Şimdi Ara

Çeşme suyu kaynatılarak içilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Malum bir virüs illetidir gidiyor ve ben her 2 günde bir su söylemekten, gelen damacanayı dezenfekte etmekten ve getiren eleman ile muhatap olmaktan sıkıldım.

    Şimdi bildiğim konu, suyun içindeki yararlı minerallerin70 dereceden sonra öldüğü. Ama nasıl ve nereden geldiği belli olmayan çeşme suyunun içinde ki mikropların da, kaynatılarak yok olmasını yapmam şart.

    Böyle bir durumda, kaynattığım suyun içine daha sonradan kaya tuzu, karbonat vs. ekleyerek içebilir miyim? Bu şekilde bir çözüm işe yarar mı?

    Düşünce yorumlarınızı bekliyorum bu konu hakkında.



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Çeşme Suyu Kaynatılarak İçilir mi?

    Musluk suyundan elde edilen çeşme suyu, genellikle içme suyu olarak tüketilmeden önce kaynatılması önerilir. Çünkü çeşme suyu, zararlı mikroorganizmalar ve diğer kirleticileri içerebilir.

    Kaynatma işlemi, suda bulunan zararlı mikroorganizmaları öldürerek suyu içmek için daha güvenli hale getirir. Kaynatılmış çeşme suyu, genellikle içilebilir kabul edilir.

    Çeşme Suyu Kaynatmanın Bazı Faydaları

    • Zararlı mikroorganizmaları öldürür.
    • Suyun tadını iyileştirebilir.
    • Çeşme suyunda bulunan belirli kirleticileri azaltabilir.

    Çeşme Suyu Kaynatmanın Bazı Dezavantajları

    • Suyun tadını değiştirebilir.
    • Kaynatma işlemi suyun besin değerlerini azaltabilir.
    • Aşırı kaynatma suyu konsantre edebilir ve sağlığa zararlı hale getirebilir.

    Çeşme Suyunu Kaynatma Talimatları

    Çeşme suyunu kaynatmak için şu adımları izlemelisin:

    1. Suyu temiz bir tencereye veya su ısıtıcısına dök.
    2. Suyu kaynama noktasına getir.
    3. Suyu en az 1 dakika veya deniz seviyesinden 2.000 metreden daha yüksek bir rakımda isen 3 dakika kaynat.
    4. Kaynamış suyu ısıdan al ve soğumaya bırak.

    Sonuç

    Kaynatılmış çeşme suyu, zararlı mikroorganizmaların öldürülmesi ve suyun güvenli bir şekilde tüketilmesi için yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Ancak, çeşme suyunu kaynatmanın bazı dezavantajları da vardır. Çeşme suyunu kaynatıp içip içmeme kararı, kişisel tercihlere ve yerel su kalitesine bağlıdır.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • mikrobu gitse bile tadı kötü olur diye biliyorum normal içme suyu gibi lakır lakır gömemezsin
  • ben kaynatıp cam şişeyi ısıtmak için kullanıyorum. altta azcık kaynamış çeşme suyu kalıyor, üstüne damacana suyu koyuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    O nasıl oluyor anlamadım? Cam şişeyi neden ısıtıyosunuz ve üzerine damacana suyu ekliyosunuz?
  • Tuykil T kullanıcısına yanıt
    içme suyunu içerken hafif ılık olarak içmek istiyorum. kışın damacana suyu biraz serin oluyo. ben istiyorum ki su benim vücut sıcaklığıma yakın sıcaklıkta olsun.

    yarım litrelik cam şişem var. ilk önce az bi çeşme suyunu kaynatıyorum ocakta (200-250 ml kadar), sonra şişeme koyuyorum kaynar suyu, cam şişenin kendisi ısınıyor, içindeki sıcak çeşme suyunun fazlalık kısmını döküyorum ve az bi su kalıyo (50 ml kadar tahminim). sonra da üzerine damacanadan tatlı su dolduruyorum. böylece içtiğim suyun %90-95'i tatlı su oluyor, ama, biraz ısınmış bir su oluyor. cam şişe de çok ısınmış olduğu için, damacanadan tatlı suyu doldurduğum anda cam şişenin kendi sıcaklığı suya geçiyor.

    damacana suyu kaynatmıyorum çünkü mineralleri öldüğü için, ha damacana suyunu kaynatmışım, ha çeşme suyunu kaynatmışım, aynı hesaba geliyo diye düşünüyorum.

    özetle, çeşme suyunu kaynatıp içmekten çekinmiyorum ama tadı kötü olduğu için içmiyorum, sadece bu yöntem ile su ısıtma amaçlı faydalanıyorum (içtiğim suyun %5-10'u çeşme suyu olunca kötü tadı gelmiyo hiç)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Nisan 2020; 8:44:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • susuzlugu giderir fakat bir süre sonra ilallah ettirir o su
  • Ben 25 yıldır o suyu içiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Küflenmiş tütün içilir mi ?
    5 yıl önce açıldı
    Ekşiyen yoğurt yenir mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Kaynatılan çeşme suyu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuykil

    Kaynatılan çeşme suyu?
    Niye kaynatayım ki zaten klorlu o su.
  • ahahahha :D ne farklı hayatlar var.

    adam 25 yıldır agzını cesmeye dayadıgını söylüyor

    diğeri 25 yıldır kaynatıp içmesine bile şaşırıyor :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.