Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
100.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yirmisekizli

Beni gumrukten aradilar ve paketimde telefon oldugu icin geri yollayacaklarini soylediler. Gitmeme gerek yokmus. Bu durumda imei kayitli olsaydi bile telefonu alamayacaktim. Simdi ae icin saticiya onay suresini uzatmasini mi soylemem gerek? Tekrar gonderim sureci icin. Kayitli imei verip degisturtip paketin disina yapiztirmasini soylesem tel oldugu belli olacak. Nasil bir yol izlememi tavsiye edersiniz?

Selam...
    Süreyi uzatmakta fayda var. Paketin onlara ulaşması zaman alacaktır. Kayıtlı IMEI olayi konusunda yorum yapamayacağim, biraz riskli gibi. Dispute açıp, para iadesi talep edebilirsiniz ama sonuç lehinize olur mu bilmiyorum doğrusu. Benzer bir örnek okumadim şimdiye dek.
    Tekrar göndermelerini isteyecekseniz, bu kez telefonu kutusundan çıkarıp göndermelerini isteyebilirsiniz (tabi ki zarar görmesin diye etrafina koruyucu sarmalarını hatırlatmakta fayda var). Böylece içinde kutu olmayacağı için kargo paketinin şekli geometrik bir şekil almamış olur. Ayrıca paketin üzerine "FM transmitter 9,5 $ ", "DC adaptor 8 $" , "USB Wireless Mouse 16,5 $" , "3 Way Car Cigarette Charger 5,96 $" yazmalarını isteyebilirsiniz (ya da buna benzer basit şeyler olabilir). Bunlar benim aklıma gelenler.
    Umarım sonuç istediğiniz gibi olur.
    Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: mertk99

quote:

Beni gumrukten aradilar ve paketimde telefon oldugu icin geri yollayacaklarini soylediler. Gitmeme gerek yokmus. Bu durumda imei kayitli olsaydi bile telefonu alamayacaktim. Simdi ae icin saticiya onay suresini uzatmasini mi soylemem gerek? Tekrar gonderim sureci icin. Kayitli imei verip degisturtip paketin disina yapiztirmasini soylesem tel oldugu belli olacak. Nasil bir yol izlememi tavsiye edersiniz?

Selam...
    Süreyi uzatmakta fayda var. Paketin onlara ulaşması zaman alacaktır. Kayıtlı IMEI olayi konusunda yorum yapamayacağim, biraz riskli gibi. Dispute açıp, para iadesi talep edebilirsiniz ama sonuç lehinize olur mu bilmiyorum doğrusu. Benzer bir örnek okumadim şimdiye dek.
    Tekrar göndermelerini isteyecekseniz, bu kez telefonu kutusundan çıkarıp göndermelerini isteyebilirsiniz (tabi ki zarar görmesin diye etrafina koruyucu sarmalarını hatırlatmakta fayda var). Böylece içinde kutu olmayacağı için kargo paketinin şekli geometrik bir şekil almamış olur. Ayrıca paketin üzerine "FM transmitter 9,5 $ ", "DC adaptor 8 $" , "USB Wireless Mouse 16,5 $" , "3 Way Car Cigarette Charger 5,96 $" yazmalarını isteyebilirsiniz (ya da buna benzer basit şeyler olabilir). Bunlar benim aklıma gelenler.
    Saygılar...

teşekkür ederim. ae de cihazın geri gönderimi tamamlandığında para iadesi alan olmuştur diye tahmin ediyorum. Posta parası kesilir tabi. Ben tekrar gönderim isteyeceğim. İmei vereceğim ama paketin dışına yapıştırmasını istemeyeceğim. Dediğininz gibi farklı bir şey yazdırırım. Glediğinde gümrük sorunu olursa bu sefer imei silahını devreye sokarım

• quote:

teşekkür ederim. ae de cihazın geri gönderimi tamamlandığında para iadesi alan olmuştur diye tahmin ediyorum. Posta parası kesilir tabi. Ben tekrar gönderim isteyeceğim. İmei vereceğim ama paketin dışına yapıştırmasını istemeyeceğim. Dediğininz gibi farklı bir şey yazdırırım. Glediğinde gümrük sorunu olursa bu sefer imei silahını devreye sokarım

IMEI olayini şimdi anladim galiba :)
    Yanlış anlamadıysam, satıcıdan telefonun IMEI numarasını sizin vereceğiniz imei no ile değiştirip göndermesini isteyeceksiniz. Mantıklı görünüyor. Yalnız bu kez başka bir isim adına göndermelerini istemenizde fayda var. Tekrar gümrüğe takılırsa IMEI olayi bile inandırıcı olmayabilir.
    Gümrük işinde şans faktörü çok önemli. Tmallbox, minideal gibi telefon, bilgisayar, tablet satan sitelerden gelenler takılmayabiliyorken, Aliexpress gibi her türlü ürün satan bir siteden gelen paketlerin takılmasının başka bir izahı yok sanırım.
    Umarim herşey istediğiniz gibi olur ve telefon elinize ulaşır.

• Arkadaslar bende aldim bu cihazdan ama gumrukte takildi maalesef neyse ayin 17sinde Gaziantep gumrugune geldi gittim gordum tabi vermediler geri gidecek dendi ancak hala oyle duruyor . Kac kere aradim ama soyledigi tek sey telefon oldugu icin cok fazla islem oldugu soyleniyor bu hafta gondericez dedi gorustugum dingil . Paypalda dispute actim tmallbox'tan almistim . Valla onlar bize gelmeden para vermeyiz diyor . Yapilacak en mantikli sey bankaya itiraz dilekcesi vericem . Alabilirsem alicam . Kendi paramizla rezil olmak bu olsa gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuasH

quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

quote:

Sanırım bende takıldım gibi 5 gündür pimde bekliyor

Cevap:  JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ

Hocam benim aşamalarda sizinki ile aynı. Benim ki 1 haftadır PİM'de bekliyor. Yaşadığım şehirdeki PTT'ye sordum. Gümrüğe girmiş çıkınca buraya gelir dedi ama onunda çok bilgisi yok bence bu konuda. Bu kadar zaman niye bekletiyorlar acaba? Tebligat filanda gelmedi, gümrükten. Beklemeye devam.

Hala bir hareketlilik yok arkadaş takılacaksada takılsın artık. Yeter sıkıldım bu oyundan.

Hocam benim paket Singapur'a ulaşmış bugün. İnşallah tatilden önce ellerinde olur. Siz de bir gelişme var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut Aşkın

Arkadaslar bende aldim bu cihazdan ama gumrukte takildi maalesef neyse ayin 17sinde Gaziantep gumrugune geldi gittim gordum tabi vermediler geri gidecek dendi ancak hala oyle duruyor . Kac kere aradim ama soyledigi tek sey telefon oldugu icin cok fazla islem oldugu soyleniyor bu hafta gondericez dedi gorustugum dingil . Paypalda dispute actim tmallbox'tan almistim . Valla onlar bize gelmeden para vermeyiz diyor . Yapilacak en mantikli sey bankaya itiraz dilekcesi vericem . Alabilirsem alicam . Kendi paramizla rezil olmak bu olsa gerek

Geçmiş olsun.
    Bu telefon işi çok riskli olmaya başladı. Gümrüğe takılma oranı son dönemlerde bir hayli arttı. Umarım paranızı geri alabilirsiniz...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Umut Aşkın

Arkadaslar bende aldim bu cihazdan ama gumrukte takildi maalesef neyse ayin 17sinde Gaziantep gumrugune geldi gittim gordum tabi vermediler geri gidecek dendi ancak hala oyle duruyor . Kac kere aradim ama soyledigi tek sey telefon oldugu icin cok fazla islem oldugu soyleniyor bu hafta gondericez dedi gorustugum dingil . Paypalda dispute actim tmallbox'tan almistim . Valla onlar bize gelmeden para vermeyiz diyor . Yapilacak en mantikli sey bankaya itiraz dilekcesi vericem . Alabilirsem alicam . Kendi paramizla rezil olmak bu olsa gerek

Geçmiş olsun.
    Bu telefon işi çok riskli olmaya başladı. Gümrüğe takılma oranı son dönemlerde bir hayli arttı. Umarım paranızı geri alabilirsiniz...

Umarım hocam umarım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

IMEI olayini şimdi anladim galiba :)
    Yanlış anlamadıysam, satıcıdan telefonun IMEI numarasını sizin vereceğiniz imei no ile değiştirip göndermesini isteyeceksiniz. Mantıklı görünüyor. Yalnız bu kez başka bir isim adına göndermelerini istemenizde fayda var. Tekrar gümrüğe takılırsa IMEI olayi bile inandırıcı olmayabilir.
    Gümrük işinde şans faktörü çok önemli. Tmallbox, minideal gibi telefon, bilgisayar, tablet satan sitelerden gelenler takılmayabiliyorken, Aliexpress gibi her türlü ürün satan bir siteden gelen paketlerin takılmasının başka bir izahı yok sanırım.
    Umarim herşey istediğiniz gibi olur ve telefon elinize ulaşır.

Bu hiç mantıklı değil..Gümrükteki görevliler bu telefonlara aşina oldular..Hiç bir şekilde bunu yemezler.Imei sorgulayacaklardır.O imei de başka telefona kayıtlı görünecek.Bu durumda imei klonlama suçu üzerinizde kalacak.Daha önce forumda bir arkadaş bu yöntemle duckrockdan satın aldığı telefonu tamire gittiği bahanesiyle gümrükten geçirdiğini yazmıştı.Ancak hatırladığım kadarıyla o htc telefon getirmişti ve imei Türkiyedeki aynı model eski bir htc üzerine kayıtlıydı.Jiayu ise Türkiye'de satılmıyor.Dolayısıyla imei değiştirmek bir çözüm olmaz.Bu telefonları getirmek isteyen riske girecek..Uzun bekleme süresi ve hatta parayı bile gözden çıkaracak iradede olmalı.

• biz gecirdik ama gümrük baya sorun takılam çok fazla
  • Bir de yukarıdaki mesajıma eklemeliyim ki yasa gereği böyle bir durumda telefona el konulur.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam benim aşamalarda sizinki ile aynı. Benim ki 1 haftadır PİM'de bekliyor. Yaşadığım şehirdeki PTT'ye sordum. Gümrüğe girmiş çıkınca buraya gelir dedi ama onunda çok bilgisi yok bence bu konuda. Bu kadar zaman niye bekletiyorlar acaba? Tebligat filanda gelmedi, gümrükten. Beklemeye devam.

Hala bir hareketlilik yok arkadaş takılacaksada takılsın artık. Yeter sıkıldım bu oyundan.

Hocam benim paket Singapur'a ulaşmış bugün. İnşallah tatilden önce ellerinde olur. Siz de bir gelişme var mı?

31/01/13 20:55 2013-01-31 20:55:00 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi SINGAPORE (Yurt Disi)

Benimkide ulaşmış şuan çinde tatilmi hocam?

• Minidealdan 25inde siyah olanından sipariş vermiştim dün gece ellerinde kalmadığına ve silver olandan istersem gönderileceğine dair. özür dilemişler. ben de olsun kabul ettim ama kargoyu bugün istiyorum dedim yollamışlar sağolsunlar. beklemedeyim. umarım gelecek bu sefer
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

31/01/13 20:55 2013-01-31 20:55:00 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi SINGAPORE (Yurt Disi)

5-20 Şubat arası Çin'de tatil. Bayramları var onların.

Ne zaman ellerine geçer acaba? Yarın Tmallbox ile bir görüşeyim. Umarım tatilden önce ödemeyi yaparlar. Ayın 3'ünden önce başka bir sipariş geçmem gerekiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

5-20 Şubat arası Çin'de tatil. Bayramları var onların.

Ne zaman ellerine geçer acaba? Yarın Tmallbox ile bir görüşeyim. Umarım tatilden önce ödemeyi yaparlar. Ayın 3'ünden önce başka bir sipariş geçmem gerekiyor.

Ben bir süre bekliyeceğim yada umi x1 deniyeceğim. Umi nin kutusu baya küçük. Veya kutu olarak alternatif bulabilirsem (küçük ve ince kutu kitap kalınlıgında ) onu sipariş vereceğim.

• şuanda en sorunsuz site veya kargo hangisi,?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Selam...
    Saygılar...

aynen katılıyorum bu yoruma...

şunu merak ediyorum ben...
    aldığım dükkan sirkülasyonu çok fazlaolan bi dükkan aliexpress te,
    paketleme için başka boylarda kutuları olması gerek diye düşünüyorum...
    yeniden paketle için...
    paket geri döndüğünde bunu iyi bir şekilde anlatmak lazım :)
    biz de ingilizce tarzanca, satıcı kızlarda ingilizce tarzanca anlaşmak zor....

• quote:

Orijinalden alıntı: Ukkaşe

Hayırlı olsun güle güle kullan. Ama bu kılıf işine gıcık oldum. Turuncu kılıfmı olur hiç siyah telefona. Bende tmalbox dan aldım ve aynı şekilde turuncu kılıf göndermişler. Oysaki justine sıkı sıkı tembih etmiştim siyah olsun diye.
    Dikkatimi çekti de paketleme şekli aynı. Benim paketde aynı boyutta ve sarı bantla sıkı sıkıya sarılmış. Gümrük işinin şansa bağlı olduğunu tekrar anlamış olduk. Aynı şekilde aynı renkte aynı boyutta olan paketlerin kimisi geçiyor kimisi kalıyor.
  • Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) 31/01/2013 22:45:37

Bu Şekilde duruyor acaba ne zaman belli olur arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Anzav

Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) 31/01/2013 22:45:37

Bu Şekilde duruyor acaba ne zaman belli olur arkadaşlar...

Bugün de belli olabilir, 1 hafta sonrada. Şansına artık.
  • Anladım desene bekleye bekleye kendimizi yiyecez :) Bazı arkadaşlar yazmışlar 48 saatte geçti geçti yoksa gümrüğe sevk oluyor bunun bir doğruluğu var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.