Şimdi Ara

ChatGPT’nin arkasındaki Sam Altman, yılın CEO’su seçildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ChatGPT’nin arkasındaki Sam Altman, yılın CEO’su seçildi
    OpenAI'ın kurucusu ve popüler yapay zekalı sohbet robotu ChatGPT’nin arkasındaki Sam Altman, Time dergisi tarafından "yılın CEO'su" seçildi. Kısa bir süre önce kurucusu olduğu şirketin kontrolünü yönetim kurulundan geri alan Altman, yapay zeka gelişiminin ön saflarına geri döndü. Altman, Time dergisine verdiği demeçte, OpenAI'ın “gerçekten kötü bir şekilde çuvallamadığı” sürece öngörülebilir gelecekte yapay zeka yarışında olacağını söyledi.



    Sam Altman yılın CEO’su seçildi



    Kısa bir süre önce kurucusu olduğu şirketin kontrolünü yönetim kurulundan geri alan Altman, yapay zeka yarışına kaldığı yerden devam ediyor. Time dergisi tarafından yılın CEO'su seçilen Altman, verdiği demeçte “Süper zeka inşa etmek toplumun tamamını kapsayan bir proje olacak. Bunu şekillendirenlerden biri olmak isteriz ama bu sadece bir şirketin yapacağı bir şey olmayacak. Herhangi bir şirketten çok daha büyük bir şey olacak.” dedi. Altman, fena bir şekilde çuvallamazlarsa yapay zekanın şekillenmesinde OpenAI’ın rolünün olacağını söylüyor.



    Sam Altman ve OpenAI draması



    Altman geçen ay, kurucu ortağı olduğu şirketten kovulduktan yaklaşık iki hafta sonra OpenAI'nin başına CEO olarak döndüğünü onaylamıştı.



    Altman'ın görevden alınmasının ardından OpenAI çalkantıya girmiş, şirketin 770 civarındaki çalışanının neredeyse tamamı, Altman'ın görevine iade edilmemesi halinde Microsoft'a katılmakla tehdit eden bir mektup imzalamış ve sürecin sonunda yönetim kurulu tasfiye edilerek yenilenmişti.



    Ayrıca Bkz.Google Gemini tanıtıldı: Google'ın en büyük ve en yetenekli yapay zeka modeli



    Öte yandan OpenAI CEO'su Sam Altman'ın geçen ay şirketten neden belirsiz bir şekilde kovulduğu ve birkaç gün süren tam bir kaosun ardından neden görevine iade edildiği konusunda hala nihai bir cevap bekliyoruz. O zamandan bu yana yaşananların arkasında, potansiyel olarak tehlikeli yeni nesil gizemli Q* yapay zeka modelinden basit bir yönetim kurulu odası dramasına kadar bazı teoriler ortaya çıktı.



    ChatGPT’nin arkasındaki Sam Altman, yılın CEO’su seçildi
    Son haberlere bakılırsa, Altman'ın kendi kişisel yatırımları da bir rol oynamış olabilir. Wired'ın haberine göre OpenAI, Altman'ın daha önce yatırım yaptığı Rain AI adlı bir şirketle yapay zeka çipleri için 51 milyon dolar değerinde yatırım yapmak üzere bir niyet mektubu imzalamıştı. Haliyle bu durumdan Altman’ın bir finansal çıkarı olduğu görülüyor. Bu da zaten garip bir şekilde yapılandırılmış OpenAI'da etik soruları gündeme getiriyor ve yılın en şaşırtıcı teknoloji hikayelerinden birini daha da gizemli bir hale sokuyor.



    San Francisco merkezli bir şirket olan Rain, "nöromorfik işlem birimi" olarak adlandırılan bir bilgisayar çipi kullanarak insan beyninin bazı işlevlerini kopyalamayı umuyor. Wired tarafından elde edilen belgelere göre, Altman niyet mektubundan önce şirkete 1 milyon dolardan fazla yatırım yapmış. Öte yandan OpenAI’ın Rain ile şimdiye kadar nihai bir anlaşma yapmadı. Altman'ın görevden alınmasında kişisel işleriyle OpenAI'ın işlerinin birbirine karışması ne kadar rol oynadığı şimdilik muamma.




    Kaynak:https://time.com/6342827/ceo-of-the-year-2023-sam-altman/







  • Bu arada bilginiz olsum Sam Altman ciddi şekilde siyonisttir ve ChatGPT de ilgili sorulara siyonizm taraflı cevap vermektedir

    https://www.timesofisrael.com/openais-sam-altman-says-israel-will-have-huge-role-to-play-in-ai-revolution/

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Komplo teorilerine zerre itibar vermem ama bu yapay zeka işine niye bu kadar yatırım yapılıyor anlamıyorum. Bütün dünyanın mali kaynakları, insanlara direk faydası olmayan bir iş için harcanıyor. Yapay Zeka faydasız demiyorum ama şuan tüm büyük şirketler yapay zekaya milyarlarca dolar harcıyor, 1 yıl sonra metaverse gibi patlayabilir buda

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt

    Dandik şirketler elbette patlayacak ama yapay zeka ile metaverse çılgınlık olarak benzese de birbiri ile alakasız şeyler. Metaverse'ün bir kullanışlılığı, olabilirliği yoktu.

    Yapay zeka ise geleceğin en temel teknolojisi, hatta yapıtaşı ve hayatın her alanında yanımızda olacak.

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt

    hocam izlemediysen eğer "ready player one" filmini izlemeni tavsiye ederim

  • Metaverse çoğunlukla eğlence unsuru olarak sunuldu ileride kendine yer bulacaktır fakat yapay zeka insanlara direkt faydası olmayan çoğunlukla aracı insan gücü ikamesi olarak sunulduğu için cezbedici bir sektör. Şirketlerin işçi çıkartması çoğunlukla pandemi sürecindeki şişmeye bağlanıyor ama yapay zekanın etkisi tesadüf olamaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vain kullanıcısına yanıt

    metaverse diye pazarladıkları şey gta6'nın belki %10'u bile olamayacak. Absürd bir karşılaştırma ama gta serisi ve simcity gibi bazı oyunlar zaten metaverse olayını sunuyordu. Yapay zeka ise şimdilik deli paralar dönüyor ama nerden gelir elde edeceklerini bilmiyorum. Google muhtemelen her cevabı manipüle edip dolaylı reklam sokmaya çalışarak yapar gibi geliyor bana ama

  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

    Yok hocam 2 kere izledim onu, iyi "film" ama umarım gelecek öyle olmaz. Bana biraz distopik gözüküyor öyle bir gelecek. Biz gerçeğinin iyisi için çalışırken, teknoloji şirketleri bize sahtesinin iyi grafikli halini, parayla satmaya çalışıyor.

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt

    ülkeler deli gibi yatırım yapıyor, gelecek öyle olmasa bile çok benzer olacak! film de çok kötü olarak ele alınmamış ama daha kötüsü de terminatör gibi olur kanaatimce...

  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

    Zaten şuan eminim 3 büyük ülkenin askeri komuta birimleri, bütün uluslararası verilerini yapay zekaya işleterek, taktik stretaji geliştirmeye çalıştığına eminim. Çin Rusya ve ABD bu tarz teknolojileri askeride kullanmak konusunda zerre tereddüt etmeyen ülkeler..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.