Şimdi Ara

Cepheleşmeye evetmi hayırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Formula1 konusundaki cepheleşme forumun tadını kaçırıyor.Bir yandan Ferrariciler,diger yandan Mclaren ciler.herkes kendi takımını savunuyor.Artık sadece yarıştan yarışa degerlendirme yapalım,birbirimizi kırmayalım.Saygınlıgımızı ve efendiligimizi kaybetmeden tartışalım lütfen.
    Olmadı ferrari ve mclaren için 2 konu açalım(Okadarda degil yani).

• Bugünkü yarışı baz alırsak bence! artık cepheleşme yönetimde de oluyor. Aynı Serhan acar'ın dediği gibi nasıl Schumacher zamanında yönetim birazcık Ferrari tarafını tutmuşsa artık Mclaren'e biraz daha torpil geçiliyor. Konuyla alakasız geldi ama Alonso'ya verilen cezayı çok haksız buldum acaip sinirlendim.
  • bu tartısmanın alevlenmesı valebncıa dakı sc perıyodu.evet hakemler hata yaptı.
    fakat gecmıs donemlere bır bakalım allah askına.mclaren dtart aldırmayan hakemler mıchael-ferrarı yı tekrar yedek otomobılıne oturtmak ıcın yarısı tekrar start veren ler aynı.
    lutfen bunları da unutmayın
  • Hocam imzanız çok güzel , bu bilgiyi de bilmiyordum çok iyi oldu.
  • Ferrari'nin rekorları imzaya sığmaz diye koymuyorsak napalım yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Ferrari'nin rekorları imzaya sığmaz diye koymuyorsak napalım yani

Oda doğru
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera
    Ferrari'nin rekorları imzaya sığmaz diye koymuyorsak napalım yani

ferrarı taraftarlarının f2002 yı gelmıs gecmıs en guclu otomobıl der ya.
    aslında boyle bır otomobıl varsa o mp4-4 tur.yaptıkları da ımzamda mevcuttur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Atatürk neden boşandı ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

bu tartısmanın alevlenmesı valebncıa dakı sc perıyodu.evet hakemler hata yaptı.
    fakat gecmıs donemlere bır bakalım allah askına.mclaren dtart aldırmayan hakemler mıchael-ferrarı yı tekrar yedek otomobılıne oturtmak ıcın yarısı tekrar start veren ler aynı.
    lutfen bunları da unutmayın

Bu geçmişe bakma olayını bu şekilde yapamayız. Yani hakem şimdi hata yaptı mclaren yararına ama geçmişte de ferrari yararına yapmıştı gibi bir yaklaşımın hakemlerin adaletsizliğindan geri kalır yanı yok. Adalet birine haksız çıkar sağladım öbürüne de sağlarım olur biter düşüncesi ile sağlanamaz. Böyle düşünen ömrünü hata yaparak geçirir. O an o olay tek başınadır. Onda da adaletli olmaya çalışacaksın ama onda olmadın diye başka adaletsizlikler yapamazsın. Aklın başına geldiyse artık bundan sonra adaletli olmaya çalışmak zorundasın. O geçmişte kalır.

Bunun benzeri yaklaşımları futbol maçlarında da görüyoruz. Hakem o an bi karar veriyor ve ilerleyen dakikalarda ister istemez doğrunun farklı olduğunu anlııyor fakat geri dönemiyor ve karşılığında bi haksız kararla rakibe de çıkar sağlamaya çalışıyor ama bu da çıkarın dozajını ayalarlama şansı yok. Hakemlik adalet işidir ve bu şekilde yapılamaz. Hakemlerin Ferrariyi ne kadar kayırdığını geçmişte gördük. Şimdi de mclareni kayırıyorlar. Bu iki iki dört kadar basit ve son derece aşikar. Hak eden cezasını görsün.

Mesela geçen seferki ham olayı. Bir adalet sistemi mağdura hakkını vermeyi ve suçludan da hak sahibinin hakkını almayı ve üstelik de ona işlediği suçdan caydırmak için bir ceza vermeyi hedefler. Birinci durum adaleti sağlamak ikinci durum ise suç işleyene bir daha işlememesi için ihtar vermektir. Ham olayında hakların verilmesi olayı ham güvenlik aracını geçmese idi olacağı yere gönderilmesi ile çözülür. Artık bundan sonra ihtar kınama para cezası vs ile de suçu işlememesi için ihtar edilebilirdi. Böyle aşikar bir haksız kazanç durumunda işte kurallar şöyleydi şuydu buydu gibi saçma şeyler söylenemez. Böyle aşikar yer kazanmanın suçu da basit bir pitten geçme cezası olamaz. Monza daki şikanın yanındaki yolda engeller olmadığını ve orayı bir pilotun 300 km ile geçerek önündeki ile fark kapattığını ya da orada şikanda olan 2 3 kişiyi geçtiğini bir düşünün. Buna sadece pitten bi geç demek ne kadar mantıklı olabilir. Pitten geçme cezası ancak Alonso'nun son olayındaki gibi durumlar için gerçerli bir ceza olabilir. Üstelik o ceza dahi pozisyonu geri vermediği için verilmiş bir ceza ve biraz daha geçikse ve sc de olmasa idi Alonso da avantaj sağlayacaktı. Bu herifler tam bir mal. Açıkça pozisyon kazanmanın cezası her halükarda pozisyonu geri vermek olmalıdır. Adalet bunu gerektirir. Ama biz adalet aranmadığını biliyoruz. Bu yüzden istediklerini yapabilirler.

• @etusch

ben demıyorumkı valencıa da hamılton sucsuzdur.veya hakemlerın kararı dogrudur.
    evet hakemle r hatalı bır karar aldı.hemde cok
    ama bu sayede sc proseduru de degıstı.ama evet ben bır mclaren taraftarı olarak hamılton un valencıa da hakemlerın yanlıs kararı sonucunda 2. oldugunu jabul etmekjteyım
    pekı ferrarı taraftarları gecmıs donemde yapılanlara aynı elestırıyı yapabıleceklermı?

ben demıyourmkı gecmıste de oldu sımdı de bıze aynısı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

@etusch

ben demıyorumkı valencıa da hamılton sucsuzdur.veya hakemlerın kararı dogrudur.
    evet hakemle r hatalı bır karar aldı.hemde cok
    ama bu sayede sc proseduru de degıstı.ama evet ben bır mclaren taraftarı olarak hamılton un valencıa da hakemlerın yanlıs kararı sonucunda 2. oldugunu jabul etmekjteyım
    pekı ferrarı taraftarları gecmıs donemde yapılanlara aynı elestırıyı yapabıleceklermı?

ben demıyourmkı gecmıste de oldu sımdı de bıze aynısı olsun.

Bu durumda seninle benim aramda bir tartışma konusu yok demektir.

Haklısın mclaren taraftarlarının şimdiki durumuna geçmişte de ferrari taraftarları düşmüştür. Hatta ben de renault taraftarı olarak düşmüşümdür. Herkesin yanıldığı zamanlar olur. Ama böyle bariz bir konuda kabul etmekten ötesi olmamalı diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.