Şimdi Ara

cezayir hakkında bilgisi/tecrübesi olan? ozellikle setif sehri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • cezayire neden gidiyon olum ya git almanyaya amerikaya fransaya

Orijinalden alıntı: tory1tory

cezayire neden gidiyon olum ya git almanyaya amerikaya fransaya

iş ve para nerede ben orada
    Internet altyapısı da geri. Bulunduğunuz şehre göre değişir, merkezi yerlerde ADSL vardı, örneğin ben bağımsız paylaşımsız 2 mbit hat almıştım, idare ediyordu işte. Hızlar düşük ama önemli olan bağımsız ve paylaşımsız olması. Yoksa gideceğin şantiyede kalacağın yerde modeme birçok kişi aynı anda bağlanırsa dandik olur.

Alkol genelde yasak, yani bakkallarda marketlerde satılmaz. Bazı şehirlerde bistro / bar tarzı yerler olur ama girilecek gibi değil. Büyük bilindik otellerde içebilirsin. Bunun dışında başkentte alkol satan bir depo var, orada rakı dahi bulabilirsin ama sadece başkentte işte.

Bir de dışarıda bulunan restoranların mekanların çoğu pistir, alışman zaman alacak.

Elektronik falan alınmaz, ne lazımsa buradan al götür. Ev kiraları semte göre değişir, çok merkezi bir yer ise pahalı olur.

Orijinalden alıntı: Kangaxx

Internet altyapısı da geri. Bulunduğunuz şehre göre değişir, merkezi yerlerde ADSL vardı, örneğin ben bağımsız paylaşımsız 2 mbit hat almıştım, idare ediyordu işte. Hızlar düşük ama önemli olan bağımsız ve paylaşımsız olması. Yoksa gideceğin şantiyede kalacağın yerde modeme birçok kişi aynı anda bağlanırsa dandik olur.

Alkol genelde yasak, yani bakkallarda marketlerde satılmaz. Bazı şehirlerde bistro / bar tarzı yerler olur ama girilecek gibi değil. Büyük bilindik otellerde içebilirsin. Bunun dışında başkentte alkol satan bir depo var, orada rakı dahi bulabilirsin ama sadece başkentte işte.

Bir de dışarıda bulunan restoranların mekanların çoğu pistir, alışman zaman alacak.

Elektronik falan alınmaz, ne lazımsa buradan al götür. Ev kiraları semte göre değişir, çok merkezi bir yer ise pahalı olur.

evde kalabilirim işte..

sidi bel abbes diye bir şehirde kalacağım.. mantık olarak düşünürsem cezayir standardı için iyi bir şehir ki tramvay yapmaya değer görmüşler..

mesela internet ücreti falan nasıldı? alkol kısmı sıkıntıymış.. internet yeterli işimi görür en azından.. orada da engellemeler falan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_mehmet -- 2 Mart 2015; 19:54:42 >

• ksk_mehmet K kullanıcısına yanıt
    internet aşağı yukarı TR fiyatları ile aynıydı ama hızlar düşük. Yani 40-50 lira vererek muhtemelen 2 - 4 mbit gibi bir şey bağlatırsın, belki de hızlar artmıştır ben TR'ye döneli 2 sene oldu.

Bulunacağın yerde muhtemelen alkol vardır ama ulu orta yapılmaz satılmaz yani, edinmenin yollarını öğrenmen gerekecek

Adamlar bir garip ama mesela şoförüm vardı, hadi karıya gidelim derdim bayrakla önde koşardı, bira lazım derdim haram derdi

Engelleme derken TR'nin büyük şehirlerine göre dışta görünüşte daha tutucu. Geçmişte İslami terör vardı, ülke hala bu travmanın izlerini taşıyor. Ama mesela TR'de engelli birçok malum site orada açılırdı öyle diyeyim sen anla

Ha bir de ülkenin kızları çok güzel ama evlenmeden flört bile edemezsin

Sonuç olarak para açısından TR'ye göre daha çok kazanırsın, bir de deneyim elde edince TR ortalamasının epey üzerinde bir kazancın olur ama hayat çok sıkıcı geçer, ben sıkıldığım için döndüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kangaxx

internet aşağı yukarı TR fiyatları ile aynıydı ama hızlar düşük. Yani 40-50 lira vererek muhtemelen 2 - 4 mbit gibi bir şey bağlatırsın, belki de hızlar artmıştır ben TR'ye döneli 2 sene oldu.

Bulunacağın yerde muhtemelen alkol vardır ama ulu orta yapılmaz satılmaz yani, edinmenin yollarını öğrenmen gerekecek

Adamlar bir garip ama mesela şoförüm vardı, hadi karıya gidelim derdim bayrakla önde koşardı, bira lazım derdim haram derdi

Engelleme derken TR'nin büyük şehirlerine göre dışta görünüşte daha tutucu. Geçmişte İslami terör vardı, ülke hala bu travmanın izlerini taşıyor. Ama mesela TR'de engelli birçok malum site orada açılırdı öyle diyeyim sen anla

Ha bir de ülkenin kızları çok güzel ama evlenmeden flört bile edemezsin

Sonuç olarak para açısından TR'ye göre daha çok kazanırsın, bir de deneyim elde edince TR ortalamasının epey üzerinde bir kazancın olur ama hayat çok sıkıcı geçer, ben sıkıldığım için döndüm.

ikinci iş tecrübem olacak ve şanslıyım ki böyle önemli bir iş olacak..

onun için havada kabul ettim..

• güncel

Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

güncel

Hocam merhaba. Öncelikle cezayire gittinizmi gittiyseniz nasıl. Bende şuan kuzey ırakta çalışıyorum ve cezayirde iş var. Gitsemmi diye düşünüyorum, ıraktan beter olmaz herhalde :)) yorumlarınızı görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Orijinalden alıntı: tristran

quote:

Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

güncel

Hocam merhaba. Öncelikle cezayire gittinizmi gittiyseniz nasıl. Bende şuan kuzey ırakta çalışıyorum ve cezayirde iş var. Gitsemmi diye düşünüyorum, ıraktan beter olmaz herhalde :)) yorumlarınızı görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Sizin meslek ne hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    oran bile erbilden kötüdür. erbil yakın türk ürün çok, kültür yakın mesela cezayirde siyah çay bulamazsın. yeşil çin çayına başlarsın. halkın konuştuğu arapça kusmaklıdır. fransızca ve berberi karışımıdır. mesafe çok fazladır türk kanallarını izlemek için 150cm çanak dikmen lazım, mesafe sadece anten için değil kültür de o kadar uzak. zor iş hacı ben sana söyliyim. kuzey ırakta restorana gittim adamlar bi donattı masayı o biçim. cezayir fakir millet birbirini yiyo. bulaşma derim. ena arif kulşi sahbi. cezayir mouşkil bizeeeef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristran -- 25 Eylül 2017; 21:26:18 >

Orijinalden alıntı: oulmes

kanka ben erbili gördüm üstüne arap ülkelerini de gördüm. sana şöyle söyliyim. erbil cennet.
    cezayirde oran eh denebilir onun harici çok sakat ve iğrenç düzeyde.
    oran bile erbilden kötüdür. erbil yakın türk ürün çok, kültür yakın mesela cezayirde siyah çay bulamazsın. yeşil çin çayına başlarsın. halkın konuştuğu arapça kusmaklıdır. fransızca ve berberi karışımıdır. mesafe çok fazladır türk kanallarını izlemek için 150cm çanak dikmen lazım, mesafe sadece anten için değil kültür de o kadar uzak. zor iş hacı ben sana söyliyim. kuzey ırakta restorana gittim adamlar bi donattı masayı o biçim. cezayir fakir millet birbirini yiyo. bulaşma derim. ena arif kulşi sahbi. cezayir mouşkil bizeeeef

Erbilde donatiyorlarda hersey pahali. Türkiyenin 3 katı. Şantiyede internet var 240 video anca izleyebiliyorsun ve 120 tl aylik veriyorum. Tv desen izlemiyorumda. Erbili pislik götüruyor. Birde erbilden sıkıldim 🤔. Bir bakalım 3 ayda bir yıllık izin verirlerse kabul ederim. Şantiyenin en güzeli olsa ne olucak şantiye zaten.

• evet erbilin dışı kötü ama erbilin içi iyi.erbildeki restorantı cezayirde bulamazsın.parası neyse veriyim de şunu yiyim dersin ama bulamazsın.yağlı ağır kuskus yemeğini bile sadece cuma günleri öğleyin yersin.tajinlere yağlı ve bol kemikli etleri doldururlar.artık gına gelir köfte tarzı yemekten.yemek konusu sıkıntı yazın aşırı sıcak ve halkın çoğu fakir dilenci yağmacı hırsız dolandırıcı ikiyüzlü sözünde durmayan dönek...... liste uzar gider.erbil cezayirden iyidir ama cezayirin parası iyiyse gidebilirsin tabi hayat senin hayatın.eğer cezayirde orana gitmiyorsan allah yardımcın olsun.dil de iğrenç. fransızca ve arapça iğrençlikte birbiriyle yarışırlar ikisi de boğazdan balgam temizler gibi konuşur. fransızca 94nasıl deniyor bir bak anlarsın. arapça da 94 için 4 90 dersin ve fiiller ğöyt hayd öğd zit gibi cins kelimelerdir.hayt çıkarmak zit devam etmek. erbildeki srilanka çayından al bol bol cezayire götür çoooook özlüycen.çantayı erzak doldur çok yokluk görücen cezayirde hacı

• Arkadaşlar bende 2 ay içerisinde cezayire gideceğim oralar da yaşayan var mı forumdan

Orijinalden alıntı: oulmes

evet erbilin dışı kötü ama erbilin içi iyi.erbildeki restorantı cezayirde bulamazsın.parası neyse veriyim de şunu yiyim dersin ama bulamazsın.yağlı ağır kuskus yemeğini bile sadece cuma günleri öğleyin yersin.tajinlere yağlı ve bol kemikli etleri doldururlar.artık gına gelir köfte tarzı yemekten.yemek konusu sıkıntı yazın aşırı sıcak ve halkın çoğu fakir dilenci yağmacı hırsız dolandırıcı ikiyüzlü sözünde durmayan dönek...... liste uzar gider.erbil cezayirden iyidir ama cezayirin parası iyiyse gidebilirsin tabi hayat senin hayatın.eğer cezayirde orana gitmiyorsan allah yardımcın olsun.dil de iğrenç. fransızca ve arapça iğrençlikte birbiriyle yarışırlar ikisi de boğazdan balgam temizler gibi konuşur. fransızca 94nasıl deniyor bir bak anlarsın. arapça da 94 için 4 90 dersin ve fiiller ğöyt hayd öğd zit gibi cins kelimelerdir.hayt çıkarmak zit devam etmek. erbildeki srilanka çayından al bol bol cezayire götür çoooook özlüycen.çantayı erzak doldur çok yokluk görücen cezayirde hacı
    Ülkem hakkında nasıl böyle konuşursun la pesevenk. seni bizim memlekette becermişler belli ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emvi34 -- 4 Ocak 2019; 12:29:24 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.