Şimdi Ara

Check-up yaptıranınız varmı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
6
Favori
102.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Devlet hastaneleri chec_up yapmiyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sengul_Sonmez S kullanıcısına yanıt
    Fakültelerde istek dahilinde yapıyorlar mı aceba?

• Check_up ozel hastanelerde yapiliyo

• Check-up diye birşey olmadığı için devlet hastaneleri yapmıyor. Check up diye birşey gerçektende yoktur. Devlet hastanesinde dahiliyeye alınacak bir randevu, muayene ve gerekli görülürse tahlil gerekli kontrolleri sağlar. Dahiliye muayenesi herşeyi yüzeysel olarak kapsıyor çünkü. Gerekli görürse (ki temel şeyleri kesin istiyor kan sayımı gibi) testler ister, yine gerekli görürse başka bölümlere yönlendirir. Örneğin burnunuzda hafif tıkanıklık var, devlet hastanesi yönlendirir KBB'a. Özel hastane ise büyük ihtimal "check up" sonunda bulgularda KBB muayenesi gerekli diyip, onun içinde ek ücret isteyecektir. Ve daha önemlisi daha çok ekstra ücret için gereksiz bir dolu test, tahlil, çekim yaptıracaktır ki bazıları gerekli değilse yapılmamalı zararlı. Son olarak en kötüsüde özel hastane normalde gereksiz olsada tıbbi tetkik, girişim ve operasyonları gerekli gibi öneriyor ve para alıyor. Kendimden örnek; Burnumu devlet hastanesinde uzman doktordu, proftu vs.di baktığında (tomografi görüntüsü destekli olarak hemde) sorun yok derken, özel hastane sadece normal muayene ile hemen deviasyon ameliyatı yapılmalı diye yapıştırıveriyor. Devlet üniversite hastanesi, midemle ilgili gerekli tahlilleri yaptıktan sonra teşhisi koyarken, özel hastane sırf para için gerekmediği halde endoskobi yapmaya kalkıyor. Giden sadece para olsa iyi, endoskobi gibi bir eziyeti boşu boşuna çekmek var. Özel hastaneleri sadece acil için kullanıyorum ben :) gidiyorum, tedavi oluyorum, acilden saymadıklarını sölüyorlar, para isteniyor, tamam diyorum tedaviden sonra, çıkarken ise para vermeyi reddediyorum, SGK şikayet tehdidini duyuncada ısrar edemiyorlar. Hoş son senelerde hep acil içinde devlet araştırma hastanesine gittim. genelde çabucak hallediliyor. Ayrıca SGK anlaşmalı özel hastanelerde tedavi olduktan sonra, mutlaka ayrıntılı fatura isteyin, SGKnın belirlediği maksimum oranlar dışında aldıkları paralara itiraz edin. Faturada yazan miktarın 1/3'ünü ödersiniz. :)

• RiorraW R kullanıcısına yanıt
    Avrupa yakasinda oturuyorsan gaziosmanpasadaki ortomedica var

• Yakın zamanda yaptıran var mı? Fiyat ve durum hakkında bilgi verecek olan?
  • gatfather01 G kullanıcısına yanıt
    ÖzTürk23 kullanıcısına yanıt
    www.ankaracheckup.com

ANKARANIN EN UYGUN CHECK UP KAMPANYASI!!!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.