Şimdi Ara

Cennet papağanı ishal-parazit?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
16.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cennet papağanım 2 haftayı aşkın bi süredir böyle dışkılıyo . Veterinere götürdük bize ishal ilacı verdi fakat 2 haftada en ufak bi düzelme olmadı . Tekrar veterinere götürücem fakat şu süre zarfında bu mümkün değil . Bu kuşun derdini anlayabilicek bi çözüm bulabilicek birisi varmı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cennet Papağanı İshal - Parazit

Cennet papağanları, hassas sindirim sistemlerine sahip, küçük kuşlardır. Stres, diyet değişiklikleri veya parazitler gibi faktörler, ishale neden olabilir. İshal, cennet papağanlarında ciddi bir durumdur ve hızlı tedavi edilmezse dehidrasyona ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir.

Belirtiler

Cennet papağanı ishalinin belirtileri şunlardır:

• Sulu dışkılar
    • Sık dışkılama
    • İştahsızlık
    • Letarji
    • Kabarık tüyler

Nedenler

Cennet papağanı ishalinin yaygın nedenleri şunlardır:

• Parazitler: Koksi diya, solucanlar ve protozoalar gibi parazitler ishale neden olabilir.
    • Diyet değişiklikleri: Ani diyet değişiklikleri sindirim sorunlarına neden olabilir.
    • Stres: Stresli ortamlar ishale yol açabilir.
    • Zehirlenme: Kimyasal maddeler veya bitkiler de ishale neden olabilir.

Tedavi

Cennet papağanı ishalinin tedavisi altta yatan nedene bağlıdır. Parazitlerden kaynaklanıyorsa, uygun antiparaziter ilaçlar verilmelidir. Diyet değişiklikleri veya stresin neden olduğu ishal, altta yatan sorunun giderilmesiyle tedavi edilebilir.

Evde Bakım

Evde yapabileceğin bazı şeyler, cennet papağanının ishalinin tedavisine yardımcı olabilir:

• Hidrasyon: Papağanına bol miktarda temiz su sağla.
    • Elektrolitler: Elektrolit kaybını gidermek için veterinerin önerdiği elektrolit solüsyonları ver.
    • Diyet: Pirinç veya yulaf lapası gibi kolay sindirilebilir yiyecekler ver.
    • Stresten uzak tut: Papağanı sakin ve stressiz bir ortamda tut.

Ne Zaman Veteriner Hekime Başvurmalısın?

Aşağıdaki durumlarda cennet papağanını veteriner hekime götürmelisin:

• İshal 24 saatten fazla sürerse
    • Papağan iştahsız veya letarjikse
    • Kabarık tüyleri veya diğer hastalık belirtileri varsa

Önleme

Cennet papağanı ishalini önlemek için şu önlemleri alabilirsin:

• Düzenli parazit kontrolü: Papağanını düzenli olarak parazitlere karşı kontrol ettir.
    • Yavaş diyet değişiklikleri: Papağanın diyetini yavaş yavaş değiştir.
    • Stres faktörlerini azalt: Papağanın yaşadığı ortamı sakin ve stressiz tut.
    • Zehirli maddelerden uzak tut: Papağanı kimyasal maddeler veya zehirli bitkilerden uzak tut.

Cennet papağanı ishalini erken teşhis ve tedavi etmek, papağanın sağlığı için çok önemlidir. Yukarıdaki bilgileri uygulayarak papağanının ishalini tedavi edebilir ve önleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Düzelme var mı hocam ne yaptınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DreamBigg D kullanıcısına yanıt
    Malesef aynı yeminden olabilicegini düşündüm (vitakraft kullanıyorum ) şimdi nutribird g14 sipariş ettim onu denicem bakalım yine düzelmesse farklı bi veterinere gidicem

• Anladim hocam gecer insallah düzelme olursa haber verirseniz sevinirim benim papagandada 2-3 haftadır aynı sorun var

• DreamBigg D kullanıcısına yanıt
    Peki tamamdır

• Saol hocam

• Benimde kuşum da aynı sorun olmuştu aldığımda.
    Birincisi kuşu sıcak tutun.
    ikincisi kuşu ilaca boğmayın kesinlikle, yanlış ilaç veya antibiyotikle bünyesi daha da zayıflıyabiliyor.
    Üçüncüsü suyuna 2 damla elma sirkesi damlatın her gün suyunu değiştirerek, bir hafta boyunca devam edin.
    Dördüncüsü sadece kırmızı dal darı verin, eğer kuşunuz yiyorsa patates haşlayıp da verebilirsiniz.

Son olarak ben kuşuma yukarıdakileri 3 hafta boyunca uyguladıktan sonra bu Sera Diropur W ishal için bağışıklık güçlendirici verdim 1 hafta boyunca.
    Association of Avian Veterinarians olmayan veterinerlere gitmeyin. Zaten Türkiye de çok az sayıda var.Geri kalan veterinerler malesef kuşlardan anlamıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşu ve ishal
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler hocam. Kuşum ishal mi kabiz mi tam çıkaramadım hocam nasıl anlayabilirim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DreamBigg

Teşekkürler hocam. Kuşum ishal mi kabiz mi tam çıkaramadım hocam nasıl anlayabilirim ?

ishal oldugunu nerden anladın. Ben bir sorun goremiyorum. Bazen dıskısyla beraber cisini yapabiliyor.

Kus kumu verin kusunuza

• Hasta ama ishal mi kabiz mi anlayamadim hocam tamamdir alacağım

• quote:

Hasta ama ishal mi kabiz mi anlayamadim hocam tamamdir alacağım

kuşta sorun yok. öyle yapyorlar arada. . kabız olduğunu anlamak için. gazeteyi değiştir yapıyorlar mı diye bak. kapalı yem al. sebze meyve ver. temiz tut kafesi. suyunu değiştir her gün. güneşte bırakma. kabızda ishalda hastada olmaz. sal kuşu uçsun
  • Tavsiyeler için teşekkürler hocam söylediklerini genel olarak yapıyorum her gün salıyorum da benden çok dışarda: ) ama 3 haftadır dışkısı poposuna yapışıyor orda kuruyor onu sökmek için uğraşıyor zeytinyağı falan verdim parazit ilacında verdim bi düzelme yok hala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamBigg -- 27 Mayıs 2017; 7:41:13 >
  • quote:

Tavsiyeler için teşekkürler hocam söylediklerini genel olarak yapıyorum her gün salıyorum da benden çok dışarda: ) ama 3 haftadır dışkısı poposuna yapışıyor orda kuruyor onu sökmek için uğraşıyor zeytinyağı falan verdim parazit ilacında verdim bi düzelme yok hala

popoda dışkı oluyorsa ishal dediğin gibi. tabi bunu tedavi etmek için söyle yap ilaç verme doktora götürme daha kötü oluyor.

bildiğimiz türk kahvesi. neskafe filan değil şekersiz türk kahvesini 1 çay kaşığının çeyreği kadar koy suyuna karıştır 1 gün ver . içtiğini emin ol ertesi gün yıka. düzelme oluyor mu diye söyle.

suyun içine 2 damlada limon sık. fazla sıkma. asitli. limon kahve ishalini alacaktır.

yine bu ishal normalde kendi kendine geçiyor. sorun kafes kaynaklı yada hava akıı kaynaklı kuş soğukta sıcakta kalabilmiş olabilir. yada stresli olabilir. yada ballı kraker varsa oda ishal yapabilir. açık yem kullanıyorsan oda yapabilir. sebze meyve ver bunlar ishal yapmaz. herkes ishal yapıyor diyor. bunlar bağışıklık kazandırır vücuda.

• Kafesin zararlı olup olmadıgını nasıl anlarız?

• Tamam hocam teşekkürler dediğinizi yapacagım. Kafesten olabilecegini bende düşünüp sicak suyla yikamistim herseyi bir daha yaparim. Meyve sebze veriyorum hocam kuş kumu falanda istedim bugün. Daha dikkat edecegim hocam ins düzelir

• quote:

Orijinalden alıntı: .Mockingbird.

Kafesin zararlı olup olmadıgını nasıl anlarız?

kafesin zararlı oluğ olmadığını derken ?
  • quote:

Tamam hocam teşekkürler dediğinizi yapacagım. Kafesten olabilecegini bende düşünüp sicak suyla yikamistim herseyi bir daha yaparim. Meyve sebze veriyorum hocam kuş kumu falanda istedim bugün. Daha dikkat edecegim hocam ins düzelir

arkadaş galiba bunu sormuş. kafesi 3 ayda 1 filan yıkayın bakteriler filan yok olsun sonra kurutun. tabi kuşa dikkat kafesi görmeyince deli oluyor. dışarda ise sorun yok kapıyı kapatın sağ sola uçmasın yani kaçmasın.

ben yıkadığım zaman zaten 7-24 yukardalar kafesten haberi yok. oyun parkı googleye yazın muhabbet kuşu yapın dolabınızın üstüne oynasınlar. ben yaptım kafese tek uyumaya geliyorlar ve yemek yemeye.

yine kuşlarınıza kuş kumu verin. gaga taşı kalamar kemiği. mineral bloğu. bunlar hepsi ayrı ayrı faydası var. sindirim olsun kalsiyum olsun.

• Benimki aciksada susasada kafese gelmez hocam kafesi hiç aramıyor :) hatta her akşam yuvaya koyunca yeni kaçış yolları geliştirdiğini görüyorum Bende yemini suyunu dışarıya koyuyorum acikinca yiyor Dün gaga taşı mineral taşı kum falan istedim Hocam siz kusunuza nasil banuo yaptiriyorsunuz ?

• quote:

Benimki aciksada susasada kafese gelmez hocam kafesi hiç aramıyor :) hatta her akşam yuvaya koyunca yeni kaçış yolları geliştirdiğini görüyorum Bende yemini suyunu dışarıya koyuyorum acikinca yiyor Dün gaga taşı mineral taşı kum falan istedim Hocam siz kusunuza nasil banuo yaptiriyorsunuz ?

Banyo yaptırmak zararlıdır yani kuşa zorla yapmak hele birde googleden gelen varsa sabun filan kullanmayın kimyasal göze gelir kör olur.

Ben nasıl yapıyoru. Dusluk var kuş duşlugu içine temiz su koyuyorum ılık tabi Zaten yaz ayı geldi kafesin üstüne koyduğum an kendisi giriyor çıkıyor oynuyorlar. 2 kuş olduğu için biri giriyor diğeri çıkıyor. Alışması için sende varsa maydonoz mesela içine at onu almaya çalışırken ne işe yaradığını anlıyor sonra alışıyor

• Hocam benimki banyoyu seviyor su bardağıni yan çeviriyorum içine girip kendine su sürüyor dışarı çıkıp kanatlarini açıp kendini yere sürüyor anliyorum boylece ama bende fısfis lı bi bidondan üzerine su sıkıyorum kanatlarini falanda açıyor sık diye ama sonrasinda saç kurutma makinesi ile hafif uzaktan tutarak kurutuyorum yanlış bir yol ama başka nasıl kurutabilirim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.