Şimdi Ara

check-in personelinden tavsiyeler... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
21
Favori
139.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    eğer dedikleri gibi koltuklar rezervasyonlu ise yapacağınız pek bir şey kalmıyor.

Uçak içerisinde o koltuklarda oturanlardan rica ederseniz yerlerini bir ihtimal size verirler ki biliyorsunuz bu pek mümkün değil.

Kontuara gittiğinizde uçakta müsait olan bir sırayı size vermesini rica edin.Siz 5+1 olduğunuz için 6 kişilik sırada rahatça seyehat edebilirsiniz.Uçağın airbus a320 yada boeing 737 olduğunu varsayıyorum.Önde yada arkada olmasının fark etmeyeceğini sadece beraber seyehat etmek istediğinizi belirtin.Uçakta böyle bir boşluk varsa yardımcı olacaklardır eminim.Tabi bunun için kontuara erken gitmeniz gerekiyor.
    Bu tip sorunlar tamamiyle ikili diyaloglarla çözülüyor.Umarım bir çözüm bulabilirler.

Thy'nin hatası bu koltukların en azından iki tanesini bebekli yolcular için ayırmaları gerekiyordu yapmamışlar.
  • Kontuarda check-in yaparken ucret oduyormuyuz?
    En erken kaç saat önce yapılabiliyor havaalaninda net bilgiye ihtiyacım var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PainFuL0ve P kullanıcısına yanıt
    check in ücretini havayolları zaten sizin biletinize yansıtıyorlar.yani tekrardan bir ödeme yapmıyorsunuz.
    fakat ekstra bagajınız çıkarsa onu ödersiniz.

bazı yabancı havayollarında farklı bır uygulama var.mesela check in'e gitmez işleminizi internetten yaparsanız check in bedelini biletinize yansıtmıyorlar.ama kontuara gelirseniz kontuarda bu ücreti tahsil ediyorlar.

Türkiyede bu uygulamayı yapan bir havayolu duymadım.

havalimanında işlemeler uçağın kalkış saatinden 2 saat öncesinde açılır.

yani uçağınızın kalkış saati 13:00 ise check-in 11:00' da açılır.
  • Çok teşekkür ediyorum peki yasimin dolmasina iki ay var sıkıntı teskil eder mi yurtici ucusum sıkıntı yok diye biliyorum ama o işin icindesiniz net bilgi almak istedim

kaç yaşındasınız?

5-12 arasındaki yolculara refakatçisiz çocuk yolcu denır.bunların ailelerinden ucret alırlar.
    bır de 12-18 arasında olanlara da genç yolcu denır bunlardan ucret almazlar.sanırım 2. katagorıye gırıyorsunuz.her hangı bır sıkıntı olmaz.
  • 18 in içindeyim ama iki ay sonra doğum günüm dolmadigi için sorun yasarmiyim diye merak ettim veya gerekli bi belge varsa bilmek için uçuş yapabiliyormuyum diye merak etmiştim

• 10 gün sonra ilk uçuşumu yapıcam parise =) Hocam önceki sorulardada sormuştum, el bagajımda ilaçlarımı götürcem 1 poşet ,yanımda raporda götürcem ama 1 poşet ilacı çıkarıpda göstermek istemiyorum :D , Ben çantadan çıkarıp göstermeme gerek varmı göstermemeyi düşünüyorum , sorun olurmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 16 Mayıs 2015; 1:33:06 >
  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    bu xray da bulunan güvenlik görevlisine kalmış bir olay.

Sivil havacılık kurallarına göre güvenlikte bulunan kişi bu ilaçları tek tek kontrol etmesi geekiyor.pratikte bu çok zaman aldığı için (özellikle türkiyede) bunu pek detaylı yapmıyorlar.

işin özü kontrol edip etmemeleri tamamiyle oradaki görevlinin insiyatifinde.
    Şimdiye kadar kontrol ettiklerini de görmedim.sadece rapor soruyorlar.
    içiniz rahat olsun her hangi bir belgeye ihtiyacınız yok.
  • Merhabalar. Konu cok guzel olmus. Ozellikle havaalaninda fiilen calisan birisinden bilgi almak daha da guzel. Benim size bir sorum olacak. Hasarli teslim alinan bagajlar hakkinda yolcularin haklari ve izlemesi gereken yollar nelerdir. Ozellikle benim gibi uzakdogudan aktarmali gelen yolcularin bavullarinda cogu zaman hasar olusuyor. Genel kurallari biliyorum aa gercekte uygulamada nasil acaba. Bu hasarlari tasiyicidan tahsil etmek mumkunmu?

• Ucusumu gerceklestirdim. Ilginize ve bilgilendirmenize sonsuz teşekkürler :)

• perşembe sabahı benim uçuşda çok az kaldı heyecanlıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: vvassabi

içiniz rahat olsun her hangi bir belgeye ihtiyacınız yok.

Hocam, Mailime tur şirketi tarafından,
    ELEKTRONİK BİLET YOLCU SEYAHAT BELGESİ
    Geldi

Yazdırın yanınızda bulunsun diyor ama A4 sayfaya sığmıyor bile ? Bu belgeye ihtiyaç varmı havaalanında !
    kusura bakmayın işlerim dolayısıyla cevap veremedım.

yanınızda bulunmasının faydası olacaktır.olmazsa olmaz bir şey değil fakat herşeye hazırlıklı olmanız lazım. sistemlerde oluşan bir aksaklık vs. gibi sebeplerden rezarvasyonunuz görünmeyebilir.
    bu gibi durumlarda bir a4 çıktısı işinize yarayabilir.

selamlar
  • Uçuşumu gerçekleştirdim, Cevaplarınız için çok teşekkürler :) İlaçlara giderkende,gelirkende bakmadılar bile söylemedim hiç birşeyde demediler :) Parise uçarken ilk uçak yolculuğum olduğu için hafif sallantılarda bile birşey olurmu diye korktum hele o alplerden ,dağların üstünden vs geçerken cam kenarındaydım güneşliği kapadım hemen Çok güzel geçti bu konuda havaalanı bilgileri iççin çok güzel teşekkürler tekrardan :)
  • kardes merhaba,
    benim sorum su; bavul da kozmetik ürünü ucakta tasimak yasak midir. aslinta ürün manikur setidir. Bayanların tirnaklarini duzelttikleri islem malzemesi yani. hani tek kullanımlık kolonyalı mendil paketleri vardır ya iste onun gibi tek kullanımlık manikur malzemelerin oldugu paket (icinde 2 ad ameliyat eldiveni plastik+tirnak torpusu+tirnak tahtasi+kagıt bez vb) ben bu ürünleri (cok sayıda) bavula koyup yurtdısına goturmek istiyorum. bu urunler hakkında ucaga binmek icin herhangi bir yasak varmıdır.
    ve simdi de ikinci sorum yani yukarıdaki ucaga binis esnasinda idi, simdiki sorum da ucak tan indikten sonra. ucaga binerken x ray cihazlarından hem biz hemde esyalarımız geciyor. bu islem gelis tarafında bavullara uygulaniyor mu. yoksa ucak yanastıktan sonra gorevliler ucak tan bavulları alıp herhangi bir kontrolden gecmeden doner bant uzerine birakiyorlar mı
    bilgi verirsen sevinirim

simdiden tesekkurler.
    rica ederim...seyahatinizin sorunsuz gerçekleştiğine sevindim
  • hugraskan H kullanıcısına yanıt
    söylediğiniz araç ve gereçleri kontuarda teslim edeceğiniz valizinize koyabilirsiniz.her hangi bir sorun olmaz. Fakat el bagajınıza koyamazsınız.

2. sorunuza gelirsek,
    eğer iç hatlarda uçuyorsanız uçağa giren her çanta,valiz vs. xray cihazından geçer fakat varış noktasında geçmez.

eğer dış hat uçtuysanız varış istasyonunda da xray dan geçer gümrük ve polis kontrol eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vvassabi

söylediğiniz araç ve gereçleri kontuarda teslim edeceğiniz valizinize koyabilirsiniz.her hangi bir sorun olmaz. Fakat el bagajınıza koyamazsınız.

2. sorunuza gelirsek,
    eğer iç hatlarda uçuyorsanız uçağa giren her çanta,valiz vs. xray cihazından geçer fakat varış noktasında geçmez.

eğer dış hat uçtuysanız varış istasyonunda da xray dan geçer gümrük ve polis kontrol eder.

Cevaplar icin tesekkur ederim.
    malzemeleri bavula koyup ucak altı sekilde olacak yani el bagajı olmayacak tı.

ikinci soru da ise yurtdısı ucus ıcın gecerliydi
    bu konuda diyorsunuz ki varıs ulkede gumruk ve polis kontrol ediyor.anladım
    bu sekilde bir is yapmak istiyorum yakın vakit te insaallah bi sorun cikmaz.
  • hugraskan H kullanıcısına yanıt

BOL ŞANS
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.