Şimdi Ara

ChatGPT için devrim: Kullanıcılar artık DALL-E 3 ile görsel üretebilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ChatGPT için devrim: Kullanıcılar artık DALL-E 3 ile görsel üretebilecek
    OpenAI, en yeni metinden görüntüye oluşturucusu olan DALL-E 3 yapay zekasını bir diğer büyük yapay zeka aracı ChatGPT ile birleştiriyor. Firma, kısa süre önce yaptığı duyuru ile ChatGPT Plus ve Enterprise aboneleri için doğrudan uygulama içinde yeni DALL-E 3 modeline erişim imkanı sağladığını açıkladı. Kullanıcılar bu sayede ChatGPT arayüzünden logo tasarlayabilecek veya istedikleri yapay zeka görsellerini üretebilecek.



    DALL-E 3, ChatGPT’de kullanılabilir oldu



    DALL-E 3 ilk olarak geçen ay ChatGPT entegrasyonu ile birlikte duyurulmuş ve kullanıcıların ekim ayında bu özelliğe erişebilecekleri açıklanmıştı. Ancak Microsoft ile OpenAI’ın derin ortaklığı sayesinde DALL-E, geçtiğimiz haftalarda Bing’e eklenerek ücretsiz bir şekilde kullanıcılara açılmıştı. Dilerseniz Bing Sohbet veya Bing Image Creator üzerinden aracı deneyimleyebilirsiniz. OpenAI biraz gecikmiş olsa da daha fazla güvenlik önlemleriyle birlikte an itibariyle DALL-3 yapay zekasını ChatGPT Plus ve Enterprise abonelerinin kullanımına sundu.



    Ayrıca Bkz.ChatGPT artık görebiliyor, duyabiliyor ve konuşabiliyor: İşte devrimsel yenilikler



    Artık daha güvenli



    ChatGPT için devrim: Kullanıcılar artık DALL-E 3 ile görsel üretebilecek
    Güvenlik demişken, OpenAI, telif veya istenmeyen zararlı görsellerin üretilmemesi için bu kez çok daha kapsamlı adımlar attığını vaat ediyor. Firma, DALL-E 3 için yapılan araştırmaları gösteren bir web sitesi sunarken modelin yaşayan sanatçıların tarzında içerik üretme olasılığını ve kamuya mal olmuş kişilerin görüntülerinin üretilmesini sınırladığını söylüyor. Ek olarak üretilen görüntülerde demografik temsilin iyileştirildiği de belirtiliyor.



    Yapay zeka görüntü oluşturucu araçlar için bu sorunlar en başından beri bulunuyor ve sadece DALL-E’ye özel değiller. Midjourney, Stable Diffusion ve eski DALL-E yinelemeleri gibi metinden görüntüye oluşturucuların hepsi hem sanat dünyasının hem de siyasilerin eleştirilerinden paylarını aldı, almaya da devam ediyor. Teknoloji, telif hakkı olan görüntü materyalleri, rıza dışı çıplaklıklar, öznelerin etnik kökenlerinin değiştirilmesi ve kamuya mal olmuş figürlerin foto-gerçekçi yanlış temsillerinin üretiminde sıklıkla kullanılıyor. Dolayısıyla dezenformasyon, bu tip araçlar ile daha kolay yapılabilir hale geldi. OpenAI’ın bahsettiği önlemlerin işe yarayıp yaramadığını ise ilerleyen günler bizlere gösterecektir.




    Kaynak:https://openai.com/blog/dall-e-3-is-now-available-in-chatgpt-plus-and-enterprise
    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/10/19/23923895/openai-dall-e-3-chatgpt-plus-enterprise







  • Abonelik alıp denedim. Çok başarılı bulmadım, özellikle içerisinde yazı olan bir görsel ürettiğinde, yazılar typo hatalı veya eksik oluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.