Şimdi Ara

CfosSpeed kurdum, hata veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CfosSpeed kurdum, başlangıçta iyi gidiyordu ama şimdi hata vermeye başladı. Bilgisayar ilk açıldığında cFosSpeed spd.exe dosyasının internete erişiminde problem olduğuna dair bir hata vermeye başladı. Güvenlik duvarı bende tamamen kapalı, buna rağmen özel durumlardan CfosSpeed.exe ve spd.exe dosyalarını ekledim hala aynı hatayı veriyor.
    Sistemde kaspersky kurulu. Kaspersk'nin de registry guard dışında etkin olan proactive guard'ı yok. Neden kaynaklanıyordur bu hata...

• hassas bir programdır bu cfos bi kere firewall dan engelenince kolay kolay olmuyor yeniden yüklemeyi dene cfoss u sp2 li kullanıyorsan ordanda gerekli yetkileri ver stabil olması için bazen defalarca yüklemem gerekirdi gerçekten çalıştığı zaman çok kaliteli bir program ama stabil yapana kadar canım çıkardı
  • Yeniden yükledim artık o uyarıları vermez oldu. Ancak eMule'nin hızında gözle görülür bir azalma oldu. Bir ara upload tavana vurdu ve download'dan tık yok. Bir daha kaldırıp kurdum, ilacını verdim şimdi iyi gibi, ama dediğiniz gibi sorun çıkarmaya her zaman teşne..
  • upload tavandayken sitelerde gezebiliyorsan doğru çalışıyor demektir ayrıca tam anlamıyla stabil olması için zaman grekiyor her modemlede uyumlu olmamam durumu var aslında benim modem aztech listesinde yok adı ama ben çok stabil çalıştığı zamanı dabiliyorum uyuz olduğumuda değişik bir program bence üzerinde biraz daha çalışılması lazım türkiye distrubütörlüğünün alınması konusu vardı ama daha bir ses çıkmadı yada ben duymadım bakacaz artık ama bişe olsa heralde burda konu açılırdı
  • Açıkçası ben butip programlara pek inanmam ama meraktan kurdum yaklaşık 1 haftadır kurulu internette tabiki hızlanma sağlamıyor görevi giden gelen verileri düzgün bir şekilde sıraya koymak ve düzenlemek peki neye yarar oyunlarda ping süresini değiştirir zaten içinde ayarı var ayrıca download yaparken çok az kayıpla internette dolaşmanıza olanak sağlar ve kurduğumdan beri çok memnunum tavsiye ederim gerçekten işe yarıyor. Ama tekrarlıyorum sakın internet hızım artıcak diye düşünmeyin 27-28 ile download yapıyorsanız zaten sınırda kullanıyorsunuzdur daha üstü yok sadece veri alış verişlerini düzenliyor.
  • ben bu programı kullanıyodum kaç aydan beri,gayet memnundum,hiçbi sorun yoktu....6-7 kb/s ile upload verirken 25-26 kb/s ile çok rahat download yapıodum...ama son zamanlarda şu uyarı çıkıyo hep ve download maximum 15-16 falan...

alakası var mıdır bilmem ama,ilk olarak bu hatayı geçtiğimiz günlerde fiber kablo koptuğunda verdi...kaç kere modemi sildim yükledim,programı kaldırıp yeniden kurdum vs ama düzelmedi telekomun kulaklarını çınlatıryorum burdan

• ha söylemeyi unuttum,firewall ı kapatıp kurduğum halde gene verdi bu hatayı...firewall kapalı ve cfosspeed izinli gözüktüğü halde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ping paketleri geri dönmüyor olay bundan ibaret.

1-)
    modem router mı? kendi içinde firewall'ı var mı?
    varsa modemin ayarlarına bağlan ve tamamen kapat.
    (windows firewall veya antiviruz prog. firewall falan varsa hepsini kapatıp dene)
    (ICMP-ping koruması kapatılmalı, siz denemek için tamamen kapatın)

2-)
    çalıştır>cmd yaz

pingwww.cfos.de yaz önce bir bak ping çekilebiliyor mu?

cevap hayırsa ICMP engelleyen bir firewall vardır.

3-)
    sonra komut satırına tracertwww.cfos.de yaz
    ms değerler ve IP adreslerini görebiliyor musun?
    yoksa sadece * * * request timed out mu yazıyor?
    tracert çalışmıyorsa ICMP engelleyen bir firewall vardır.

4-)
    son olarak cfosspeed console aç, spd pingstat yaz, ve değerleri incele;
    quote:

Ping statistics:

Total ping requests 107,686
    done 107,686 (1)
    ...and only 107,686

Total pings sent 106,949
    strong 106,778
    ...and new 106,778 (2)

Total pongs 106,804
    found 106,566
    ...and strong 106,519
    ...and strong reply 106,519 (3)
    ...and used 106,519 (4)

Ping outage statistics:
    1 ping in a row 33 times
    5 pings in a row 1 time

Ping src/dst: 192.168.0.100 to 194.95.249.23, ttl 3
    Ethernet src/dst: 00:0e:a6:57:9b:0b to 00:11:95:78:27:a4

(1) ve (2) yaklaşık aynı olmalı; yoksa bu bir firewall problemine işaret eder.
    Keza (3) ve (4) de yaklaşık aynı olmalı; yoksa yapımcıya mail gönderin diyorlar.
    (2) ve (3) de aşağı yukarı özdeş değerler olmalı;yoksa bu paketlerin herhangi biryerde kaybolduğunu gösterir; bunun için yapılabilecek pek birşey yokmuş...

http://www.cfos.de/speed/documentation/noping_e.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netdev -- 25 Şubat 2006; 15:27:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: netdev

ping paketleri geri dönmüyor olay bundan ibaret.

1-)
    modem router mı? kendi içinde firewall'ı var mı?
    varsa modemin ayarlarına bağlan ve tamamen kapat.
    (windows firewall veya antiviruz prog. firewall falan varsa hepsini kapatıp dene)
    (ICMP-ping koruması kapatılmalı, siz denemek için tamamen kapatın)

2-)
    çalıştır>cmd yaz

pingwww.cfos.de yaz önce bir bak ping çekilebiliyor mu?

cevap hayırsa ICMP engelleyen bir firewall vardır.

3-)
    sonra komut satırına tracertwww.cfos.de yaz
    ms değerler ve IP adreslerini görebiliyor musun?
    yoksa sadece * * * request timed out mu yazıyor?
    tracert çalışmıyorsa ICMP engelleyen bir firewall vardır.

4-)
    son olarak cfosspeed console aç, spd pingstat yaz, ve değerleri incele;
    quote:

Ping statistics:

Total ping requests 107,686
    done 107,686 (1)
    ...and only 107,686

Total pings sent 106,949
    strong 106,778
    ...and new 106,778 (2)

Total pongs 106,804
    found 106,566
    ...and strong 106,519
    ...and strong reply 106,519 (3)
    ...and used 106,519 (4)

Ping outage statistics:
    1 ping in a row 33 times
    5 pings in a row 1 time

Ping src/dst: 192.168.0.100 to 194.95.249.23, ttl 3
    Ethernet src/dst: 00:0e:a6:57:9b:0b to 00:11:95:78:27:a4

(1) ve (2) yaklaşık aynı olmalı; yoksa bu bir firewall problemine işaret eder.
    Keza (3) ve (4) de yaklaşık aynı olmalı; yoksa yapımcıya mail gönderin diyorlar.
    (2) ve (3) de aşağı yukarı özdeş değerler olmalı;yoksa bu paketlerin herhangi biryerde kaybolduğunu gösterir; bunun için yapılabilecek pek birşey yokmuş...

http://www.cfos.de/speed/documentation/noping_e.htm

yardımın için teşekkürler....

1)modem de firewall yok...windows un firewall ı da kapalı kaç saattir...zaten firewall kapalıyken kurmuştum en son...firewall la alakalı bi probleme benzemiyo...

2)dediğini yaptım anladığım kadarıyla ping çekiyor...şöyle çıktı

3)dediğini yaptım IP adresleri çıkıyor ve devam ediyor..şöyle;

4)dediğini yaptım...şöyle oldu

benim modem cfos un sitesinde modem uyumluluk listesinde yoktu ama dediğim gibi daha önce 25-26 kb/s ile download yaparken,5-6 kb/s ile upload veriyodum ve sörf te yapabiliyodum ama ...bu fiber kablo koptuğu zamanlar bağlantı yerlerde sürünürken verdi ilk kez bu hatayı... o zamandan beri de sık sık veriyo...upload varken...download maximum 16 falan...gene telekom un yüzünden

• @@sarcoma

haklısın ben de download+ surf yaparken browser hızlı tepki veriyor o nedenle çok hoşuma gidiyor bu program..

spd pingstat komutunu anlamamış sendeki version eskidir, web sitesinden şu an güncel olan cfosspeed 2.12 versionunu indir, sonra tekrar konsolu açıp spd pingstat yazıp daha önce yazdıklarımı incele, (mümkünse çıktıyı buraya yapıştırıver gene)

router modem mi kullanıyorsun usb mi onu da yazar mısın
  • eyvallah saol gene...benim kullandığım cfosspeed 2.02 versiyonu...bi arkadaşım da da aynı versiyonu var ama onda hiç bi sorun yok... neyse şimdi dışarı çıkmam gerekiyor...akşam 2.12 versiyonunu indirip bakarım..resmini de yapıştırırım buraya
  • bu arada belki de o uyarıdan 2.12 ile tamamen kurtulabilirsiniz. Siz yeni yeni versionu indirin.
    "kalibrasyon bilgisini temizle" deyin.
    sıfırdan başlayın kullanmaya...
  • son bi kaç gündür yoğundum...dün bi de format attım pc ye anca topraladım..anca cevap yazabiliyorum...

dediğin gibiymiş 2.13 versiyonunu buldum arkadaştan yükledim,o uyarı dan tamamen kurtuldum gayette güzel çalışıyo....şu an torrent ten 23-24 kb/s civarı bi hızla download yapıyorum ve 3 kb/s ile upload veriyorum...bi yandan msn açık...bi yandan da buraya yazıyorum..

bu kalibrasyon bilgisi temizle veyatta kalibrasyon bilgisi gönder tam olara nedir ne işe yarar??...3-4 aydır kullanıyodum 2.02 versiyonunu ve bi kere bile kalibrasyon bilgisi göndermedim ve temizlemedim
  • önce o 2.13 'ü bende duydum ama kıllandığım için kurmadım, çünkü resmi sitesinde bile 2.12 var en son.
    http://www.cfos.de/download/index_e.htm

pingi niye kullandığına gelince;
    programın içinde öncelik ayarlarında 2 seçenek var; "bant genişliğine yönelik", "ping süresine yönelik"
    program ping süresinin kısalığına veya band genişliğine öncelik verebiliyor,
    bunları yaparken de bağlantınızın tıkanmaya başladığını anlamak için o ping paketlerini kullanıyor.

kalibrasyon maximum download ve upload hızınızı tespit edebilmesi için (işleri düzene koyması için band genişliğini bilmesi gerekli), kalibrasyoınu sıfırlayıp bir süre kullanınca kendini kalibre ediyor.
    (bunu kendiniz yapmak isterseniz 10sn kadar full hızla sadece download yapın, sonra 1 dk kadar full hızla sadece upload yapın)
    fakat zaten bu işi siz kullandıkça yapıyor program..

Özetle probleminiz yoksa sıfırlamanıza da gerek yok, zaten sıfırlayın da demiyorlar sanırım bildiğim kadarıyla (sadece biryerde okumuştum sıfırlayınca düzeldi falan yazıyordu ondan yazdım)

öf yoruldum yazmaktan hadi kolay gelsin...

• Daha önce bende denemiştim crackli versiyon kullanmayı aynı hatayı almıştım.
    Crackli versiyonlarında sık sık hata yaşanıyor diye duymuştum.

Şimdi lisanslı kullanıyorum bugüne kadar ne bir sorun çıkardı ne de ayarları bozuldu.

Bu program gibisi yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: NetX

Daha önce bende denemiştim crackli versiyon kullanmayı aynı hatayı almıştım.
    Crackli versiyonlarında sık sık hata yaşanıyor diye duymuştum.

Şimdi lisanslı kullanıyorum bugüne kadar ne bir sorun çıkardı ne de ayarları bozuldu.

Bu program gibisi yok

walla crack'ten olduğunu sanmam ama 9€ update dahil lisans çok iyi fiyat bence..
    bkz.
    Mart sonuna kadar 9 € ve ömür boyu update
    http://forum.donanimhaber.com/m_6010936/tm.htm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.