Şimdi Ara

★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★ (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45.124
Cevap
159
Favori
3.552.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ay910

Arkadaşlar Merhaba;
    Nette Cruze hakkında yazılıp çizilen birşeyler varmı diye bakınırken sizlerin yorumlarına rastladım. Ben yaklaşık 10 gün önce Cruze ls düz vites aracımı trabzon bayiinden taslim aldım. Son derece memnunum. bütün endişe ve önyargıları bir kenara bırakarak tam anlamıyla alınabilecek bir otomobil olduğunu düşünüyorum. Kendimce bir fiyat fayda analizi yaptığımda yerinde bir karar da verdiğimi düşünüyorum. Bu donanım ve lükste bir ototmobili maalesef bu fiyatlara bulabilmek biraz zor. Ayrıca hazirandan sonra aracın lansman fiyatının ve ötv indiriminin sona ermesiyle beraber 35-37 bin tl gibi bir rakama çıkacağını söyleyebilirim. Bazı arkadaşların dediği gibi lt modeli henüz ülkemizde yok. Ama inanın ls modelide sizin bütün lüks ihtiyacınızı karşılayacaktır. Varsın farlarınız kendiliğinden yanmasın, varsın silecek kolunu siz elinizle ileri itin. Eminim kısa bir süre sonra orjinal krom aksesuarlarıda bayilerde yerini alacaktır. Zaten ondan sonra lt modeline de ihitiyaç kalmayacak. Arabadan almak isteyipte kafasında soru işareti beliern arkadaşlarımın bütün sorularını samimiyetle cevaplayabileceğimi belirtmek isterim. Bu arada ben cruze u pert olan focus tdci mın yerine aldım, ve focusa ilave 10 bin vermenin ne kadar mantıksız oduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Kolay gele

benbi durumun icine düştüm sorma ben istanbulda yaşıyordum antalyaya taşındım abimde antalyada yaşıyordu abim arabadan fazla anlamadıgı için aveo hatcbak 1.2 s almış abi araba gitmiyor diye abim bana verdi araba bende duruyor arabayla geziyorum ama berbat aldım anneyi babayı gittim bayiye degiştiricem kafaya taktım benim arabaya bayi 13000 tl veriyor bayi bana dediki size cruze verelim dediler arabaya baktım ailemde beyendi ama şimdi aklımda soru işaterleri var binmiş kullanmış olarak ne diyorsunuz kurtuluyummu aveo dan cruze prim yaparmı sanki bana burnuma gelen kokulara göre zamanında bi durum vardı aklıma o geldi skoda yı wolswagen aldıgında skoda octavya cıkardı kaliteli bi arabaydı fiyatı ucuzdu ilk esnalarda sonra birden skoda ataga gecirdiler süper b cıkartı octavya cok iyi prim yaptı cvehrolet ti opel aldı böyle bi atak olmuş olabilirmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: at5698

arkadaşlar selam . aracım sonunda geldi gittim gördüm . perşembe günü teslim edecekler (resmi işlemler .vergiler , plaka falen) . cumadan itibaren sizlere daha çok bilgi verebilirim . şimdiden söyleyebilirim ki aracı 2 kez test sürüşünde test ettim , arac mükemmel . birtek korkum fazla yakması . bakalım bi gelsin hele yakıtı konusunda sizleri bilgilendiririm. alanlara hayırlı olsun der , almayanlara tavsiye ederim... bayiilerde tükenmeden yetişsinler

alınca benle irtibata geceresen sevinirim
  • evetARKADAŞLAR FORUMDAN UZAK KLADIM 1 HAFTA KADAR.
    Hayırlı olsun diyenlere teşekkür ederim. Darısı başınıza diyorum..
    Araç bir haftadır bende......5 mayıs 2009 da akşam 5 gibi aldımm.
    İlk izlenimlerim şöyle..
    Benzin tüketimi ortalama10.1-10.4 falan şu an . Daha 450 km falan yaptım o da şehirçi. Çok az şehir dışı..
    Arabanın kalkışı biraz ağır . Ama kalktıktan ve biraz vites yükseltikten sonra rahatlıyor ve rahat hızlanıyor tepkileride gayet iyi. Araba tam uzun yol arabası.. Gayet rahat ve yol tutuşu gayet iyi. Araba ağır ama devrini aldıktan sonra manevraları çok rahat yapıyor.

Arkada torsiyon çubuğu var (bağımsız tip değil) arabayı çok iyi yolda tutuyor ama kasislerde çukurlarda sert
    tepki veriyor ve bunu hissediyorsunuz. Ama asfalt da çok rahat sessiz sanki araba yola yayılıyor.

Hoparlör konusuna gelince: Bana denilen arkalara hoparlör takılması %80 olumsuz dediler. Ses sistemi iki çıkışlı ve arka kapılarda alt yapı (yani hazır çekilmiş kablo) yok dediler. Ama ön tarafta ses harika baslar ve tizler çok net ve temiz. Radyo alıcısıda gayet iyi. Daha CD denemedim. Arkada hiç oturmadım ses nasıl arkadan bilmiyorum. Ama ön taraftaki ses gayet doyurucu hoparlörler ne marka bilmiyorum ama kalite oldukları kesin.. Bana bu haliyle ses yetiyor..

harika1 sanada hayırlı olsun kardeş. kazasız belasız binn.

Kaza demişken ilk küçük kazamızda oldu. okulda arabam park halindeyken arkadaş görmemiş WV transporter arcınını benim aracın üzerine park etmeye kalktı. :P seri bir şekilde geri geldi hop demeye kalmadan küüüt diye bir ses.. Arkadaşta şok oldu . Neyse tampon tampona çarpmış olduk . Ben ön tampon gitti derken hiç bişey olmadı. sadece ön palaka düştü çok şükür. Buda nazarlık olsun artıkk.
  • Şunuda eklemek isterim.. Araba tam bir aile arbası içi ferah ve geniş..
    Kilima sıda gayet iyi. ısıtmasıda soğutmasıda süper bana göre...

Ben gencim hatta bekarım seri ve torku yüksek arba severim diyorsanız o zaman başka..
    Cruze size biraz ağır kalır..
  • mmged_jan bi aksilik çıkmazsa cuma görüşelim . açıkcana bende çok merak ediyorum arabamı , bugün plaka mı da ayırttım emniyetten . bakalım hayırlısı ...
  • bu aracın 1.6 si ve dizeli gelse bide full paketi olsa süper olur ya..biraz fazla yakıyo gibi.gözüm korktu.zira şu an kullandıgım arabamdan yaka silker duruma geldim.benzin parasına yetmektendeğiştiricem de işte buda benzinli ve lpg olayına falan da girmek istemiyorum.arabanın düzeni gidiyor kim ne derse desin lpg takılınca.dizel olcak bincen yıllarca.gelecek dizelde 2.0 olcakmışonunda vergisinden yakamı silker dururum.off ya nasıl iş bu böyleee
  • Dizelde de bakım masrafları, ses ve daha düşük motor ömrü gibi dezavantajlar var. Bana göre en iyi yakıt CNG yani sıkıştırılmış doğalgaz ki o da yakında LPG gibi yaygınlaşabilir ülkemizde. Üstelik güvenlik açısından benzinden daha güvenli.

LPG ise dzele göre benim tercihimdir her zaman motor ömrü ve bakımı açısından. Sadece güvenlik sıralamasında benzinliden sonra geliyor handikapı o.

Bu aracan broşüründe şehirdışı tüketim 5,5 lt gösteriyor düz vites için. :)
  • arkadaşlar klima motordan bağımsız çalışıyomuş .servisde öyle dedidiler.kompresörden alıyomuş enerjiyi.bu durumda yakıt artışı olmadan hem de performansdan kaybetmeden kullanabiliriz.bilginize..
  • Ayrı bir elektirk motoru mu var acaba_?
  • Merhaba arkadaşlar aracı dün akşam teslim aldım..
    Kaskoyu bayinin anlaşmalı olduğu ray sigortadan aylık 145TL 8 ay taksitle 1.160TL ye yaptırdım...
    Ayrıca aracın altında karter muhafazası olmadığı için 150TL de onun için bayıldım bayiye...

★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★

★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tridiART -- 13 Mayıs 2009; 15:13:15 >
  • Hayılrı olsun muhteşem görünüyor, bu koruma ne işe yarıyor acaba olmazsa riskleri nelerdir? Bu araca uygun koruma gelmiş mi peki?

Yalnız kasko değerleini buradaki yüksek buluyorum ben 900 civarında teklifler alıyorum (Full kasko için) gerçi bunlar tanıdık vasıtası ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harika1 -- 13 Mayıs 2009; 15:38:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: harika1

Hayılrı olsun muhteşem görünüyor, bu koruma ne işe yarıyor acaba olmazsa riskleri nelerdir? Bu araca uygun koruma gelmiş mi peki?

Yalnız kasko değerleini buradaki yüksek buluyorum ben 900 civarında teklifler alıyorum (Full kasko için) gerçi bunlar tanıdık vasıtası ile.

Karter, içten yanmalı motorlarda motorun alt kısmında bulunan yağ tankıdır. Krank milini dışarıdan gelebilecek darbelere karşı korur. Yağa depoluk eder soğumasını sağlar.
    Aracı aldığım bayi aracın Avrupa standartlarına göre yapıldığını, Avrupadaki çoğu aracın karter muhafazına gerek duymadığını belirtti..

Aracın altı Türkiye şartları gözönüne alınırsa çok korumasız...

Ufak bir taş yada obje darbesinde karterin delinmesi olasılığını ortadan kaldırmak için taktırdım
    Evet araca birebir uydu koydukları parça özellikle yanlarında bekledim takarken uydurma birşey olmaması açısından,
    taktıkları orjinal cruze parçasıydı..

Kasko olayına gelince benim aldığım 1.6 LS AT6 otomatik modeli olduğu için manuele göre daha yüksek, bu arada sizin araç manuelmi onu bilmiyorum... Bu aracın satış fiyatı 38.500TL olarak geçiyor..

RAY SİGORTA

Araç Bedeli: 38,500 TL
    Marka: CHEVROLET CRUZE 1.6 AT6
    Model: 2009

Ödeme Şekli
    1.TAKSİT 145,00 TL
    2.TAKSİT 145,00 TL
    3.TAKSİT 145,00 TL
    4.TAKSİT 145,00 TL
    5.TAKSİT 145,00 TL
    6.TAKSİT 145,00 TL
    7.TAKSİT 145,00 TL
    8.TAKSİT 145,00 TL

Toplam 1.160,00 TL

Poliçede detayları belirtilen araç gerek hareket, gerek durma halinde iken aracı kullananın iradesi dışında aracın,
    *çarpması,çalınması,yanması
    *devrilmesi,düşmesi,yuvarlanması
    *Grev,Lokavt,Kargaşalık,Halk Hareketleri,Terör
    *kötü niyetli 3. şahısların vereceği zararlar
    *Sel ve Su Baskını hadiseleri dolayısıyla aracın hasar görmesi
    *Deprem,
    *Çekme,Çekilme veya sigara ve benzeri maddelerin teması ile araçta meydana gelen hasarlar,
    *İhtiyari Mali Sorumluluk

*Hukuksal Koruma ve Sürücü Hukuksal Koruma
    *Mini onarım teminatı
    *Acil tıbbi yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tridiART -- 13 Mayıs 2009; 16:06:01 >
  • Anadolu Sigorta'dan mutlaka teklif alın.
    İlk yıl eğer pert olursa (allah korusun) hemen fark ödemeden yenisini veriyorlar.
    Ayrıca İhtiyari Mali Sorumluluk kısmı bence sınırsız olmalı. 40000 TL çok az bir rakam.
    Muafiyet de olmamasına dikkat edin.

quote:

Orjinalden alıntı: tridiART

Bugün plaka ve ruhsat işlemlerim sürüyor, yarın teslim alıyorum aracımı..
    RAY Sigortadan KASKO teklifi aldım, sizce nasıl..
    Değerlendirirseniz sevinirim arkadaşlar...

KARA TAŞITLARI BİRLEŞİK KASKO POLİÇE TEKLİFİ
    RAY SİGORTA

Araç Bedeli: 38,500 TL
    Marka: CHEVROLET CRUZE 1.6 AT6
    Model: 2009
    Hasarsızlık: 0%

Ödeme Şekli

1.TAKSİT 145,00 TL
    2.TAKSİT 145,00 TL
    3.TAKSİT 145,00 TL
    4.TAKSİT 145,00 TL
    5.TAKSİT 145,00 TL
    6.TAKSİT 145,00 TL
    7.TAKSİT 145,00 TL
    8.TAKSİT 145,00 TL

Toplam 1.160,00 TL

Poliçede detayları belirtilen araç gerek hareket, gerek durma halinde iken aracı kullananın iradesi dışında aracın,
    *çarpması,çalınması,yanması
    *devrilmesi,düşmesi,yuvarlanması
    *Grev,Lokavt,Kargaşalık,Halk Hareketleri,Terör
    *kötü niyetli 3. şahısların vereceği zararlar
    *Sel ve Su Baskını hadiseleri dolayısıyla aracın hasar görmesi
    *Deprem,
    *Çekme,Çekilme veya sigara ve benzeri maddelerin teması ile araçta meydana gelen hasarlar,
    *İhtiyari Mali Sorumluluk

*Hukuksal Koruma ve Sürücü Hukuksal Koruma
    *Mini onarım teminatı
    *Acil tıbbi yardım

İHTİYARİ MALİ MESULİYET
    Şahıs Başına Bedeni: 40.000 YTL
    Kaza Başına Bedeni: 40.000 YTL
    Kaza Başına Maddi: 40.000 YTL
    *Ferdi Kaza Koltuk (Vefat/Sürekli Sakatlık)
    Vefat: 15.000 YTL
    Sürekli Sakatlık: 15.000 YTL
    Riskleri ile Oto Asistans Hizmetleri poliçe kapsamına dahil edilmiştir.
    Muafiyet:
    Deprem hasarında %20 sigortalının uhtedisinde %80'i sigorta şirketinde kalacak şekilde koasürans uygulanacaktır.
    NOT:ARACIN ORJINALINDE TAKILI BULUNAN AKSESUARLAR TEMINATA DAHILDIR.

• Benim araç manuel evet ve kasko bedeli 30,450 olarak hesaplattım burada ciddi fark var aynıya geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: harika1

Benim araç manuel evet ve kasko bedeli 30,450 olarak hesaplattım burada ciddi fark var aynıya geliyor.

Allah göstermesin ÖTV indirimi bitti ve aracın çalındı diyelim, kasko sana 30,500 TL den fazla para verecekmi?
    Ozaman senin aracın satış fiyatı 36,500 TL olacak..Verdikleri parayla aynı araçtan alabilecekmisin ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tridiART -- 13 Mayıs 2009; 16:29:59 >
  • Evet öyle bir risk var sadece parayı kurtarmış oluruz.
  • hayırlı olsun güzel araba doğrusu..araçta tip %70 önemli bence...birkaç resimdaha koyabilirimisin
  • yarın veya birgün bende artık aracımın resimlerini koyabilirim , bugün teslim aldım sonunda. bugün 150km yol yapmışım . gece o ön konsolun ışıklandırması yok mu öyle bi zevk veriyor ki insana anlatılmaz bence ancak yaşanır .
  • Merhaba arkadaşlar, yukarıda uzun uzun yazmıştım. Aracı baya denedim bu süre zarfında.

1-Herkes aynı şeyi söylüyor, ilk 2 viteste araba ağır kalıyor, sonrası gayet iyi. ilk 2 vites de rodajla daha iyi tepkiler verebilir. umarım :)

2-Virajlarda, inanın düz yoldayım zannediyorum, kesinlikle arabanın içindekiler sağa sola savrulmuyor :)

3-Hoparlörü açıkçası benim için de yeterli geldi, ama arka koltuklardan nasıl geliyor ses bilmiyorum. önden gayet iyi. keşke arkada da olsaydı ama yok maalesef. büyük bir problem değil benim için, söylediğim gibi yetiyor bana.

4-Kaskoyu anadoludan yaptırdım. eski kaskodan (arabadan) gelen indirimle 500'e geldi. mini hasar olayı önemliydi benim için. Her türlü çizik, göçme, en ufakları bile ücretsiz yaptırabiliyorsun.

5-Yakıt olayı canımı sıkan tek nokta. 2500 deviri geçmemeye özen göstermeme rağmen, arada kafasına göre 22lere çıkıyor(anlık)... sonra 5lere düşüyor. 60km'nin altında gerçekten çok yakıyor araç. Ama düz yolda 70-80 ve üstünü gördükçe düşüyor. Benim de şuan 10.2 olması lazım ortalama. Düşmesini umut ediyorum :))

6-İçeriye ses geliyor dediler. Anlam veremiyorum. Radyo bile açık değilken ses duymuyorum ben. Konfor çok iyi arabada. 120 ile gidiyorken bile 40-50 ile gidiyormuş gibi hissediyorsunuz. Koltukların ayarlanışı, direksiyon simidi, direksiyonun ayarlanışı vs çok hoşuma gitti. Klima çok ama çok kuvvetli, çözemedim olayını :)) biner binmez klimayı açtım çok sefer, anında ve güçlü şekilde soğuttu içeriyi. nasıl oldu bilemedim. varsa bilen açıklarsa sevinirim :D

aracım otomatik bu arada.
  • Klimanın güç ünitesinin ayrı olduğunu söyleyenler var bu bir etki olabilir. Ayrıca chevrolet bu aracı belki "Gulf" tarzı üretti, ortadoğudaki ve arab yarımadasındaki arabalar böyledir, klimaları güçlüdür ve çabuk soğutur bunu da evoporatör ve kondenseri güneşten iyi muhafaza etmekle sağlar. Avrupa arabalarında klimaya çok önem verilmediği için Türkiyeye gelen bazı modeller klima bu yüzden eksik oluyor.

Dün Autocar dergisini aldım, Civic, Corolla ve Focus ile karşılaştırma vardı. Cruze birinci çıkmıştı, sadece fiyatıyla değil fiyatı düşük olmasa da birinci çıkmıştı.

Detaylar için daha sonra yazacağım.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.