Şimdi Ara

CGN Havuz Problemi(5 ay sonra havuza dahil edildim ve çıkışımın mümkün olmadığını söylüyorlar) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
4.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Aynı dertten müzdaribim önceden ben de havuza dahil değildim çıkmak istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dinamik IP'ye ihtiyacı olan insanlar zaten 100 kişiden anca 1 kişidir, bırakın da operatör çıkarsın. ISS'leri bu kadar savunmanın amacı nedir? IP'ler yetseydi CGN olmazdı diyorsunuz da, internette herkes port mu açıyor? Internet bağlatan 100 kişiden 95'i bütün gün Youtube Instagram takılıyor başka da bir iş yapmıyor. Bu insanlara IP vermenin ne mantığı var? Koy CGN'i gitsin. Talep edeni de CGN'den çıkarırsın olur biter. Türkiye'de 5 yıl önce CGN mi vardı? Abone sayısı mı patladı da CGN hekese zorunlu?

    Öyle bir yazmışsınız ki sanki herkes CGN karşıtı. Biz de biliyoruz dünyada IP'nin bittiğini ama bu müşterilerin çok küçük bir kısmına IP verilmesine engel değil.

    Bana ISS gösterin demişsiniz, Kablonet. Tak bir telefonla çıkarıyorlar adamlar. Ben daha ne isteyeyim?
  • loiloyse kullanıcısına yanıt
    Olay İSS'leri savunmak değil. Ancak bu işin "iyiye gitme" gibi bir şansı yok. Yani tek şansı var, o da IPv6'ya geçmek. Bu gerçekleşene kadar IP sıkıntısı sadece kötüye gidecek.

    Hal bu olunca da İSS'nin de yapabileceği fazla bir şey kalmıyor. Bugün talep sonucu çıkarıyor olabilirler, ancak yarın abone sayısı arttığı zaman yine mecburen koyacaklar. Geçici bir çözüm bu. Elbette birileri CGN'e düşecek. Ve artık İSS'ler "tamam kardeşim, artık bendeki IP sayısı da oldukça azalmaya başladı, artık keyfe göre CGN'den çıkaramayacağım" demeye başladığında da bize herhangi bir söz hakkı düşmüyor.

    Bu arada evet, sadece genişbant internet kullanıcı sayısı 5 yılda neredeyse ikiye katlanmış:https://www.drdatastats.com/yillara-gore-turkiyede-genisbant-internet-abone-sayisi/

    Daha bunun mobil interneti vs. de var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miex

    Arkadaşlar merhaba,

    Daha önce ilk abone olduğumda sadece tek bir talep ile CGN havuzundan çıkarılmam 1 gün sürmüştü ve CGN havuzundan çıkış işleminiz tamamlanmıştır diye dönüş yapılmıştı. 5 aydır havuz dışında bir IP alıyordum ve hizmetten memnundum. Mart sonu itibariyle tekrar havuza dahil edildim, ve müşteri hizmetlerinden gerek telefonla gerek donanımhaberden hiçbir şekilde yardım alamamaktayım.

    Siber güvenlik konusunda uzman biri olarak söylüyorum, bilgisiz olduğumu düşünerekten; hem havuzun varlığını reddediyorlar hem de böyle bir işlemin mümkün olmadığını söylüyorlar.

    İlk abone olduğumda talebimi karşılamaları çok kısa sürmüşken şu an müşteriye şizofren muamelesi yapıp böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyleyerekten yalan beyanda bulunuyorlar. Dalga geçer gibi de statik ip al istersen diye mesaj atıyorlar.

    Hizmet almak isteyen herkes için bu mesajı dikkatle okumasını ve zaman geçtikçe nelerle karşılaşabileceği konusunda bilgi sahibi olmasını öneriyorum. Bilgisiz veya standart bir kullanıcıyı CGN havuzuna sokabilirsiniz ömür boyu bir problemi de olmayabilir, fakat ben interneti farklı amaçlarla da kullanıyorum ve gerçek bir IP bloğuna ait olmam gerekiyor, bu şekilde hizmet alamamaktayım.
    Merhaba hocam,

    Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Aynı sorundan muzdaribim. Birkaç gündür ariyorum mesaj yazıyorum çözen yok. Müşteri temisilcisi CGN den bi haber zaten. Ne olduğunu bilmiyorlar. Twitter dan da yazdım. Cevap olarak bana Statik İp almam gerektiğini söylüyoarlar.. Benim port açmak için Statik İp almak gibi bir zorunluluğum yok ki. Kaldı ki başka işlemler içinde CGN de olmamak gerekiyor.

    Donanım Haber den destek alabilirsiniz dediler sizin msjları görünce yeni konu açmadım bile..

    Hocam sizin sorununuz çözüldüyse/çözülürse bilgi verirmisiniz rica etsem. Aynı yolu bende izlemek istiyorum. Aksi takdirde üyeliğimi iptal ettireceğim. Arkadaşlarım TürkNet de böyle bir sorunları yok şuanda..

    Kafama takılan bir diğer sorunda aynı havuzdan bir ip sahibi diyelim ki suç sayılacak bir yorumda/paylaşımda bulunursa benimde başımın ağrımama garantisi varmı?




  • Hocam merhaba, şu an işlerim kısıtlandığı için statik IP almak zorunda kaldım fakat en kısa sürede çıkış gerçekleştireceğim. Maalesef bana bir çözüm bulmadılar, statik IP almak haricinde bir çözüm önermiyorlar.

    Çok basit bir şey söylemek istiyorum, insanlar interneti sadece http ve https trafiği için kullanmıyor. İnsanlara IP verip dışarıyla iletişimini kısıtlamanın kanunen bir karşılığı olması lazım. Sözleşmeleri ve mevcut hukuku bilemem ama burada bir boşluk var ve yararlanıyorlar.
  • ogulcanbb kullanıcısına yanıt
    Ben de isterim gecilsin, onumuzdeki yillarda mecburen gecilecek de zaten. Lakin gecmek kolay degil. Tum dunya internet altyapisi ipv6'ya gecmeden ipv4 tabanli lokasyonlar icin yine ipv6->ipv4 tunnel kullanilmak durumunda kalinacak ve bu durumda yine arada adres cozumlemesi icin bir nat olacaktir. Tabii ki Turkiye icinde gecilebilir, reis'ten icazet almalari lazim muhtemelen, ipv6.5'a geceriz biz :))
  • Cgn illeti başta online oyunlar olmak üzere, yukarıda arkadaşların dediği gibi bazı işlemleri kısıtlıyor. Nat problemleri yüzünden doğru dürüst online oyunlarda party chatlerinde sıkıntı yaşanıyor. Ondan ziyade pinglerde bariz artış söz konusu. İşin teknik kısmını bilmiyorum ama cgn bağlantı ile normal ip arasında turktelekomda 10 ile 15 ping farkı var. Bunun bunu bizzat statik ip alarak denedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miex

    Hocam merhaba, şu an işlerim kısıtlandığı için statik IP almak zorunda kaldım fakat en kısa sürede çıkış gerçekleştireceğim. Maalesef bana bir çözüm bulmadılar, statik IP almak haricinde bir çözüm önermiyorlar.

    Çok basit bir şey söylemek istiyorum, insanlar interneti sadece http ve https trafiği için kullanmıyor. İnsanlara IP verip dışarıyla iletişimini kısıtlamanın kanunen bir karşılığı olması lazım. Sözleşmeleri ve mevcut hukuku bilemem ama burada bir boşluk var ve yararlanıyorlar.
    Valla hocam bende BTK ya şikayet açacağım durumu çözemezsem en yakın zamanda üyeliğimi sonlandıracağım. Zaten taahhütlü üye değilim. Yaptıkları tümüyle yanlış bir uygulama. Beni istemeden kısıtlayamazlar.

    Arkdaşlarımla konuştum türknet kullanıyorlar ve statik ip almamalarına rağmen CGN havuzunda değiller.

    Muhtemelen millenicomun ip havuzu dolmuş olacak ki NAT kuruyorlar Ama bu onların sorunu bizim değil..

    Çok teşekkür ederim cevaplarınız için hocam..




  • Yahu bu zeki arkadaş statik ip önermişte kardeş statik ip o kadar güvenilir bir olay değil.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.