Şimdi Ara

CEPTETEB [ANA KONU] (446. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.922
Cevap
393
Favori
859.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 443444445446447
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teb troy kartım var bu kartla ne taksit alabiliyorum ne başka bir şey bunu nasıl mastercarda çevirtebilirim?

• banal tapir B kullanıcısına yanıt
    Bu iyimiş hocam peki şubeye gitmeden yapılabiliyormu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fox_doctor F kullanıcısına yanıt

inşallah sizin dediğiniz doğru çıkar.Tüketici şikayet siteleri bu konuda şikayet dolu.Marifetli hesabı kapattıkları halde hala aylardır aylık ücret kesiliyormuş.Çünkü MKK kayıt iptalini yapmıyorlarmış.

• gamelover3 G kullanıcısına yanıt

Arkadas guzelce aciklamis nasil isledigini, islem yapmazsaniz ucret yansimaz. Hele kapali hesaba tahakkuk edecek komisyon olamaz. Iciniz rahat etsin isiyorsaniz, girin MKK'ya, aylik komisyon raporu isteyin, her ay gelsin.

CEPTETEB [ANA KONU]

EK: Bu da ekran goruntusu:

CEPTETEB [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rothloriel -- 2 Haziran 2025; 23:9:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rothloriel R kullanıcısına yanıt

raporlar için herhangi bir ücret isteniyor mu hocam?

Yalnız şöyle bir saçmalık var,Mkk da bir hesabınız varsa, mantıken ve usulen ,Teb aynı hesaptan devam etmeli..ama Teb bunu yapmak yerine,mkk nezdinde tekrar hesap açıyor kişi adına..bunun sebebini,Mkk ya sordum ancak düzgün cevap veremediler.yani Mkk o kadarda ciddi bir kurum değilmiş onu anladım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 3 Haziran 2025; 0:27:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt

Hayir, herhangi bir ucret odemiyorum. Ayrica aylik portfoy raporu veya hesaplarinizdan yapilan fon satim islemleri icin de bilgi isteyebiliyorsunuz.

aylik portfoy raporu:

CEPTETEB [ANA KONU]

Satis islemi bilgilendirmesi

CEPTETEB [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rothloriel -- 3 Haziran 2025; 0:39:48 >

• Bella Ciao kullanıcısına yanıt

MKK kaydi kisi bazli degil, hesap bazli. Bankadan fon alim satimi veya araci kurumlardan hisse senedi alim satimi yapmak istediginiz her hesap icin ayri MKK kaydi olmasi gerekli. Bunun TEB'le alakasi yok, her banka icin ayni.

Mkk sicili tektir bir defa açıldı mı açılan hesaplar o sicil üzerinden devam eder ve izlenir. TEB tekrar yeniden mkk kaydı yapamaz.

Tmm işte onu diyorum,kişi bazlı olmalı .sonuçta müşteriler TC nosu üzerinden nasıl ki hertürlü işlemi takip edilebiliyorsa, Mkk sicilide tek hesap üzerinden yürümeli..nasıl ki her işe girişte sigorta primleri için ayrı hesap açılmıyorsa,tapuda, noterde tüm işlemler kimlik nodan yürüyorsa, MKK da aynı şekilde olmalı..

• espial kullanıcısına yanıt

Arkadasin bahsettigi yeni sicil olusturulmasi degil, her hesap icin ayri MKK kaydinin yapilmasi.

• espial kullanıcısına yanıt
    Bende bunu diyorum olması gereken bu..ama uygulama böyle değil..benim aracım kurum tarafından mkk nezdinde hesabım var zaten,o halde niye teb'e ayrı aracı kuruma hesap açma,işletim masrafları ödüyorum.. ekstre masrafından bahsetmiyorum dikkat edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 3 Haziran 2025; 1:0:3 >

Hocam zaten tek sicil no'nuz var MKK'da, MKK kaydi yapilan her yeni hesap bu sicil no altinda kayitli. Hesabinizla islem yapabilmek icin o hesabinizin MKK kaydinin yapilmasi lazim - kisi bazli degil, hesap bazli dedigim bu.

Sunu belirtmek lazim, MKK kaydi ve MKK sicili'nin olusturulmasi farki kavramlar.

Bu masraflari TEB'e yada araci kurum degil, MKK'ya oduyorsunuz, bankalar veya araci kurumlar sadece parayi MKK'ya aktariyor.

Duzeltme: "Bu rapor, hesabınızın bulunduğu kurumun Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmış tarife uyarınca MKK'ya ödeyeceği tutarı göstermektedir. MKK, hesap sahiplerinden ücret/komisyon almamaktadır. Kuruluşumuza ödenen borcun yatırım kuruluşu tarafından hesap sahibine yansıtılıp yansıtılmaması taraflar arasındaki hukuki ilişkiye bağlıdır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rothloriel -- 3 Haziran 2025; 1:24:51 >

Başka türlü takip edilemez ki mecburlar hesap açmaya. TEB neden sizin başka aracı kurumdan açtığınız hesabın altına işlemlerinizi yazsın.

Mkk müşteri hizmetleri ,bana bunun tam tersini,bankaların inisiyatifinde masraf konusu demişlerdi..bir bilgi kirliliği var o zaman

Hocam, duzeltiyorum soyledigimi, zaten yaziyormus bildirimde:

"Bu rapor, hesabınızın bulunduğu kurumun Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmış tarife uyarınca MKK'ya ödeyeceği tutarı göstermektedir. MKK, hesap sahiplerinden ücret/komisyon almamaktadır. Kuruluşumuza ödenen borcun yatırım kuruluşu tarafından hesap sahibine yansıtılıp yansıtılmaması taraflar arasındaki hukuki ilişkiye bağlıdır."

MKK ucret tarifesi burda: https://www.mkk.com.tr/sites/default/files/2024-01/MKK-Ucret-Tarifesi-24.01.2024.pdf

Bu aylik komisyon raporunda da kalem kalem yaziyor:

CEPTETEB [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rothloriel -- 3 Haziran 2025; 1:22:42 >

• 
Sayfa: önceki 443444445446447
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.