Şimdi Ara

PALİT GTX260 SONİC vs ZOTAC GTX260 SYNERGY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neredeyse 1 ay olacak hala ekran kartı alamadım KARARSIZLIKTAN

atiyi kafadan eledim nvidianın yazılımsal desteğini ön planda tutarak ve şuana kadar hep nvidia kullanmış olarak

şimdi kafamda 2 kart var bütçem ikisine de yetiyor

PALİT GTX260 SONİC

http://www.exa.com.tr/palit/ekran_kartlari/palit_gtx-334-7458.html

ZOTAC GTX260 SYNERGY

http://www.exa.com.tr/zotac/ekran_kartlari/zotac_gtx-334-7916.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_OzaN -- 11 Temmuz 2009; 19:16:46 >

• Palit GTX 260 in hayırlı olsun kardeşim (yani palit)
  • acayip aydınlatıcı oldu gerçekten

ben 192 core ile 216 core arasındaki performans farkını soruyorum yoksa palit kartın daha iyi olduğunun farkındayım
  • Örnek olarak:
    8800GT (112sp) -----> 8800GTS (128sp) aynı saat hızlarında aralarında %5-6 fark olur (her zaman değil)

GTX260 (192sp) -----> GTX260 (216sp) aynı saat hızlarında aralarında %9-10 fark olur (her zaman değil )
  • 3-4 fps fark olur hissetmezsin bile. Arada 60 tl fark var değmez kesinlikle. GTX260 Synergy yi al.
  • sorduğun soru çok kek be kardes tabiki ewet arada uçurumlar olmasa bile küçük bi vadi kadar var
  • ya %10 fark olduğunuda biliyorum

ben imzamdaki sistemimde bu farkı hissedermiyim oyun oynarken onu soruyoum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XFX 6950 / MSI GTX 560ti twin
    14 yıl önce açıldı
    Zotac GTX 275 vs Palit GTX 275
    16 yıl önce açıldı
    Powercolor Hd 5850 Pcs+ Garantili
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ultimate_QzaN

ya %10 fark olduğunuda biliyorum

sen al dene bizde bilgilenelim.

sanki sorunun cevabı çok kolay.ortalama %10 fark var.senin sisteminde bu farkı verecek mi nerden bilelim.%10 değilde %6 fark hisset.yani 110 fps mi alırım 106 fps mi alırım diye soruyorsun.ortalama %10.kesin bir şey sana kimse söyleyemez.bu arada palit overcolcklu bir model.o yüzden fark daha fazla olacaktır.

başka bir teori;

palit az performans gösterecek synerji aynı performansı gösterecek diye düşünme.palit ile synerji arasında senin siteminde en az %15 fark olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kloroform -- 11 Temmuz 2009; 17:34:00 >

• quote:

Bu sorunun cevabı al bu elma buda armut gibi olmayacaktır...Oynadığın oyuna göre değişecektir.sorulması gereken 'olsa dahi çok düşük bir performans farkının 60 tl ye deyip deymeyeceğidir..? Gerçi bunuda biliyorsundur sen ama;
    Oyun oynarken 30 fps üzerni insan gözü zaten seçemez.Yani sen 60 fps ile de oynasan birşey değişmeyecek.DAha performaslı kart tabiki daha iyidir...Ancak sen şu an için 60 tl ye alacağın % 5 lik perdormansı parayı bir köşeye koyup vakti gelince alcağın yeni bi,ekran kartına eklediğinde alacağın performans &100 ü bulacaktır....

• quote:

Orjinalden alıntı: dilmutt

quote:

sen al dene bizde bilgilenelim.

sanki sorunun cevabı çok kolay.ortalama %10 fark var.senin sisteminde bu farkı verecek mi nerden bilelim.%10 değilde %6 fark hisset.yani 110 fps mi alırım 106 fps mi alırım diye soruyorsun.ortalama %10.kesin bir şey sana kimse söyleyemez.bu arada palit overcolcklu bir model.o yüzden fark daha fazla olacaktır.

bu farkı hissedip hissetmeyeceğimi bilenler var forumda merak etme

gtx 275 alıcam aslında ama sistemime fazla geliceğini biliyorum o yüzden almıyorum

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sanırım palit alıcam ama kararım heran değişebilir böyle dengesiz biriyim

çünkü eğer 19" monitörde iki kart arasındaki fark çok azsa fazla para vermek istemiyorum

• quote:

şimdi hocam sen kesin ve net cevap beklıyosun.senın soruna kesin cvp verebılmek için gtx 260 core 192 ve 216 modellerini kullanmak lazım,ayrıca senın sistemının benzerı yada aynısını kullanmak lazım.

core 192 ve 216 kullandım fakat aradakı farkı ben farketmedım açıkcası %10 falan dıyorlar fakat ben %10 oldugunada inanmıyorum.heleki sağlam sistem isteyen oyunlarda (yanı ortalama fpsnın 25-30 oldugu) ben açıkcası hiçbir fark görmedım desem yeri var (belki 1-2 fps).

zaten oyundan oyunada değişen bir olay bu durum onun için genelleme yapmakta pek doğru değil.ama ben olsam 192 lik modeli almam içimin rahat etmesı için.heleki palit hiç almam heleki oc ürün hiç almam.bunlar benden sana tavsıye

• quote:

bu farkı hissedip hissetmeyeceğimi bilenler var forumda merak etme

sana bu konuda kesin cevap verebilecek biri yok.çünkü bu sorunun kesin bir cevabı yok.her duruma göre değişen bir soru.
  • quote:

heleki sağlam sistem isteyen oyunlarda (yanı ortalama fpsnın 25-30 oldugu) ben açıkcası hiçbir fark görmedım desem yeri var (belki 1-2 fps).

20 fps aldığın bir oyunda zaten 2 fps %10'a tekabül eder.
  • Buyur burdan bak o zaman. 3 tane GTX260 var. GTX260, GTX260 216sp, Zotac GTX260^2

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-cards-charts-2009-high-quality/benchmarks,58.html

Mesela birkaç tane örnek vereyim.

Far Cry 2 (1680x1050, 4AA, 8AF, Very High Quality)
    http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-2009/Far-Cry-2,1174.html
    192SP=48.8
    216SP=50.8

Left 4 Dead (1680x1050, 4AA, 8AF, Very High Quality)
    http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-2009/Left4Dead,1181.html
    192sp=88
    216sp=92.5

Edit: Linki yanlış koymuşum düzelttim.http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-cards-charts-2009-high-quality/benchmarks,58.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XxTRxX -- 11 Temmuz 2009; 17:54:30 >

• quote:

quote:

heleki sağlam sistem isteyen oyunlarda (yanı ortalama fpsnın 25-30 oldugu) ben açıkcası hiçbir fark görmedım desem yeri var (belki 1-2 fps).

yine cımbızla çekmiş almışın.fakat yanlış almışın 25-30 fps dıyorum 2 fpsde %7-8 eder.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iktyas

quote:

quote:

yine cımbızla çekmiş almışın.fakat yanlış almışın 25-30 fps dıyorum 2 fpsde %7-8 eder.

böyle gıcık bir yanım var.bazen bende çözemiyorum kendimi

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: iktyas

quote:

quote:

böyle gıcık bir yanım var.bazen bende çözemiyorum kendimi

öyle benle uğraşıyosun haa

• quote:

Orjinalden alıntı: emreonal69

Örnek olarak:
    8800GT (112sp) -----> 8800GTS (128sp) aynı saat hızlarında aralarında %5-6 fark olur (her zaman değil)

GTX260 (192sp) -----> GTX260 (216sp) aynı saat hızlarında aralarında %9-10 fark olur (her zaman değil )

8800GT ile 8800GTS arasında 16 sp unit fark var, bu fark dier karşılaştırmanda'ki GTX260 larda 24 sp unit, yani 8800 karşılaştımasına gerek yoktu, çünki aradaki sp unit sayısı fazla bu sebepten fark yüksek bu normal 1 şey. yinede belki 1 çok kişiye lazım olabilicek bu bilgilendirme için teşekkürler.

@Ultimate_QzaN

Arkadaşım kullandığın system üzerinde aradaki fark çok fazla değil ve kullandığın CPU ile zaty 2'side nerdeyse eşit performance sergiliycek'ler, yani kafana takıcaın 1 fark oluşmaz merak etme, fakat aralarındaki ortalama farkın konu olduu testler'i kafana takıyorsan şöyle söyliim ; 2'side aynı chip biliyorsun fark 24 sp bunuda biliyorsun peki bu farkın ne olabiliceini 1 az düşünürsen çok basit 1 şekilde bulursun testlerde bu kartlar ortalama fps üzerinden değerlendirilir yani (en düşük kare + en yüksek kare = ortalama kare) örnek veriyorum; test esnasında testin 1 yerinde core 216, 29 fps ye indi ve başka 1 yerinde'de 300 e çıktı aradaki kare ortalaması (29fps >----- 135.5 fps ----> 300fps), aynı test'te core 192 dier modelinin fps 29'a düştüü yerde 27fps, çıktıı yerde ise 280fps'ye çıktıını düşün ortalama karesi ne olur ? (27fps >----- 126.5fps ----> 280fps) aradaki fark nekadar yüksek duruyor dimi ? (core 216 > 135.5fps, core 192 ise 126.5fps aradaki fark 9 kare fakat ortalamada, herhangi 1 sahnede 1'i dierinden 9 kare önde değil bu yanlış anlaşılıo ) bu durum sadece bu 2 kart için değil piyasadaki bütün VGA karşılaştırmaları için geçerli, fakat sana oyun oynamak için 30 yada 60 bilemedin online oyun için 100 kare gerekiyor.
    Şimdi burdan yola çıkarak sence aradaki fark çok yüksekmi değilmi ? 1 düşün, en azından aradaki fark seni etkilermi etkilerse nekadar etkiler bu yönde 1 fikir sahibi olaman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 11 Temmuz 2009; 18:10:59 >

• peki ğretim konusunda zotacmı daha kaliteli yoksa palitmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_OzaN -- 11 Temmuz 2009; 18:42:30 >
  • quote:

peki 216 core almaya karar verdim dersek palit iyi bir markamı

Bu göreceli olabilir yani neye göre kime göre iyi marka şeklinde, fakat ben şöyle söyliim bana göre kötü 1 marka değil ortalama 1 marka, yani daha kötüleri var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.