Şimdi Ara

ChatGPT kullanan avukatlara para cezası kesildi! Peki ama neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ChatGPT kullanan avukatlara para cezası kesildi! Peki ama neden?
    Geçtiğimiz haftalarda yayınladığımız haberimizde bir avukatın dava dosyasını hazırlamak için ChatGPT kullandığından söz etmiştik. Bu dosyaların yargıç makamına taşınmış ve ChatGPT ile oluşturulan belgelerde çeşitli hataların olduğu tespit edilmişti. Bu dosyaları hazırlayan avukatlar hakkında ise yasal süreç başlatılmıştı. Bu süreç tamamlandı ve ChatGPT kullanan avukatlara para cezası kesildi.



    Ayrıca Bkz.Bir avukat, dava için ChatGPT kullandı! Peki ama işe yaradı mı?



    ChatGPT kullanan avukatlara ceza



    The Guardian'ın haberine göre, New York'lu Avukat Steven Schwartz, dava dosyasını hazırlamak için ChatGPT’ye güvendi ve yapay zekanın oluşturduğu içerikleri teyit etmedi. Bu sorumsuzluk kendisiyle birlikte diğer avukat ortağına ve hukuk bürosuna 5.000 dolar (yaklaşık 126.000 TL) para cezası olarak geri döndü.



    Ayrıca Bkz.Microsoft, yapay zeka ile kuantum bilgisayarları birleştirdi: Yeni keşif çağı başladı



    Avukat Schwartz, ChatGPT'nin oluşturduğu belgeleri New York'a uçarken yaralandığı iddiasıyla Kolombiyalı havayolu şirketi Avianca'ya açılan şahsi bir davada müvekkili için kullanmıştı. ChatGPT ile oluşturulan dava dosyalarında doğru olmayan hatta var olmayan davalar emsal olarak gösterilmişti.



    ChatGPT yanlış bilgiler üretmişti



    ChatGPT kullanan avukatlara para cezası kesildi! Peki ama neden?
    Schwartz ve arkadaşlarına ceza verme kararında Yargıç P. Kevin Castel şu açıklamayı yaptı: "Teknolojik ilerlemeler olağan bir durumdur ve yardım için güvenilir bir yapay zeka aracı kullanmanın özünde uygunsuz bir şey yoktur. Ancak mevcut kurallar, dosyalamalarının doğruluğunu sağlamak için avukatlara bir denetleme rolü yüklemektedir."



    Temel olarak, ChatGPT'yi işiniz için kullanabilirsiniz ama en azından çıktılarını kontrol etme sorumluluğunu üstlenmeniz gerekmekte. ChatGPT ve diğer yapay zeka sohbet robotlarının yanlışlıklarına ilişkin örnekler ise son derece yaygın ve bariz. Mevcutta bulunan tüm yapay zeka sistemleri “halüsinasyon” olarak belirtilen sorunu sıklıkla yaşayabiliyor. Yani, var olmayan bir bilgiyi üretebiliyorlar.




    Kaynak:https://www.engadget.com/us-lawyers-fined-5000-after-including-fake-case-citations-generated-by-chatgpt-114041179.html







  • Demin eklemeli imalat ile ilgili güzel karşılaştırma sonuçları aldım ama ben zaten şuan bunun dersini aldığım için saçma bir cevap verdiğinde düzeltiyorum onu. Bence YZ'ye ast gibi davranılmalı, bir görev verip onun sonucunu kontrol etmemiz gerekiyor ki çoğu zaman işe yarar sonuçlar veriyor. Özellikle programlama ve araştırma konusunda çok yardımcı olma potansiyeline sahip. (Ben Bing YZ yapay zekasını kullanıyorum ve tavsiye ederim)

  • ChatGPT den aldığı sonucu ile muhakeme(kendi aklınızda işin içine dahil etmek) etmeden yani, anlayıp sorgulamadan direk olarak ve kaynak bile belirtmeden iş yapıyorsa para cezası makul olmuş (az olmuş). Bunu tüm meslek için yayabilir ve düşünülebilirsiniz.

    Yazdıklarımı emek harcamak ya da emek hırsızlığı ile bağlantı kurmayınız. Düşünmem bile karşınızdaki bir yapay zeka çatır çatır kullanın ama doğru kullanın.
    Yazımın asıl amacı, yapay zekaya doğrudan sorgusuz ve sualsiz inançla bağlı olarak iş yapılmasının yanlış olduğu anlatmaktır. Bir gün doğru sonuçlar görürken bir gün kendinizi veya başkalarını olumsuz koşullar ve sonuçlara maruz bırakabilirsiniz.

    Öğrenmek için, yapılan bir işi kolay/basit/farklı/yaratıcı yönden ele alabileceğiniz yolları görebilmek için, tartışma ve fikir alışverişi yapmak için ChatGPT yi ölümüne kullanın buna gram lafım yok fakat, bir şirketin/kişinin verilerini anonimleştirmeden kişisel veya değil ilişki kurulabilecek ve bir bilgi üretme potansiyeli olan bir derin öğrenme metodolojisi kullanan dil analiz motoru ChatGPT ile paylaşmak ayrı bir bela, suç ve yanlış iken ChatGPT 'nin ürettiği sonuçları artısı ve eksisi tartılmadan, sonuca nasıl vardığını anlamadan ve aynı sonuca ChatGPT açıklamalarıyla ulaşmadan verdiği yanıtları paylaşmanız etik değil, doğru değil tehlikelidir.

    quote:

    Burada tehlike kesinlikle yapay zeka veya makine öğrenmesi değil! Bilinçsiz tüketicinin yapmış olduğu eylemleridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssetGroup -- 23 Haziran 2023; 19:54:06 >




  • PEKİ AMA NEDEN?

  • o değilde neden tlye çevirdiniz. 126bin tl yarın olacak 130😁

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    ChatGPT kullanan avukatlara para cezası kesildi! Peki ama neden?

    Yapay zekâ haklı çıkarmak için dava üretmiş.
    Ona birisinin ahlak, doğruluk temellerini öğretmesi gerekir. Örnekteki kişi gibi;
    ChatGPT kullanan avukatlara para cezası kesildi! Peki ama neden?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30A640B69 -- 24 Haziran 2023; 2:15:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Ben newyorkta bir avukatın bilgileri kontrol etmeden dosyayı mahkemeye vereceğine inanmam..muhtemel cezası dusuk oldundan ya sansını denedi yada gundem olmaya calıstı.....

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.