Şimdi Ara

Cep Telefonu Kredi Kartını Bozar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
31.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni nesil telefon kılıflarında biliyorsunuz kredi kartı koymak için bölümler var.

Şimdi merak ettiğim şey telefon ile bu kartları aynı kılıf içerisinde muhafaza etmek kartları bozar mı?

Daha da kötüsü kredi kartları cep telefonunu bozar mı?

Yanıt veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cep Telefonu Kredi Kartını Bozar mı?

Cep telefonunun arkasına kredi kartı veya banka kartı yerleştirmek yaygın bir uygulamadır. Ancak bu uygulamanın telefonunuza zarar verip vermeyeceği konusunda endişeleriniz olabilir.

Telefonun Arkasına Kart Koymak Telefonu Bozar mı?

Genel olarak, telefonun arkasına kart koymak telefona zarar vermez. Ancak, bazı durumlarda sorunlara neden olabilir:

• Manyetik Çizgiler: Kredi kartları ve banka kartları manyetik şerit içerir. Telefonların manyetik alanları, kartlardaki manyetik şeridi bozabilir. Bu, kartın okunmasını zorlaştırabilir veya tamamen kullanılamaz hale getirebilir.
    • Isı: Telefonlar kullanım sırasında ısınır. Bu ısı, telefonun arkasına yerleştirilen karttaki plastik malzemeyi bozabilir ve kartın bükülmesine veya erimesine neden olabilir.
    • Fiziksel Hasar: Telefonu sert bir yüzeye düşürürseniz veya üzerine baskı uygularsanız, telefonun arkasındaki kart hasar görebilir.

Kartı Telefonun Arkasına Koyarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Telefonunun arkasına kart koyarken aşağıdaki önlemleri alarak riskleri azaltabilirsin:

• Kartı Manyetik Alanlardan Uzak Tut: Kartı telefonun arkasına yerleştirirken, telefonun kamera veya şarj portu gibi manyetik alan yayan bileşenlerinden uzak tut.
    • Kılıf Kullan: Telefonun arkasına koyduğun kartı korumak için uygun bir kılıf kullan.
    • Isıyı Azalt: Telefonunu uzun süreler boyunca yüksek sıcaklıklarda bırakmaktan kaçın.
    • Dikkatli Ol: Telefonunu kullanırken veya taşırken dikkatli ol. Telefonu düşürmek veya üzerine baskı uygulamak kartın zarar görmesine neden olabilir.

Genel olarak, telefonun arkasına kart koymak, kartı veya telefonu bozmaz. Ancak, manyetik alanlardan, ısıdan ve fiziksel hasardan kaçınarak riskleri azaltmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kredi kartının bozulması için daha büyük bir manyetik alan gerekli. Mesela güçlü bir mıknatısın etkisinde kalırsa bozulabilir. Bizzat denemedim ama bozulacağını sanmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdiye kadar öyle bi şikayet duymadım.. sen kullan. seninki bozulursa ilk şikayeti senden duyarıs bilgileniriz hiç deilse
  • Güncelleme; yaklaşık 1 aydır kullanıyorum hala bozulmadı
  • Bozulacağını sanmıyor, telefonlar o kadar manyetik alan yaymıyor.
  • ama kılıfın mıklatısı bozabilir kardeş
  • Bende aynı durumu sürekli otobüs kartım için düşünüyorum.Acaba birşey olurda karta etki edermi diye.Mümkün olduğunca yan yana koymamaya çalışıyorum.Yalnız değilmişim demek
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotoburak

ama kılıfın mıklatısı bozabilir kardeş

Evet, bu çok daha tehlikeli gözüktü bana da. Bu yüzden özellikle mıknatısı olmayan bir kılıf seçmeye çalıştım.

Şu kılıfı aldım, çok memnun kaldım. Tavisye ederim herkese.http://izenus.com/samsung-galaxy-note-3-natural-eel-diary-collection.html

Türkiye'de more-tr isimli bir şirket bayiliğini yapıyormuş, yurtdışı fiyatı ile aynı olduğunu görünce ben ordan aldım. Bir günde elime ulaştı.

• csmx kullanıcısına yanıt
    çok hoş bir kılıf olmuş
  • bozmadığını ögrendim artık rahat bir şekilde ölebilirim
  • Küçücük boyutlu bir mıknatıs benin 10a yakın kredi ve banka kartımı bozdu.
  • Ben alti aydir bankamatik kartimi,kredi kartimi ve toplu tasima kartimi bu sekilde kullaniyorum (kilif icinde)bi sorunla karsilasmadim...!

• Konuyu açtığımdan bu yana yaklaşık olarak 2 yıldır telefonu bu kılıf ile kredi kartları takılı bir şekilde kullanıyorum. Bozulmadı =)
  • demekki sıkıntı yok :)
  • Hehheh evet konu altında 2 yıllık inceleme sonucunda bilimsel olarak onayladık :D
  • Ben de bugün düşündüm istanbulkartları cüzdanın içinden okutabildiğimiz için güçlü olsa gerek diye o yüzden istanbulkart ile siyah şeritli banka kartı aynı cüzdana koyulabilir mi?

• beyler peki cep telefonunun elektronik aletlere etkisi varmıdır. mesela bugün switchin yanında duruyordu oyunlarda donmalar olmaya başladı nedeni cep telefonumuydu bilmiyorum. telefonu ordan aldıktan 15 dk içinde düzeldi. mesela monitörün yanında yada kasanın yanında durunca içindeki parçalara bir zararı varmıdır. yoksa sorun internetlemi alakalı ?
  • Ykb banka karti her 3.5 ayda bir fix bozuluyor cipi. 3.karti istedim !!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.