Şimdi Ara

ChatGPT’nin arkasındaki isme zor yapay zeka sorusu: 'İnsanlar hakkında ne öğrendiniz?'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ChatGPT’nin arkasındaki isme zor yapay zeka sorusu: 'İnsanlar hakkında ne öğrendiniz?'
    Sam Altman, Hindistan'da teknoloji ve iş dünyasının önemli isimleriyle bir araya geldi. The Economic Times tarafından düzenlenen bir soru-cevap oturumunda Altman, Cred'in kurucusu Kunal Shah'ın derin ve felsefi bir sorusuyla karşılaştı. ChatGPT'nin yaratıcısı olan OpenAI CEO'su bir an için gözle görülür bir şekilde şaşırdı. Tüm fikir alışverişi yapay zekanın derin etkileri ve insan anlayışının geleceği üzerine gerçekleşti ve soru ise şu oldu:



    “Yapay zeka üzerinde bu kadar uzun süre çalıştıktan sonra, insanlar hakkında ne öğrendiniz?"



    "Zekayı insana özgü sanırdım"



    Samimi açıklamalarıyla tanınan Altman, yanıt vermeden önce düşüncelerini toparlamak için bir an duraksadı ve şöyle devam etti: “Zekanın insana özel büyülü bir şey olduğunu düşünerek büyüdüm. Şimdi ise maddenin temel özelliği gibi olduğunu düşünüyorum. Bu benim dünya görüşümü kesinlikle değiştirdi."



    ChatGPT’nin arkasındaki isme zor yapay zeka sorusu: 'İnsanlar hakkında ne öğrendiniz?'
    Tarih boyunca yapılan bilimsel keşiflerle paralellikler kuran Altman, kozmosun büyük düzeni içinde insanın önemsizliğinin altını çizdi: “Eskiden güneşin etrafımızda döndüğünü ve galaksinin merkezinde olduğumuzu düşünürdük. Derin bir şey öğrendiğimi hissediyorum ama bunu kelimelere dökmekte zorlanıyorum. İnsanlar zeka açısından özel olmasalar bile, inanılmaz derecede önemliyiz."



    Ayrıca Bkz.Arçelik, ChatGPT yapay zekasını kullanacak



    Altman insanlarda hem 'tuhaf hem de önemli' bir şeylerin olduğunu vurguladı. Altman sözlerini insanlığın özünün korunmasına yönelik umudunu dile getirerek tamamladı. "İnsanlarda garip ve çok önemli bir şeyler oluyor ve bunu korumayı gerçekten derinden umuyorum" dedi.



    "Şirket kursanız neye benzerdi?"



    Shah ayrıca fırsat bulur bulmaz Altman'dan bazı iş fikirleri almaya çalıştı. "Dört şirket daha kurabilecek olsaydınız, bu şirketler neye benzerdi?" diye sordu. Altman, "En iyi bildiğimi düşündüğüm sektörleri seçer ve yapay zekanın bu sektörlerde nasıl devrim yaratacağını düşünürdüm" diye yanıt verdi. Ancak daha sonra Altman, kendini yansıtan bir şekilde cevabına esprili bir yorum ekledi. "Belki de asıl cevap, daha iyi ve daha hızlı bir yapay zeka şirketi kurmak için yapay zekayı nasıl kullanacağımı düşünmem gerektiğidir."



    Sam Altman bir süredir çeşitli ülkeleri kapsayan bir tura çıkmış durumda. Altman, program kapsamında İsrail, Ürdün, Katar, BAE, Hindistan ve Güney Kore'ye yönelik ziyaretler gerçekleştirecek. Altman, Hindistan ziyareti sırasında Başbakan Modi ile bir araya gelerek yapay zekayı, yapay zekanın etkilerini ve uygulamalarını tartışmayı da planlıyor.




    Kaynak:https://www.businesstoday.in/technology/news/story/what-have-you-learned-about-humans-creds-kunal-shah-stumps-openai-ceo-sam-altman-with-deeply-philosophical-query-384735-2023-06-08?utm_source=rssfeed







  • Skynet yükleniyor resmen. Bakalım ne zaman insanları düşman olarak görüp bize saldıracak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hala daha emekleme aşamasında belki Chat GPT 4 çok iyidir ama bunu Chat Gpt 3 için söyleyemeyeceğim. Elektronik ile ilgili bir ders alıyorum ve diğer üniversite derslerinde olduğu gibi onda da hiçbir sorunun çözümü ya da cevabı verilmiyor. Soruyu çözdüm, daha sonrasında hesapta bir yanlışım var mı diye GPT'ye sordum. Formülü yanlış kullanıp cevabı yanlış verdi. Kendisine cevabı simülasyon kullanarak teyit ettiğimi ve soruyu yanlış çözdüğünü söyledim. Özür diledi ve aynı formülü yazıp benim kendisine verdiğim değerleri kullanarak sorumu cevapladı. Burada yine hata yaptığını ve yanlı formülü kullandığını söyleyip formülü verdim. Tekrardan özür diledi ve düzeltti. Fakat cevabı hesaplayıp bulmadı yine benden kopyaladı. Ben virgülden sonra 2 basamak hassasiyeti ile çalıştım normalde hoca daha fazla yaklaşım yaptığı için benim bu kadar az hassasiyetle çalışmamda problem olmuyor fakat daha düzgün cevaplar elde etmek için asıl yapılması gereken ve standart olan virgülden sonra üç basamak hassasiyeti ile hesap yapmaktır. Birden fazla adımı düşünmesi gerektiği anda çok çabuk çuvallıyor.





  • Bu sam denilen eleman yeni ilonmask gibi pazarlanıyor ve büyütülüyor sanki,,, hangi para baronu var acaba arkasında,,,??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer10 -- 10 Haziran 2023; 23:35:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    yanlış! bu sözde yapay zekayı yöneten insanlar diğer insanlara ne zaman saldıracak.

  • Zeka=Yapay Zeka (Yazılım) ise Beyin=Elektronik Devre (Anakart ve SoC)

    Bu durumda yapay zekanın gelişmesi, elektronik devrelerin gelişmesiyle daha ileri gidebilir.

    Yapay zeka dediğimiz yazılım, "Elektronik devrelerin kapasitesini nasıl daha ileriye taşıyabiliriz?" sorusu ile karşılaştığında, önce kendisini tanıması gerektiğini ve nasıl gelişebileceğini öğrenecektir. Bence her şey bundan sonra başlayacak.

    Tabi insan beyni ile bu tarz elektronik devreleri nasıl üretebiliriz bilmiyorum.

    Düşünsenize, bir beyin, kendisinden daha zeki bir yapay beyin ve zeka üretebilir mi?

  • ToisAndro kullanıcısına yanıt

    günümüz silikon teknolojisi ile bu mümkün değil. bilinç sahibi bir yapay zekayı görmeyi bizim ömrümüz yetmez.

  • Gamer10 kullanıcısına yanıt

    Ne pazarlaması adam chatgpt gibi bir devrimin üreticisi şirketin ceosu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay zeka kendini yetiştirip pobotlar üretildiginde ve pobotlar kendi kendini ürettikleri de asıl o zaman korkun 100 yıl içinde insan oglunun çok ilerisinde olacaklar

  • Gamer10 kullanıcısına yanıt
    sana ne? seni ilgilendiriyor mu? sen git düz dünyacı dinci sitelerde dolaş ne işin var bilimle?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ToisAndro kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yaklaşımda bulundun. Yapay zeka kendi bilincine vardığında ve daha da gelişmek için ihtiyaç duyduğu teknolojinin henüz olmadığını farkettiğinde, belki de bunun organik bir bilgisayarla yani beynimizle daha da gelişebileceğini farkedip, Neurolink gibi arayüze "sızıp" insan beynini tanıyıp bilinç altımıza kendini "yazsa" ve bizi kontrol etse ne yaparız?

  • İnsanlar hakkında ne öğrendiniz?"Ben düşüncemi söylüyorum..hayvandan beterler nokta.Bende dahil olmak üzere.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.