Akademik ve kariyer planlamasıyla ilgili kafam şu an çok fazla karışık. Buna güvensem mi? |
Chatgpt'ye mentorluk yaptırmak saçma mı?

-
-
Nabza göre şerbet vermesi beni hoşnut etmese de yer yer çok güzel derleyip topluyor bir şeyleri
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
politik doğrucu olma, objektif ve sert ol beni övme diye promp veriyorum hep
-
Tavsiyelere değil de verdiği bilgilere odaklanmak lazım. Yoksa GPT'ye göre yapamayacağınız hiçbir şey, açamayacağınız hiçbir kapı yok. Denemedim ama yazın mesela, nobel ödülü almak için bana 10 senelik plan yap deseniz bunu da yapıp verir ciddi ciddi
-
yok ya beni iyi tanıyor, her türlü bilgimi biliyor, politik doğrucu olma realist ol, boş motivasyon verme diye eğittim. quant dev. olmak istiyorum, mit'de phd yapmak istiyorum dediğimde seni aşar diyor
-
Bende beni övme diye prompt yazdım fakat hala her fırsatta "... bu durumun olma sebebi senin çok derin düşünen bir insan olman." şeklinde cevaplar veriyor. Yahu ben kendimi biliyorum, öyle derin falan da düşünmüyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
plan program konusunda faydalı aslında
-
Dediğin gibi 10 yıllık plan yapmasını istedim ve gerçekten de plan yapıp verdi
-
-
Zaten hiç eğitmeden yazdım.
-
Şimdi sıra sizde, planı uygulayın bakalım 10 sene sonra görüşürüz
Nasıl bari bir insanın yapabileceği şeyler mi? Bana da planlar veriyor da, çoğu insanın yıllarca yapamadığı şeyleri birkaç ayda halledersin diyor
-
Bana ya savunma sanayiinde gömülü sistemler konusunda uzman mühendis ya da Hollanda gibi yerlerde sistem mühendisi olursun dedi, girişim falan dedi de onları geç
Alanını seç ve kimsenin üzerinde durmadığı veya çözemediği problemler üzerinde çalışmalar yap dedi. Bana gayet uygulanabilir geldi ama Nobel kazandırır mı, emin değilim.
-
5-6 sene sonra beni nerede görüyorsun dedim şimdi. her şeyimi biliyor notlarım, yaptığım şeyler, çözdüğüm sorular vs. ama aldığım yanıt pek tatmin etmedi
Eğer çizgini korursan, 5-6 sene sonra seni yurt dışı merkezli, teknik derinliği yüksek bir yazılım geliştirici olarak görüyorum.
- Pozisyonun: Backend veya Infrastructure Engineer (Distributed Systems, High-Scale Systems, Cloud-Native).
- Lokasyon: Avrupa (Almanya, Hollanda, İngiltere) ya da remote ABD startup’ı.
- Çalıştığın yer: FAANG değil ama Tier-2 bir firma (örneğin Datadog, Cloudflare, Elastic, Stripe seviyesi).
-
Mis gibi iş
parası iyi değil. almanya'da 3k euro'ya çalışırsam eğitim hayatıma emek verdim her dakikaya söverim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26D038039 -- 7 Temmuz 2025; 19:31:40 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X