Şimdi Ara

ChatGPT'ye hafıza özelliği geliyor: Kim olduğunuzu ve neyi sevdiğinizi hatırlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • OpenAI, ChatGPT'yi kişiselleştirmek için hafıza özelliğini devreye sokuyor. Bu sayede ChatGPT, zaman içinde kullanıcı ve sohbet hakkındaki bilgileri belleğinde saklayarak hatırlayacak.



    OpenAI, kullanılan her özel GPT'nin kendi belleği olacağını söylüyor. Örnek olarak ise Books GPT'yi veriyor. Bellek açıkken, hangi kitapları okuduğunuz ve hangi türlerden en çok hoşlandığınızı otomatik olarak hatırlayacak. OpenAI, GPT mağazasında yer alan uygulamalardan da örnekler veriyor: "Tutor Me, bildiklerinizi öğrendiğinde çok daha iyi uzun vadeli ders yükü sunabilir. Kayak, en sevdiğiniz havayollarına ve otellere sizi yönlendirebilir. GymStreak, zaman içindeki ilerlemenizi takip edebilir."



    Hafiza özelliği ChatGPT'nin ihtiyaç duyduğu bir özellik olsa da kişisel gizlilik problemlerini de beraberinde getiriyor. OpenAI'nin buradaki stratejisi, diğer internet hizmetleriyle benzer şekilde işliyor. Hizmetlerini kullanırken sizi izliyor, ne aradığınızı, neye tıkladığınızı, neyi beğendiğinizi veya başka herhangi bir şeyi öğreniyor ve zaman içinde sizin profilinizi geliştiriyorlar.




    OpenAI, ChatGPT'nin hafızasının kontrolünün kullanıcıda olduğunu ve sistemi, sağlığınız hakkındaki bilgiler gibi hassas şeyleri hatırlamayacak şekilde eğittiğini söylüyor. ChatGPT'ye sizin hakkınızda ne bildiğini sorabiliyor, herhangi birşeyi unutmasını söyleyebiliyor veya ayarlarda Hafızayı Yönet kısmından özelliği kapabiliyorsunuz. OpenAI, Geçici Sohbet ile bir tür gizli mod da sunuyor.



    Ayrıca Bkz.ChatGPT gelirleri 2 milyar doları aştı



    Varsayılan olarak açık olacak



    Şirket, varsayılan olarak belleğin açık olacağını ve hafıza özelliğinin modellerini ileriye dönük olarak eğitmek için kullanılacağını söylüyor. (ChatGPT Enterprise ve Teams kullanan şirketlerin verileri modellere geri gönderilmeyecek.)



    Şirket blog yazısında, hafıza özelliğinin şimdilik küçük bir kullanıcı grubuna açık ve test sürecinde olduğunu belirtti. Özelliğin hızlı bir biçimde ChatGPT ile etkileşimin bir parçası olacağını söylemek yanlış olmayacak. Yapay zeka botları gittikçe akıllı hale geliyor ve bizi daha fazla tanımaya başlıyorlar.



     




    Kaynak:https://openai.com/blog/memory-and-new-controls-for-chatgpt







  • Bilgiler sıza sıza appleda Bilgi kalmıyor. Aylarca sızıntı devam eder artık:)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.