Şimdi Ara

★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★ (2152. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45.138
Cevap
158
Favori
3.577.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
22 oy
Giriş
    aynen öyle, kişiye ve ihtiyaçlara göre

Orijinalden alıntı: cesur_yurek444

Allah Allah ben hiç görmedim onları, ilk çıkan modeller mi 2009 falan herhalde, bende bi ara LS kullanmıştım, Panther'in dediği gibi bilmediğin birşeyin eksikliiğini hissetmezsin şimdi sport pluse geçince baya boşmuş dedim LS için

2009 modellerde görmüştüm 2-3 tane. Bir kere de 2011 model hb kasada gördüm o kadar.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-umut-oto-dan-hatasiz-cruze-421401622/detay
    Bu donanım. Adam 2010 model demiş ama motordan da görüldüğü gibi 2009 da gelen ilk 109 beygirlik partiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 1 Mayıs 2017; 19:19:14 >
    hımmm evet ilk defa gördüm valla, cruzun diğer modellerini bilmeyen biri hemen alır, Ama jant kapaklarını begendim güzel duruyo

hocam , bi arkadaşın da dediği gibi, LPG li olan sport plus. LT donanmı bilmiyorum ama boşa yakın sanırım. Arabayı sevdiren kilometresi değil, sahip olduğu donanım ve extra özellikleridir bence. Sport Plus ile LT kıyaslanamaz bile. 45 binde olabilir ama her araç aniden sorun verebilir. En kötü ihtimalle o da kesin değil yani ne zaman subab sorunu vereceği,belkide vermez, 1500 tl verirsiniz ama araabaya her bindiğinizde kendine aşık eder. Bence hiçbir zaman boş araba alınmaz markası ne olursa olsun!!

Boş olur mu yahu! Amma yaptın .

Plus yada Sport vs. paket zaten, üzerine ek. Örneğin tüm güvenlik donanımları ve diğerleri her versiyonda standart.

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • quote:

benimde en çok sensörler işime yarıyo, hava kararmış, tünele girmişim, yağmur yağmış farketmiyo, araç kendine göre takılıyo
    bende hiç dijital klimayı kullanmadım, kendim ayarlıyorum yine

İklim kontrollü dijital klima varken niye faydalanmıyorsunuz? Ayarlayın istediğiniz dereceye, sürekli aynı ısıda kalsın.

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • quote:

Orijinalden alıntı: onat

Gitmiyor, çok yakıyor, lpg ile uyumsuz, ikinci eli yok, yedek parçası sorunlu diyorlar.

Cevap hakkınızı kullanınız lütfen. 2 hafta içinde otomatik araç almam lazım.

Son tahlilde bu araç alınır mı ?

O kadar kötüleyen var ise siz boş geçin başka marka bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

quote:

Allah Allah ben hiç görmedim onları, ilk çıkan modeller mi 2009 falan herhalde, bende bi ara LS kullanmıştım, Panther'in dediği gibi bilmediğin birşeyin eksikliiğini hissetmezsin şimdi sport pluse geçince baya boşmuş dedim LS için

2009 modellerde görmüştüm 2-3 tane. Bir kere de 2011 model hb kasada gördüm o kadar.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-umut-oto-dan-hatasiz-cruze-421401622/detay
    Bu donanım. Adam 2010 model demiş ama motordan da görüldüğü gibi 2009 da gelen ilk 109 beygirlik partiden.

2010 model olabilir, biliyorsunuz o dönemlerde yılın 4. çeğreğinden sonra gelen araçlar sonraki yıl olarak geçiyordu. Mesela bende Ekim ayı sonunda almıştım ama aracım 2010 modeldi.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam, öyle de olabilir, unutmuşum o olayı.
    havalar bi sıcak bi soğuk, ne kalorifer havası ne de klima, yaz gelsin bakarız ben bu klimadaki otomatiği anlamadım, kendisi iç ortam sıcaklığına göre mi ayarlıyo

Orijinalden alıntı: Darktemplar1903

quote:

Gitmiyor, çok yakıyor, lpg ile uyumsuz, ikinci eli yok, yedek parçası sorunlu diyorlar.

Cevap hakkınızı kullanınız lütfenmiş???

Kimse sana birşey ispat etmek zorunda değil. İster al ister alma. Arabaya çamur atıp bilgi almaya çalışmakta neyin nesi?

Çok merak ediyorsan 2151 sayfa araba hakkında konuşulmuş aç oku..

Niye atarlandın hemen. Bana söylenenleri doğru yerine, ilgili forumuna sorarak birinci ağızdan cevap istedim. Bana neyi ispat edebilirsin ki bu yaklaşımınla zaten. İnceler, sorar soruşturur, testini yapar aracı o şekilde alırım. Araba hakkında soru sormak çamur atmakmı oluyor? Bu aşamada sorulması neyse onuda sorarım. Sen cevap vermesen yerinde olur. En azından benim sorularıma.

Bak lojistisyen arkadaş efendice cevap vermiş. Konunun bütününe hakim olmamı nasıl bekliyorsun. Burada onlarca iyi yoruma karşı onlarca araç hakkında olumsuz yorumda var. Bizde bu araca niyetlendik ve ince eleyip sık dokumaya çalışıyoruz.

Orijinalden alıntı: lojistisyen

quote:

Cevap hakkımı kullanıyorum. Defalarca soruldu bunlar, biz de defalarca yanıt verdik bu konu altında yada açılan başka konularda. Araç diğer bütün c segment 1.6 atmosferik ve tam otomatik araçlar kadar gidiyor ve onlar kadar yakıyor. LPG uyumu var, sadece bütün euro 5 motorlu araçlarda olduğu gibi belli bir km sonrası subap değişimi isteyebiliyor. 2. eli de gayet canlı bu ara, bakın mesela siz de almayı düşünüyorsunuz, f/p oranı bu piyasada çok çok yüksek olduğu için alıcısı hep olacaktır. Paraça da sorunlu falan değil, binlerce cruze var piyasada, tek tük oln bir araç değil yani. Ayrıca teknik parçalar astra j ile aynı olduğundan sıkıntı yok. Konu çok uzun fakat araç hakkında bilgi sahibi olmak isteyen biri okumalı bence az da olsa.

Buyrun bu da kendi aracımın incelemesi, fikir verir.https://forum.donanimhaber.com/chevrolet-cruze-ayrintili-inceleme-bol-resimli--125733705

Teşekkür ederim hocam yanıtınız için. Aracı az da olsa biliyorum. Yeni kardeşime 2,0 dizel otomatik olanını aldık. Kendimize de benzinli otomatik niyetlendik ama önümüze bir yığın konu koydular. Konunun tamamını okumam mümkün değil. Ama şöyle bir göz gezdirince çok memnun olanla , bir o kadar şikayet ve sorunlarını dile getiren insan da var. Bizde tekrar bir görüş almaya niyetlendik. İyi veya kötü yinede değer verip cevapladığınız için teşekkürler.

havalar bi sıcak bi soğuk, ne kalorifer havası ne de klima, yaz gelsin bakarız ben bu klimadaki otomatiği anlamadım, kendisi iç ortam sıcaklığına göre mi ayarlıyo

İstediğiniz sıcaklığa getiriyorsunuz, o iç sıcaklığı hep o değerde tutuyor. Önce fan hızlı çalışır ortam sıcaklığı/soğukluğu istenen dereceye geldikçe fan yavaşlar ve en sonunda minimum çalışır, ortamı aynı tutar. Böylelikle klima ile sürekli oynamak zorunda kalmazsınız, manuel olunca fan sürekli aynı tempoda üfler, sürekli üfleme iç derecenin sürekli değişmesi demek, o yüzden de fan sürekli kısılır açılır. Farkında olmadan hasta eder adamı.

Her seferinde ayar da istemez, AUTO ya basarsanız hafızdaki değeri yapar.

Ayarla mesela 24'e o sürekli o derece de tutsun, sürekli kurcalama boyun tutulma yok.

Özellikle çocuklu aileler için otomatik klima süper özelliktir.

• Otomatik klima guzel bir ozellik ama insan ozellile yazin sicaktan bunaldigindan olsa gerek otomatik klima olsa da hemen klimayi en soguya getirip, araci hemen serinletmeye calisiyor. O yuzden auto modundan cikarip manuel ayarlamak daha kolay geliyor. Bu dedigim ozellikle sehir ici yolculuklar icin gecerli. Uzun yolda da auto tusu kullaniliyor ama yine de arada rutinden cikip o soguyu hissetme hissinden dolayi yine manuele aliniyor.

Benim aracda manuel klima var, otomatik klima yok ama babamin eski puntosunda cift yonlu otomatik klima vardi ve auto tusunu bu dedigimden oturu cok nadir kullanmistik. O yuzden Cruze da da hic otomatik klima aramadik.

Ben uzun yolda klima yonlendirmesini ayaklara ve on cama konumuna alirim, sicakligi da en soguk ile ilik arasina getirir, fan hizini da 2 ye , eger cok sicaksa 3 e sabitlerim. Eger baktim yine scaklik hissi geldi, en soguya alir, gerekirse arada da ozellikle dik yokuslarda kapatirim. Birde klima ile arada uzun yolda oynamak uykunun acilmasini saglamakta, ben o yuzden manuel klima sevenlerdenim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: discrepancy

Otomatik klima guzel bir ozellik ama insan ozellile yazin sicaktan bunaldigindan olsa gerek otomatik klima olsa da hemen klimayi en soguya getirip, araci hemen serinletmeye calisiyor. O yuzden auto modundan cikarip manuel ayarlamak daha kolay geliyor. Bu dedigim ozellikle sehir ici yolculuklar icin gecerli. Uzun yolda da auto tusu kullaniliyor ama yine de arada rutinden cikip o soguyu hissetme hissinden dolayi yine manuele aliniyor.

Benim aracda manuel klima var, otomatik klima yok ama babamin eski puntosunda cift yonlu otomatik klima vardi ve auto tusunu bu dedigimden oturu cok nadir kullanmistik. O yuzden Cruze da da hic otomatik klima aramadik.

Ben uzun yolda klima yonlendirmesini ayaklara ve on cama konumuna alirim, sicakligi da en soguk ile ilik arasina getirir, fan hizini da 2 ye , eger cok sicaksa 3 e sabitlerim. Eger baktim yine scaklik hissi geldi, en soguya alir, gerekirse arada da ozellikle dik yokuslarda kapatirim. Birde klima ile arada uzun yolda oynamak uykunun acilmasini saglamakta, ben o yuzden manuel klima sevenlerdenim.

otomatik klimanın kışın ısıtırken alttan, yazın soğuturken göğüsten üflemesinin mantıklı bir sebebi var; ısınan hava yükselir. yazın ayaklardan ve ön camdan çalıştırdığın takdirde; ön cam çok ısındığı için klima boşu boşuna camı soğutmaya harcar enerjinin büyük bir kısmını. ayaktan soğuttuğunda ise homojen bir soğutma sağlanamaz zira ısınan hava yükselir. aşağıda zaten hep soğuk hava olur. ayakları üşütme riski de cabası. kışın da aynı sebepten aşağıdan üfler. ısınan hava yükselir ve aşağıda hep soğuk hava kalır, o da alttan ısıtır. ayaklara da iyi gelir. ben o yüzden klimanın kararına hiç karışmam. bir de eski aracımda vardı, hepsinde yok. her üflece ayrı şiddette üflerdi, her birinde ayrı sensör vardı. otomatik moddan kaldırınca o özellik te devre dışı kalıyor.

@erAn_ starmaxx almıştı.

ben falkenlere bakıyordum ama falken başlığından bir arkadaş çok şikayetçi olmuş.
    bunlar dışında önereceğiniz fiyat performans oranı iyi bir lastik var mı?
  • Beyler tekrar merhaba, Pazartesi günü Bandırma / Ankara arası yolculuk yaptım. Shell ile 23/24 kuruş yaktım ki bu çok hoşuma gitti. Cruze ile ilk defa uzun yolda denedim bu firmayı. Daha önce opet, Petrol ofisi, Aytemiz gibi markalar ile 27/28 kuruş yakmıştım, Bandırma / İzmir yolculuğumda. Bu arada lpg sistemi zavoli. Şehir içinde shell dışında yazdıklarım ile 30/31 kuruş yakmıştım. Paylaşmak istedim. Umarım işe yarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bende şimdiye kadar hep petrol ofisinden alıyodum (LPG) hem kalite hem de ucuz diye, şehir içi 35-36 kuruş yakıyodu. Geçenlerde araçta bobin sıkıntısı çıkınca, bobin ve bujiler değişti, ben de o gün gidip BP'den aldım ilk defa şehir içi 30-31 kuruşa düştü. Ama bobin değişiminden dolayı mı yoksa BP'ye geçmemden dolayı mı anlamadım
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.