Şimdi Ara

cep telefonu ekranı ve güvenlik kamerası nasıl birleştirilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • web cam tarzı 12 V la çalışan bir güvenlik kamerasını kabloyla cep telefonu ekranına nasıl bağlayabiliriz?
    bilgisi olan varmı?
    12 V ışıldak aküsüyle çalışan seyyar bir güvenlik kamerası projesi yapmak istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: o3ah

web cam tarzı 12 V la çalışan bir güvenlik kamerasını kabloyla cep telefonu ekranına nasıl bağlayabiliriz?
    bilgisi olan varmı?
    12 V ışıldak aküsüyle çalışan seyyar bir güvenlik kamerası projesi yapmak istiyorum

biraz daha bilgi verirseniz yardimci olabilirim.
  • ip guvenlik kamerasini alirsiniz..modem uzerinden izlersiniz..yok direk telefondan kameraya baglancam derseniz 3g goz denilen icine gsm hatti takilan kameralar var operatorlerde onlardan alip 3g ile arayip goruntu alabilirsiniz..onada aylik para vermek istemiyorsaniz easyn ptz ip kamera alip kablosuz ayarini ad hoc mode ye ayarlayip telefondan kameranin wifi adi cikar ona baglanip kamerayi gorur hemde yonlendirirsiniz..yinede anlamadiysaniz pm den ulasin yardimci olayim.
  • yanlış anlaşılma oldu
    ben sadece cep telefonu ekranını alıp direkt olarak kabloyla webcam e bağlamak istiyorum.
    yani webcam e ve ekrana bataryayla enerji gidicek.
    webcam den gelen görüntü 2 mt lik bir kabloyla ekrana aktarılıcak.
    böyle bir projeyi nasıl yapabilirim??
  • onu oyle yapana kadar ebay den 4 inc lcd monitor al 20 dolara.bir tanede guvenlik kametasi al 20 dolara toplamda maksimum 100 tl yi gecmeden dediklerini yaparsin..diger turlu cok karmasik imkansiz degil ama bir hayli zor olur.webcami de ekrana baglayacagini sanmiyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknologs

onu oyle yapana kadar ebay den 4 inc lcd monitor al 20 dolara.bir tanede guvenlik kametasi al 20 dolara toplamda maksimum 100 tl yi gecmeden dediklerini yaparsin..diger turlu cok karmasik imkansiz degil ama bir hayli zor olur.webcami de ekrana baglayacagini sanmiyorum..

4 inç 2 kat büyük geliyo benim projeye göre problem orda zaten
    ayrıca aldığımız lcd monitöre nasıl bağlıycaz ki? aynı şey değilmi?

edit:
    ebay da araştırma yaptım şöyle bişey buldum. sizce bunu bağlayabilirmiyiz kameraya??
    benim projeye daha uygun. cep telefonu ekranını da zaten kafaya takılan bir aparata bağlıyarak görüntü alma istiyodum
    http://www.ebay.com/itm/iDesign-Digital-Video-Glasses-for-iPod-or-iPhone/150774680979?_trksid=p1468660.m2000036#ht_1805wt_754

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o3ah -- 12 Mart 2012; 13:13:00 >

• sen yapmal istedigini tam olarak soylersen sana cok iyi yardimci olurum..sana onerdigim lcd monitorun kamera girisi var kamerayi direk takabilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sen yapmal istedigini tam olarak soylersen sana cok iyi yardimci olurum..sana onerdigim lcd monitorun kamera girisi var kamerayi direk takabilirsin

şimdi şöyle,
    bir adet güvenlik kamerası ve bir adet telefon ekranı 12 V luk bataryanın verdiği enerjiyle çalıştırılarak kameradan gelen görüntü ekrana aktarılıyor.

benim elde etmek istediğim şey ise bu telefon ekranını kafaya takılan bir aparatla birleştirerek kamera görüntüsünü sürekli göz önünde tutmak...

ebay linkinde görünen tipte i phone için tasarlanmış bir kafaya takılan ekran var.. bu tipte birşey alıp kameradan gelen görüntüyü göstertebilsem tabii ki çok daha süper olurdu. göz sağlığı açısından. ama Türkiye de bunu bile bulamıyacağım için kendi imkanlarımla birşeyler yapmak istiyorum.

edit: üstat senin dediğin lcd monitörün linki varmı? belki ekran boyutunu küçültüp kamera takma girişini kullanarak birşeyler yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o3ah -- 12 Mart 2012; 19:54:56 >

• Cep telefonu lcd sini hiçbir kameraya direkt kabloyla bağlayamazsın. Elektronik o kadar ilerlemedi keşke o kadar basit olsaydı da herşeyi kolayca birbirine irtibatlayıp çalıştırabilseydik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Cep telefonu lcd sini hiçbir kameraya direkt kabloyla bağlayamazsın. Elektronik o kadar ilerlemedi keşke o kadar basit olsaydı da herşeyi kolayca birbirine irtibatlayıp çalıştırabilseydik.

peki alternatif olarak sizce ne yapilabilir?
  • Arkadaşların bahsettiği ve en kolay yol kompozit yani en basit video giriş /çıkışlarına sahip kamera monitör ikilisini kullanmak. Örneğin 3.5 inch kadar kompozit girişili lcdler örneğin arabaların geri kamera sistemlerinde kullanılıyor. Bundan daha küçüğünü bulabileceğini sanmam. Geri vites kameralarının küçüğü ile 3.5 inch lcd ekran alıp (örnek araba aksesuarı satanlar, sahibinden com yada gitti...yor com da var. Diğer alternatif dealextreme com gibi çinden direkt satış yapan kargo ücreti almayan siteler olabilir. Diğer ihtimal de 2. el araştırmak olabilir. Bunlara sadece 12 volt vermen yeterli gelir çalışması için. Aralarında gece görüşü olanları bile bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 12 Mart 2012; 21:24:25 >
  • quote:

Arkadaşların bahsettiği ve en kolay yol kompozit yani en basit video giriş /çıkışlarına sahip kamera monitör ikilisini kullanmak. Örneğin 3.5 inch kadar kompozit girişili lcdler örneğin arabaların geri kamera sistemlerinde kullanılıyor. Bundan daha küçüğünü bulabileceğini sanmam. Geri vites kameralarının küçüğü ile 3.5 inch lcd ekran alıp (örnek araba aksesuarı satanlar, sahibinden com yada gitti...yor com da var. Diğer alternatif dealextreme com gibi çinden direkt satış yapan kargo ücreti almayan siteler olabilir. Diğer ihtimal de 2. el araştırmak olabilir. Bunlara sadece 12 volt vermen yeterli gelir çalışması için. Aralarında gece görüşü olanları bile bulabilirsin.

sizce geri vites kamerasının ekranına benim gösterdiğim tipte bir güvenlik kamerası bağlayabilirmiyim?
    geri vites kameralarının görüş menzili 1.5 metre.... benim elde etmek istediğim görüntü ise 40 metre..

edit:
    söylediğiniz çin sitesinde şöyle bişey buldum....
    http://www.dealextreme.com/p/3-5-tft-lcd-monitor-cctv-security-camera-tester-118008
    galiba haklısınız bunu kullanmak lazım. zaten adı üstünde güvenlik kamerası test monitörü.
    tek dezavantajı boyunun benim istedğimden büyük olması..

edit 2:
    pardon 2.5 inç olanıda varmış artık bu işimi görür teşekkürler herkeze

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o3ah -- 13 Mart 2012; 9:37:10 >

• sen test monitoru olarakmi kullanacaksin

• Aradığınızı bulduğunuza sevindim.

Bu arada araba geri görüş kameraları birkaç metreyi gösteriyor o kadar kısa değil mesafeleri. Sadece bazılarında ekranda ölçüm iin çizgi çıkartıyor o işinizi bozabilir.
  • quote:

sen test monitoru olarakmi kullanacaksin

benim amacim test monitoru olarak kullanmaktan cok kafaya takilan bir aparatla ekrani birlestirerek guvenlik kamerasindan surekli goruntu almak. birnevi test monitoru evet. ama surekli goz onunde durucak
  • quote:

Aradığınızı bulduğunuza sevindim.

Bu arada araba geri görüş kameraları birkaç metreyi gösteriyor o kadar kısa değil mesafeleri. Sadece bazılarında ekranda ölçüm iin çizgi çıkartıyor o işinizi bozabilir.

olcum icin cizgi cikarsa daha iyi bile olurdu benim icin ama iste menzili cok kisa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.