Şimdi Ara

Change.org'da Aral'ın Oyun Fiyatlarını Düşürmesi için İmza Kampanyası Başlatıldı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 60 dolar üzerinden hesap yapıp yaklaşık 120 TL'ye orada alabiliyor deyip, 120TL yi güzel bir rakammış gibi gösteren zihneyete acıyorum, adamlar kendi para birimlerine göre 60 dolara alıyorlar senin benim paramla kıyaslamadan, sen 120TL ye razı isen git spot piyasada bulursun zaten oyunu, burada hem oyunu ithal eden hemde oyunu dağıtan firma indirime gitcekki bize yarasın yerel çözümler yapılması lazım bi ingiltere'nin ekonomik durumu ile bizim dururumuz bir değil 1 ingilizparası = 4 Türklirası, ubisoft-ea- vs vs bu dağıtımcıların hepsi bizim para birimimize göre fiyat verecekler ve akabinde aralda bu fiyat üzerinden düzenleme yapacak (az olsun öz olsun misali "biraz zor ama") ancak ozaman bişeyler olur, steam TL ile bu adımı başlattı, psn ve xbox da bize özel fiyatlar sunar ise görürüm kutulu oyunlar nasıl iniyor
  • Madem fiyatları beğenmiyorsunuz gidin bşka yerden alın o zaman
    aral dan başka oyun satan firma mı yok
  • Herkes desteklesin 2dk almaz arkadaşlar gerçekten mantıklı bir kampanya olmuş oyun zevkimiz bile içler acısı sonra neden spot alınıyor sanki bu ülkede herkes hırsız!!

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Madem fiyatları beğenmiyorsunuz gidin bşka yerden alın o zaman<br>aral dan başka oyun satan firma mı yok


    yok :d

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • İmzayla olacak işler değil bunlar, satın almayacaksın arkadaş. Bu kampanyaya izma atıp hala gidip aynı adamlara para kaptırdıkça hiçbir anlamı yok. Her satın almadığın oyun için birde mail göndereceksin adamlara gıcık olsunlar. Dijital çağda yaşıyoruz kutular kimin umrunda artık, tek tek arşivle sırala tozunu al nemden koru harbi uğraşılacak iş değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 19 Ağustos 2014; 16:45:31 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frozen Grenadier

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: BSC Misafiri<br><br>Madem fiyatları beğenmiyorsunuz gidin bşka yerden alın o zaman<br>aral dan başka oyun satan firma mı yok</blockquote><br><br>yok :d


    yanlışın var. aral dışında Türkiye'de oyun satan firmalar var.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Aralda suçu var adamlar tek el ayrı yeten oyunlara uygulanan zengin vergileri dediğimiz (aslında orta ve alt kesimin ödediği) atv,btv,ctv... bunlarada bir el atılmalı yoksa dediğin gibi rus keyi veya dışardan sipariş et al sonrada türkiyede neden oyun satmıyo kopya oyun alırsanız türkçe çıkmaz oyunlar gibi laflar ediyorlar editörler daha ucuzu varken dışarda oyuncular salakmı ki 2 katı para verip oyun alsın arald oyuncuları gerizekalı sanıyor galiba.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Hayatımda sadece 1 tane kutulu oyun alsamda ( genelde oyunlarımı steam & origin gibi yerlerden alırım) yinede destekleyeceğim ama bi arkadaşın dediği gibi aral eğer euro bazında getirip tl olarak satıyorsa fiyatta normal gibi.
    Bir başka arkadaşın dediği gibi asıl fiyatı düşürmesi gerekenler oyun yapımcıları (ea, activision, ubisoft v.b.).
    Sonuç olarak Türkiyeye göre oyun fiyatlandırılması yapılmadan biz hiçbir zaman ekonomimize göre ucuz oyun alamıyacağız !

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Aral almıyorum bunlar da imza falan dinlemez ama yinede imzamı çaktım hayırlısı olsun..

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Hırsızın önde gideni ARAL adlı firma.

    Göstere göstere soyuyor oyuncuyu Allahsızlar. Neyse ki PS4 oyunları Spottan paşalar gibi uygun fiyata alınıyor, bu hırsızların cebini dolduracağınıza araştırıp makul yerlerden almak en mantıklısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 19 Ağustos 2014; 16:52:08 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KuvvetMira27

    Aralda suçu var adamlar tek el ayrı yeten oyunlara uygulanan zengin vergileri dediğimiz (aslında orta ve alt kesimin ödediği) atv,btv,ctv... bunlarada bir el atılmalı yoksa dediğin gibi rus keyi veya dışardan sipariş et al sonrada türkiyede neden oyun satmıyo kopya oyun alırsanız türkçe çıkmaz oyunlar gibi laflar ediyorlar editörler daha ucuzu varken dışarda oyuncular salakmı ki 2 katı para verip oyun alsın arald oyuncuları gerizekalı sanıyor galiba.


    Tamam da Türkiye'ye bu saçma sapan çakallıklar yüzünden Türkçe oyun gelmiyor. En son Witcher 3'ü de Türkçe çıkarmayacaklarını açıkladılar. Ruslar çok oyun alıyor, Türkler hiç oyun almıyor gibi gözüküyor. Haklısın. Aral kazıkçı. Ancak çözümü sence Ruslar'dan key mi almak? Benim düşüncem bu işin çözümünün Aral'dan almamak olduğu yönünde evet. Ama yerine de Türkiye'den alındığını belli eden bir şekilde almak lazım. Steam bu işi yapıyor. Türkiye'de bu oyunları almaya başlarsak ilk olarak bu iş fiyatlara yansır. Daha fazla satış daha az kar marjına razı olmak demek. Üstüne bir de oyuncular daha fazla Türkçe oyun görmeye başlar. Bu kadar dar düşünmemek lazım. Tekrar ediyorum. Aral'dan almamak doğru, Rusya'dan key almak yanlış ötesi. Üç kuruşluk hesaplar daha büyük faturalarla dönüyor bu insanlar yüzünden.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Bu firma için imza toplamak, sanki çok değerliymiş ve ona muhtaçmışız da indirim rica ediyoruz gibi olur! Almayın kardeşim almayın, spot kutulu ürün almayın. Onun yerine bunlara verdiğiniz "bir" oyun fiyatına benim gibi gidin 2-3 terabaytlık bi harici hdd alın takın konsolunuza veya pc'nize dijital aldığınız oyunları içinde depolayın, mis. Bir bilgisayar kullanıcısı olarak stem vb. platformlardan çok çok memnunum.

    Yaşasın dijital platformun üstünlüğü,özgürlüğü ve ucuzluğu. :D

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar rusyadaki oyunların ucuz olması devletin oyun sektörüne destek vermesi yüzünden ama bizde devlet tam aksine oyun sektöründen hem ötv hem kdv alıyor ayrıca bir tane daha vergi vardı galiba eğlence ve kumar vergisi sanırım e bandrol işlemleri var nakliyatı var kar marjı var varda var böyle olunca hop oyunun fiyatı artıyor

    bu tarz konularda at gözlüğünden bakmamak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amer4a

    arkadaşlar rusyadaki oyunların ucuz olması devletin oyun sektörüne destek vermesi yüzünden ama bizde devlet tam aksine oyun sektöründen hem ötv hem kdv alıyor ayrıca bir tane daha vergi vardı galiba eğlence ve kumar vergisi sanırım e bandrol işlemleri var nakliyatı var kar marjı var varda var böyle olunca hop oyunun fiyatı artıyor<br> <br> bu tarz konularda at gözlüğünden bakmamak lazım.


    Yorum doğru. Hepsi var. Marjlar da çok yüksek. Bu belli. Yoksa kimse yurtdışındaki fiyatın esasında bizim TL rakamımızla eşit olması gerektiğini göz ardı edemez. Yani 60 USD ise oyun Türkiye'de herşeyin idealinde 60 TL olmalı. Bu da zaten oyun sektörüne canlılık getirir. Hem devlet, hem perakendeci, hem ithalatçı, hem tüketici bu sektörü diğer sektörlerde olduğu gibi sabote ediyor.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • En iyi kampanya satın almamaktır. En iyi cezalandırma yöntemi budur. Satılmasın bakın nasıl düşecek fiyatlar. Şahsen steamden alıyorum oyunlarımı halen fiyatının düşmesini beklediğim PS3 oyunları var. Bekliyorum.

    Saygılar,
  • bence yetmez, artırsın fiyatlarını, hem öyle bir artırsın ki, batmak zorunda kalsınlar.
    sonra yerine adam gibi birileri gelir, oyun sektöründe böyle bir yerin boş kalacak hali yok.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakande84

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Frozen Grenadier<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: BSC Misafiri<br><br>Madem fiyatları beğenmiyorsunuz gidin bşka yerden alın o zaman<br>aral dan başka oyun satan firma mı yok</blockquote><br><br>yok :d</blockquote><br><br>yanlışın var. aral dışında Türkiye'de oyun satan firmalar var.

    kim var oyun satan araldan başka resmi olarak ps4 oyunu mesela

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Villi Lapsi

    Haberi hazırlayanın bir zamanlar Aral çalışanı olmasını şahsen ironik karşıladım zira kendisiyle ben Aral'ı eleştiriyorum diye kavga etmiştik. Kampanyayı sonuna kadar desteklememin yanısıra hala şaşkınlığımı da atamıyorum ve sormak isterim Tayfun Kumaş'a; ne oldu vergiye, bandrole, hani düşük kar ile satıyordu Aral, hani dışarıdan konuşmak kolaydı bilmeden? Vaktinde keşke engellemek yerine destekte bulunsaydın biz eleştirirken de o bayıldığın COD serisini 250 TL'ye yedirmeye çalışmasalardı şimdi. Herkes çıkarına göre tabi.


    O zaman keşke sadece fiyat eleştirisi olsaydı. İşte o an zerre umrumda olmazdı. Kaldı ki ne güzel tartışıyorduk bile. Durum sadece şuydu: Zamanında işe beraber başvurduğum arkadaşımla, "iyi bir kariyer yaparız, hatta belki biz düzeltiriz bu durumu" düşüncesi ile yola çıktığım arkadaşım işe alınmayınca Aral eleştirisinden öte kişisel olarak paylaştığım her şeye hakaret ve laf sokmaya çalışacak kadar saygısızlaşınca silindi gitti. Bunlar olağan şeyler, salla. :)

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Almayın birader bilinçli tüketici olun almayın. Bakın o zaman nasıl "seve seve" düşüyor fiyatlar.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • yahu yıl olmuş 2014 hala bu aral denen komik firmayı ciddiye alıp oyun alan mı var? dijital indirme denen bir şey var. steam var, origin inidirimleri var, humble bundle var psn plus var, xbox live var ve diğer adını hatırlayamadığım bir ton site var yani var oğlu var... ama yok ben kazığın sivri ucunu bir tatmak istiyorum diyorsanız buna kimse bir şey diyemez tabi ki :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.