Şimdi Ara

check box grup içeren list/menü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tüm forumları didik didik ettim açıkçası ya doğru düzgün bir bilgi bulamadım ya da verdikleri kodlarla (jquery gibi) alakalı olarak benim en ufak bir bilgim yoktu.
    O nedenle meramımı bir de forum donanıma anlatmak istedim.Şimdi arkadaşlar;

Bir tane sayfam var buraya dreamweaver dan list/menü ekledim.Daha sonra içeriklerini belirledim. ("Worldwide" ve "Select other area(s)")

Şimdi istediğim şu : "Select other area(s)" a tıklandığında bir check box grubunun görünmesini istiyorum Asya, Avrupa, Afrika gibi.Ve sevgili arkadaşlar tekrar "Worldwide" a tıkladıklarında checkbox grubunun kalkmasını/gizlenmesi ve seçili olan checkbox varsa bunların da işaretlerinin kalkması gerekiyo.Lütfen arkadaşlar bi el atarsanız çok memnun olacağım.PHP ile veya neyle oluyorsa arkadaşlarım bana yardımcı olursa daha sonra ben onu kendime göre düzenleyebilirim.Allah'a emanet olun.
    Selamlarımla...

• Arkadaşım checkbox grubunu <div id="checkboxdiv"></div> taglarının içine koy. css'te div'in display özelliğini hidden olarak ayarla. Sonra, jQuery ile click() methodu ile checkboxdiv'i show() yapabilirsin.
  • Öncelikle ilgin için teşekkür ederim kkutluay.Tamam dediğin gini checkbox grubunu div taglarının içerisine alayım ve display ı hidden olarak ayarlayayım.Peki JQuery yi nasıl kullanacağım?Üstte de dediğim gibi jquery ile alakalı en ufak bir bilgim yok.Bunun için bir eklenti yüklemem falan gerekiyor mu? Kkutluay sen bi uygulama yaparak gösterir misin zahmet olmazsa? Ben daha sonra içeriklerini kendime göre düzenlerim.
  • Ayrıca sade bir show/hide seçeneği ile işaretli checkbox ların durumunun değişmesi mümkün mü? yani show a tıklandığında işaretli olan checkboxlar hide tıklandığında işaretlerini resetleyecek mi? Asıl istediğim bu.Tekrar saygılar.
  • Arkadaşlar kodları buldum.Lakin list/menü de farklı birşeye tıkladığımda checkboxların değerini kaldırmıyo.Yani istediğim listeden farklı birşeye tıkladığında checkboxlar unchecked olacak.Kodlar şu şekilde:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
    <html>
    <head>
    <title>Untitled Document</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.js" type="text/javascript"></script>
    <script type="text/javascript">

$(function(){
    $(".form-row").hide();

$("#divListBox").find(":checked").each(function() {
    $(this).removeAttr("checked");
    });

$("#course_english").change(function() {
    if ($("#course_english").val() == "MA English") {
    $(".form-row").show();
    } else {
    $(".form-row").hide();
    }
    });
    });
    </script>
    </head>
    <body>
    <select id="course_english" class="" name="course_english">
    <option value="">--Select One--</option>
    <option value="MA English">MA English</option>
    <option value="B. A. (Hons.) with Mass Communication">B.A. (Hons.) with Mass Communication</option>
    <option value="M. A. (English)">M. A. (English)</option> <option value="M. Phil.">M. Phil.</option>
    </select>

<div class="form-row" id="divListBox">
    <label for="sem_1_ma_english-poetry">
    <input id="sem_1_ma_english-poetry" class="sem_1_ma_english" type="checkbox" value="Poetry" name="sem_1_ma_english[]">
    Poetry
    </label>
    <label for="sem_1_ma_english-drama">
    <input id="sem_1_ma_english-drama" class="sem_1_ma_english" type="checkbox" value="Drama" name="sem_1_ma_english[]">
    Drama
    </label>
    <label for="sem_1_ma_english-fiction">
    <input id="sem_1_ma_english-fiction" class="sem_1_ma_english"
    type="checkbox" value="Fiction" name="sem_1_ma_english[]">
    Fiction
    </label>
    <label for="sem_1_ma_english-prose">
    <input id="sem_1_ma_english-prose" class="sem_1_ma_english" type="checkbox" value="Prose" name="sem_1_ma_english[]">
    Prose
    </label></div>
    </body>
    </html>

• Arkadaşlar hallettik sorunu elhamdülillah. kod şu şekilde olacak belki bazı arkadaşlara da yararı dokunabilir:

$(function(){
    $(".form-row").hide();

$("#course_english").change(function() {
    $("#divListBox").find(":checked").each(function() {
    $(this).removeAttr("checked");
    });

if ($("#course_english").val() == "MA English") {
    $(".form-row").show();
    } else {
    $(".form-row").hide();
    }

});
    });
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.