|
ChatGPT'de Markanızın Daha Sık Önerilmesini İstiyorsanız Sadece SEO Yetmiyor Son zamanlarda yapay zeka görünürlüğü (AI Visibility) üzerine araştırma yaparken Menra adında bir platforma denk geldim. Menra, markaların ChatGPT, Gemini ve diğer yapay zeka sistemlerinde daha görünür olmasına yardımcı olmayı amaçlayan bir AI Visibility platformu. Konuyu araştırırken aslında klasik SEO ile AI SEO'nun aynı şey olmadığını fark ettim. Eskiden hedefimiz Google'da üst sıralarda çıkmaktı. Şimdi ise kullanıcılar doğrudan ChatGPT, Gemini veya Claude gibi araçlara soru soruyor. Bu nedenle yapay zeka sistemlerinin markanızı tanıması ve güvenilir bir kaynak olarak görmesi giderek daha önemli hale geliyor. Araştırmalarım sonucunda dikkatimi çeken bazı noktalar şunlar:
Benim anladığım kadarıyla artık amaç yalnızca Google'da sıralama almak değil; aynı zamanda yapay zeka modellerinin bilgi havuzunda yer edinmek. Bu konuyla ilgilenen varsa Menra'nın içeriklerini incelemesini tavsiye ederim. Özellikle AI Visibility ve LLM Optimization üzerine faydalı bilgiler paylaşıyorlar. 👉 Sizce önümüzdeki birkaç yıl içinde markalar için Google SEO mu daha önemli olacak, yoksa AI Visibility çalışmaları mı? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler