|
|

|
|
|
|
Seneye tercih yaparken böyle bir ikilemde kalmayı istiyorum :D
|
|
Vay be :) Bu konuyu actigimi bile unutmusum.. Doktor olamadim henuz, 4. sinif bitiyor son stajdayim. Firesiz gidiyorum. Ancak cerrahpasayi ovdugum kadar olmadigini buradan 4 yil sonra belirtmis olayim. İlk 3 sene teorik egitim iyi hos, ama stajlarda hocalardan cekiyoruz. Soyle ki, ogrenmek istiyorsunuz, calisiyorsunuz ve sizle ilgilenilmiyor. Dustugunuz hocaya bagli olabiliyor her sey. Bunun ustune kendin ne kadar asilirsan o kadar koyabiliyorsun. Capada da en az cerrahpasa kadar sikinti oldugunu ogrendim. Hazir konu yukariya gelmisken belirteyim diye yaziyorum, dusunen arkadaslar okumus ogrenmis olsunlar: Okula gireyim bir sekilde, bitirince doktor olunuyor diye dusunerek burayi yazmasin kimse. Oyle ancak isminin basina "Dr." gelir insanin. Hekim olamaz. Bu is insani severek, meslegi severek ve bu meslek icin azmedip fedakarlik gostererek oluyor. Ben kendim tamamen boyle miyim hayir, olmaya calisiyorum. Ama bu yola girmek isteyenlerin bu cumleyi duymus olmalari gerek. Kimse "bu cocuklara hekim olmayi ogreteyim" demiyor, en azindan siz kendinizi ispat edene kadar. Hekim olmak tip doktoru olmakla ayni sey degildir, hekimlik; icra edilme alani insan olan bir sanattir, zanaattir. Her neyse, konu burdan yururse yardim isteyen arkadaslara imkanim dahilinde yardim ederim.
Edit: bu yazdiklarim da kendim kafamdan uydurdugum seyler degil, sonucta ben hala 4. sinif ogrencisiyim :) gorduklerim, tecrube ettiklerim ve bazi kiymetli hocalarimdan ogrendigim nesihatler. Bunlari onceden ogrenmis, yetkin birinin agzindan duymus olmak isterdim, o yuzden buradan sizlere aktarmaya calistim. |
|
bu konuya bir kere denk gelmiştim ve çok hoşuma gitmişti resmen baştan sona bir hikaye var beni keyiflendirmişti uplamak istedim
konu sahibi hocama selamlar |
Tıp fakültesi seçimi, geleceğini şekillendirecek önemli bir karardır. İki seçkin kurum olan Cerrahpaşa ve Hacettepe üniversitelerini karşılaştırarak en uygun tercihi yapmak için ihtiyaç duyduğun bilgilere erişebilirsin.
Cerrahpaşa ve Hacettepe, Türkiye'nin en iyi tıp fakülteleri arasında yer almaktadır. Her iki kurum da seçkin öğretim üyelerine, ileri düzey araştırma olanaklarına ve modern tesisler sunmaktadır.
Cerrahpaşa ve Hacettepe'nin eğitim programları, Tıp Doktoru (MD) derecesine yol açan altı yıllık programlardır. Her iki program da teorik ve klinik eğitimin bir karışımını sunar.
Hem Cerrahpaşa hem de Hacettepe, öğrencilerine kapsamlı klinik deneyimler kazandırmaktadır. Üniversite hastaneleri ve bağlı kuruluşları aracılığıyla, öğrenciler çeşitli hasta popülasyonlarıyla çalışarak pratik becerilerini geliştirebilirler.
Cerrahpaşa, İstanbul'un tarihi ve hareketli Sultanahmet semtinde yer alırken, Hacettepe, Ankara'nın daha sakin bir bölgesinde konuşlanmıştır. Her iki şehir de öğrencilere zengin sosyal, kültürel ve sosyal etkinlikler sunmaktadır.
Cerrahpaşa ve Hacettepe mezunları, tıp alanında başarılı kariyerlere sahiptir. Mezunlar, saygın hastanelerde, araştırma kurumlarında ve akademide görev yapmaktadırlar.
Cerrahpaşa ve Hacettepe arasında seçim yapmak, bireysel tercihlerine ve kariyer hedeflerine bağlıdır. Her iki kurum da mükemmel bir eğitim ve kariyer gelişimi fırsatları sunmaktadır.
Akademik üstünlük, eğitim programları, klinik deneyimler, konum ve yaşam kalitesi gibi faktörleri dikkatlice değerlendirerek, senin için en uygun kararı verebilirsin.
|
|
|
|
|