Şimdi Ara

Cep Herkülü Geliyor :::..R E S I M L I...:::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni sistemim için beklediğim ürünler yavaş yavaş gelmeye başladı

İlk önce anakart gelmişti ama kullanılmış olarak geldiği için geri yolladım

ilgilenenler için adres

https://forum.donanimhaber.com/asus-maximus-kullanilmis-kart-geldi--123290497

Yeni kuracağım sistemi multimedya,oyun,internet amaçlı kullanacağım için ergonomik bir mATX kasa aldım .

Kasa hem yatay hem dikey olarak kullanabiliyor.Mat siyah renkte ve PSU-DVD-KABLO-HDD konumları çok güzel konumlandırılmış.

KASA :

AERECOOL CS-101 Siyah mATX Fiyat : 31€

Resimler ise şu şekilde

PSU

PSU 450W CORSAIR SF 450 Fiyat : 93€

Psu beklediğimden daha kaliteli,aksesuarları tam ihtiyaç duyduğumuz şekilde geldi.Gereken tüm kablolar içinden çıktı.

RAM

CORSAIR VENGEANCE LPX 16GB 2X 8GB DDR4 3000MHZ CL15 Fiyat : 118€

SSD

Crucial mx 200 M2
    Fiyat :155 euro

Gayet hızlı ve ekonomik

CPU COOLER

NOCTUA NH-L9i Fiyat : 44€

Fanı çok sessiz olduğunu iddia ettikleri için aldım.Ayrıca slim kasaya tam sığacağını hesap ederek aldım.Sığmazsa değişecek.

ANAKART

ASUS Z170 MAXIMUS GENE Fiyat : 232€

Anakart pazartesi günü geldi ama kullanılmış olarak geldiği için moralim bozuldu inceleme fırsatı bulamadan gönderdim geri.

CPU

INTEL I7 6700K Fiyat :211€

HDD

SEAGATE MOMENTUS 320 GB Fiyat : 40€

Laptopa SDD upgrade yapınca boşa çıkmıştı M2 bellek alana kadar bununla idare edecem.

EKRAN KARTI

1050Ti Low Profile 4GB DDR5 Fiyat : 163€

Ekran kartı maalesef şu anda tüm ülke çapında bulunamıyor.Yarın ispanyaya gidecem bulursam ordan alacam.

Evet arkadaşlar ürünün toplam fiyatı 932€ civarında

Yakın zamanda Türkiye ye gelince de evdeki neon lambaları ve şu fanı bu kasaya monte edecem

Sistemle ilgili yorum ve önerilerinize açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbaggio -- 4 Şubat 2017; 19:54:56 >

• o işlemciyi alip niye kötü ekran kartı aliyorsun işlemciyi biraz kıs git 1060 al
  • low profile olduğu için. eğer bahsettiğiniz kartın low profile formatı varsa onu alalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbaggio -- 19 Ocak 2017; 21:5:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PweckTR

o işlemciyi alip niye kötü ekran kartı aliyorsun işlemciyi biraz kıs git 1060 al

Konuyu okumadan boş yorum yapmasan anlardın
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbaggio

low profile olduğu için. eğer bahsettiğiniz işlemcinin low profile formatı varsa onu alalım.

Herhangi bir mini ekran Kartı sığmıyormu, mesela msi yada zotac ın mini modelleri?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

low profile olduğu için. eğer bahsettiğiniz işlemcinin low profile formatı varsa onu alalım.

İşlemci ve Low Profile ne alaka kardeşim ? Ekran kartı diyorsan aldığın MSI 1050Ti Low Profile ın seni ilgilendiren kısmı yani eni 16,9 cm yuvarla 17 cm arka I/O Paneli sebebiyle , toplamda 11,2 cm genişliğe sahip bir kasada 17 cm genişlikte ekran kartını nasıl kullanmayı düşünüyorsun ? Aslında kendin çok yanlış bir ürünü seçmişsin hani yanılıyorsam bir yerde yanlış bir mantıkla düşünmüşsem lütfen arkadaşlar uyarsın fakat , 11 cm genişlikte kasa , arka giriş-çıkış paneliyle toplamda 17 cm ekran kartı nasıl olacak bu iş...

http://superuser.com/questions/454879/my-low-profile-video-card-does-not-fit-in-my-mini-tower-what-can-i-do

Burada da bir arkadaş senin yaşaman olası soruna benzer bir problem yaşamış , ona cevaben kartla gelmesi gereken daha kısa arka plakayı uzununu söküp karta monte edin kasanıza öyle ekran kartı sığacaktır veya alternatif yol olarak metal keskiyle "gereksiz" uzun kısmı kesin atın demiş inşallah aldığın kartta söz konusu arka giriş/çıkış plakası geliyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 19 Ocak 2017; 20:46:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

quote:

İşlemci ve Low Profile ne alaka kardeşim ? Ekran kartı diyorsan aldığın MSI 1050Ti Low Profile ın seni ilgilendiren kısmı yani eni 16,9 cm yuvarla 17 cm arka I/O Paneli sebebiyle , toplamda 11,2 cm genişliğe sahip bir kasada 17 cm genişlikte ekran kartını nasıl kullanmayı düşünüyorsun ? Aslında kendin çok yanlış bir ürünü seçmişsin hani yanılıyorsam bir yerde yanlış bir mantıkla düşünmüşsem lütfen arkadaşlar uyarsın fakat , 11 cm genişlikte kasa , arka giriş-çıkış paneliyle toplamda 17 cm ekran kartı nasıl olacak bu iş...

http://superuser.com/questions/454879/my-low-profile-video-card-does-not-fit-in-my-mini-tower-what-can-i-do

Burada da bir arkadaş senin yaşaman olası soruna benzer bir problem yaşamış , ona cevaben kartla gelmesi gereken daha kısa arka plakayı uzununu söküp karta monte edin kasanıza öyle ekran kartı sığacaktır veya alternatif yol olarak metal keskiyle "gereksiz" uzun kısmı kesin atın demiş inşallah aldığın kartta söz konusu arka giriş/çıkış plakası geliyordur.

ekran kartı yerine yanlışlıkla İŞLEMCİ yazmışım.

llk defa mini tower kasa kullanmıyorum.Dikkat ederseniz bu yuzden LOW PROFILE EKRAN KARTI SEÇTİM.

Bu kasa çin PSU dan tut İşlemci soğutucusuna kadar hepsini özenle seçtim kasaya sığması için hangi yönden çok yanlış ürün seçtiğim kanısına nasıl vardınız???

Linkini verdiğiniz ekran kartının arka plakasını kesseniz bile kasaya sığmama durumu sözkonusu.Kaldı ki adam HDMI kullanacak.HDMI konnektörü içerde kalmış napsın kasayımı kessin?

BU yüzden low profile ekran kartı seçtik. Siz konuyu kavrayamamışsınız herhalde . Tekrar okuyun dilerseniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dbaggio kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum , tecrübeli bir "mini tower" kasa kullanıcısısın. Fakat diyorum ki arkada ki metali çıkarmadan o kasaya kartı takamazsın.Kılı kırk yarıp oradan onu kesip ,kasaya çeşitli modifikasyonlar yapıp ne bileyim "L" PCI-Express genişleme portu falan bulup farklı tekniklerle ben işimi halledicem bilip bilmeden yazma dersen inan ki bir şey demem hayırlı olsun derim :) , ben slim kasa , mini sistem den de anlamam ben gördüklerime göre bir hesap yaptım bu çıktı , sen keyif için zevk için bir yatırım yapıyorsun negatif , itici yorumlarla keyfini kaçırmak da istemem.

Ama 12 cm genişlikte kasa , ve o genişliğe "basit,bilinen yollardan" sığmayacak 17 cm lik ekran kartı benim bu kafama takıldı... Ha arka giriş-çıkış metali çıkabilir bir parça vidasını söker çıkarır ekstra gelen mini metali takar rahatça sığdırırsan sorun kalmaz zaten ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 19 Ocak 2017; 21:31:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: keremec

quote:

Herhangi bir mini ekran Kartı sığmıyormu, mesela msi yada zotac ın mini modelleri?

hocam miniler boydan kısa . Bize enden kısa kart lazım. Eni en fazla 7 cm olmalı .DVD rom kurmazsam ki kurmayacağım boyu en uzun kart bile kurtarıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

Anlıyorum , tecrübeli bir "mini tower" kasa kullanıcısısın. Fakat diyorum ki arkada ki metali çıkarmadan o kasaya kartı takamazsın.Kılı kırk yarıp oradan onu kesip ,kasaya çeşitli modifikasyonlar yapıp ne bileyim "L" PCI-Express genişleme portu falan bulup farklı tekniklerle ben işimi halledicem bilip bilmeden yazma dersen inan ki bir şey demem hayırlı olsun derim :) , ben slim kasa , mini sistem den de anlamam ben gördüklerime göre bir hesap yaptım bu çıktı , sen keyif için zevk için bir yatırım yapıyorsun negatif , itici yorumlarla keyfini kaçırmak da istemem.

Ama 12 cm genişlikte kasa , ve o genişliğe "basit,bilinen yollardan" sığmayacak 17 cm lik ekran kartı benim bu kafama takıldı... Ha arka giriş-çıkış metali çıkabilir bir parça vidasını söker çıkarır ekstra gelen mini metali takar rahatça sığdırırsan sorun kalmaz zaten ortada.

güzel kardeşim , her kartın içinden low profile bracket çıkmıyor. zaten çıkanlar da kıytırık kartlar.

bak şu kart arkadaki bracketi değiştirirsen hem normal atx kasaya olur hem min towere olur

https://www.asus.com/Graphics-Cards/EAH5450_SILENTDI1GD3LP/

veya şu kart

http://www.asus.com/Graphics-Cards/710-1-SL/

yani kartın eni en fazla 7 cm olması lazım. ben kendim CNC de braket çekerim onda sorun yok.

zaten 17 cm kartın sığmayacağını bildiğim için LOW PROFILE arıyorum.

iyi niyetler için teşekkürler.

• dbaggio kullanıcısına yanıt
    Anladım kardeşim , şimdiden hayırlı olsun.
  • işlemci çok ısınan bir model bence 6500 6600 daha iyi olurdu sonuçta uç bir sistem toplamamışsın küçük ama etkili bir sistem toplamışsın.
  • işlemci fiyatı uygun gelince düşünmeden aldım. hani gerektiği yerde elden çıkarması da kolay olur , overlock ta yapabilirim o yüzden 6700 tercih ettim.veya ilerde belki atx kasa ile su soğutma yaparım .bilmiyorum.

bakın üzerinde mavi fan olan kasa da benim kasaydı mini tower. siteden bir arkadaş satın aldı. o sistemde de e8400 kuruluydu.çok uzun süre kullandım .

bu da linkidir.

https://forum.donanimhaber.com/slim-kasa-e8400-komple-sistem--87076941#87076941
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

o işlemciyi alip niye kötü ekran kartı aliyorsun işlemciyi biraz kıs git 1060 al

Haklısınız okumamışım hatam var fakat.Yine de işlemciyi daha ufak bir model alip bütceden kazanılabilirdi.
  • quote:

quote:

quote:

Haklısınız okumamışım hatam var fakat.Yine de işlemciyi daha ufak bir model alip bütceden kazanılabilirdi.

hocam işlemcinin fiyatı uygun oldugu icin 6700k aldım. tr de ne kadar bilmiyorum ama bana 210 € geldi. o yuzden birde gelecekte atx e gecerim diye oyle aldım

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam işlemcinin fiyatı uygun oldugu icin 6700k aldım. tr de ne kadar bilmiyorum ama bana 210 € geldi. o yuzden birde gelecekte atx e gecerim diye oyle aldım

tr fiyatı 1900 civarında onun icin oyle soylemistim.siz ucuza almışsınız baya.

• 1060 mini bu kasaya sığmaz mıydı?
  • Philae kullanıcısına yanıt
    Hocam mini kartlar boydan kısa. Bize enden kısa kart lazım. 1060 mini boyu 17 eni 11 cm. Yani her halükarda low profile bracket destekli bir kart lazım

• Allah Allah işlemcilerde de crysis 3 hediyesi varmış ilginç ve epey ucuz. Ordan buraya sipariş verme imkanımız var mı?
    Hayırlı olsun hem.
  • Beğendiğiniz bişey varsa gelirken getirebilirim.

Kasamiz kısaca boyle

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.