extravaganza merhaba. öncelikle şunu belirteyim devlet ile iş yapmaktayım. konudada belirttiğim üzere amaç evrak güvenlik sistemi değil, doğrulama sistemi. Herkes istedikten ve belirli riskleri aldıktan sonra her türlü evrakın üzerinde istediği tahribatı yapar. sonucunda ise inandırır yada inandırmaz. Zaten ıslak imzalı evraklar gönderilmekte. tekrar altını çiziyorum amaç güvenlik yada insanları kandırmak v.s değil. amaç işlerin kolay ilerlemesi ve benimle bağlantılı olan işlerim gereği evrak taşıdığım memurlarda aynı evrağın telefonunda yada bilgisayarında depolanabilmesini sağlamak. yani şahıs evraktaki qr kodu taradığı zaman ilgili evrakı kaydedip ister dijital olarak arşivler ister yazdırır ister telefonuna atar. yani insanları ve kendimi yükten kurtarmak. anlatmak istediğim bir diğer husus ise elimde bulunan ve sürekli aylık sirkülasyon olan evrakların tamamının dijital ortamdada olabilmesi. ayrıca ben bir microsoft yada mit değilim birkaç kişinin benim evraklarımı izinsiz alabilmesi bana sıkıntı yaşatmaz. en fazla hangi tarihte ne evrakı gönderildiğini görür buda benim için sorun değil. şifreleme muhabbetinin amacı ise küçük çaptada olsa tüm evraklara ulaşımı sınırlayabilmek. zaten çok gizli düzeyinde kozmik belgeler olsaydı hak verirsinki burada bu şekilde sormak yerine hatırı sayılır şirketlere gider bütün güvenlik önlemlerini aldırırım ;)
tekrar söyleyeyim buradaki amaç kozmik belge saklamak falan değil. maalesef sendede gördüğüm üzre sistemi kolaylaştırmak yerine hep sistemi kandırma peşindeyiz. o yüzden sistem kolaylaştırmak için atılan bir kaç küçük adıma "GEÇiNiZ" tarzında yorumlar yapmak yerine bir tıkda olsa fayda katmayı denesek keşke. Saygylarymla.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme