Şimdi Ara

ChatGPT’yi geliştiren OpenAI'da kriz sürerken yeni CEO belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ChatGPT’yi geliştiren OpenAI'da kriz sürerken yeni CEO belli oldu
    Sam Altman'ın şok kovulmasının ardından OpenAI CEO'su olarak geri dönmesi için hafta sonu yapılan görüşmelerin ardından, şirketin kâr amacı gütmeyen yönetim kurulu tamamen farklı bir yol izledi ve eski Twitch CEO'su Emmett Shear'ı geçici CEO olarak atadı. Shear bu yılın başlarında Twitch'in CEO'luğundan istifa etmişti. Belirtilenlere göre Shear, yapay zekanın varoluşsal tehditlerini idrak ettiği için yöneticilerin tercihi oldu.



    OpenAI’da 3 günde 3 CEO



    Eğer hafta sonu boyunca gerçekleşen gelişmeleri takip ettiyseniz Emmett Sheargeçici CEO olarak OpenAI’ın başına geçmesinin üç günde üç CEO anlamına geldiğini fark etmişsinizdir. Shear, Altman sonrasında bir süreliğine koltuğua geçen Mira Murati'den koltuğu devralacak.  Shear'ın göreve getirilmesi, Cuma günü yönetim kurulunun “iletişimlerinde tutarlı bir şekilde samimi olmadığını” söylemesi üzerine kovulan Sam Altman'ın çıkış kapısını kapatıyor gibi görünüyor.



    ChatGPT’yi geliştiren OpenAI'da kriz sürerken yeni CEO belli oldu
    Haberlerimizde bildirdiğimiz üzere, yönetim kurulu yatırımcıların baskısı ve toplu bir çalışan grevi tehdidi altında hızla Altman'ın geri dönüşünü tartışmaya başlamıştı. Shear'ı göreve getirme kararı, yönetim kurulunu istifa etmeye çağıran ve Altman'ın tekrar dümene geçmesini isteyen Microsoft ve Thrive Capital'in başını çektiği yatırımcılara sert bir cevap niteliği taşıyor.



    Ayrıca Bkz.OpenAI yönetimi kovulan Sam Altman'ı geri getirmek istiyor



    Bununla birlikte Altman'ın görevden alınmasını organize eden OpenAI Baş Araştırmacısı Ilya Sutskever, çalışanlara Altman'ın geri dönmeyeceğini söylediği belirtiliyor.



    Shear'ın atanması, Altman'ın Silikon Vadisi'ni şaşkına çeviren ve yapay zeka geliştirme çılgınlığının merkezindeki girişimi kaos içinde bırakan şok kovulmasıyla patlak veren bir destanın son dönemecine işaret ediyor. Altman için buradan sonra ne olacağı tamamen belirsiz. Kurucu ortağı olduğu ve devrim yaratan ChatGPT sohbet robotuyla tüm dünyayı birkaç ay içinde değiştiren Altman, OpenAI girişimini 80 ila 90 milyar değere çıkarmıştı.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/11/20/23967515/sam-altman-openai-board-fired-new-ceo
    Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-11-20/openai-s-board-hires-former-twitch-executive-shear-as-ceo#xj4y7vzkg







  • Şirketi kur büyüt dünyaya reklam yap yaptığın işler sektöre yön versin ama seni kovsunlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilya denilen ortağı işleri karıştırdı yok dünyaya yapay zeka hakim olacak falan fistan şirketi ele geçirdi, bahsettiği şey kaçınılmaz son ve çok uyduruk bir bahane sanki her şey sana bağlı da kurtardın dünyayı, ve rakipleri ondan çok çok geride, istesede istemesede teknoloji ilerleyecek.. Sam kendi şirketini kurup ortalığı tekrar alt üst edebilir fakat bence canının tehlikeye girmesi şu aralar pek muhtemel..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozy -- 20 Kasım 2023; 11:01:36 >
  • Yatırım fonlarının bir gerçeği bu sanırım

    Parasını alıp başka projeye yönelmek dışında yapacak bir şey yok malesef.

    Bazı iş kollarında "birilerinin gerçekleri" dışına çıkamıyorsun, öpüyorlar



    Yeni arama motoru formatı bu yapay zekalar olacak gibi duruyor. Asistan gibi hatta. (Ben olsam kulak kemikleriyle iletişim kuran aparatla pazarlarım bunları)

    Ve arama sonuçlarını istedikleri gibi göstermeyi bırak, sanki gerçek bir siteymiş ve içindekiler de gerçek bilgiymiş gibi yönlendirme yapması da çok basit bir şey



    2005'e kadar olan nesil gerçek-sahte ayrımını iyi kötü yapabilir de bundan sonra doğanlara Allah yardım etsin



    Tv medyasının yalan, iftira ve manipülasyon dolu haberciliğinin birebir aynısını yapay zeka sunacak; haberi, videosu herşeyi sahte ama gerçek gibi.

    "Mağdur tarafı" oynayan oluşum hedefine ulaşana kadar sahteliği kanıtlanamasa yeter. Sonra "özür" dileyip konuyu kapatır geçerler. Olan suçsuz tarafa olur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 20 Kasım 2023; 11:23:43 >




  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun Windows kişisel asistan :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söz sahibi Mikrozort. Satya amca oraya gidip dağıtır ortalığı maazALLAH, ona göre uslu durun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.