Tek karar vermemiz gereken: stoch'un 10 numara oynaması mı alper'in 8 numara oynamasımı bizi daha kolay ileriye taşır ?
Zaten hepimiz defansa (Hak,skrtel,kjaer,wiel) ileriyede (Lens,Rvp,Sow) yazıyor. Topalın yeride yüzde 80 , E salihte oynatılmalı . Geriye Tek bir soru işareti kalıyor.
Ya stoch'u 10 numara oynatıp 4-3-2-1 oynayacağız şöyle =
Yada alperi 8 oynatıp 4-3-3 oynatacağız şöyle =
Bir diğer konuda ya topal defanstan topu alır almaz kanatlara uzun çıkarmayı veya forvete aşırmayı veya ileri ikiliye pas vermeyi hızlı bir şekilde ezberleyecek yada bunu ayağı daha temiz olan romanla deniycez.....
Yoksa işimiz zor.
Hangisi daha mantıklı sizce ?
Şimdi Türkiyenin en iyi stoperleri elimizde, Skrtel&Kjaer
Sol kanata HaK mı ismail mi? Koridor olmasın istiyorsak HaK derim ben.
Sağ kanata Şener mi VdW mi? VdW daha stabil adam, Şenerin bir maç coşup bir maç koridor yapma riskini alamayız.
M.Topal Türkiyenin en iyi ön liberosu.
Forvete RvP herkes hemfikir sanırım.
Geriye kaldı ortasahaya 3 adam ve bir de Forvet ya da SS(Forvet arkası), kanat oyunu oynayacağımız kesin, fenerbahçe ne yaparsa yapsın bekleri ileri süren kanatlarla senkronize oynatan bir kanat takımıdır, kanatların birisi Lens kesin sanırım, yeni aldık yedek atçak değiliz, sağ kanata lens sol kanata Sow oynatabiliriz bana kalırsa, forvet arkası da Salih oynayabilir, göbeğe de bütün bunları idare edebilcek sağlam bir oyun kurucu lazım, Alper mi Ozan mı? Bence Ozan, değişmeli de olabilir, Stoch sow yerine girebilir, hatta Sow forvete çekili stoch sol kanata yine RvP yerine geçebilir, yeri gelir salihin pozisyonuna SS olarak RvP oynatılır, forvete sow sol kanata Alper ya da V.Şen gelebilir, bir çok alternatif var.
Ancak M.Topalı oynatacağımız kesinse, ve bir forvet arkası pozisyon kesin oynatacaksak taktik belli; 4-1-3-1-1
İlk kadro mantıklı. İsmail yerine Hasan Ali olması şartıyla. İsmail kim ?
Salih ve Alper çıtkırıldım oyuncular maalesef.Ligi kaldırılar da Uefa'da belli seviyede sıvazlayacakları ve pasifize olacakları çok açık.
Sow,Persie ile dönüşümlü oynayacak gibi geliyor;takımda adam geçme ve dribling-şut yeteneği olan Stoch, biraz Alper ve henüz takımda görmesek de Lens var.
Bence 4-2-3-1 ideal sistem. 4'lünün önünde Topal&Alper ya da Topal&Salih.
Ancak 4'lünün önündeki 1 adet Mdo yapılı oyuncu Stoperlere yanaşıp Huni yapacak diğer hücumsal yönü de olan oyuncumuz iyice ortaya kayacak ama bu sırada sol ve sağ bekler bindirme yaparak ofansif anlamda etki gösterecek.Ancak bu şekilde ekmek yenir. Beklerin önünde oynayan oyuncuların defansif katkısı önem arz ediyor.
Atıf gereken şansı alırsa çok güzel işler yapar,joker oyuncu benceortaya çek kanada çek her türlü uyar;Lens ile Stoch'u 3'lünün kenarlarına yazarım,ilerde ise Rvp&Sow dönüşümü.
Volkan şen rotasyon,Fernandao rotasyon,Souza Topal'ın muadili olarak kalmalı.Atıyorum Manchester deplasmanında Souza &Topal yaparsın 2'liyi.
Ozan Tufan bence kiralanmalı idi,futbolcu olacak diye Fb'de forma verilmemei gereken bir isim.Yıldız potansiyeli de yok zaten.Ne hücumu ne defansı var,karambol oyuncusu kısaca,yakışmıyor Fenerbahçe'ye.Aziz Yıldırımın istifa etmeden ya da bırakmadan kulübe son hediyesi oldu sanırım.