Şimdi Ara

★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★ (566. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45.138
Cevap
158
Favori
3.578.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
22 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: lanciaHF

Arkadaşlar,

Tam da tesadüf gelmiş, yakıt meselesi konuşulurken verilerimdeki son değişikliği yazacaktım.
    Öncelikle artık şunu rahatlıkla söyleyebilirim. İsteyen katılır, isteyen katılmaz. Cruze'un yakıt tüketimi gayet normal...
    Şikayet edecek olan önce benzinden anormal vergi alan hatta utanmadan bu vergiyi daha da arttıran hükümetten şikayetçi olacak. Ama hala yola devam diyen varsa o yolda fazla para harcayacak. Bu BİR!
    İkincisi, araçlarımız yeni. 1 yılı daha yeni dolduruyor. Bu araçta rodaj yok. Araç km yaptıkça kendini buluyor. Ve tabi yazılım şart...

Biliyorsunuz yazılım sonrası km'yi sıfırlamıştım ve değişimi bildiriyordum. 10,5'a düştü demiştim. Artık yeterli km ve süreyi harcadım. Son durum şöyle:

Öncelikle aracım otomatik 2010. Yazılım öncesi ortalama tüketimim 11,2lt/100km idi.
    Yazılımdan sonra 1090km yaptım. Şu an 4420km'deyim. Ortalama hızım 28,6km/h. Ortalama tüketimim 10,2lt. (inanmayan varsa resim koyarım)

Yeni arkadaşlar için yazıyorum. Bu araç 3000km sonrası yakıt sarfiyatı ve performans anlamında büyük değişim gösteriyor. Henüz 5000km'ye yaklaşmamış olanlar biraz sabırlı olun ve aracınızı rodaja uygun kullanın.

Okayhan gibi ben de defalarca aracı kullanmayı bilmek gerek diyorum. Her yeni araca binince onu tanımak gerekir. Bu araçta yol bilgisayarı var, işi kolaylaştırıyor. Açın anlık tüketimi, görün ne zaman ne tepki verdiğini. Sonrasında öğrenir ve alışırsınız araca.

Ben de focus HB otomatik vardı. 10lt yakıyordu. Ondan önce 1,3 Accent otomatik vardı, 15 yakıyordu. Şimdi sorarım 1385kg'luk C sınıfı Cruze çok mu yakıyor?

İMZA: okayhan
  • yakıt tüketimini kıyaslarken diğer otomobillerin fabrika verilerine veya 1.6 dizel aracın fabrika verilerine bakmayın honda civic kullananlarda şikayetçi hemde 200 kg daha hafif arabahttp://forum.donanimhaber.com/m_32564952/tm.htm
    brosürde Ø6.8 litre yaziyor... haydi 2 litre fazla yaksin, oldu Ø8.8 litre.. abi... 10 litre yakiyor...

Yakinda arabayi servise vereceyim... yakit ve amasörlere bakacaklar....

Orijinalden alıntı: okayhan

quote:

Arkadaşlar,

Tam da tesadüf gelmiş, yakıt meselesi konuşulurken verilerimdeki son değişikliği yazacaktım.
    Öncelikle artık şunu rahatlıkla söyleyebilirim. İsteyen katılır, isteyen katılmaz. Cruze'un yakıt tüketimi gayet normal...
    Şikayet edecek olan önce benzinden anormal vergi alan hatta utanmadan bu vergiyi daha da arttıran hükümetten şikayetçi olacak. Ama hala yola devam diyen varsa o yolda fazla para harcayacak. Bu BİR!
    İkincisi, araçlarımız yeni. 1 yılı daha yeni dolduruyor. Bu araçta rodaj yok. Araç km yaptıkça kendini buluyor. Ve tabi yazılım şart...

Biliyorsunuz yazılım sonrası km'yi sıfırlamıştım ve değişimi bildiriyordum. 10,5'a düştü demiştim. Artık yeterli km ve süreyi harcadım. Son durum şöyle:

Öncelikle aracım otomatik 2010. Yazılım öncesi ortalama tüketimim 11,2lt/100km idi.
    Yazılımdan sonra 1090km yaptım. Şu an 4420km'deyim. Ortalama hızım 28,6km/h. Ortalama tüketimim 10,2lt. (inanmayan varsa resim koyarım)

Yeni arkadaşlar için yazıyorum. Bu araç 3000km sonrası yakıt sarfiyatı ve performans anlamında büyük değişim gösteriyor. Henüz 5000km'ye yaklaşmamış olanlar biraz sabırlı olun ve aracınızı rodaja uygun kullanın.

Okayhan gibi ben de defalarca aracı kullanmayı bilmek gerek diyorum. Her yeni araca binince onu tanımak gerekir. Bu araçta yol bilgisayarı var, işi kolaylaştırıyor. Açın anlık tüketimi, görün ne zaman ne tepki verdiğini. Sonrasında öğrenir ve alışırsınız araca.

Ben de focus HB otomatik vardı. 10lt yakıyordu. Ondan önce 1,3 Accent otomatik vardı, 15 yakıyordu. Şimdi sorarım 1385kg'luk C sınıfı Cruze çok mu yakıyor?

Benim arabada yeni bakımdan çıktı..(14.620 km) Bakımdan önce ort. ykt. 9,4lt idi, bakımdan sonra sıfırladım bakalım ilerleyen zamanlarda bunun altına düşecek mi?

Orijinalden alıntı: mt_cruze

quote:

Orijinalden alıntı: okayhan

quote:

Arkadaşlar,

Benim arabada yeni bakımdan çıktı..(14.620 km) Bakımdan önce ort. ykt. 9,4lt idi, bakımdan sonra sıfırladım bakalım ilerleyen zamanlarda bunun altına düşecek mi?

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konya-Almanyali

Benim Cruze yaklasik 9.000km ve Bordcomputer 9.3 litre/100km de gösteriyor... ama depoyu doldurdugumda, 100 km sonra 10 litre benzin giriyor.. Bordcomputerin gösterdiyi dogru deyil...
    2010 yillinda yasiyoruz... 10 litre bir 1.500kiloluk, 113 ps araba icin cooook fazla abi ya... deligibi kullanmiyorumki, hemde cogu zaman hanim kullaniyor..
    brosürde Ø6.8 litre yaziyor... haydi 2 litre fazla yaksin, oldu Ø8.8 litre.. abi... 10 litre yakiyor...

Almanyali arkadaşım...
    1.6 LS / 1.6 LS AT
    Şehiriçi 9,0 lt/100km 11,2 lt/100km
    Şehirdışı 5,5 lt/100km 5,8 lt/100km
    Ortalama 6,8 lt/100km 7,8 lt/100km

aracınız 1.6 LS sanırım 6.8 lt değeri ortalama yakıt tüketimi gibi sürekli şehir içi kullanıyorsanız 9.0 lt olarak düşünmek gerekmezmi...

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • quote:

Orijinalden alıntı: /Y.EMRE\

yakıt tüketimini kıyaslarken diğer otomobillerin fabrika verilerine veya 1.6 dizel aracın fabrika verilerine bakmayın honda civic kullananlarda şikayetçi hemde 200 kg daha hafif arabahttp://forum.donanimhaber.com/m_32564952/tm.htm

çok yakıyor...çok yakıyor ...diyen arkdaşlar yukarıdaki linke göz atın lütfen...adamlar uçmuşşş...

• yakıt işi daima konusulacaktır bunun önüne gecemeyiz..bugun fill fuel yazdı suan 801km gösteriyor arac..bir depo 800km götürüyor ama aracı çokfazla zorlamadan kullandım ki genelde bu şekilde kullanırım ş.dısında ise 110/120 yada 90km hızla gidiyorum...aracım 5200km de..ve ilk defa bu kadar km yaptım.ş.içi+s.dısı dahil....

hemde cogu zaman hanim kullaniyor.

Beni mazur görün ama bu kısmı bir araştırmak gerek.

buda lanciaHF için...
    [simage]
    [/simage]

• yaa nerede yanlış yapıyorum anlamadımmm
    yükleyemedim resimm

• quote:

Orijinalden alıntı: paanther

vay vay vay canavarrr...

buda lanciaHF için...

quote:

Orijinalden alıntı: /Y.EMRE\

yakıt tüketimini kıyaslarken diğer otomobillerin fabrika verilerine veya 1.6 dizel aracın fabrika verilerine bakmayın honda civic kullananlarda şikayetçi hemde 200 kg daha hafif arabahttp://forum.donanimhaber.com/m_32564952/tm.htm

çok yakıyor...çok yakıyor ...diyen arkdaşlar yukarıdaki linke göz atın lütfen...adamlar uçmuşşş...

Vay bee, onlar bizim yakıt serzenişlerimizi okusalar gülerler herhalde halimize En az yakan 11 litre yakıyormuş..
    2025 MİNİ COUNTRYMAN E - SLATE BLUE.
    2017 BMW 118i ZF8 JOYPLUS LCI2 BEYAZ.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafam33

quote:

Orijinalden alıntı: vocic

ARFKADAŞLAR CUMARTESİ GÜNÜ ARACIMIN MOTOR LAMBASI YANDIĞI İÇİN SERVİS AKÜ ARIZASI AKÜ DEĞİŞİMİ OLACAK DEMİŞTİ ARACIN AKÜSÜ DEĞİŞTİ ARKAMA BAKMADAN OPİS SERVİSTEN AYRILDIM DEMİŞTİM MALESEF ARACIMIN MOTOR LAMBASI TEKRAR YANDI HERALDE TÜRKİYEDE GAZLI CRUZLARDAN İLK MOTORU YİYEN ARAC BENİM OLDU OPİS SERVİS MOTOR LAMBASININ YANMASINI AKÜDEN KAYNAKLI DİYEREK YANILDI. ŞİMDİ SERVİS NE BAHANE UYDURACAK
    ARTIK HAYALLERİMİN ARACINDAN AYRILMA ZAMANI GELDİ SANIRIM BU KADAR ARIZA VEREN ARAC BURDAKİ ARKADAŞLAR ARASINDA BENİM ARAC OLDU ARACIMDA NE OLDUYSA SİZLERE İÇTENLİKLE AKTARIYORUM ALDIM ALALI BAŞIMA GELMEYEN KALMADI SERVİSTEN HİÇ ÇIKMADI Kİ ....MORALİM ÇOK BOZULDU İNŞALLAH BAŞKASININ ARACIDA BENİMKİ GİBİ OLMAZ ..DEĞİŞİKLİKLERİ BURDA SİZLE PAYLAŞIRIM

benimde içime kur düştü şimdi çünki arıza lambası yanıyor arada normal demişlerdi. geçmiş olsun umarım garanti sözünden caymazlar

lpgli araçlarda genellikle motor arıza ikaz lambası yanma sorunu oluyor. ama bu yakıt-hava karışım oranlarının farkından kaynaklanıyor. çünkü otomobilin beyni benzinle çalışmaya göre programlı. Benim eski otomobilim skoda fabia idi ve lpg montajı yapan yer ne yaptıysa ışığın yanmamasını sağlayamamıştı. vag-com ile otomobili bilgisayara bağladıklarında bu lambanın fakir ya da zengin karışım hatasından dolayı yandığını belirlemişlerdi. bunun üzerine lpg sisteminin lambda sensörü ile irtibatını kesmişlerdi yanılmıyorsam. ondan sonra motor arıza lambası hiç yanmadı. Sizde de benzer bir şey (problem demek istemiyorum) olabilir diye düşünüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: munzur06

quote:

Orijinalden alıntı: ufukefe

quote:

Orijinalden alıntı: munzur06

arkadaslar mrb hemen hemen yorumların hepsını okudum ama aradıgımı tam olarak bulamadım
    sımdı ben cruz almayı dusunuyorum en yakın zamanda lpg olmassa olmazz benım ıcın benzının 4 lıraa oldugu bı ortamda 2 lıra daha mantıklı fakat lpg takmıyo bayıler aradım sordum sorun degıl dısardan taktırırım yanlız garantı olayı kafama takılıyo aracı tamamen garantı kapsamından cıkrayorlarmı arkadaslarr nasıl oluyo yada taktıran arkadaslar lpg taktırım herseyı gozemı aldınız cunku garantıden cıkıyo yaa bana bı net bılgı arkadaslar ıyı forumlar

ben de almayı düşünüyorum ama dediğiniz gibi lpg işi muamma. daha önce bayiler kendileri garanti vererek takıyorlardı. fakat ankara'da iki bayiye sordum, kendilerinin garanti vermediklerini, lpg firmasının garanti verdiğini söylediler. lpg firması ise (brc) sadece lpg'den kaynaklı motor arızalarına garanti verdiklerini söylüyor.

yani bu durumda, lpg den kaynaklanmayan motor hatta şanzıman arızası durumunda ortada kalıyorsunuz.

yanı olay sumu anladıgım kadaruylaa motor kısmı harıcc mekanık garantısı devammı edıyo

arkadaşlar bence araç artık piyasada kendini kanıtladı. ilk çıktığında herkes (yazılımdan önce) çok yakıyor, aman çok yakıyor diye alıcılarda bir tereddüt oluşturdular. bayiler aracı satabilmek için onay olmamasına rağmen bayi onayı vererek (onlarda motor için lpg ciden onay alarak) araçları sattılar.şimdi ooooohh araç satışın üzerine çıktı, yollarda dolaşıyor, alan çok artık lpg onayı vererek araç satmaya gerek kalmadı çünkü araç kendini satmaya başladı. bayilerde lpg onaylarını yavaş yavaş kaldırmaya başladılar...

eeee artık araç piyasadaki arkadaşlarıyla aynı yakıyor. alanda çok . lpg onayına gerek yok mantığı ile sıcak bakmıyorlar artık.

zaten 1-2 firma ve bazı modeller haricinede garanti kapsamında garantili lpg yok... herneyse..
    sıfır araçlarda lpg garanti sürecinde zaten takımıyor diye biliyorum. garanti kapsamı dışında kalıyor.yani garanti süresi boyunca herkez lpg taktığında motor sorunlarından dolayı arızaya razı olmuş olmuyormu...

şimdi soruyorum bayi onaylı lpg taktırdı arkadaşlar ... kimde belge var...
    türkiye burası iki dakikada adamı satarlar...(bayilerle çok samimi olan yada lpg ciyle samimi arkadaşlar hariç)

bence cruze alacaksak ya benzinli kullanacağız...(benim aracım 9.4 lt yakıyor şehir içi ki gayet normal)
    yook ben cruze seviyorum ama lpg isterim diyen lpg den kaynaklı motor arızalarına gögüs gerecek...
    yada bir arkadaşın dediği gibi aynı fiyatlara donanımı daha az dizel araba alacak....
    bende bazen dizel arabamı alsaydım diyerek aldığım rakamlardaki araçların içine oturuyorum bayilerde.oturuyorum, oturuyorum, düşünüyorum, dokunuyorum...hiçbirinde buarabada hissettiklerimi hissettirmiyorum araçlardan inip parkta beni bekleyen cruze me biliniyorum...bindiğim araçlardan kalan kötü anılarla iyiki seni almışım diyerek uzaklaşıyorum...

şunuda söyliyeyim cruze kullanan hiç bir kullanıcı artık bir üst sınıfa geçmedikçe hiç bir c sınıfı araçta rahat edemez
    CRUZE BAĞIMLILIK YAPAR...

tamamen katılıyorum. ben tüm bunları bilerek lpg taktırdım. sadece chevrolet değil hiçbir firma da garantili aracına tamam lpg tak garanti devam etsin demiyor. aksine chevrolet lacetti ile garantili lpg olayına alıştırdı bizi. bizim lpg işi de aziz yıldırımın fb zikoyla avrupada çeyrek finale kalınca artık yarı final ve final hedefimiz demesi ve taraftarların aragones faciasından sonra hayal kırıklığına uğramasına benziyor. biz de lacettiden sonra canavarda lpg garantili olur zannettik.
    paanther in dediği gibi cruza alışmaya gelince gerçekten canavardan sonra passatdan aşağısına binesi gelmiyor insanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qw12 -- 19 Nisan 2010; 14:30:31 >

Orijinalden alıntı: fadetoblack_01

quote:

vay vay vay canavarrr...

buda lanciaHF için...

bu lancia S4 olmalı. Yanındaki kırmızı Lancia HF Integrale... Geçen cuma seyirci özel etabında izledim doya doya... Hala ondan çıkan ses hiçbirinde yok. Ama şu WRC'ler dehşet bişey. Adeta burnundan soluyan beygir gibiler. O nasıl frendir nasıl hızlanmaktır görmek lazım anlayabilmek için...

quote:

Orijinalden alıntı: Konya-Almanyali

Benim Cruze yaklasik 9.000km ve Bordcomputer 9.3 litre/100km de gösteriyor... ama depoyu doldurdugumda, 100 km sonra 10 litre benzin giriyor.. Bordcomputerin gösterdiyi dogru deyil...
    2010 yillinda yasiyoruz... 10 litre bir 1.500kiloluk, 113 ps araba icin cooook fazla abi ya... deligibi kullanmiyorumki, hemde cogu zaman hanim kullaniyor..

Almanyali arkadaşım...
    1.6 LS / 1.6 LS AT
    Şehiriçi 9,0 lt/100km 11,2 lt/100km
    Şehirdışı 5,5 lt/100km 5,8 lt/100km
    Ortalama 6,8 lt/100km 7,8 lt/100km

aracınız 1.6 LS sanırım 6.8 lt değeri ortalama yakıt tüketimi gibi sürekli şehir içi kullanıyorsanız 9.0 lt olarak düşünmek gerekmezmi...

abicigim.... ben sehirici sürüyoruz söylemedimki.... Cruze Otobana cikiyor ve 58km Otobanda, sehirici 4 km... Inanin bana, araba sürmesini iyi beceriyorum...
    senede komple enazindan 45.000km sürüyorum (sirket ve kendi arabamla) ... sirketden her sene araba emniyet kullanim kursuna gidiyoruz... devir 3000i gecmiyor....
    bazi kisiler icin normal, bazi kisiler icin fazla yakiyor...
    Neyse... cok uzatmayim... forumda yapacagimiz birsey yok...

LPG:
    Almanyada Rüdesheim sehirinde Chevrolet´e LPG takiyorlar ve ondan sonra tüm garanti daha gecerli oluyor...
    Sizin türkiye durumunuz daha bir farkliymis... Bende belki LPG dönmeye düsünüyorum.. türk parasiyla 1kg = 1,30 Lira........

Orijinalden alıntı: harika1

quote:

hemde cogu zaman hanim kullaniyor.

Beni mazur görün ama bu kısmı bir araştırmak gerek.

Hahahaa... anladim....

ama hanim iyi sürüyor abi...

abicigim.... ben sehirici sürüyoruz söylemedimki.... Cruze Otobana cikiyor ve 58km Otobanda, sehirici 4 km... Inanin bana, araba sürmesini iyi beceriyorum...

Abicim, otoban tamam da siizn otobanlarda da hız sınırı yok. 140 ile gidersen yine yakar. 90-110 arası gidiyor isen yakıt fazla tabi.

Almanyada ucuz hem benzin, birşey olmaz yaksın.:)
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.