turbo sesini duyuyorum. Devir arttıkca ses artıyor. Devir düşünce tekrar ses kesiliyor. 5. viteste 100 le giderken turbo sesini duyabiliyorum içerden sürekli olarak. Araç 2001 bora tdi 156 bin kilometrede.

turbo sesimi hava doldurma sesimi ??? bariz ıslık sesi varsa turbo mili boşluk yapmış...sıfır turbo almanızda fayda var
    bu araçlarda turbonun fabrika ömrü 120 bin km ancak iyi bakılırsa 300 bin km gidebiliri...

• quote:

Orijinalden alıntı: cemal arslan

quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

turbo sesimi hava doldurma sesimi ??? bariz ıslık sesi varsa turbo mili boşluk yapmış...sıfır turbo almanızda fayda var
    bu araçlarda turbonun fabrika ömrü 120 bin km ancak iyi bakılırsa 300 bin km gidebiliri...

Bilemiyorum ki ıslık sesi gibi aslında ama Video çekicem yakın zamanda sırf bu ses yüzünden. Sizin görüşleriniz önemli benim için. Sağol tekrar teşekkür ederim.

• orijinal cihaz...uzakdoğu sitelerinde satılmayan...
    alientech
    cmd
    byteshooter
    piassini
    galetto
    dimsport
    genius
    evc bdm
    mpps

markalar ...cihazlar...
    aklına gelenler bunlar...bunlar orijinal markalar...orijinal cihazlar...fiyatları belli...uzakdoğu sitelerinde bunların bazılarının kopyaları var...fiyatlarıda çok çok düşük...

dyno verisi...malesef adam gibi ölçen yer olsa...her aracı elbette dynoya çıkartırım...

dediğiniz gibi...."yazılım yükleyecek kişi ya da firmaların büyük bir kısmında olası problemleri farkedebilecek teknik bilgi ve ekipman yok,"

işte bu iyi ve kötüyü...dolayısıyla...ucuzu ve pahalıyı ayırıyor...ama birçok kişi sapla samanı karıştırıyor....

ve yine dediğiniz gibi...." teknik yeterliliği olmayan, sorumluluk alamayan insanlar bu işleri yapmasın."

çünkü bizide aynı kefeye koyuyorlar...

sayın Arslan arkadaşımızın bu sözlerine katılıyorum.

orjinal cihaz kullanmak,firma veya şahısların konunun ciddiyetine hakim olduğunun göstergesidir.Nitekim OBD soketi üzerinden dahi, dosya yazarken veya okurken ECU ye (Elektronik kontrol ünitesi-Beyin) voltaj verilerek işlem gerçekleşmektedir.İyi bir ara bağlantı cihazı voltaj değerlerinde sorun çıkarmaz,dolayısıyla ECU ya zarar gelme olasılığı yoktur.Yanı sıra kaliteli cihazlar hazırlanan dosyayı yazarken otomatik olarak CHEKSUM yaparlar.Yani araca ait orjinal dosya okunduktan sonra,baz alınarak hazırlanan mod lu haritanın yazım sırası ve değer hesaplamalarını araçta bulunan ECU cinsine,algoritmalarına uygun olarak doğru bir düzende yazarlar.Böylelikle araç çalıştığında herhangi bir süprizle karşılaşmazsınız.
    Gerek kalitesi ve başarısı bilinen şahıslardan,gerek firmalardan harita alarak bunları yükleyen,gerekse kendi haritalarını hazırlayan remapper arkadaşlar zaten son derece bilinçlidir ve eminim ki orjinal lisanslı,ar-ge si olan cihazlar kullanıyorlardır.

Dyno konusundada katılıyorum.Dyno teraziden farksızdır.neredeyse her araçtan sonra kalibre edilmesi gereklidir.kullanımından çok bakımı gerçekten yüktür.(2004 te bakımsızlıktan hurdaya çıkardık bizimkini).Ben 20 yıl önce kurdurup,yağlamaktan başka hiçbir bakım yapılmamış ve hala ölçüyoruz diyen dynolar,dyno sahipleri biliyorum.Malesef benim bildiğim istanbulda doğru ölçüm yapacak kalibresi tam bir dynometre yoktur.
    1 kaç ay kadar önce Bence gururumuz olan mühendislerimizden serp dyno sahibi mühendis *****bey ile görüştüm.sohbetimizde en büyük sıkıntılarından birinin kalibre için kimsenin çağırmaması olduğunu,kendileri aradığında da gerek yok iyi ölçüyor gibi sözler ile kalibreye çağırmadıklarını söyledi.Mesele budur nedense bir tuning firmasında dyno var ise tuningide o yaptıysa alınan rapora güvenilmez.e biraz hak veriyorum sonuçta dynodan + veya - istediğimiz sonucu çıkarmamız mümkün.dyno yoksa neden yok olur.
    oysaki en dyno insanın kendisidir.Nedenmi aracını en iyi sen tanırsın.Her zaman gittiğin yollarda,çıktığın rampalarda aracının tepkilerini bilirsin.Yazılım uygulaması sonrası farkları bariz bir şekilde farkedersin.Zaten farkedemezsen (dizel ve benzinli turbo araçlar için söylüyorum) hazırlanan haritada bir sorun var demektir.
    dyno çıktısında bir bakmışsın +20 hp 40 nm tork güç artmış ama eve giderken 3 ncü viteste motoru bağırtarak çıktığın rampayı hala aynı şekilde çıkıyorsunuz.Olsun raporda +20 hp 40 tork var demezsiniz herhalde :)

saygılarımla
    Mustafa Ar

• quote:

Orijinalden alıntı: ar-son car software

sayın Arslan arkadaşımızın bu sözlerine katılıyorum.

orjinal cihaz kullanmak,firma veya şahısların konunun ciddiyetine hakim olduğunun göstergesidir.Nitekim OBD soketi üzerinden dahi, dosya yazarken veya okurken ECU ye (Elektronik kontrol ünitesi-Beyin) voltaj verilerek işlem gerçekleşmektedir.İyi bir ara bağlantı cihazı voltaj değerlerinde sorun çıkarmaz,dolayısıyla ECU ya zarar gelme olasılığı yoktur.Yanı sıra kaliteli cihazlar hazırlanan dosyayı yazarken otomatik olarak CHEKSUM yaparlar.Yani araca ait orjinal dosya okunduktan sonra,baz alınarak hazırlanan mod lu haritanın yazım sırası ve değer hesaplamalarını araçta bulunan ECU cinsine,algoritmalarına uygun olarak doğru bir düzende yazarlar.Böylelikle araç çalıştığında herhangi bir süprizle karşılaşmazsınız.
    Gerek kalitesi ve başarısı bilinen şahıslardan,gerek firmalardan harita alarak bunları yükleyen,gerekse kendi haritalarını hazırlayan remapper arkadaşlar zaten son derece bilinçlidir ve eminim ki orjinal lisanslı,ar-ge si olan cihazlar kullanıyorlardır.

Dyno konusundada katılıyorum.Dyno teraziden farksızdır.neredeyse her araçtan sonra kalibre edilmesi gereklidir.kullanımından çok bakımı gerçekten yüktür.(2004 te bakımsızlıktan hurdaya çıkardık bizimkini).Ben 20 yıl önce kurdurup,yağlamaktan başka hiçbir bakım yapılmamış ve hala ölçüyoruz diyen dynolar,dyno sahipleri biliyorum.Malesef benim bildiğim istanbulda doğru ölçüm yapacak kalibresi tam bir dynometre yoktur.
    1 kaç ay kadar önce Bence gururumuz olan mühendislerimizden serp dyno sahibi mühendis *****bey ile görüştüm.sohbetimizde en büyük sıkıntılarından birinin kalibre için kimsenin çağırmaması olduğunu,kendileri aradığında da gerek yok iyi ölçüyor gibi sözler ile kalibreye çağırmadıklarını söyledi.Mesele budur nedense bir tuning firmasında dyno var ise tuningide o yaptıysa alınan rapora güvenilmez.e biraz hak veriyorum sonuçta dynodan + veya - istediğimiz sonucu çıkarmamız mümkün.dyno yoksa neden yok olur.
    oysaki en dyno insanın kendisidir.Nedenmi aracını en iyi sen tanırsın.Her zaman gittiğin yollarda,çıktığın rampalarda aracının tepkilerini bilirsin.Yazılım uygulaması sonrası farkları bariz bir şekilde farkedersin.Zaten farkedemezsen (dizel ve benzinli turbo araçlar için söylüyorum) hazırlanan haritada bir sorun var demektir.
    dyno çıktısında bir bakmışsın +20 hp 40 nm tork güç artmış ama eve giderken 3 ncü viteste motoru bağırtarak çıktığın rampayı hala aynı şekilde çıkıyorsunuz.Olsun raporda +20 hp 40 tork var demezsiniz herhalde :)

saygılarımla

herşeye katılıyorum...ancak bir nokta hariç...

"Zaten farkedemezsen (dizel ve benzinli turbo araçlar için söylüyorum) hazırlanan haritada bir sorun var demektir.
    dyno çıktısında bir bakmışsın +20 hp 40 nm tork güç artmış ama eve giderken 3 ncü viteste motoru bağırtarak çıktığın rampayı hala aynı şekilde çıkıyorsunuz.Olsun raporda +20 hp 40 tork var demezsiniz herhalde :) "

1. fark edemezsen...elbette yazılımda sorun olabileceği gibi ...araçta da sorun olabilir...

2. dyno da 31 hp aldık...ancak müşteri..aracın kalkışında bir fark yok dedi...haklıydı bir fark yoktu...çünkü...K&N kutu içi filtre vardı...ve fazla hava geçirdiği için hava akışmetre hatalı değer veriyordu bu yüzden aracın 1-2 ci viteslerinde hiç bir fark yoktu...

bir dyno firmasını aradım...bana kalibre ettirmeyeceksen alma dedi.... :)
    ancak kalibrelide olsa...aracı dynoda süren kişi istediği değeri çıkartabilir...bu da işin bir diğer yönü....

hatırlıyorumda....bir defasında stock 110hp aracı stock durumda 300 hp çıkardılar...müşteri ciddi ciddi vazgeçtim dedi...ikna edene kadar akla karayı seçtik...

• Üstadım detaylara girildikçe onlarca konu,eksikler,fazlalıklar açığa çıkar elbette.Biz yazılım için gelen araçlarda o kadar sorun buluyorduk ki,ufak tefek çözümler için mekanik tamir takımları almaya başladık.13.000 olmuş yağ değişimi geçmiş,rutin bakımını yaptırmayan araç geliyor.Değişimi yapan servis demiş ki bu yağ 20.000 gider.(2011 model linea) Böyle bir şey yok.Böyle bir yağda yok.
    Araç geliyor enjektörler yerine kaynamış bakımsızlıktan.vsvsvsvsvs...yazılım uygulamadan önce artık neredeyse motora chek-up yapar olduk.Ha çok şükür başımıza birşey gelmedi ama gelenleri duyduk.Bu sene başı tamamen mekanik bakım onarımıda ekledik işlerimize.İnanın temeli bu...Doğru bakım.
    Daha önce bir yazınızda okumuştum,araca birşey olduğunda yazılımı kaynak gösteriyorlarmış veya bunun gibi bir sözünüz vardı.Evet bir uygulama yaptık,araç sahibi 2 saat sonra aradı klimam soğutmuyor diye,bize gelmeden önce soğutuyormuş....Efendim uygulama sonrası sinyalim yanmıyor diye arayan oldu.Elbette bunların yazılımla ilgisi yok.Ama insanlar yazılım sonrası araçları daha dinliyor,izliyor,araçlarına daha dikkat ediyorlar.Böylelikle zaten var olan sorunları görüyorlar.
    Vehasıl zor bir iştir remapper lık.Her yönüyle hemde.
    Mustafa Ar

• 2008 model aracımı Cemal beye chipletmiştim. Aracı test edip sanayiye döndük. Kapıları kilitlemek için kumandaya bastım kilitlenmedi, Cemal beye dönüp yahu bunun kapısı kitlenmedi demiştim. Cemal bey abi arka sürgü kapın tam kapanmamış dedi,eh kapı tam kapanmayınca kilit olmaz tabi...

Valla zor siz remappercilerin işi, araçtaki hoparlör patlasa siz yaptınız diyecekler.

Yazılımdan sonra insanlar araçlarını daha fazla dinliyorlar,dikkat ediyorlar. Mesela ben yazılım yaptırmadan önce hiç dikkat etmezdim araçlarıma, ama şu an haftada bir yağ çubuğunu çekiyor kontrol ediyorum, soğutma suyuna bakıyorum.

Bakıma gittim servis anlamadı, anlayacağınıda sanmam. Ancak aracın eksozu is bağlamış, siyah duman atıyormu dediler ne bileyim, dikkat etmedim dedim, bi kontrol edelim dediler, bilgisayara bağladılar, yazılıma baktılar, herşey normal, bişey yok dediler. Bak şimdi buda aklıma takıldı, şu eksozun islenmesi... Sahiden siyah dumanmı atıyor anlamadım. Cemal bey bi baksın, okey derse içim rahat eder. Cemal beye güveniyorum, doğrusu ne yaptığını iyi biliyor, sallama iş yapmıyor...

Bi ekomax yaptıracağım param yok, anlaşılan yaza kalıcak o iş... Aslında inanmıyordum bu olaya ama Cemal bey beni ikna etti, kafam yattı...

Cemal beeey, arabanın teybi bozulsun sana geleceğim, ona göreee... Bu arada benim deri direksiyonun derisi soyuldu, kesin Cemal beyden dolayı... Bi gideyimde benim direksiyonu hemen değiştirsin... Zor yaa, valla zor, insanlara bunu anlatmak çook zor....

Allah kolaylık vere...............
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• @set

deri direksiyonun derisi komedi olmuş arada şaka gibi olmuş ama aracın beyine müdahale ediliyorsa, kısa zamanda da elektronik aksamlarda bi sorun oluşursa tabiki enson müdahale edene gidilir sorulur, gayet normal
    Bu adamlar için "birey" "insan" diye bir şey yoktur, sadece yönetilmesi ve sömürülmesi gereken "yığınlar" vardır. Ve siz bu düşüncedeki yaratıkların insanların iyiliğini amaçladığını zannediyorsanız, siz kendi kafanızın içinde bambaşka bir dünya kurmuşsunuz ve orada yaşıyorsunuz demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavador

@set

deri direksiyonun derisi komedi olmuş arada şaka gibi olmuş ama aracın beyine müdahale ediliyorsa, kısa zamanda da elektronik aksamlarda bi sorun oluşursa tabiki enson müdahale edene gidilir sorulur, gayet normal

Chip tuning sonucu aracın elektronik aksamlarda sorun olmaz. Yapılan harita hatalı olursa motorda problem olur,turboyu kucağına alırsın vs... Chiple elektronik aksamın alakası yok. Dokunulan yer farklı...

Ama ben deri direksiyonun soyulmasını Cemal beye bağlıyorum, yazılım atınca oldu, ben anlamam...
  • 2011 Ağustos sonu Cemal Bey'e 2009 Doblo 1.3 Mjet için chip tuning yaptırdım, performans gayet tatmin edici oldu, tek sorunum yol bilgisayarı oldu, ortalama yakıt tüketimini 1 litre eksik gösteriyor. Yol bilgisayarı ortalama 6.5 litre/100 KM ortalama veriyor, depo hesabı yapınca 7.5 lt/100 KM çıkıyor. Depoyu her zaman fullediğim için depo hesabında hata olduğunu düşünmüyorum.

Bu duman isi oyle yer etmiski beynime bir gozum hep dikiz aynasindaydi, aynaya bakmaktan onume bakamaz oldum Allahtan orjinal yazilima dondumde onume bakar oldum dumandan kurtuldum..

simdi arbam 39binde ilk olarark 30binde bulastim bu islere normalde 15binde bir yada yilda bir bakima gitmem gerek ama bin km sonra gidecegim bakima...

Ekleme yapayım, tekrar mesaj yazmayayım. Dün gittim, Cemal beyi hasta hali ile 1 saat ayakta beklettim, kafasını şişirdim... İllallah demiştir... Hakkını helal etsin burayı görürse,kusuruma bakmasın,biraz pinpirikli yapım var... Buradan kendisine tekrar geçmiş olsun diyorum.

Beraberce baktık, dip gaz yaptık, dikkatle uzun uzun inceledik, siyah duman falan yok, tertemiz. Maşallah diyelim. Cemal bey dürüst bir insan, ne sordumsa cevapladı, aklımda hiçbir kuşku kalmadı.

Tüh, aklıma geldi, deri direksiyonu soracaktım Cemal beye...

• S.a arkadaşlar ben yeniyim aranıza katılmak istiyorum bende istanbulda vw özel serviste elektromekaniker olarak çalışıyorum 2 yıldan beride tanınmış ustaların desteği ile chip tuning yapıyorum yaklaşık iki aydan beri cemal usta ile çalışıyorum Allah nasip edersede böyle devam edecek :)) zamanı geldikce ben size siz bana soru sorarak birbirimize destek olcaz inşallah :)) gerçi cemal usta hepimize yeter ama :)) bizde bişeyler katabilirsek ne mutlu bize

M E S A +
  • quote:

Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

Evet arkadaşlar piyasa canlansın biraz ? fiyat nedir bilen yaptıran eden varmı

canlanmamış pek, bir de ben şansımı deneyeyim..
  • W211 E-240 Atmospheric Motor'lu aracima bu uygulamayi yaptirmak istiyorum arkadaslar,BG ve NM(tork) degerlerinde bir artis olur mu sonucta aracta turbo veya kompressor yok.Superchipin sitesine baktiimda 190 bg'e cikartiyor araci stock hali 177 bg.
    Mehmet GAZİHAN
    irtibat CEP: 532 243 73 66

Ataşehir TEM Yanyol Çağatay Plaza
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.