Şimdi Ara

Cerrahpaşa mı Hacettepe mi?(Tıp) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
6
Favori
48.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cellman406

quote:

Orijinalden alıntı: ASLANYKO

Hocam naptın doktor oldun mu

Vay be :) Bu konuyu actigimi bile unutmusum.. Doktor olamadim henuz, 4. sinif bitiyor son stajdayim. Firesiz gidiyorum. Ancak cerrahpasayi ovdugum kadar olmadigini buradan 4 yil sonra belirtmis olayim. İlk 3 sene teorik egitim iyi hos, ama stajlarda hocalardan cekiyoruz. Soyle ki, ogrenmek istiyorsunuz, calisiyorsunuz ve sizle ilgilenilmiyor. Dustugunuz hocaya bagli olabiliyor her sey. Bunun ustune kendin ne kadar asilirsan o kadar koyabiliyorsun. Capada da en az cerrahpasa kadar sikinti oldugunu ogrendim. Hazir konu yukariya gelmisken belirteyim diye yaziyorum, dusunen arkadaslar okumus ogrenmis olsunlar: Okula gireyim bir sekilde, bitirince doktor olunuyor diye dusunerek burayi yazmasin kimse. Oyle ancak isminin basina "Dr." gelir insanin. Hekim olamaz. Bu is insani severek, meslegi severek ve bu meslek icin azmedip fedakarlik gostererek oluyor. Ben kendim tamamen boyle miyim hayir, olmaya calisiyorum. Ama bu yola girmek isteyenlerin bu cumleyi duymus olmalari gerek. Kimse "bu cocuklara hekim olmayi ogreteyim" demiyor, en azindan siz kendinizi ispat edene kadar. Hekim olmak tip doktoru olmakla ayni sey degildir, hekimlik; icra edilme alani insan olan bir sanattir, zanaattir. Her neyse, konu burdan yururse yardim isteyen arkadaslara imkanim dahilinde yardim ederim.

Edit: bu yazdiklarim da kendim kafamdan uydurdugum seyler degil, sonucta ben hala 4. sinif ogrencisiyim :) gorduklerim, tecrube ettiklerim ve bazi kiymetli hocalarimdan ogrendigim nesihatler. Bunlari onceden ogrenmis, yetkin birinin agzindan duymus olmak isterdim, o yuzden buradan sizlere aktarmaya calistim.

Hocam biraz geç oldu ama şuanda tercih zamanı sıralamam cerrahpaşa ve hacettepe nin türkçelerine yetiyor siz olsanız hangisini önerirsiniz (hacettepe ing gelme ihtimali de var )

• zorluprens1 Z kullanıcısına yanıt
    Ankara istiyorsan hacettepe, istanbul istiyorsan cerrahpaşa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gelicem cerrahpaşaya <3 puanım 200 ve dr olcam.DR. Şengül Hanım.arkadaşlarım kıskanıyo oraya gidicem diye kendileri kuaför olucak bende havalı havalı doktorluğumu yapıcam <3

• cellman406 C kullanıcısına yanıt
    sizi bu yazınızdan dolayı tebrik ederim
  • İstanbul'da İstanbul Tıp (Çapa)'ı unutmayın. Hatta ilk sıraya koyun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimean

İstanbul'da İstanbul Tıp (Çapa)'ı unutmayın. Hatta ilk sıraya koyun.

ya kardeşim nasıl bir insansın allah aşkına? konu sahibi adam tonla yazı yazıyor okullarla alakalı yine de böyle kesin bir şekilde konuşmuyor, sen iki cümle yazıyorsun ve insanın hayatına etki edecek bir kararı salık veriyorsun. Bir düşünsene yaptığın mantıklı bir hareket mi? Niye ilk sıraya koysun insanlar söylemek çok mu zor?
  • kral1515 K kullanıcısına yanıt
    Konuya girişin bayağı garip, nasıl cevap versem bilemiyorum.
    Konuyu açan arkadaş Cerrahpaşa, Çapa ve Hacettepe arasında kalıp Cerrahpaşaya giden şu anda eğitime devam eden bir doktor adayı arkadaşımız. Detay girmek istemiyorum ama bende mezuniyetim ve uzmanlık gereği deneyimlerim oldu. Fakülte yıllarındaki yurt geyikleri bu konular üzerine olurdu, asistanlıkta da. Herkes kendi deneyimini paylaşırdı. Yaniii, kafadan sıkma değil, deneyim ve birinci ağızdan aktarma. İstanbul denilince İstanbul Tıp Fakültesini unutmayın demek ve "hatta" İstanbul için ilk sıraya yazın önerisinde bulunmak çok garip değil. Unutmayın ki çok öğrenci alan fakültelerin puanları daha düşük gibi görünebilir. Artık dersanelerde danışmanlar var, onlarada danışabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimean

Konuya girişin bayağı garip, nasıl cevap versem bilemiyorum.
    Konuyu açan arkadaş Cerrahpaşa, Çapa ve Hacettepe arasında kalıp Cerrahpaşaya giden şu anda eğitime devam eden bir doktor adayı arkadaşımız. Detay girmek istemiyorum ama bende mezuniyetim ve uzmanlık gereği deneyimlerim oldu. Fakülte yıllarındaki yurt geyikleri bu konular üzerine olurdu, asistanlıkta da. Herkes kendi deneyimini paylaşırdı. Yaniii, kafadan sıkma değil, deneyim ve birinci ağızdan aktarma. İstanbul denilince İstanbul Tıp Fakültesini unutmayın demek ve "hatta" İstanbul için ilk sıraya yazın önerisinde bulunmak çok garip değil. Unutmayın ki çok öğrenci alan fakültelerin puanları daha düşük gibi görünebilir. Artık dersanelerde danışmanlar var, onlarada danışabilirsiniz.

e tamam zaten bunun ben de farkındayım, belli ki bir şeyler biliyorsun onu söylüyorsan. Onları aktarman için yazdım zaten,sadece ilk sıraya koyun demen sebepleriyle anlatmaman bana absürt geldi.

• İstanbulda kalmalısın.
  • tıp dünyasında herkesin kabul ettiği bi söz vardır. tıp fakülteleri hacettepe ve diğerleri diye ikiye ayrılır. hacettepe tıp ismi çok fark yaratır bence.
  • Crimean kullanıcısına yanıt
    En doğrusunu yapmışsınız.
  • Up hacettepe daha kaliteli diyorlar ama neden?

• quote:

Orijinalden alıntı: Konyalıyobazimam

Up hacettepe daha kaliteli diyorlar ama neden?

h.tepe yurtdışı açısından daha prestijli ama zor da tabii

eğer istanbuldaysan ctf en iyi seçim
    değilsen hacettepe mezunu olmak ayrıcalık ama mezun olmak zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibeyindonanimhaberi

quote:

Orijinalden alıntı: Konyalıyobazimam

Up hacettepe daha kaliteli diyorlar ama neden?

h.tepe yurtdışı açısından daha prestijli ama zor da tabii

eğer istanbuldaysan ctf en iyi seçim
    değilsen hacettepe mezunu olmak ayrıcalık ama mezun olmak zor

Sosyal hayat nasıldır hacettepede çok dışarı çıkmayı düşünmüyorum sonuçta öğrenmeye gidiyoru z ama sonuçta arada da nefes almak gerek

• Bende ikisi Arasında kaldım ama sanırsam Cerrahpaşa tercih edecem

• Kalite istiyorsan hacettepeyi yaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BuI

Kalite istiyorsan hacettepeyi yaz.

Hocam kafamı kurcalyan bir şey var Cerrahpaşanın tus başarısı hacettepeden bariz bir şekilde yüksek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duracellinayısı -- 22 Temmuz 2016; 0:16:22 >
  • Hocam sonucu buraya atabilir misin lütfen bide nasıl çalıştın!!!
  • Tus basarilarini bilmiyorum hocam. Ama ctf nin bariz şekilde iyi olduğunu daha önce duymadim

• quote:

Orijinalden alıntı: BuI

Tus basarilarini bilmiyorum hocam. Ama ctf nin bariz şekilde iyi olduğunu daha önce duymadim

Teşekkürler hocam

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.