Şimdi Ara

...:::CHEVROLET KULÜBÜ:::... (294. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.070
Cevap
11
Favori
463.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mettte

Bende 1.2 2004 model kalosumu satıp 2006 model 1.4 otomatik vites kalos aldım fakat yakıt çok yakıyor bana en iyisi brc sıralı tüp taktır dediler. Katılıyormusunuz yoksa kalos için önerdiğiniz bir sıralı sistem markası var mı?

2004 kalosu kaça sattınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mettte

Bende 1.2 2004 model kalosumu satıp 2006 model 1.4 otomatik vites kalos aldım fakat yakıt çok yakıyor bana en iyisi brc sıralı tüp taktır dediler. Katılıyormusunuz yoksa kalos için önerdiğiniz bir sıralı sistem markası var mı?

Bizim motorlarda uyum sorunu diye bişey yok.Ustan iyi olsun montaj hatasız olsun sağlıklı bi motorun varsa sorun yaşamazsın.Ben 2.5 sene önce atiker sıralı sistem yaptırdım.Lpg ile 55.000 km yapmışım.Maşallah tık demedi.Önemli olan usta ama bakımlarınıda hayatta aksatmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sceptic

Ben de Blaupunkt ile mp3 dinleyebilir miyiz diye soracaktım, hazır CD çalardan laf açılmışken sorayım . Kendi kaydettiğim (Nero 7 ile) DMS marka CD için "CD Error" hatası veriyor (hiç klasör kullanmadım, sadece mp3'ler var içinde), siz ne marka CD kullanıyorsunuz ve hangi programla ne şekilde kaydediyorsunuz (data, audio vs gibi)? (Bir de oynatabildiği formatları bilen biri ya da link var mı?)

Nero ile hazırladığınız CD'nin data değil. Müzik CD'si olmalıdır.
    Bu durumda dosyanın boyutu değil, parça uzunlukları önem kazanır.
    Tam olarak kaç dk yüklenebilir hatırlamiyorum. Ama, Nero yardımcı olur.
    Not: CD oluşturmak için Ashampoo kullanmanızı tavsiye ederim.

• merhabalar.2004 kalos 1.6 SX 16 V....BENDE KALOSU SEVENLERDENİM ÇOK ŞEKİL Bİ ARAÇ İŞTE BENİM KALOSUM. ZAMANLA FORUMDA GÖRÜŞMEK ÜZERE...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamo04120

quote:

Orijinalden alıntı: sceptic

Ben de Blaupunkt ile mp3 dinleyebilir miyiz diye soracaktım, hazır CD çalardan laf açılmışken sorayım . Kendi kaydettiğim (Nero 7 ile) DMS marka CD için "CD Error" hatası veriyor (hiç klasör kullanmadım, sadece mp3'ler var içinde), siz ne marka CD kullanıyorsunuz ve hangi programla ne şekilde kaydediyorsunuz (data, audio vs gibi)? (Bir de oynatabildiği formatları bilen biri ya da link var mı?)

Nero ile hazırladığınız CD'nin data değil. Müzik CD'si olmalıdır.
    Bu durumda dosyanın boyutu değil, parça uzunlukları önem kazanır.
    Tam olarak kaç dk yüklenebilir hatırlamiyorum. Ama, Nero yardımcı olur.
    Not: CD oluşturmak için Ashampoo kullanmanızı tavsiye ederim.

Diğer modelleri bilmiyorum ama araştırmalarıma göre kaloslarda 4 farklı Blaupunkt modeli kullanlıyor (kaynak:http://www.autosound.co.uk/Bosch/bosch.php?brd_id=21). Bu modeller sanırım ülkeye ve üretim yılına göre değiştirilmiş. Kullanılan modeller:

GMDAT CDP 1A Model No : 7 647 432 510
    GMDAT CDP 1A MP3 Model No : 7 647 435 510
    GMDAT CDP 3E Model No : 7 647 434 510
    GMDAT CDP 3E MP3 Model No : 7 647 439 510

Sizinkinin hangi model olduğunu anlamak için teyp kafasını çıkarın eğer sökülmemiş veya yırtılmamışsa arkasına barkot gibi bir kağıt var onun üzerini okuyun. Benim arabamdaki ilk model ve sanırım 2005 öncelerinin hepsi öyle olmalı. Ben MP3 dinleyemiyorum (en azından cd'den), normal TRACK olarak Nero'da ses cdsi oluşturuyorum. Benim tecrübelerime göre eğer ucuz bir CD kullanırsanız en ufak kasiste veya yol bozkukluğunda atlama yapıyor. Ama kaliteli veya orijinal bir CD dinliyorsanız çok nadir olarak bu atlama olayı oluyor. Bu sorunu yaşayan herkese kaliteli bir markanın (verbatim gibi) CD'sini veya orijinal CD kullanmasını tavsiye ediyorum.

Önden bir AUX girişi olsa belki şu minik MP3 playerlardan faydalanılabilir ama o da yok maalesef. Arkada veya torpidoda da böyle bir giriş yok. Ama usta elektronikçilerin bu tarz teyiplere AUX girişi yapabildiğini duymuştum. Eğer gerçekten zanaatkar bir usta bulabilirseniz ve orijinalliğinin bozulması çok önemli değil diyorsanız bu da bir çözüm olabilir..

/>

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ally_07 -- 19 Eylül 2010; 16:33:36 >

• arkadaşlar chevrolet lacetti sw ile ilgileniyorum bu aracın arka koltuğu genişmi ve yakıt tüketimi, ne civarda acaba tavsiye edermisiniz bilgilerinize ihtiyacım var
  • Arkadaşlar bende chevrolet kalos 1,4 sedan var 2005 model. Ön cam silecekleri kırıldı. Değiştirecem. Fakat uzunluğu kaç cm bilmiyorum. Ön cam sileceklerinin kaç cm olduğunu bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: balci1987

Arkadaşlar bende chevrolet kalos 1,4 sedan var 2005 model. Ön cam silecekleri kırıldı. Değiştirecem. Fakat uzunluğu kaç cm bilmiyorum. Ön cam sileceklerinin kaç cm olduğunu bilen varmı?

silecekleri değiştirdiğimde ebatları cep telefonumda kalmış.ön 40-55 cm arka 38 cm.
  • Ben geçen hafta değiştirdim. kkarakoyun sanırım HB için ölçüleri vermiş. Bizim SEDAN'larda 55 sol 45 sağ oluyor. 40 veya 41'i eğer 45 bulamazsanız düşünün bence.
  • Merhaba arkadaşlar,

Ben 1999 Fiat Palio 1.4 EL AC sahibiyim.
    Aracımı satıp Chevrolet Lacetti almak istiyorum. Baktığım modeller genelde 1.6 16V.
    1.4'lerde aracın ağırlığından ve beygir gücünün düşük olmasından dolayı fazla performans alınamadığı yönünde bazı şeyler okumuştum. kullanan arkadaşlar varsa 1.4'ler konusunda düşüncelerini paylaşabilir mi? Ayrıca lacetti'sini satmayı düşünen arkadaşlar pm'den benimle irtibata geçebilir mi?

Teşekkürler...
  • Chevrolet kalos, aveo ve aveo sedan, lacetti kullanmadım ama chevrolet modelleri ve opel çok farklı tutku bende iki model opel ve chevrolet çok seviyorum kardeşimde babamla otomatik kalos var ikisi kullanıyor bendede new astra var şuan yeni aldım dizel ama ilerde satıp cruze veya 2011 aveo almak isterim dizel olmak şartıyla çıkarırsa eğer:)
  • Valla aynı şeyi düşünüyorum eğer dizel aveo çıkarsa (tabi makul bir fiyata, yani dizel yaptık diye fiyatı abartmazlarsa) şartları zorlayıp ben de almak isterim..
  • bir sorum olacaktı, 2005 model kalosum var ve bazen çukurlara girdiğimde önden garip bir lakur lukur diye ses geliyor. ön amortisörleri değiştirdim ama hala bir çözüm olmadı bir fikri olan var mı acaba?
  • eğer bu bir çeşit gıcırtı sesi ise ki bizim kaloslarda maalesef kronik bir arıza; tehlike yaratmayan ama sinir bozan bir olaydır. Ön salıcak fişeklerinin değiştirilmesi ile giderilebilir. Sanayi sitelerinde parça dahil 50-60 TL bir masrafı olur.
    Yok bit tıkırtı şeklinde ise yani sanki bir kutunun içinse sallanan vidalar gibi bir ses ise bu da ön fern burçlarından gelmektedir. Sağda 4 ve solda 4 olmak üzere toplam sekiz tane fren burcunun (balataların takıldığı parçanın üzerinde olurlar ve serçe parmak uzunluğunda ve kalınlığında birer vida gibidirler) değiştirilmesi ile sorun çözülür. Ancak değiştirilmesi derken yenilerini parçaçıdan almak mümkün değil. Daha doğrusu tüm fren aksamıyla birlikte satılıyor dolayısıyla tuzlu olur. Onun için bir tornacıda tabiri cizse yenilerini yaptırmak hem hesaplı hem de kolay olmakta. Üstelik ben yaptırdım ve bence orijinali kadar hatta belki daha iyi oldu. 30-40 TL bir masraf çıkarabilir.
    Bunun dışında lastiklerin sertleşmesi veya yeni de olsa marka-modelden kaynaklı özellikleri nedeni ile de bir takım sesler duymak mümkün. Bazen direksiyon kutusundan da böyle seslerin geldiği söyleniyor. Ama kutu işine girmeyin mümkün oldukça derim çünkü fiyatı 1000 TL'nin üzerinde..!!

• Bence arkadaştaki ses kutunun içinde sallanan vidalar gibi değil bildiğin lakur lıkur sesi bu ses bendede vardı.Salıncak burçlarındaki boşluktan kaynaklanıyor.
  • Olayı şu şekilde açıklamak daha uygun genel olarak düz yolda hatta bazı çukurlu yollarda ses yok ama bazen kasislerden geçerken kutu içindeki vida gibi değilde lakur lukur böyle yay esnemesi gibi. Arkadaşımın kalosunuda denedim ondada aynı ses var sanki kronik gibi bu arçalar için ama o ben diyince farketti. Ciddi bir şey değilse hiç kurcalatmayı düşünmüyorum. tavsiyenizi bekliyorum.
  • Bluetooth araç kiti düşünenlerin ilgisini çekebilir...

Dışarda bu kitin (parrot ck3000) fiyatı 450TL civarında..

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-aksesuar-arac-kiti-parrot-ck3000-bluetooth-arac-kiti/detay
  • benzer tıkırtılar benim aracımda da vardı bulana kadar baya zorlanmıştım ön salıncaklardan tutun da fren kaliperlerine kadar her tarafı elden geçirdikten sonra sorunun beşik bilyası diye tabir edilen bir şeyden olduğunu usta farketmişti, 5 liraya yeni bilya taktı ve tıkırtılar kesinde ancak soğuk havalarda kasislerden geçerken gelen gıcırtılar halen devam ediyor arabayı aldığımdan beri, bir de soğuk havalarda direksiyonu sağa yada sola çevirirken gıcırtı sesi başladı hava sıcaklığı 8-10 derecenin altına düştüğü zamanlarda başlıyor bu ses, hidrolik yağından şüpheleniyorum eksilme yok kontrol ettim komple değiştiricem olmazsa, birde yakın zamanda aracımın soğutma suyunu komple değiştirmeyi düşünüyorum 6 yıldır hiç değişmedi artık zamanı gelmiştir herhalde, akümde aynı şekilde sıfır aldığımdan beri üzerindeki akü bu kışıda çıkarsa bari...
  • valla bendeki gıcırtı sesi önsalıncakları değil de fişeklerini değiştirdiğim anda geçti. Takriben 6-7 ay oluyor. Yani havalar soğukken değiştirmiştim. Ve yetkili serviste bu parçaların kaloslarda kronik bir ses olduğunu söylemişlerdi. Parçanın bir resmini aşağıda sunuyorum.

Lakırtı sesini tam olarak anlayamadım ama yoldan kaynaklanan bazı sesleri kabin içinde hissetmek bence normal. Bu hem arabamızın ses izolasyonun çok iyi olmamasınan hem de lastiklerin yıpranması, sertliği, marka ve modeli dolayısıyla yol seslerini yeterince absorbe edememesinden de olabilir bence. Çok da kurcalamamak lazım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ally_07 -- 16 Ekim 2010; 13:44:05 >

• bu arada parçanın ön salıncakta takıldığı yeri de aşağıdaki resimde gösteriyorum

• 
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.