Şimdi Ara

Cep Telefonunu Mp3 Player Olarak Kullanmak Ne Kadar Doğru...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazen 1.000 liradan yüksek para verip aldığınız telefonlar 150 liraya alacağınız Creative marka bir mp3 player'ın sesini vermiyor değil mi?

Daha önceden Creative ZEN 4GB kullanıyordum. Sattım geçici olarak iPod shuffle aldım. Neyse efendim zaten Nokia N85 alacağım 3.5mm jack var, artık o uyuz olduğum ara kablolardan kurtulduğuma göre mp3lerimi telefondan dinlerim diye onu da kardeşime verdim.

Telefonu aldım büyük bir zevkle müzikleri attım. Aman allahım rezalet resmen. Ses kalitesi tamam, zaten ne kadar kötü olabilir ama ben o kaliteyi duyamadıktan sonra ne önemi var kalitenin.

Ses gelmiyorki. 1 ytl kadar boyu olak ipod shuffle'da sennheiser cx300 kulaklığımda sesi fulleyemezken bunda neredeyse belki biraz daha açılır diye tuşu kıracaktım.

Etrafta ne kadar ses varsa hepsi kafamın içinde. Ama Creative'de öyle miydi? ya da shuffle'da. Kulaklığı takıp play'e bastım mı konserde gibi yürüyordum yola. O koca mavi minibüslerde öne otursam bile bir gram motor sesi gelmiyordu.

Valla bu kadar para bayılıp mp3 dinlerim sevdasıyla telefon alıyorsanız almayın diye bir tavsiyede bulunayım. Şimdi benim önümde 2 seçenek var. Ya bu eşek yükü kadar para döktüğüm telefonun yanına yine mp3 player alıcam. Ya da o sesi bi şekilde açmanın bi yolunu bulucam.

Saygılar efendim

• kulaklıklada ses az geliyor diyorsan senin kulağın gitmiş zaten... fazla ses kulağa çok zarar verir.. ama illa kulaklarımı patlıcam diyorsan mp3 lerin sesini pc de mp3gain adlı programla yükseltip telefona atabilirsin...
  • Aşırı yüksek seste müzik dinlemem. Zararı bi yana büyükşehirde yaşıyoruz. Etrafınızda olan bitendende haberiniz olmalı. Örneğin arkanızdan gelen bir araç korna çalsa duyulmuyor. Bu yüzden trafik kazası geçirmiş arkadaşım var. Arkasından gelen aracın korna çaldığını duymamış kulağında kulaklık olduğu için..

1000TL yakın para verdiğim cihaz bana tam istediğim gibi bir ses kalitesi veriyor. Üstelik orjinal kulaklıklarım ile dinliyorum ve gayet memnunum...
  • Kullandığım telefonun son sesi müziklerin %90'ında yeterli geliyor. Geriye kalan %10'u da idare ediyor, yanımda MP3 taşımaktan iyidir. Eğer ses hiç yeterli gelmiyorsa küçük boyutlarda kulaklık anfileri var işini görebilir.
  • iyi diyorsun; ama atladığın bir nokta var: kişisel tercih. mesela benim de creative zen 4 gb mp3 çalarım var; ama hiçbir zaman ses yönünden karşılaştırma yapmadım n85 ile ki buna gerek bile duymadım. ayrıca yüksek sesle müzik dinlemekten hoşlanmıyorum. bana göre n85 yeterli bir ses çıkışına sahip. bir de n85 cep telefonu temel olarak ve bazı özellikler de ekstradan içerisine yerleştirilmiş. eğer senin amacın sadece müzikse n85 yanlış tercih. yok telefonda müzikte dinlemekse n85 gayet yeterli ses veriyor bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayrilsaktaberaberiz

iyi diyorsun; ama atladığın bir nokta var: kişisel tercih. mesela benim de creative zen 4 gb mp3 çalarım var; ama hiçbir zaman ses yönünden karşılaştırma yapmadım n85 ile ki buna gerek bile duymadım. ayrıca yüksek sesle müzik dinlemekten hoşlanmıyorum. bana göre n85 yeterli bir ses çıkışına sahip. bir de n85 cep telefonu temel olarak ve bazı özellikler de ekstradan içerisine yerleştirilmiş. eğer senin amacın sadece müzikse n85 yanlış tercih. yok telefonda müzikte dinlemekse n85 gayet yeterli ses veriyor bence

Haklısını N85 yanlış tercih olabilir müzik açısından.Ben 5320XM kullanıyoruM cx200 ile beraber.Yüksek ses müzik sevmem ama bu ikili gerçekten çok yüksek ve kaliteli ses verebiliyor.Orta seviyenin üstüne çıkmıyorum.

• N85 Xpress Music serisine dahil bir telefon değil bu nedenle çok kaliteli ses vermesini beklemek yanlış olur. Ha Xpress Music serisine dahil olanlarda mükemmel denebilecek bir ses vermiyorlar. Nihayetinde alacağınız cihazın özelliği telefon nasıl Creative Zen'in ki mp3 çalar ise.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş Bende 6630 Var Fil Tarihinden Kalma Onda Bile Kulaklığımı Taktığımda Son Sesle Dinleyemiyorum Sen Ban 1000 TL Verdiğin Telefonun Sesinin Az Çıktığını Söylüyorsun Bence Direk Doktora Git.Hem Arkadaşlarında Söylediği Gibi Aşırı Yüksek Ses İle Müzik Dinlemek Kulağa Zararlı.

Çoğu İnsan Gibi Bencede Cep Telefonu Bu Devirde Hem Mp3 Çalar Hem Digital Fotoğraf Makinesi Hem Bilgisayar Oyunlarının, Proğramların Yüklenebildiği Ve Pc'dekinden Farkız Bir İnternet Sistemi Olan Bir Araç
  • quote:

Orjinalden alıntı: defected
    Valla bu kadar para bayılıp mp3 dinlerim sevdasıyla telefon alıyorsanız almayın diye bir tavsiyede bulunayım.

aynı şeyi bende tavsiye ediyorum.
    müzik dinlicem diyosan zaten o iş için telefon almicaksın.baştan söyleseydin bu isteklerini n85 e yönlendirilmezdin kanımca.telefonda heder olmazdı müzik uğruna

geçen kumanda aldım tv ye duvara çivi çakayım dedim kırılıverdi çok dandik yapmışlar.o kadar para verdik bi çiviyi bile çakamıyosun arkadaş

adamlar sana mp3 çalar kalitesinde yada yüksekliğinde ses vaadetmiyorlar ki öle bişey bekleyesin.

o kadar para verdim düzgün müzik dinleyemiyorum mantığı da yanlış.e o zaman o kadar para verdim benim bulaşıkları da yıkayıversin.

bir telefonun telefon fonksiyonlarından memnun olmasan,mesajlarını açmasa,ses az gelip gitse hadi anlarız.ama ben telefon aldım ee müziği kötü çalıyor.hadi canım sende.adı üstünde telefon.diğerleri yan fonksiyondur ki onlardan ne kadar verim alırsan kardır.

quote:

Orjinalden alıntı: marikanwap

Aşırı yüksek seste müzik dinlemem. Zararı bi yana büyükşehirde yaşıyoruz. Etrafınızda olan bitendende haberiniz olmalı. Örneğin arkanızdan gelen bir araç korna çalsa duyulmuyor. Bu yüzden trafik kazası geçirmiş arkadaşım var. Arkasından gelen aracın korna çaldığını duymamış kulağında kulaklık olduğu için..

1000TL yakın para verdiğim cihaz bana tam istediğim gibi bir ses kalitesi veriyor. Üstelik orjinal kulaklıklarım ile dinliyorum ve gayet memnunum...

aynen.hemfikirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: ghostweb

kulaklıklada ses az geliyor diyorsan senin kulağın gitmiş zaten... fazla ses kulağa çok zarar verir.. ama illa kulaklarımı patlıcam diyorsan mp3 lerin sesini pc de mp3gain adlı programla yükseltip telefona atabilirsin...

mp3gain ile sesi yükseltince kalteyi bozuyo maalesef

-------

Ayrıca tabiiki kulak zarmı patlacak kadar yüksek sesle müzik dinlemek gibi bir zevkim yok Ama dediğim gibi eski mp3 player'ımda kulaklığımı takınca (ki cx200 zaten kulakiçi taktığınızda sesi biraz kesiyor) müziğide hafif yüksek sesle açtımmı dışarıdan gelen tüm sesler kesiliyordu. Yani keyifle müzik dinliyordum en azından

• quote:

Orjinalden alıntı: defected

quote:

Orjinalden alıntı: ghostweb

kulaklıklada ses az geliyor diyorsan senin kulağın gitmiş zaten... fazla ses kulağa çok zarar verir.. ama illa kulaklarımı patlıcam diyorsan mp3 lerin sesini pc de mp3gain adlı programla yükseltip telefona atabilirsin...

mp3gain ile sesi yükseltince kalteyi bozuyo maalesef

-------

Ayrıca tabiiki kulak zarmı patlacak kadar yüksek sesle müzik dinlemek gibi bir zevkim yok Ama dediğim gibi eski mp3 player'ımda kulaklığımı takınca (ki cx200 zaten kulakiçi taktığınızda sesi biraz kesiyor) müziğide hafif yüksek sesle açtımmı dışarıdan gelen tüm sesler kesiliyordu. Yani keyifle müzik dinliyordum en azından

yok o kadarda bozmuyor kaliteyi...

• quote:

Orjinalden alıntı: sawgent

bir telefonun telefon fonksiyonlarından memnun olmasan,mesajlarını açmasa,ses az gelip gitse hadi anlarız.ama ben telefon aldım ee müziği kötü çalıyor.hadi canım sende.adı üstünde telefon.diğerleri yan fonksiyondur ki onlardan ne kadar verim alırsan kardır.

bir telefonsa sözkonusu,bu kabul edilebilir.ama bu telefon 3 telefon fiyatına satılıyor.HTC veya blackberry değil de multimedia'yla öne çıkan N85'se mutlaka fark yaratmalı.ucuz modellerdeki mp3,fotoğraf başta olmak üzere birçok özellikte mutlaka üstün olmalı.üstüne farklı şeyler sunmalı.5 senelik k750 telefonumda ipodu aratmayan bir ses alıyordum.aynı kaliteli kulaklıkla N85 vasat düzeyde bir ses verebiliyor.orjinal kulaklıktan memnunum diyenlere sadece hayatınızda bir kez olsun sennheiser cx300 tipi veya sony benzeri tipte bir kulaklık deneyin derim.kutudan çıkan,çok berbat bir kulaklık.aslında telefonun kendi ses kalitesi kötü diyemem ama ekolayzır'ı da rezil,ses düzeyi çok düşük.kişiselleştirmek için sesin yarısını kırpmak gerekiyor.

nihayetinde tüm mp3 müzikler aynı ses düzeyinde değil.yükseği de var düşüğü de.ipod senelerdir mp3 player üretiyorsa kulağa neyin zararlı olduğunu nokia'dan daha az bildiğini söyleyemeyiz.dolaysıyla ipod'un 2/3 ses düzeyine sahip bence kötü bir mp3 player'a sahip.o bana imkan versin ben rahatsız olduğum yerde "-"ye basarım 5 senelik telefonla kıyaslıyorsam bir terslik vardır o işte.

bu telefona farklı mp3 player yükleyerek bundan kurtulma imkanı var mı?bildik winamp falan mesela.klasör halinde attığım mp3'ler bile playlistte darman dağınık dosyalar halinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 2 Haziran 2009; 11:03:57 >

• kardeş sen yanlış tel almışsın.150 tl ye alacağın bir w810 bir akustic at sonra tekrar düşün.bana göre w810 mp3 çaları aratmıyor.elimde clix 2 mp3 çalar var sen düşün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ax

kardeş sen yanlış tel almışsın.150 tl ye alacağın bir w810 bir akustic at sonra tekrar düşün.bana göre w810 mp3 çaları aratmıyor.elimde clix 2 mp3 çalar var sen düşün.

İşte bu cümle benim zoruma gidiyor.

W810 kaç senelik bir cihaz?Herkes ne kadar kaliteli sesi olduğunu biliyor.

Nokia'ya o kadar para veriyoruz ama hala bu telefonun sesini aratıyorsa...

(N85 sahibiyim)
  • w810 kız arkadaşımda var.k750 ile aynı ses çipini kullanıyor.bahsettiğim de bu zaten.ama ses kalitesinden ziyade ses düzeyi arasında daha farkedilir fark var.n85'in ses şiddeti daha düşük.

sony ericsson'daki mp3 player o kadar basitki dosyayı olduğu gibi görüyor ve seçiyorsunuz.o kadar alayıp pullamak yerine kullanışlı yapsalarmış daha iyiymiş.bir de aynı playlistte 1inci şarkıdan başlayınca shuffle karışık da olsa hep aynı sırayla çalıyor gibi geldi bana n85'te.sony ericsson'da öyle olmuyordu.

bu telefona bir ekolayzır ya da mp3 player bulmak gerek yanarım bu telefonu almama rağmen şu basit işle bile uğraştığıma yanarım.
  • Sonuçta biri telefon biri mp3player,mp3 playerinlada birini arayıp konuşamazsın demi :) Hem bende n85 kullanıcısıyım ses okadar bahsettiğin kadar kötü değil daha fazlası kulaga zarar.

Son bir tavsiye telefonuna powermp3 v1.15b yi kur ve EQ yuda full bass & treble yap ozaman fark hissedebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmrtx -- 2 Haziran 2009; 15:14:05 >
  • Klasör halinde müzikleri gösteren programlardan ttpod veya powermp3 programını öneririm. Özellikle ttpod programını tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: sayın

quote:

Orjinalden alıntı: ax

kardeş sen yanlış tel almışsın.150 tl ye alacağın bir w810 bir akustic at sonra tekrar düşün.bana göre w810 mp3 çaları aratmıyor.elimde clix 2 mp3 çalar var sen düşün.

İşte bu cümle benim zoruma gidiyor.

W810 kaç senelik bir cihaz?Herkes ne kadar kaliteli sesi olduğunu biliyor.

Nokia'ya o kadar para veriyoruz ama hala bu telefonun sesini aratıyorsa...

(N85 sahibiyim)

bence zoruna gitmesi yanlış seçim yapman dolayı.biraz daha bekleyip ona verdiğin o bi ton parayı 5800 yada xpress music bir telefona verseydin bir nebze olsun seni datmin edebilirdi ses mevzusu.

• quote:

Orjinalden alıntı: aycibin

w810 kız arkadaşımda var.k750 ile aynı ses çipini kullanıyor.bahsettiğim de bu zaten.ama ses kalitesinden ziyade ses düzeyi arasında daha farkedilir fark var.n85'in ses şiddeti daha düşük.

sony ericsson'daki mp3 player o kadar basitki dosyayı olduğu gibi görüyor ve seçiyorsunuz.o kadar alayıp pullamak yerine kullanışlı yapsalarmış daha iyiymiş.bir de aynı playlistte 1inci şarkıdan başlayınca shuffle karışık da olsa hep aynı sırayla çalıyor gibi geldi bana n85'te.sony ericsson'da öyle olmuyordu.

bu telefona bir ekolayzır ya da mp3 player bulmak gerek yanarım bu telefonu almama rağmen şu basit işle bile uğraştığıma yanarım.

n85 müzik çalarında karışık liste ilerlemesinde eğer parçaların sıralamalarında bir değişiklik olmazsa bir tam tur yapana kadar aynı sırayı izler.bir tam turdan sonra karışık ilerleme değişir.

basit işle uğraşmaktan daha kolay bişey yoktur uğraşıver iştebu telefonu alıpta iki sis yüklemeye yanıyosan vay senin haline.eğer piyasada varsa arama yapma özelliği olan bi mp3 çalar işini tam anlamıyla görecektir muhtemelen.

• her seçimin olumlu ve olumsuz yönleri vardır. mesela pratik bir seçim yapmak istiyorsan, yanında hem telefon hem de müzik çalar taşımak istemiyorsan, alırsın n97. bir walkman ya da cowon'daki ses kalitesini elinin tersiyle kenara itersin. yok ben ses kalitesinden ödün vermem diyorsan alırsın bir walkman yeni çıkacak X serisinden ya da cowon S9 bir de 6600 Fold.
    tercihinin olumsuz sonuçlarına göz yumman gerekiyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.