Şimdi Ara

Cevap: Halkla bu kadar fazla alay edilmemeli..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aynı dönem içinde ülkeleri birbiri ile kıyaslamayı anlarımda, 2014 yılını 40 yıl öncesi ile kıyaslamak ? Onuda geçtim kuyruk yok diye bu kadar sevinmek ?

Bana sadece birşey söyleyin ; Türkiye şuan ki politik ve ekonomik koşullarla hangi ülkeden 1 adım önde. İnsani Kalkınmışlıkta hangi ülkelerden önde.

Pişmiş kelle gibi sırıtmaya benzemiyor bu işler

Cevap:  Halkla bu kadar fazla alay edilmemeli..

• 40 yıl değil 10-15 yıl olmadı. O günleri de asla unutmam. Neyse;

Karşılaştırma yapacak olursak. Bariz bir fark ortada. Yaş ile ilgili bir mesele tüm bunlar.

1992-2002

2 büyük yerel kriz(94 ve 2001), 1 "post-modern"darbe.

2003-2013

(?)

Türkiye şuan ki politik ve ekonomik koşullarla hangi ülkeden 1 adım önde. İnsani Kalkınmışlıkta hangi ülkelerden önde.

Ekonomik olarak ülkeler arası karşılaştırma dolar cinsinden kişi başı milli gelir hesabına göre yapılır.

Daha doğru karşılaştırma için Birleşmiş Milletlerin bir programı olan Human Development Index (İnsani gelişme indeksi) baz almak gerekir.

Cevap:  Halkla bu kadar fazla alay edilmemeli..

Very High - High - Medium - Low - Data unavailable(bilgi yok)

Türkiye High(Yüksek) katmanın da yer alıyor.Daha ayrıntılı olarak Orta-Orta ile Orta-Yüksek arası, Orta-Yüksek kısmına daha yakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 6 Şubat 2014; 16:24:53 >

• http://hdr.undp.org/sites/default/files/hdr2013_en_summary.pdf

Önce komşu ülkelerle kıyasla kendini. Sonra Türkiye'den sonra gelen ülkelere bakarak övünebilirsin.

94,97 ve 2011 de sadece türkiye'de kriz olmadı. 97 de Rusya ve asya krizi oldu, 94 te Güney amerikada kriz oldu, 2001 de arjandan krizi oldu. O dönemlerde Yeni finansal yapıya geçiş sebebiyle birçok ülkede kriz oldu. Bizim o zamanlarda zayıf bir ülke olduğumuz gerçeğini değiştirmez.
    Anokranizma hatasına düşmekten alıkoyun kendinizi. Geçmiş ile değil bugün ile kıyaslayın Türkiye'yi. Geçmiştede berbat bir ekonomimiz vardı, Hala berbat bir ekonomimiz var. Kırılgan beşlinin en kırılganı Türkiye.

Daha iyisi olması için her zaman ki umuyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.