Şimdi Ara

Cep Telefonu ve Bilgisayar tamiri hakkında bilgi almak isteyenleri bekleriz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun dönem teknik yardımda yardım ettikten sonra böyle bir oluşum mantıklı geldi ve youtube sayfası açtık. Şuan %90ı yurtdışı olmak üzere 4bine yakın abonemiz ve 1milyondan fazla görüntülenmemiz var. Forumdan Destek olmak isteyen aynı şekilde tamirleri görerek bilgi almak isteyen arkadaşları bekleriz. Belirli zamanlarda telefon laptop akıllı ev aleti inceleride yapıyoruz ve devamı da gelecek. Yorumlardan istediğinizi sorabilirsiniz.

Şuan ağırlık telefon tamiri üzerine
    Daha önce yaptığım Ultrabook cep telefonu incelemeleri
    Ve aygıt Rehberleri mevcut(Amatör ve Profesyonel yaptığım Rehberlerin genelde Yerli veya Yabancı karşılığı yoktur. Şuan için Çinin büyük markalarıyla ilgileniyorum. Onlarla ilgili hazırladığım rehberler ilgili forumlarda bulunuyor isteyene yollayabilirim alternatifi yok. Aynı şekilde HTC rom yükleme rehberi Benden önce tr de çalışan bir rehberi bulunmuyordu. Yazılımsal işler, incelemeler, Rehberler bana tamirler abime aittir. )

Örnek videolar

https://www.youtube.com/channel/UCSkxGQjOrR3It254CGrCIdw

Herkese kolay gelsin. Alttaki kısmı okumanıza gerek yok arkadaşlar b

Şikayet edecek arkadaş olursa Forum Kurallarını okuyabilir. (Daha önce yaşandığı için söylüyorum. Youtube paylaşımı yapmak ve youtube sayfasından bilgilendirici içerik paylaşmak hatta bu bilgilendirme tanıtım amaçlı dahi olsa forum kurallarına aykırı değil. Daha önce paylaşım yaptığımda üyeliğim ceza yemiş youtube sayfamız kapanmıştı. Sanırım ya hasedinden ya da kendi milletini ezik gördüğünden biz böyle iş yapamayız diye düşünmüş olabilir. Daha sonra admine forum kurallarını hatırlatıp hatalı hüküm verdiğini göstererek cezamı açtırmıştım olan konuya oldu. Kendim Doktorum bu işi hobi ve yardım amaçlı yapıyorum. Facebookta birçok grupta ve birçok global forumda aynı şekilde devam ediyorum. )

https://forum.donanimhaber.com/rules.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YediGüzelAdam -- 16 Temmuz 2018; 15:20:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• telefon teknik servisiyim, takipe aldim.

• Laptopun içini kaç ₺ye temizliyonuz

• Hocam benim tel general mobile Android one şimdi hani telefonda bataryanın giriş yeri var ya tırtıklı sivri 3 tane şey adı ne bilmiyom hani bataryayi oraya sokarak ottuturuyoz işte o sivri şeyler kırıldı maliyeti nedir

• Ankaradayım asus zenfone 5 ekran ve batarya değişimi ne kadar
    eski zenfone 5 çentikli değil
  • Arkadaşlar ben doktorum abim teknik servis abone olup yorumlar kısmında sorabilir veya çalıştığı şirketi arayabilirsiniz. Yardımcı olacaklardır. Piyasa fiyatı neyse onu yapar adam kazıklamaz. Ama emek düşmanı çok olduğu için artık zanaat öldü. Bende dahil herkesin canı sıkkın.

Bir hikaye vardır. Her bir çekiç tanesi 1 lira Nereye vuracağını bilmek 100lira diye

Daha önce arkadaşımın il il gezdirdiği yapan adam bulamadığı en son istanbulda bir yerin fahiş fiyat çekip hiçbir donanım değiştirmeden 550-600tl istediği arkadaşımın verdiği ve arkadaşıma parça değiştirdik gibi söyledi eline alır almaz 24 saat içerisinde bozulan cihazını abim alır almaz bir günde 180tlye gerekli donanımsal işlemi yapıp tamir ettiğini biliyorum. Bu telefon bizden önce 4-5 ay gezmiş her alan telefoncu 2-3 hafta bekletmiş. Sayfayı takip eden yerelde ki arkadaşlar genelde teknik servis zaten
    Piyasadaki çoğu teknik servis diş motoruyla çipleri taşlar yani yerinden parçalayarak söker hem pcb zarar görür hemde geri dönüşümsüz parça eksilir. Abim gibi çip ile pcb arasındaki lehim bağlantısını ısıtarak ayıran çok azdır. Hatta ilk zamanda deneyip yapamayan çok olduğu için pcb boardlarını yakmış. Bize hangi cihazı kaç derecede ısıtacağız diye soruyorlardı ve söylüyorduk hala da soran arkadaşlar var nerede ne kullanacağız diye fikir alışverişinde bulunan çokca teknik servis var. Eski videolara bakarsanız lehim bağlantısını ayırmak için kaç derece gerektiğini soran çokca var keza diğer sorunlae ve çözümleri de. Evde beraber 3K xbox360 tamir ettiğimizi biliyorum. Ayrıca aynı modeldeki cihazın ramini nandını yükselttiğini düşürdüğüde çokca olmuştur. 4gb ı 3gb 3ü 4gb veya 16gb ı 32gb yapmak gibi(bunlar birebir board tasarımı aynı cihazlarda kesin olmamakla beraber mümkün bunuda yapma sebebi cihazı yükseltmek değil, o dönem elinde yedek parça olarak ne varsa müşteriye sorar ona göre yapar. Gidipte fantazisine sağlam cihaza müdahalede isteseniz de bulunmaz ölü cihazlar için geçerli bir durum)

Herkese kolay gelsin.

Hikayeyi merak eden varsa yerli yabancı çok versiyonu bulunmakta bir tanesini koyayım.

Makine parçaları üreten bir tesiste, üretim bandını yürüten motor aniden durur, Baş teknisyen elektrikçiler mühendisler her şeyi baştan sona kontrol edip bir sorun bulamazlar elektrik var. Motorlar çalışıyor. Ama üretim bandına gelince bir sorun var çözülemiyor. Soruna kaynak olarak ömrünü tamamlayan dişliler olduğu bunun değişmesi için fabrikanın bir süre kapatılması gerektiği söylense de kesin çözüm bulunamaz. Zaten Fabrikanın yönetimine yeni getirilmiş genç müdür aynı zamanda patronun damadı bunu kabul etmez. İçlerinden orta yaşlı ustabaşı

-Buna anca Rıfat amca bulur dedi ! herkes bir birine bakarak

-Kim bu Rıfat?

-Emekli teknisyen yaklaşık 5-6 sene önce ayrıldı. Bu fabrikanın kurulduğunda beri burada çalışırdı. Patronun gençlere fırsat tanıyalım dediğinde değişen kadrolarla birlikte emekliye ayırdılar. Şimdi bir dükkan açtı Memleketinde İzmit’te Makine motor tamir işleri yapıyor.

Başmühendis gülümsedi

-Bu kadar adamın yapamadığını Rıfat dede mi yapacak?

Fabrika müdürü yukardaki odasından seslendi

-Biran evvel halledin yada neredeyse o adamı bulup gelin bir saattir ne kadar kaybettim biliyor musunuz?

Başteknisyen ustabaşına ters ters baktı

-Musa usta Mehmet’le atlayın hemen alın gelin neredeyse bu adamı

Sonunda, Rıfat amcanın dükkanı bulunur. Fabrikaya Gelir Tamirci, makinenin etrafında dolaşarak, dikkatli bir şekilde kontrol etmiş. Sonra;

Çantasını sakin sakin acelesi yokmuş gibi açarak 3-4 kiloluk bir çekiç çıkararak dişli ve şanzımanların bulunduğu büyük kutunun bir kenarına sertçe iki üç kez çat çat vurur.

-Açın bakalım makineleri

Başteknisyen pis pis sırıtmaktadır. içinden ;

– ihtiyar bu iş senden geçmiş her bokuna baktık peh! der.

. O da ne? Makineler çalışır ,üretim bandı tıkır tıkır çalışmaya başlamış ..

Baş teknisyen şaşkın Müdür, yukarda odasında son derece memnun. Sormuş;

– Borcumuz ne kadar Rıfat amca?

– 5.000 verseniz yeter.

– Neee… Çekiçle makineye şöyle bir vurdun, o kadar. Bunun için mi 5.000 mi istiyorsun?

– Evet.

– Peki… O zaman bana ayrıntılı bir fatura düzenle ayrıntılarını görmek istiyorum.

Bunun üzerine yaşlı tamirci, faturayı düzenleyip, patrona uzatmış. Müdür, faturayı almış ve dikkatle okumaya başlamış;

Çekiçle, makineye vurmanın bedeli: 100 TL

Çekici nereye vuracağını bilmenin bedeli: 4.900 TL

Toplam: 5.000 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YediGüzelAdam -- 17 Temmuz 2018; 9:54:37 >

• Takibe alırsanız çok sevinirim, herkese kolay gelsin arkadaşlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kanala hemen abone oldum spesifik arızalarda bazen basit bir video saatlerce arıza aramaktan kurtarıyor.
  • Çok teşekkür ederim sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: YediGüzelAdam

Arkadaşlar ben doktorum abim teknik servis abone olup yorumlar kısmında sorabilir veya çalıştığı şirketi arayabilirsiniz. Yardımcı olacaklardır. Piyasa fiyatı neyse onu yapar adam kazıklamaz. Ama emek düşmanı çok olduğu için artık zanaat öldü. Bende dahil herkesin canı sıkkın.

Bir hikaye vardır. Her bir çekiç tanesi 1 lira Nereye vuracağını bilmek 100lira diye

Daha önce arkadaşımın il il gezdirdiği yapan adam bulamadığı en son istanbulda bir yerin fahiş fiyat çekip hiçbir donanım değiştirmeden 550-600tl istediği arkadaşımın verdiği ve arkadaşıma parça değiştirdik gibi söyledi eline alır almaz 24 saat içerisinde bozulan cihazını abim alır almaz bir günde 180tlye gerekli donanımsal işlemi yapıp tamir ettiğini biliyorum. Bu telefon bizden önce 4-5 ay gezmiş her alan telefoncu 2-3 hafta bekletmiş. Sayfayı takip eden yerelde ki arkadaşlar genelde teknik servis zaten
    Piyasadaki çoğu teknik servis diş motoruyla çipleri taşlar yani yerinden parçalayarak söker hem pcb zarar görür hemde geri dönüşümsüz parça eksilir. Abim gibi çip ile pcb arasındaki lehim bağlantısını ısıtarak ayıran çok azdır. Hatta ilk zamanda deneyip yapamayan çok olduğu için pcb boardlarını yakmış. Bize hangi cihazı kaç derecede ısıtacağız diye soruyorlardı ve söylüyorduk hala da soran arkadaşlar var nerede ne kullanacağız diye fikir alışverişinde bulunan çokca teknik servis var. Eski videolara bakarsanız lehim bağlantısını ayırmak için kaç derece gerektiğini soran çokca var keza diğer sorunlae ve çözümleri de. Evde beraber 3K xbox360 tamir ettiğimizi biliyorum. Ayrıca aynı modeldeki cihazın ramini nandını yükselttiğini düşürdüğüde çokca olmuştur. 4gb ı 3gb 3ü 4gb veya 16gb ı 32gb yapmak gibi(bunlar birebir board tasarımı aynı cihazlarda kesin olmamakla beraber mümkün bunuda yapma sebebi cihazı yükseltmek değil, o dönem elinde yedek parça olarak ne varsa müşteriye sorar ona göre yapar. Gidipte fantazisine sağlam cihaza müdahalede isteseniz de bulunmaz ölü cihazlar için geçerli bir durum)

Herkese kolay gelsin.

Hikayeyi merak eden varsa yerli yabancı çok versiyonu bulunmakta bir tanesini koyayım.

Makine parçaları üreten bir tesiste, üretim bandını yürüten motor aniden durur, Baş teknisyen elektrikçiler mühendisler her şeyi baştan sona kontrol edip bir sorun bulamazlar elektrik var. Motorlar çalışıyor. Ama üretim bandına gelince bir sorun var çözülemiyor. Soruna kaynak olarak ömrünü tamamlayan dişliler olduğu bunun değişmesi için fabrikanın bir süre kapatılması gerektiği söylense de kesin çözüm bulunamaz. Zaten Fabrikanın yönetimine yeni getirilmiş genç müdür aynı zamanda patronun damadı bunu kabul etmez. İçlerinden orta yaşlı ustabaşı

-Buna anca Rıfat amca bulur dedi ! herkes bir birine bakarak

-Kim bu Rıfat?

-Emekli teknisyen yaklaşık 5-6 sene önce ayrıldı. Bu fabrikanın kurulduğunda beri burada çalışırdı. Patronun gençlere fırsat tanıyalım dediğinde değişen kadrolarla birlikte emekliye ayırdılar. Şimdi bir dükkan açtı Memleketinde İzmit’te Makine motor tamir işleri yapıyor.

Başmühendis gülümsedi

-Bu kadar adamın yapamadığını Rıfat dede mi yapacak?

Fabrika müdürü yukardaki odasından seslendi

-Biran evvel halledin yada neredeyse o adamı bulup gelin bir saattir ne kadar kaybettim biliyor musunuz?

Başteknisyen ustabaşına ters ters baktı

-Musa usta Mehmet’le atlayın hemen alın gelin neredeyse bu adamı

Sonunda, Rıfat amcanın dükkanı bulunur. Fabrikaya Gelir Tamirci, makinenin etrafında dolaşarak, dikkatli bir şekilde kontrol etmiş. Sonra;

Çantasını sakin sakin acelesi yokmuş gibi açarak 3-4 kiloluk bir çekiç çıkararak dişli ve şanzımanların bulunduğu büyük kutunun bir kenarına sertçe iki üç kez çat çat vurur.

-Açın bakalım makineleri

Başteknisyen pis pis sırıtmaktadır. içinden ;

– ihtiyar bu iş senden geçmiş her bokuna baktık peh! der.

. O da ne? Makineler çalışır ,üretim bandı tıkır tıkır çalışmaya başlamış ..

Baş teknisyen şaşkın Müdür, yukarda odasında son derece memnun. Sormuş;

– Borcumuz ne kadar Rıfat amca?

– 5.000 verseniz yeter.

– Neee… Çekiçle makineye şöyle bir vurdun, o kadar. Bunun için mi 5.000 mi istiyorsun?

– Evet.

– Peki… O zaman bana ayrıntılı bir fatura düzenle ayrıntılarını görmek istiyorum.

Bunun üzerine yaşlı tamirci, faturayı düzenleyip, patrona uzatmış. Müdür, faturayı almış ve dikkatle okumaya başlamış;

Çekiçle, makineye vurmanın bedeli: 100 TL

Çekici nereye vuracağını bilmenin bedeli: 4.900 TL

Toplam: 5.000 TL
    merhaba, ben de bi videonuzun altinda sordum bu isi degerlerini.

ben kendi tecrübelerimden ogrendigim kadariyla ayarliyorum isi degerlerini.

bilgi alisverisi amacli sormustum. acaba siz ne yontemler uyguluyorsunuz gibisinden.

bir kac videoya baktim ve gayet başarılı cidden

+1

• Çok teşekkür ederim sorduğunuz ürün marka veya model belliyse daha önce cevap verilmeyen modelse cevap verecektir. Iphoneların ısı değerleri en çok sorulan geneli eline alıyor 320 350 390 arasında değişiyor iPhone modelleri bu konuylada çok ilgilenemeyeceğim youtube da sayfayı ilk açtığımızda çoğu kişi Türk olduğumuza bile inanmamıştı yerli yabancı, aynı şekilde birkaç yerde araklanan videomuzda var malesef iyi akşamlar sizede

• Yukarı

• 4-5 video izledim sardıra sardıra, sök temizle geri tak gibi sanki tüm videolar kanalda daha çok tamir videonuz var onları paylaşın. Abinizin eli yatkın gerekli aletleride edinmiş, temiz çalışıyor tebrik etmek lazım. Siz burada abinizin kanalını mı tanıtıyorsunuz tam anlamadım. Ne yardımı yapabiliriz?

Benim alttaki videodan izleyerek uyguladığım iş taktir edilesi bir iş cidden, saatlerimi almıştı ama yapan bilen telefoncu bulamadım en sonunda kendim izler yaparım dedim. Elim yatkın olmadığından kusursuz yapamadım lehimleri ama sonuç başarılıydı. Bu tür işlemler el alışkanlığı ve beceri istiyor.

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    Evet abimin kanalı abone olup yardımcı olabilirsiniz. Her meslek belirli standartlar ve notasyonlar içerisindedir. Temiz ve doğru çalıştıktan sonra o meslekten başka birşey beklemem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.