Şimdi Ara

Cerrahpaşa yerine ege tıp yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
3.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mantıklı mı arkadaşlarla orda bi ev tutarız falan diyoruz hem alışma sürecim hızlı olacak hem de liseden arkadaşlarımla daha samimi bir ortamım olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusufk21 -- 31 Temmuz 2020; 23:7:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hayırdır puanı cerrahpaşaya çapaya yetmeyenler toplanmış konuda hep bir ağızdan sövüyorlar
    Egeye Ankaraya giden bile bu dediklerinize inanmaz 2020 URAP sıralamasında 1 hacettepe 2 çapa 3 ankara 4 cerrahpaşa sıralamada. Diğer birçok sıralama biçimlerinde de genelde ilk 3 hacettepe çapa cerrahpaşadır.

Konudan bağımsız söylüyorum bunları yoksa Ege'de çok iyi yerdir ve yazılır gayet cerrahpaşa yerine
    İdrak yolları iltihabı geçiriyorsun belli.İdrar Yolları İltihabına reçete yazabilirim ama sana yazabileceğim reçete yok maalesef.Ege Tıp'la alakam yok.Tıp Eğitimi ile ilgili komisyonlarda senelerce görev yaptım,birçok fakülteyi hocalarla gezdim.Akreditasyon süreçlerinde görev aldım.Buna dayanarak söylüyorum.
    Yav aga ne akreditasyonmuş hayır olsa ne yazar olmasa ne yazar? Hepimizin sonu burada bir hastanede çalışmak değil mi? Kaçı yurtdışına gidebiliyor zaten? Koskoca cerrahpaşa 1 öğrencinin kötü demesiyle kötü mü olacak? Sen de altı üstü bir öğrencisin akreditasyon komitesindeki görevin ne olabilir ki? Sen nerede okuyorsun da böyle bir cesarete sahipsin onu da anlamadım. Yahu hacettepede okuyanlar bile cerrahpaşaya laf söylemez orası da türkiyenin en iyi yeridir der sana ne oluyor ne bu kuyruk acısı sayfalardır kaç farklı kişiyle tartışmışsın herkes haksız bir sen mi haklısın? Koskoca cerrahpaşadan bahsediyoruz senin demenle mi kötü olacak? Sayfalardır tutturmuşsun cerrahpaşa cerrahpaşa bi sal be... İnsanlar kaç yıllık fakülteyi forumda gördükleri 1 kişi dedi diye mi yazmayacaklar? O yüzden boşa kürek çekmeyi bırak sanki kazanamamışsın da ulaşamadığın ciğere mundar diyormuşsun havası yaratıyorsun seni kimsenin ciddiye alacağını sanmıyorum.
    Forumda işkembeden sallayarak Cerrahpaşa'yı haksız yere kötüleyip zevk mi alıyorsunuz bilmiyorum. Kimse doğru değil demiyorsa birinci ağız olarak ben diyeyim, doğru değil. Cevap vermeye tenezzül bile etmeyecektim ama kendimi daha fazla tutamadım. "işletme gibi yatarak geçersiniz, 30 yıldır aynı sorular soruluyor, Erzurum'da daha iyi eğitim alırsınız, akreditasyon verilmedi vs." gibi kulaktan dolma sözlerle insanlara yanlış bilgi veriyorsunuz. Türkiye'deki en donanımlı ve kalabalık akademik kadrolardan birine sahip olan, her gün binlerce hastanın gelip şifa bulduğu, COVID sürecinde tarihe adını altın harflerle yazdırmış, Türkiye'de en çok ERASMUS değişim hareketliliğine sahip tıp fakültesi olan en köklü tıp fakültelerinden birine böyle sallamak sizin haddinize değil. Cerrahpaşa İngilizce Tıp'ta öğrenciyim. YKS'de ilk 200'e de yatarak girdim zaten. Bu dereceyi yaparak buraya giren insanlar Cerrahpaşa markasına ve kalitesine, alacağı eğitime güvenerek bu tercihi yapıyorlar.

Bakın bakalım geçen seneki kılavuzda akredite gözükmemesi neyle ilgiliymiş:
    "TEPDAD mevzuatına göre tıp eğitimi akreditasyonu 6 yıl için geçerli olmak üzere verilmektedir. Bu sürenin sonlarında tıp fakülteleri TEPDAD tarafından belirlenen tarihlere göre reakreditasyon için başvurmaktadırlar. Fakültemiz TEPDAD tarafından belirlenen süre içinde 08.02.2018 tarihinde başvurarak reakreditasyon sürecini başlatmıştır. Ancak özdeğerlendirme raporunun hazırlanması süreci içinde, 18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7141 sayılı “Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” hükümleri gereği bazı fakülte, yüksekokul ve enstitüler İstanbul Üniversitesinden ayrılarak İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa oluşturulmuştur ve Fakültemiz de bu oluşumun içinde yer almıştır. Yeni üniversitenin kurulum aşamasında Rektör ve Dekan atamaları, iç mevzuatın oluşturulması ve mali konular konusundaki düzenlemeler zaman aldığından Fakültemiz “Tıp Eğitimi Programları Akreditasyonu Başvurusu ve Değerlendirme Esasları Yönergesi” hükümleri gereği TEPDAD’a başvurarak kurumumuz akreditasyon süreci için özel takvim oluşturulmuştur. Kurumumuza tüm evrakların tamamlanması için en geç süre olarak tanınan 31.10.2019 tarihinden 6 ay önce istenen tüm bilgi ve belgeler tamamlanarak TEPDAD’a ulaştırılmıştır. Ulaştırılan raporumuz 10.05.2019 tarihinde TEPDAD Yönetim Kurulu tarafından kabul edilmiş ve bunun sonrasında da kurumumuz 1-6 Aralık 2019 tarihleri arasında ziyaret edilmiştir. Ziyaret raporu 21.12.2019 tarihinde TEPDAD Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış, akreditasyon sürecimiz aynı takvim yılında hiç kesintiye uğramadan tamamlanmış ve Fakültemiz 01.01.2019-01.01.2025 tarihleri için reakredite olmuştur."https://cerrahpasa.istanbulc.edu.tr/tr/content/ogrenci/akreditasyon
  • Daha iyi alışırsınız güzel olacağını düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çok mantıklı.Ege'de Cerrahpaşadan daha iyi bir eğitim alırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam galiba tıpta staj üçin hastane önemliymiş bu konuda bir dezavantajı olur mu egenin

• quote:

Orijinalden alıntı: HulusiBehçet

Bence çok mantıklı.Ege'de Cerrahpaşadan daha iyi bir eğitim alırsın
    Ege kaç para veriyor hocam
  • Cerrahpaşa kötü mü arkadaşlar gerçekten bahsedildiği kadar ?

• idrak yolları intihabı kullanıcısına yanıt
    İdrak yolları iltihabı geçiriyorsun belli.İdrar Yolları İltihabına reçete yazabilirim ama sana yazabileceğim reçete yok maalesef.Ege Tıp'la alakam yok.Tıp Eğitimi ile ilgili komisyonlarda senelerce görev yaptım,birçok fakülteyi hocalarla gezdim.Akreditasyon süreçlerinde görev aldım.Buna dayanarak söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulusiBehçet -- 31 Temmuz 2020; 23:22:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege Tıp vs Ankara Tıp
    11 ay önce açıldı
    AKDENİZ TIP VS EGE TIP
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    Dezavantaj olur mu derken ? Kişiden kişiye göre değişir ama bana göre Ege Tıp ve Ankara Tıp hem Çapadan hem Cerrahpaşadan daha iyi (Hacettepe hakkında pek bilgim yok).
  • Entrepreneurship E kullanıcısına yanıt
    Hocam tıpa ilgim var ama üniversiteler konusunda pek araştırma yapmadım staj konusunda okulun imkanları hakkında acaba hangisi daha iyidir mesela. Yani merak ediyorum cerrahpaşa mesela ne artısı var da sıralamarı yüksek. Sıralamaları takan biri değilim sadece akademik kısımda bir fark var mı onu merak ettim

Cerrahpaşanın sıralaması niye yüksek biliyor musun?Çünkü Kars Kafkas Tıp'tan bile kolay bir fakülte.30 senedir aynı soruları soruyorlar sınava 1-2 gün kala çıkmış sorulara bakıp geçiyorsun.İşletme okur gibi tıp okuyorsun.Bundan dolayı yüksek.Fakat daha sonra bunun sıkıntısını çekiyorlar,atandıkları zaman çok zorlanıyorlar,pratik eksikleri oluyor.Bir de reklamlarını çok iyi yapıyorlar,sosyal medyayı iyi kullanıyorlar bu da puanının yüksek olmasında etkili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulusiBehçet -- 31 Temmuz 2020; 23:32:18 >
  • Hocam egenin eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz peki bana ne çok sıkan ne de anlattığınız cerrahpaşa kadar da geveşek olmayan bir üniversite gibi geldi ben de öyle bir yer istiyorum açıkçası

Aynen öyle dediğin gibi.Üstelik Ege çok iyi bir tıp fakültesidir.Eğitim olarak ilk 3'e girer bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulusiBehçet -- 31 Temmuz 2020; 23:50:58 >
  • Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler hocam biraz daha kafama yattı.

• Hayırdır puanı cerrahpaşaya çapaya yetmeyenler toplanmış konuda hep bir ağızdan sövüyorlar
    Egeye Ankaraya giden bile bu dediklerinize inanmaz 2020 URAP sıralamasında 1 hacettepe 2 çapa 3 ankara 4 cerrahpaşa sıralamada. Diğer birçok sıralama biçimlerinde de genelde ilk 3 hacettepe çapa cerrahpaşadır.

Konudan bağımsız söylüyorum bunları yoksa Ege'de çok iyi yerdir ve yazılır gayet cerrahpaşa yerine
    Hocam bir söz vardır bilir misiniz ' İyi Hekim Ankara ve Ege den çıkar ' diye. Yanlış anlaşılma olmasın Cerrahpaşa veya Çapa kötü demiyorum . Devlet üniversiteleri olarak 5 tane A+ üniversite var(Ege,Ankara,Çapa,Cerrahpaşa,Hacettepe). Bunların birbirlerinden çok bir farkı yok ama HakkıHoca61 in dediği gibi Cerrahpaşa rahat biraz daha rahat bir üniversite hele intörnleri diğer üniversitelerden farklı olarak daha rahat,okul TUS için öğrencileri çok sıkmıyor fakat kessinlikle ben bunu doğru bulmuyorum . Ege hakkında bilgim fazla Hocalar mı diyorsun hepsi birbirinden kaliteli, şehir mi diyorsun kessinlikle Tıp okuyan öğrencinin seçmesi gereken bir şehir (Mühendislik için istanbul) , kadavra mı diyorsun Türkiyenin en çok kadavraya sahip olan okulu (Türkiyede en çok kadavra bağışı yapan yer Bornova), hastanemi diyorsun çevre iller dahil olmak üzere 1. konumda. Ben bu şuana kadar bir sürü Ege tıplı ile konuştum 1 tanesi çıkıp hocalar şöyle sıkıntılı okul böyle sıkıntılı demedi öğrenci dostu hocalar öğrenci dostu fakülte (fakat sistemi diğer okullardan farklı).

NOT: Bazı genç arkadaşlar yanlış anlayıp kendi okulunu övüyor diye düşünüyor Tıp fakültesi okumadım Yurtdışında Mimarım.

• Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Sakin ol genç arkadaşım orada dikkat ederseniz bence dedim zamanında bu bahsettiğimiz okullara giden çokça arkadaşlarımdan aldığım bilgiler doğrultusunda bir şeyler yazdım .Ben Mimarım sadece arkadaşa yardımcı olmaya çalıştım zaten eminim sadece burada göreceği 5-6 tane yorumla kalmaz kendi araştırmasını yapar.
    Sabancı, Bilkent falan derken ortalık karıştı; şimdi tıp mı yazıcaksın? 😁

• Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorsunuz bence konuşmayın.URAP ile Tıp Eğitimi aynı şey değil.Ben unumu eledim eleğimi astım.Siz yeni geliyorsunuz ben döndüm sizin geçtiğiniz yolları da analiz ettim.Zamanında Cerrahpaşaya puanım yettiği halde gitmemiştim.Sonrasında akreditasyon süreçlerinde çalışınca iyi ki gitmemişim dedim.Hacettepe bu işin zirvesi zaten diğerleri ile karşılaştırılamaz,Çapa da iyidir ama Cerrahpaşanın eğitimi zayıf bunu bu işleri bilen herkes söyler.

• YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bilkent gelmedi tüm fikrim değişti diyebilirim gerçekten 😂

• Hocam bana hacettepe de geliyor peki onu bırakıp ege yazmaya değer mi bu konuda ne düşünüyorsunuz

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.