Şimdi Ara

CHERY KULLANICILAR KULÜBÜ (81. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.461
Cevap
379
Favori
786.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Diğer Modellerden Daha Premium Hissiyatı Var. Büyüklüğünü Severseniz Bence Alın. Düşünmeyin Niyetiniz Varsa Geç Bile Kaldınız. Test Sürüşü de Yaptım. Güzel Araç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smallpox kullanıcısına yanıt

Üstat merhaba dediğim gibi katalog son hız ve 0-100 diyorsanız o veriler Cheryde hatalı.

Siz de chery varsa bi deneyebilirsiniz.

Araçlar arasında kıyaslama yapmıyorum. Bence C5A konfor yönünden benim aracımdan üstün. Mesela bizdeki dct şanzıman iyi ama bu sınıftaki en güzel şanzıman pejo citroendeki EAT8 şanzıman :)

• hopali08 kullanıcısına yanıt

Hocam aracı denedim, test sürüsü yaptim. Tüm kategorilerde aracı çok beğendim .

Bu kadar donanimli ve kaliteli görünen bir aracın bu kadar ucuz olması Açıkçası beni şüphelendirdi o yüzden sizin olumlu olumsuz görüşlerinizi almak istedim

Bu arada Geç kalmaktan kastınız nedir hocam fiyatlarin artmasını mı kastediyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smallpox -- 30 Ağustos 2023; 21:53:8 >
  • Srbs kullanıcısına yanıt

Hocam C5 A'da çok ciddi boya problemleri var Neredeyse araçların %50'sinde Kozmetik boya problemleri var Türkiye'de olduğumuzu düşündüğümüzde bu durum araçların ikinci el değeri ve satış noktasında ciddi dezavantaj yaratıyor

Üstat diğer mesajınızı görmedim kusura bakmayın, almayı düşünüyormuşsunuz.

Fiyat performans olarak kıyasladığınız zaman benim gücüm olsa saniye düşünmeden Tiggo 8 pro alır geçerim.

C5A bendeki 7 pro ile karşılaştırılabilir. Orada da fiyat performans olarak 7 Pro C5Adan önde.

Aynı donanım aynı özellikler aynı fiyata olsa karşılaştırılabilir belki ama şuanda öyle saçma bi durum var ki 1.9 milyonluk C5A versiyonunda olmayan 360 derece görüş 1.3 milyonluk 7 Pro orta pakette var.

• Bugün Edremitten İstanbul'a geldim. İstanbul a girdiğimde de E-5 uzerinden Üsküdar a geldim. Yakin tüketimi aşağıdaki gibi oldu. 120-140 arası geldim.
    Deri koltuklar çok terletiyor. Kılıf bulmak sart oldu.

Bende cok uzun süre C5A arasında kalmistim. 3 yaşında C5A alacaktım veya sıfır Tiggo 7 alacaktim. Hanımı alip iksine de bindirdim. Kesinlikle Tiggo dedi :) ama hala C5A merak etmiyo değilim :) Tahminim C5A 1.5 litre civari daha az yakacaktir. Tabi kullanan arkadaşlar daha doğru bilgiler verecektir.

CHERY KULLANICILAR KULÜBÜ

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Srbs kullanıcısına yanıt

12lt yakıyor falan geziyor ortalıkta. Ben ilk aldığımda max 9.6 gördüm ve giderek düştü tüketim. 3000de sonra düşmeye başladı düşüş giderek hızlandı. Bugün artık 2000km ortalaması 8.2 ye düştü.

CHERY KULLANICILAR KULÜBÜ

Evet Fiyat Olarak Dedim. Yine de Alınır Tabi İmkanınız Varsa. Bayideykrn Heybeti Çok Anlaşılmıyor. 7 Var Bende. Geçen Gün Otoparkta Denk Geldik 8 ile. İçi Gerçekten Daha Premium ve Kendi de Daha Büyük Olduğunu Hissettiriyor. Çoluk Çocuk Varsa Olabilir.

• xeon82 kullanıcısına yanıt
    İstanbul içinde benim 10.5-11 lt yakti ama baya trafikteydim. Tabi bu degerimde toplamda 300 km yol yapmıştım. Calisir durumda aracı kurcalamak dahil. Karsilastiracak arkadaşlar eğer dizel araçlarla karsilastirirsa tabiki arada fark olacaktır ama benzinli araclarla arasinda olsa olsa 1 litre fark olur.
    Cok yakinim 2022 passat kullanıyor. Atasehirden Zincirlikuyu ya geliyor. Yakıt tüketimi 9.5 litre. Tiggo nun gaz tepkimesi kat kat daha üstün. Emin olun kıyas bile kabul etmez;)

• xeon82 kullanıcısına yanıt

Üstat bilerek attım yakıt tüketimini. Yaklaşık 280 km İzmir Otobanı 150-180 spor modda rampalarda dip gaz yaparsanız ancak o zaman yakarsınız 12 litreyi.

Sakin bir sürücü çok rahat şehir içi şehir dışı 8-9 larda gezer. Tabi 180 beygirlik 1600 kiloluk arabadan 1.4 dizel egea tüketimi beklemek art niyet.

Araçlar çok sattığı için şuan hem kötüleme hem de çekememe durumu var :)

Araçların yakıt dışında hiç bir eksisi yok . Ama muadil araçlardan motor gücü olarak daha iyi performans veriyorlar . Asla aracın performansı üzmüyor .

• murtdgsc kullanıcısına yanıt
    Hocam bence Chery en büyük eksi tarafi 3 yildir piyasada olan aracin sadece chinese Ncap e sokup Euro Ncap sokmamis olması. Belki bi nebze airbag açmıyor muhabbetini sonlandirirdi. Tabi rusyada filipinlerde acilan airbag ler neden bizde acilmiyo. Muhtemelen dij güçler :)

• cm_bingol C kullanıcısına yanıt

Avrupa'ya Çıkacak Araçlar İçin O Testlere Giriyorlar Genelde. Omoda O Yüzden Girdi.

Normal Aracın İçi Korunan Ortalama Kazada Airbag Açılınca da Sıkıntı:) Pert Yazabiliriz.

Herkese Dikkatli Kullanımlar Dilerim. Gözünüz Açık Refleksiniz Hazır Kıta Olsun. Keyifli Sürüşler

Euro ncap Avrupada satılan arabaları inceler. Avrupada Omoda markasıyla satılan Omoda 5 incelendi.

Avrupada Chery satılan ülke var mı?

Aracı Kurcalamak İçin Çalıştırıp İnceleme Yaptığımda da Yakıt Tüketimi Attırır. Mesela Bende Koltuk Arkası Ekranlar Var. Çalışınca Devreye Giriyorlar. Onları Öğrenmek İçin Epey Çalıştırdım. Sıcakta Çok Zor. Kışın İnceleyeceğim Artık. Kırmızı Işıkta Beklerken ve Kalkışta da Yükseliyor. Vites Yükseldikçe Düşüyor.

Hocam airbag olayı tamamen algı operasyonu, sikayetvar sitesinde mercedesinden volvosuna kadar bir çok araçla ilğili kaza sonrası airbag açılmama probleminden bahsedilmiş

• murtdgsc kullanıcısına yanıt

Hocam 1.6 ton araç için bence değerler makul, zaten ben senede 10 bin km yapıyorum, beni çok zoelamaz diye düşünüyorum

Araç geniş ve lüks hissi veriyor. Vw cc 160bg kompresor + turbo bluemotion araçtan geçtim. Performans olarak tatmin etti. Cc gibi ani tepkiler vermiyor ama spor modda biraz daha hızlı tepkileri var. Motor performansından memnunum. Yol tutuş çok başarılı. Cc gibü bir araçla kıyaslamak yanlış olur ama beklentimin çok üzerinde. Yatıyor ama yola yapışıyor. Salınarak gidiyoesun, yolu hissettirmiyor. Uzun yolda yormuyor.

Yakıt olarak bence 183bg motor ve cc ile aynı ağırlık ile gayet verimli. Cc çok tutumluydu, ondan belki bir tık fazla yakabilir yada aynı olur. Şu an takipteyim. Cc için genel ortalamam 8.1 di. Bunda 8.2 ye kadar düştü. 5000km yi geçtüm bundan sonra göreceğiz. Daha istanbul içi trafiği pek görmedim. Uzun süredir antalya'dayım.

Ayağını gazda az fazla tutarsan çok yakıyor hep bir hızlanma isteği var sadece dokunursan çok az yakıyor anlık. 3-5lt arası. Buna alışınca az yakmaya başladı. Vw grubu alışkanlığı ile gaza biraz marjlı dokunursan yakıyor. Adaptif cruise ile çok ciddi az yakıyor.

Çok kullanmam diyordum ama otonom sürüş çok kullanıyorum. Hem az yakıyor hem de rahat ettiriyor.

Genel olarak çok keyifle kullanıyorum şimdi kullanıcısından sıkıntılardan bahsedeyim.

Ufak tefek kimsenin farketmeyeceği üretim prüzleri var gördüğüm, serviste soracağım. Sağ arka kapının biraz daha sert çarpmazsan tam kapanmaması vs.

Kliması kompresörü sesi sessiz ortamda çok yavaş gidiyorsanız eski nesil buzdolabı sesi gibi içeriden duyuluyor. Bu bir sorun mu serviste soracağım. Vw grubunda klima açık mı kapalı mı anlamazsınız sonuçta. Klima almanlardan iyi soğutuyor bu arada. Bağajdaki ek klima fanları da iyi düşünülmüş.

Yalıtım başarılı. Cc için binenler çok sessiz araç diyordu, bu da gayet iyi.

Yazılımsal sıkıntılar var. Arabadan indi bindi android auto play tekrar bağlanmakta sorun yaşıyor uğraştırıyor. Bt, wifi kapat aç uğraşınca bağlanıyor bazen bağlanmıyor. Yazılım güncellemesi ile giderilmesi şart.

Rahat biniş sağlayan koltuk ileri geri hareket de bazen kontak kapa aç in bin sırasında şaşırıyor geride kalıyor, çok nadir. İleri manuel alıyorsun.

Uzaktan çalıştırma çok faydalı. Ama garip bir huyu var. Araç çalışıyorsa içeride çocuk varsa kilitleyemiyorsun klima çalışsın amaçlı. Çözümüm aracı kapatıp kilitlemek. Sonra uzaktan çalıştırmak. Camlar az açık kalsın kilitleyeyim de yok. Kilitleyince herşey kapanıyor.

3000km de ön kapılardan üst uç kısmından bozuk yolda titreşim sesi gelmeye başladı. Basslı müziklerde de dikkat edersen geliyor. Elinle bastırırsan ses kesiliyor. Serviste soracağım.

Mid hoparlör yuvaları boş. 8 hoparlör var. Cc gibi cigerlerde bas hissetmiyorsun aşırı yüksek ses yok ama daha alt frekans verebiliyor. Üst frekanslar da daha güçlü. Mid zayıf kalıyor. Arkamys ses codec ile sesi toparlamışlar. Yazılımsal iyileştirme olduğundan baz müzik türlerinde harika ses varken bazı müzik türlerinde baslar zayıf kalabiliyor, bazı rock şarkılarda mid bass eksikliğinden kafa ütüleyebiliyor. Güzel ama tutarsız bir müzik performansı var. Radyo açarsan ses kalitesi bariz çok kötü. Tune in radio kurdum. Android auto üzerinden ses verdiği için bu şekilde ses yine çok iyi ve sıkıntısız. Normal radyo bariz başarısız.

Tek şerit yol takip var. Anladığım kadarıyla omodada bu 3 şerit ve daha fazla özellikli. Bizim araçta artık böyle. Yapacak bişey yok.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Genel olarak piyasata göre çok uygun fiyata keyifle kullanılacsk üzmeyecek bir araç. Kesinlikle tavsiye ederim.

• Tşkler hocam önemli bilgiler verdiniz ama serit takipte tek şerit 3 şerit olayını cok anlamadım

Tek şerit denilende araç sadece önünü görüyor. Omoda da yan şeritleri ve şeritlerdeki araçları da görüyor.

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.