Bildirim
Çevre mühendisliği
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
bende ondokuz mayıs üni. cevre müh bölümü kazandım özelde iş imkanları oldukca iyi bi bölüm. kamudada 85-90 gibi bir puanla atandığında 2.700 maaşla başlar ve 3.330 a kadar yükselirsin zamanla. özelde daha fazla para kazanamakta olanlarla var tabi tanıdıklarımdan zamanla yükseliyorlar. -
Peki kardeşim sağolasın bende çevremden güzel bölüm diye duymuştum. Birde hazırlık okumak mecburiymiş ve yıl sonunda da sınavı varmış bu sınavı geçemezsek tekrar mı hazırlık okuyacağız? -
işte bu konuda bir fikrim yok ama öğrenirim tanıdıklardan :) -
öğrendiğime göre hazırlık okuyup sınavı geçemezsen tekrar hazırlık okumak zorundasın. yani gecene kadar okumaya devam :) zorunlu değilse okumamanı tavsiye ederim. samsunda zorunlu değilmiş ben hazırlık okumucam. yardımcı olmuşumdur umarım -
Zorunluymuş malesef :) teşekkür ederim. İnş'Allah istikrarlı bir işe sahip oluruz. Mutlu bir yuva kurarız.. -
Hocam girmişsin nereye okumuyorsun artık.Seneye girersen puanında düşüyor zaten.
Ben daha önce Çevre Mühendisliği okuyordu bıraktım.Üstelik bölüm üçüncüsü olarak girmeme rağmen.
Artılarını eksilerini yazayım.
++++++
1.Okuması zevkli bir bölümdür..
2.Puan-performans açısından iyidir.Altını çiziyorum puana göre iyidir.
3.Diğer mühendislikere göre okuması kolaydır.
4.Kız ağrılıklıdır.
5.Düşük ücretleri kabul etmek ve gayret etmek şartıyla iş bulabileceğiniz bir bölüm.
---------
1.Çalışma şartları ağırdır.Arıtma tesislerinde vs. ağır koku altında çalışmak kolay değildir.
2.Hükümetin getirdiği çevre görevlisi yasası ile Fen Fakültesinin herhangi bir bölümünden,MM Fakültesinin herhangi bir bölümünden veya Veterinerlik mezunu isen sertifika alarak çevre görevlisi olabiliyorsun.Bu mesleğin önünü çok tıkadı.
3.Kimya Müh. sık sık alanınızı işgal eder.
4.İş bulma sıkıntısı pek yoktur(ingilizce bilmek şartıyla) fakat tatmin edici miktarlar kazanmak için ya çok büyük bir şansa ya da kendi iş yerinizi kurmanızı ihtiyaç vardır.Tavan ücretler çok yüksek değildir.
Ben aile etkisiyle,biraz da 2.maddeye kızarak bıraktım bölümü.Hala değerli bir bölüm fakat çok fazla yok katedmesi gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 30 Temmuz 2013; 10:12:50 >
-
Hocam rahat etmek için evlenmesekte olurda, minümum ve maksimum maaşları söyler misin? Hazırlık göreceğim için ingilizcede öğrenmiş olurum :) Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.. -
quote:
Orijinalden alıntı: kartalkoyun
Hocam rahat etmek için evlenmesekte olurda, minümum ve maksimum maaşları söyler misin? Hazırlık göreceğim için ingilizcede öğrenmiş olurum :) Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için..
Valla max 3500-4000 civarı gördüm ben hocam. -
İyiymiş :) -
quote:
Orijinalden alıntı: kartalkoyun
İyiymiş :)
Senin için iyiyse ne ala.Yanlız bu söylediğim İTÜ mezunu ve çok iyi bir firmada çalışıyor.Çok çalışman lazım.Sakın boşverme yoksa proje bürosuna mahkum olursun. -
hayatımızın bir döneminde sıkı çalışmak zorundayız -
okulu hiç sınıf tekrarı yapmadan bitirirsen güzel :) benim bu konuda kendi adıma endişelerim var çünkü beş yıldır fen bilgisi görmeden kazandım :) aslında eşit ağırlıkcıyım :) fakat çevremde herkes çevre mühendisi olduğu için yardımcım çok olacak :) ablam eniştem çevre müh. çevre müdürlüğünde calısıyorlar ve calışması kamuda gayet rahat merak etme :) araziye cıkıyorsun arada bir denetime fln gidiyorlar. güzel bir bölüm :) ama ben büro açmayı düşünüyorum iyi kazanılıyor :) hayırlısı hakkımızda :) -
amin kardeşim -
çevren varsa git. Ama çevren yoksa gitme. Ben selçuk üniversitesini derece yapmış iken 3.sınıfta bıraktım mezun çok fazla ataması az. Büyük projelerde çed kaldırıldı. İnşaat mühendisi her zaman önünüzdedir projelerde özellikle. Geleceğin mesleği diye 2 yıl önce geldim gelecek felan göremedim. 96 yılının öss puanlarına bakarsan dokuz eylül çevre mühendisliği bazı üniversitelerin tıp fakültesi ile aynı puanda idi. Şimdi 196 puanla çevre mühendisliği var 15 mat 10 türkçe yapan insan çevre mühendisi oluyor. Çevrenin türkiyede daha 10 yılı var gelişmekte olan bir ülke için çevre popüler değil. Ancak avrupada iş alanları oldukça geniş. DAha iyi bir bölüme git derim. inşaat oku mesela çift anadal çevre yap zaten 36 kredi veriyorlar yarsından muafsın 10 ders ile çift diploma sahibi olursun -
Ata ünide çift anadal seçeneği var mı ki zaten puanım yetmezki inşaata -
işin bide şu durumu var git gitme diyorlar ya kazandın sonucta gitmezsen eğer okul puanın düşecek seneye daha fazla calısman gerekecek bir sene daha kaldırabilir misin vs vs.. ugrasma sen git bu bölüme derim ben kamu istiyosanda kpss ye iyi calısırsın ne olacak bir yıl sıkacaksın kendini zor bişey değil sonucta
kafanı hiç karıştırma
-
bir yıl hazırlık okuyacakmışsın. Bana sorarsan hazırlıkta otur çalış puanlar her sene düşüyo inşaat kazanmak çok zor değil. sınava çalış ve tercih yaparken ön koşulları oku hazırlık olmayan üni.ye git atıyorum sivas cumhuriyet üni. orada hazırlık yok ayrıca çevre müh. de var ilk sene dersleri zorla ortalama yap çevre ile çift anadal yap. Benim arkadaşım yapıyor şuan o kadar çok ortak ders varki 20 ders çevre müh. aldıktan sonra hem inşaat hem çevre müh. olacak. Hazırlık olmasa neyse derim. AYrıca hazırlığı başarırsan hazırlık olan üniyede gitsen yeni gittiğin okulda hazırlık okumamış olursun. Hem kaybın olmayacak hem İnşaat müh. olacaksın fena mı. Ben öyle yaptım mesela hemde sınava hiç çalışmadım bıraktım makine müh. gittim çevre müh. her zaman okunur. Benim sınıfımda evli çoluk çoçuk sahibi insanlar vardı. 196 puan ile insan çevre müh oluyo. Akrabam vardı öylesine girdi o bile kazandı çevre müh. Eğer çevren yoksa yukarıda dediklerimi bir düşün denir ne kaybın olabilir ki
-
Atıksu arıtma tesisleri o kadar da kötü yerler değil korkmayın :D -
Arkadaşlar. Ben Samsun 19 Mayıs üniversitesi 4. sınıf çevre mühendisi öğrencisiyim. Öncelikle Çevre mühendisliğini iyi araştırmanızı tavsiye ederim. Yeni gelen 1. sınıflar hep çevre düzenlemesi gibi fikirlerle geliyor. Mesela Bir binanın kanalizasyon bağ bahçe düzenlemesi gibi. Çevre mühendisliği bu değildir. O işlere peyzaj mimarlığı bakar. Öncelikle çevre mühendisliği Atık temizleme üzerine kurulu mühendislik sistemidir. Ana gayesi budur. Fakat diğer iş alanlarınada değinicem. Bir hocamızın lafı vardır. Bizim mühendisliğimiz su ve insan hayatı olduğu sürece devam edecektir. Çok doğru bir laf. İnsanların oluşturduğu su atıkları katı atıklar evsel atıklar vb. hepsiyle biz ilgileniyoruz. Bizim mesleğimizde para sınırı yoktur. Her meslekte oldugu gibi. Siz kendinizi ne kadar geliştirirseniz o kadar ekmeğini yersiniz. Bakın ben 2 senedir staj yapıyorum. Staj yaptıgım yerlerden bir tanesi arıtma tesisiydi. Tesisin neredeyse %80 i çevre mühendisiydi. Stajerleri saymıyorum. Yani iş konusunda sıkıntıya düşücek bi durumumuz yok. Arkadaşlar yeni bir bölüm oldugu için mesliğin temellerini bizler atıyoruz. Bir makina veya inşaat mühendisi gibi değilliz. 1970 senesinde işe girmiş makina mühendisi hala piyasada bunu da göz önünde bulundurun. Tamam köklü meslekler herzaman iş bulur ama iyi pozisyonlarda bulamaz. Çevre mühendisliğinin geçmişi 20 senedir. yani 4 seneden 5 dönem mezun vermiştir. Piyasada yeni yeni nitelikli insanlar var. Bu bizim içini iyi birşey.
Meslek gruplarına ve iş alanlarına gelince. Arkadaşlar temel olarak aklınıza hangi katık geliyorsa orda bir çevre mühendisi var olmak zorundadır. Kanun kural bunu söylüyor. Hastane fabrika Katı atık depolama yerleri. (İlaç firmaları) geri dönüşüm tesisleri. Bunlar temel çalışabileceginiz yerleri. Alacağınız İSO belgeleriyle, İnşaat şantiyelerinde. İş ve iş güvenliği uzmanlığında, Bakanlıklarda belediyelerde Devlet su işlerinde.İSKİ de ve aklıma gelmeyen bir çok yerde. (Özellikle belediyeler deli gibi arıyor. İlçenin pis sularını yönetebilmek için. Belediyeler bizim için çok önemli.) Şunu unutmayın arkadaşlar. İnsan hayatı oldukça bizde varız.
Maaş konusuna gelince. Benim bir üst dönemim mezun oldu. Erkekler askere gittiler asker olamayana iş yok :) Bayan arkadaşlar hemen iş buldular. Bir arkadaşım 1.500 lirayla başladı. Sabah 9 akşam 17.00 Artı primi var. Bir arkadaşım belediyede işe girdi. Proje üretiminde şuan maaşı 1400 lira altına araba verdiler. Erkeklerden daha haber yok askerten dönünce bakıcaz. :) Bir mühendis deneyimsiz 1500 lira kazanabiliyorsa öpüp başına koymalı. Ayrıca çevre danışmanlık şirketlerinin kazançları ortada. En kötü atık kontrolu bugun 300 tlden başlıyor. Ayda 2 kere bu olmak zorunda 600 tl demektir. 10 firmadan 6 bin Tl. İmza çok önemli birşey :)
Kısacası arkadaşlar çevre mühendisine her yerde iş vardır. Biz simdiden iş başvurularını kontrol etmeye başladık. Çevre mühendisi olarak arattıgınız zaman internette en az 25 ilan çıkıyor tek sitede.Değerlendirmenizi iyi yapın. Ve mutlaka tercih etmeden önce Çevre mühendisi okuyanı ve çalışanıyla görüşün. Yeniliğe çok açık olan bir meslek oldugu için mevzuat değişebiliyor.
Son olarak bu detayı eklemek istiyorum. 3 4 yıl piyasada çalışmış çevre mühendisinin aldığı maaş 4 bin 5 bin arasıdır. en kötüsü 3 bin alır. Örnekleri çok mevcut. Çevre mühendisliği odasından takip edebilirsiniz maaş çizelgelerini. Kaliteyi düşürmemek için yani hamal gibi çalışmamak için maaş çizelgesi tutan tek odadır. Bu maaş çizelgesine göre iş ilanları ve maaş teklifleri sunulur saygılar.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X