Şimdi Ara

****CHEVROLET KALOS?????? (53. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.481
Cevap
23
Favori
372.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seyffullah

Teşekkür ler hocam sizce iyi bir f/p aracı mı clio baktim gereksiz pahali ve modeli düşük

fiyat performans olarak gerçekten iyi bir araç ama bu konuda beklentilerin daha önemli az yaksın,pahalı bir araç olmasın,kullanımı rahat olsun diyorsan kalos biçilmiş kaftan.Ama şu anda kullandığım opel`le kıyaslama yaparsam Kalos`dan çok çok iyi.Ama kullandığım bazı pahalı araçlara göre Kalos onlara 1.000 basar :)

örnek; peugeout 301 şirket aracı 80 km ile Kalosda çok rahat döndüğüm sert virajda önden kayma yapıyor. :)
  • Katılıyorum bende uzun yolda aynı güzergah önce linea ile iki sene gittim.Bu senede kalosla gittim.Linea ile 60 ile dönüp limitlerini hissettiğim virajdan kalosla 80 ile döndüm banamısın demedi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracım 1.4 16v 94 hp 2006 model kalos hb

aracı 2009 yılında 60000 km de lpg'li olarak aldım. Aracım şu anda 190000 km de yaklaşık 1,5 ay önce istanbuldan antalaya ya gitti geldim 5 yetişkin 1 çocuk olmak üzere full bagaj ortalama 120 km hız ile gidişte gece olması sebebi ile klimasız gelişte gündüz olması sebebi ile klimalı olarak yaklaşık 1600 km yol geçtim yakıt tüketimimi 6,7 lt olarak hesapladım.

aracımdan çok memnunum aracın içi kendi rakiplerine göre daha geniş hb bagaj biraz ufak onun haricinde - yanı performans aracı olarak kullanırsanız performans olarak fazlasıyla tatmin ediyor ama fena yakıyor. Ama yok ben yolarda ralli yapmam diyorsanız şehir içinde 100 km/10 lt yakıyor (lpg)

aracımda şu ana kadar periyodik değişmsi gerekenler haricinde ( triger, balata vs.)

lpg sebebi ile rolanti müşürü değişti
    benim çukurları hiçe saymam sebebi ile 2 defa ön amartisörler 3 defa salıncak ve z rotlar değişti.

aracı normal kullanımda 2000-3000 devirler arasında seyrediyorum
    performaslı kullanımda 5500-6000 devirler arasını tercih ediyorum (3200 devir de tam torku ve beygiri yakalıyor) şu ana kadar beni hiç utandırmadı :)

• Aracı iyi tanımışınız.Devir bantlarınız çok doğru.Ayrıca vites yollarının uzun olması sebebiyle otoban kullanımında ortalama 120 km ile seyrettiğinizde 90-100 km hıza oranla daha az yakıyor,çünkü otoban rampalarında 4 ü istemiyor.5. Viteste toparlıyor.Hatim ettim bu arabayı ya :)

• arkadaşlar hanım yeni ehliyet alcak ve manuel vitesli olmak kaydıyla 1,2 ve 1,4 arasında kaldım.

Sırf şehir içi kullanacak, çarşı pazara filan.

Yakıt tüketimi olarak hangisini tercih edeyim?

birde 1.2 klima açınca çok mu bayılıyor.
  • STasdemir S kullanıcısına yanıt
    selam, kapı kol kısmındaki yuvarlak çerçeve halkayı sökerseniz kapı boşa çıkıyor, o halka 2 tırnaklıdır kırmadan sökmeye dikkat etmelisiniz.. kapı döşemesini sökünce kumanda kablolarını ayırıp döşemeyi rahat çalışacağınız bir yere alırsınız, arkadaki vidaları sökünce kolçak kısmı ve cam kumanda kısmıı boşa çıkar onlarda tırnaklı dikkat edin..

parçalara uygun ebatlarda folyo kesip , saç kurutma makinası ile ısıtarak folyoyu yumuşattığınızda parçanın kıvrımlarının şeklini alıyor hafif gerdirerek kabarcıklarıda üzerinden bastırarak dışa doğru atarsınız, biraz meşakatli bir iş , kolay gelsin..

bende bir ara 3-4 ay önce gibi özel serviste baskı balata sormuştum ((valeo marka malzeme +işçilik ))375 tl istemişlerdi sizin söylediğiniz fiyat gayet uygun geldi bana, bendeki araç şu an düşük hızda trafikte 1.vites ile 2. arasında geçişlerde zorlanıyor, benimde yakın zamanda baktırmam gerekecek gibi görünüyor..

• aleyküm selam
    ilk denemelerde biraz acemilik olduğu için zorlandım ama sonradan işin ilmini kapıyor insan.aynen dediğiniz gibi saç kurutma makinesi ile yaptım.kapı döşemelerini de söktüm.ön kapıdaki çalışmalarımda acemilik biraz belli oluyor çünkü sonradan cam açma düğmelerinin bulunduğu parçanın alt kısımlarında hafif büzüşmeler oldu ama sorun değil öğrendik ya sonra da yaparım diye düşünüyorum cam filmi de aldım internetten, şuan arka kapıların döşemeleri kapıya takılı ancak al kenara koy şeklinde pimlerinden vidalarından bağımsız.senelik izne çıkıcam yakın zamanda arkadaşla birlikte camlara film uygulamayı deneyeceğiz bakalım becerebilecek miyiz.
    baskı balata işine gelirsek biraz daha pazarlık yaptım işçiliği 100 TL ye anlaşıp yaptırdım.malzeme de 200 TL komple set halde, bilyası da içinde,toplam 300 TL ye halloldu
    yanlız şu var sekromençlerden midir yoksa kronik midir bilemem 1 ve 2. viteslerde zaman zaman benimde geçişler sıkıntılı oluyor, değiştiği halde.

• Son zamanlarda ilk çalıştırmada motor soğukken marş basıyor fakat motor almıyor, 2 yada 3. denemede alıyor, rölenti 8-9 arasında kalıyor kalkışlarda hafif gaz verince 4-5 e kadar düşüyor sonra toparlıyor, bide 1 ve 2. viteslerde düşük hızda arada silkeleme yapıyor , ustaya gösterecem vakit darlığından gidemedim.. daha önce benzer sıkıntılar yaşayan varmı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: redboxer82

arkadaşlar hanım yeni ehliyet alcak ve manuel vitesli olmak kaydıyla 1,2 ve 1,4 arasında kaldım.

Sırf şehir içi kullanacak, çarşı pazara filan.

Yakıt tüketimi olarak hangisini tercih edeyim?

birde 1.2 klima açınca çok mu bayılıyor.

tavsiyem 1.4 16V olan motoru tercih ederseniz memnun kalırsınız..
  • ateşleme sisteminde sorun olabilir bujilerde falan.marş bastığına göre marş motoru sağlam.
  • Konu Güncellll
  • Accente Verceğim Parayı Çöpe Atarım Arkadaş
  • öncelikle herkese selamlar arkadaslar aranıza yeni katıldım bu forumu nasıl kullnacagımı cok ıyı bilmiyorum kusura bakmayın bnde de kalos 1.4 sx var 2 sene oldu aracı alalı hiç aklımda yok iken karsıma cıkardı ılk zamanlar guzel geliyordu sevmiştim aracı son 6 ay ıcınde bana bazı sıkıntılar cıkardı ön düzen konusunda amartisörleri z rotunu amartisör kulesını alt rotil felan değişince kendine geldi sonuç olarak aracımdan memnununum tesskkürler
  • 5 aydır kalos 2006 sx 1.4 16v 15ınç orjınal jantı model kulanıyorum.

araç benzinde şehir içi kullanımlarımda en fazla 7.3 lt gördü. şehirler arası 6.3lt yaktım. 97 oktan kulanıyorum opet istasyonu kulanyorum.

araç seri ancak mandallı olmasını sevmiyorum. lüx görünümü var. ses izelasyonu çok iyi motor sesini içeriye çok az alıyor.

bolu-ereğli arasını klima açık 4 kişi ile 130-150 arası sürat ile gidip geldim sorun felan olmadı.

aracım 31.000 km de

performans olarak çok güzel beni tatmin ediyor.

iç hacim çok geniş binen arkadaş çok şaşırıyor.

aldığımdan beri hiç arıza vs olmadı.

yağ-hava filtre-polen filtre-benzin filtre-4 adet buji toplamda servisinde 220tl ye değişti. sadece bujiler 50tl. bence makul bir fiyat.

klima açınca 100km de şehir içi 2.1 lt şehirler arası 1.4lt gibi fark oluyor.

ben benzinde binmeme rağmen yaktığı yakıt çok gelmiyor.

tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erce.erdem -- 9 Ekim 2013; 12:45:19 >

• arkadaşlar 15000-16000 lira bütçem var ve üç dört araba arasında kaldım. Kalos, Citroen C3, Opel Astra ( yıl olarak diğerlerinden düşük ) , Toyota Yaris 1,0 Motor, Skoda Fabia.. Burada içime sinen 3 model var, kalos, fabia, C3. İşyerim ile evim arası 3 km olacak ve genelde iş ev arasında kullanılacak hafta sonları da İstanbulda çıkıp gezebilirim. Üç haftada bir de ankaraya gidip geleceğim.

Arabayı en iyi kullanan bilir. Bu bütçe doğrultusunda sizlerin tavsiyesi nedir?
  • merhaba bnde 1.4 kalos var ve gunluk on km yol yapıyorum rahatım arac sehır ıcı kullanımda cok uygun parça konusunda c3 yanı cıtröen gurubu ve skoda grubunu parçaları chverolte gore pahalı ama sunu belırteyım cok hızı sevmeyen bır arac yukseklıgıde ona gore ayarlanmıs sehır ıcınde farketmezsınız ama uzun yola cıktıgınızda aracınızın tabırı caızse asfaltı yaladıgını farkedeceksınız ben kayserıdeyım ve hafta sonları nevsehır gezısıne cıkarm ve o yolda cok hosuma gıden bır arac gaza dokunmanızla hızını alan tepkıye hemen cevap veren bır sısteme sahıp ayrıca kalos yada aveo dakı ıc hacım gıbı kendı grubunun hıc bırısınde bulamazsın getz le karşılastırma yapıyorlar getz bu aracın elıne su bıle dokemez 1.5 dizel getzi yaklasık 3 hafta once toz yalattırdım motoru 1.4 olmasına ragmen gucludur atıktır debrıyajdan ayagınızı cekmenızle kendını ılerı atar ısıklarda cok arabayla kalkısım oldu bunun gıbı hıcbırı olmadı kısacası aracımı ovdugumu zannetmeyın arkaaslar gercegı soyluyorum sadece kullanna bılır.

• 2006 otomatik kalosumda abs ışığı yanıyor bazende sönüyor bilgisi olan varmı ne yapmalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecrübeli

2006 otomatik kalosumda abs ışığı yanıyor bazende sönüyor bilgisi olan varmı ne yapmalıyım ?

Bilgisayara bağlatırsanız 4 tane abs sensöründen biri yada birileri arızalanmış olabilir.Sensörlerin tanesi 80-100 tl civarı.Ama beyinden çıkarsa o kötü.Cihaza bağlatmadan bişey söylemek yanlış olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kkarakoyun

quote:

Orijinalden alıntı: tecrübeli

2006 otomatik kalosumda abs ışığı yanıyor bazende sönüyor bilgisi olan varmı ne yapmalıyım ?

Bilgisayara bağlatırsanız 4 tane abs sensöründen biri yada birileri arızalanmış olabilir.Sensörlerin tanesi 80-100 tl civarı.Ama beyinden çıkarsa o kötü.Cihaza bağlatmadan bişey söylemek yanlış olur.

sn kkarakoyun bugün dolmabahçedeki gerçek oto açıktı gittim makineye bağlattım sağ ön sensör bozuk çıktı yarın gel takalım dedi 110 tl sensör 58 tl işçilik toplam 168 tl olacak sence yaptırayımmı yoksa böyle kullanmakta bir sakınca varmı böyle kullanınıca eski arabaların normal freni gibi olacakmış allahtan beyin bozuk değil yanmıştık eve gelip park yaparken ileri geri yaparken garç diye sağ ön den ses geldi abs ye girdi herhalde diyeceksin ön balata bitmiş olabilir bir hafta evvel bu sesten dolayı değiştirmiştim balataları bu böyle olmayacak bakarsın başka bir yerini bozar mesela merkez beyni en iyisi yarın sabah yaptırayım önerini acil bekliyorum selamlar iyi bayramlar

• Klingson kullanıcısına yanıt
    Bu modelin Türkiye'de otomatiği yok sport olduğu için 2 kapılı ve cok seri bir model.
    Dolayısıyla otomatik secenegi yok ama ona cok takma derim manuel al o bile guzel
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.