Şimdi Ara

Center'dan cızırtı geliyor(X-530)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarda sesli birşey yapmadığımda yani hoparlörleri kullanmadığım anda 1-2 dakka içinde sanki iki kablo iletken olur gibi CENTER de cızırtı ve pat pat sesler geliyor.
    Acaba hoparlördemi bir sorun var diye center yerine left taktım aynı ses geldi ,daha sonra kasadan Pembe olan jack ı çıkardım ses gitti tabiki böylece AC3 filmlerde ses alamaz oldum.
    Bu cızırtıyı yaparken voltaj değişimi vs. olmuyor(yani prizle lambayla alakalı değil)

Acaba sorun nerde ,başka bu sorunu yaşayan varmı?

• 1. dinlediğin bütün mp3 lerde veya izlediğin bütün filmlerde aynı sorunumu yaşıyorsun?
    2. ne zamandan beri bu sorun başladı? ve ses kartın ne?

çözüm 1. bütün jakları çıkar ve yuvalarını üfleyrek temizle. jakları iyice sil ve tekrar yerine sağlam bir şekilde tak.
    çözüm 2. eğer sorun çözülmezse. mp3 dinleidğin programı ve film izlediğin programın eq. ayarlarını sıfırla. yani default haline getir. ve ses kartının driver ını silip yeniden yükle.

sorun devam ederse x-530 da subwooferın center girişinde bir sorun olmuş olabilir. aklıma gelenler bunlar
  • Dostum 1 haftadan beri bu sorun var.
    Şimdi bilgisayarı yeniden başlattım biosa girdim orda bile cızırtı geliyor yani driverlarla ilgili bir sorun gibi gözükmüyor,Bu sorun birden ortaya çıktı şu anda cızırtı duyulmuyor ama kulağımı centera yaklaştırdığımda cızırtı duyuluyor.
    Ses kartım Epox 8rda+ üzerinde nvidia onboard ses kartı var, hoparlör sistemini alalı 1,5 sene oldu hiç bir sorunum yoktu.Ya hoparlörde yada ses kartında sorun var o zaman.
    Eğer başka öneriniz varsa denemeye hazırım
  • burak dostum bu sorun bende de olmuştu. mp3 dinlerken ön sağ uydudan cızırtı geliyordu. bir türlü çözememiştim sorunu. bilgisayarıma başka bir sebepten dolayı format atıp yeniden kurduğumda cızırtı filan kalmamıştı. hatta başka sorunlar daha vardı onlarda kalmadı. sebebini tam olarak bilmiyorum. ama ya codec çakışması yada da sistemin ses ayarlarından veya eq ayarlarından wave gibi bir ayarın normalden çok yüksek olması. bu yüzden ilk önce tüm ayarları defalut a getir dedim. kolay gelsin
  • Tamam dostum en kısa zamanda format atacam zaten ama anlamadığım şu
    Codecten yada sürücüden olsa biosta nasıl aynı cızırtı gelecek?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BuRaK

Tamam dostum en kısa zamanda format atacam zaten ama anlamadığım şu
    Codecten yada sürücüden olsa biosta nasıl aynı cızırtı gelecek?

hayır bu sorun için format atmak. sınıftaki yaramaz bir öğrenci için okulu yıkmak gibi birşey..
    sen ne olur ne olmaz ses kartının yeniden tanıt. ve bütün programların eq ayarlarını default haline getir. codecler sorun çıkarabilir. özellikle ac3 ü silip yeniden yüklemeni öneririm. tabi ilk olarak donanım sorunumu değilmi bunu anlamak lazım. mümkünse ( varsa ) ipoduna veya başka bir mp3 playerına tak x-530 u ve cızırtıyı kontrol et
  • Sürücüleri sildim yükledim ve codecleri silip tekrar yükledim ama sorun aynı.
    Birtane daha x-530 kullanan arkadaşım var onun woofer ve açma kapama düğmesi olan hoparlörü alıp deniyecem
    Yine aynı sorun devam ederse sorun ses kartındadır.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • açma kapama düğmesi olan uydu center değil ama. sen onu center yerine takamazzsın çünkü girişleri farklı. sorunun ses kartında olup olmadığını anlamın bir yolu var. mp3 playerını ( ipod vb.. ) x-530 un center jakına bağla cızırtı devam ediyorsa. ses sisteminde vardır bir sorun
  • Açma kapama center olmadığını biliyorum.Center hoparlöründe sorun yok çünkü center yerine left right taktım o zaman o hoparlörde sorun oldu.
    Yani muhtemelen center jakında yada başka birinde arıza var.Ben wooferlar ana olan hoparlörü alıcamki onlardada aynı sorun olursa ses kartına bakcaz arıza için
    yardımın için teşekkürler..
  • buna benzer banada olmuştu...ses ayarından centera gel gelişmişten swap center\subwoofer işaretliyse kaldır bunu yaptıgmda düzelmiştii
  • Konuya, Logitech X530 ile ilgili onlarca yorumun yapıldığı LOGITECH X-530 //Sorular & Sorunlar\\ konusundan devam ediniz.

Anlayışınız için teşekkürler.

KillForYou!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 19 Haziran 2006; 13:31:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.