Şimdi Ara

CHASE diye bir siteden e-mail aldım????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlarwww.chase.com dan bir e mail aldım gereksiz lere geldi mailde diyoki şu ip numaralı biri benim hesaba girmiş bişeler yapmış bide log in numarası filan vermiş üye olmadığım halde account umu korumak için bu site nedir dikkate almalımıyım üye değilim sadece paypal da vardı hesabım okdr yardım edin,

• Aynı mail bana da geldi ben açmadım virüstür falan diye...başka bir forumda ben de aynı soruyu sordum 1-2 kişi daha bana da geldi dediler..onun dışında bilgi veren olmadı..
    hatta bitanesine aynı mail 3-4 kere ardarda gelmiş...
    ama belli oluyorki bu mail sadece 1 kişiye özel olarak gelmemiş...ben de korkmuştum...

eskiden bana böyle abuk subuk mailler gelmezdi...ta ki birkaç tane dosya indirme forumlarına üye olmuştum son zamanlarda..ondan sonra spamlar gelir oldu...
    bence biz üye olurken verdiğimiz mail adresleri sağa sola veriliyor sanırım..yoksa adamlar mailimizi nerden bilsin ? heryere üye olmamak lazım...ama ne yazıkki her site de üyelik aktivasyonu için illa ki geçerli bir mail adresi istiyor...
    bu bence kandırmaca bir mail olabilir ve virüs içerebilir...belki bankanın kendisinin bile böyle bir şeyden haeri yoktur..oranın adı altında başka kötü niyetli kişiler de göndermiş olabilir bu maili..

ha bu arada şunu söyleyim..başka bir sitede daha bu soru soruldu demiştim ve orada da okonuyu 156 kişi okumuş..bu demekoluyorki okadar kişiye daha aynı mail gelmiş olabilir..
    ama cevap yazan çok az...çünkü kimse bu mail nedir bilmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekerkizcandy -- 11 Nisan 2009; 18:17:56 >

• chase de hesap açmak isteyen kişiler belki kendi mail adreslerini vermek istemediler ve kendininmiş gibi bizim mailleri verdiler olabilir mi ?
    ama kendi özel bilgilerinin tanımadığı bir kişinin mailine (tam kucağına) gidebileceklerini bilmez mi bu kişiler ?
    bence burada bi yanlış var...
    mailde verilen kodlara veya linklere girmemek daha doğru...çünkü gerçekten öyle bir hesap varsa, hesabın gerçek sahibi olmayarak biz başkasının hesabına kaçak girmiş oluruz ki..bu durumda biz suçlu duruma düşeriz..
    belki de bu duruma düşmemiz isteniyor...

şayet girecek olursak o hesaba son erişen ip numarası olarak bizim ip miz gözükecektir...yani ip almak için tuzak olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekerkizcandy -- 11 Nisan 2009; 18:34:14 >
  • ben merak edip linke tıklamayarak kendim açtım sayfayı ve login leri filan girdim öle bir hesap yok ibaresi ile karşılaştım öle zannediyorum loginleri sallayarak o linke tıklamamızı istiyo o atan salak
  • quote:

Orjinalden alıntı: sekerkizcandy

Aynı mail bana da geldi ben açmadım virüstür falan diye...başka bir forumda ben de aynı soruyu sordum 1-2 kişi daha bana da geldi dediler..onun dışında bilgi veren olmadı..
    ama belli oluyorki bu mail sadece 1 kişiye özel olarak gelmemiş...ben de korkmuştum...

eskiden bana böyle abuk subuk mailler gelmezdi...ta ki birkaç tane dosya indirme forumlarına üye olmuştum son zamanlarda..ondan sonra spamlar gelir oldu...
    bence biz üye olurken verdiğimiz mail adresleri sağa sola veriliyor sanırım..yoksa adamlar mailimizi nerden bilsin ? heryere üye olmamak lazım...ama ne yazıkki her site de üyelik aktivasyonu için illa ki geçerli bir mail adresi istiyor...
    bu bence kandırmaca bir mail olabilir ve virüs içerebilir...belki bankanın kendisinin bile böyle bir şeyden haeri yoktur..oranın adı altında başka kötü niyetli kişiler de göndermiş olabilir bu maili..

ha bu arada şunu söyleyim..başka bir sitede daha bu soru soruldu demiştim ve orada da okonuyu 156 kişi okumuş..bu demekoluyorki okadar kişiye daha aynı mail gelmiş olabilir..
    balonmail.com

• evet yani koskoca banka milletin hesaplarını tanımadığı kişilerin maillerinde vericek kadar ayağa düşmedi ya..
    bu devirde kim kime böyle elin hesabına erişip işlem yapmamızı sağlar ki...bedava hediye gibi bişey bu...zaten hesap aktif olsa şaşardım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MonsterHungry

quote:

Orjinalden alıntı: sekerkizcandy

Aynı mail bana da geldi ben açmadım virüstür falan diye...başka bir forumda ben de aynı soruyu sordum 1-2 kişi daha bana da geldi dediler..onun dışında bilgi veren olmadı..

balonmail.com

cümlemi kocaman vurgulamışsın :) yanlış bişey yazmadım sanırım dimi :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bilinçli olmamız lazım
  • biz acaba bu mailin bize geldiği mail adresimizi iptal edip yeni mail mi açsak ? ne dersiniz ?
  • bilmem bir tecrübesi olan arkadaş el atsa konuyada aydınlatsa bizi sonra mahkemelerde almayalım soluğu
  • aman Allah korusun...Acaba chase denen bankanın kendisine mi telefon açıp sormalı acaba ? türkiyede de şubeleri vardır muhakkak....
    ama şu da var...böyle böyle durum oldu diye telefonda anlatıp onlara sorsak bize inanırlarmı yoksa iş sarpa mı sarar bilmiyorum? ama ilk ağızdan bilgi almak adına yapmalı belki de...
  • bekliyelim bilgisi olan bir arkadaş inş el atar konuya
  • Arkadaşlar bu sorunun yanıtını buldum...
    tuzak mailmiş gerçekten...bu tip maillere phishing saldırısı deniyormuş...yani resmi kurumları veya bankaları ustaca taklit ederek onlarmış gibi mail atıyorlarmış..bu da onlardan biriymiş...umarım verilen linkleri tıklamadınız veya orda yazan numaraları girmediniz...

buyrun şu linke bakın anlarsınız...site ingilizce gerçi ama...
    http://www.philmcdonnell.com/category/phishing/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekerkizcandy -- 14 Nisan 2009; 23:15:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.